| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 5 / 5
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
Zagotavljanje varnosti na smučiščih : diplomsko delo
Aleš Jerše, 2009, diplomsko delo

Ključne besede: smučišča, varnost, zagotavljanje varnosti, policija, policisti, diplomske naloge
Objavljeno: 27.05.2009; Ogledov: 2330; Prenosov: 501
.pdf Celotno besedilo (1,01 MB)

3.
MARKETING SMUČIŠČA KRVAVEC
Luka Krnc, 2015, diplomsko delo/naloga

Opis: Pri RTC Krvavec že nekaj let ugotavljajo pomanjkanje informacij o dejanskem zadovoljstvu svojih strank. Zanima jih odgovor na vprašanje, kako pridobiti več strank, in zakaj so nezadovoljivo zapolnjene kapacitete smučišča. V teoretičnem delu diplomske naloge smo se osredotočili na študijo marketinga športa v povezavi s turizmom. V okviru praktičnega dela diplomske naloge smo opravili raziskavo, s katero smo želeli odgovoriti na nekaj poglavitnih vprašanj. Zanimalo nas je, kakšno mnenje imajo stranke o varnosti in urejenosti prog na smučišču Krvavec, kakšne so njihove preference v poletni sezoni in zakaj prihaja do razkoraka med pričakovanim in dejanskim obiskom smučišča. Predstavili smo rezultate raziskave mnenja strank o varnosti prog, opredelili vzroke za nesreče in poškodbe, ki so povezani s smučarjem oziroma s smučiščem, in podali predloge za izboljšanje varnosti na smučišču. Urejenost smučarskih prog smo predstavili skozi oči vodstva in strank, predstavili smo dejavnike, ki vplivajo na urejenost smučarskih prog oziroma kvaliteto snežne podlage, in podali predloge za izboljšanje urejenosti prog. Opredelili smo tudi preference strank v poletni sezoni. RTC Krvavec namreč zadnjih nekaj poletnih sezon strankam poleg pohodnih poti in gostinske ponudbe nudi tudi kolesarske poti in poletni park. V zadnjih petih zimskih sezonah obisk smučišča Krvavec nikoli ni dosegel pričakovanega obiska. Opredelili smo dejavnike, ki vplivajo na obisk smučišča, in podali predloge za povečanje obiska v prihodnjih sezonah.
Ključne besede: - marketing športa - marketing turizma - zimski turizem - poletni turizem - marketing smučišča
Objavljeno: 09.09.2015; Ogledov: 789; Prenosov: 109
.pdf Celotno besedilo (2,26 MB)

4.
VPRAŠANJE ODGOVORNOSTI V PRIMERU NEZGODE NA SMUČIŠČU
Manca Rupar, 2012, diplomsko delo

Opis: Po uvodu je v prvem delu diplomskega dela predstavljena zakonodaja, ki velja in ureja področje varnosti smučanja. Poglavitni zakon je Zakon o varnosti na smučiščih, ki ureja navedeno tematiko, poudarja in razširja pristojnosti ter naloge nadzornikov na smučišču in poudarja načelo samoodgovornosti smučarja. Poleg navedenega zakona so za varnost poglavitna tudi FIS pravila, ki jih je dolžan spoštovati vsak upravljavec smučišča ter predvsem smučarji sami, saj vsebujejo minimalne standarde o varnosti na smučiščih. V drugem delu je opredeljena in predstavljana odgovornost na splošno, predpostavke, ki morajo biti izpolnjene za nastanek odgovornosti ter vrste odgovornosti, saj je razumevanje tega področja ključno za ugotavljanje odškodninske odgovornosti v primeru nastanka nezgode na smučišču. Osrednji del diplomskega dela pa predstavlja razjasnitev odgovornosti posameznika kot smučarja ter upravljavca smučišča. Teorija je za lažje razumevanje podprta s sodno prakso, v kateri so predstavljeni najpogostejši primeri nezgod, ki se lahko pripetijo na smučišču. Polega navedenega so v osrednjem delu predstavljene problematike, ki zadevajo to področje. Kljub temu, da sicer imamo zakone, ki urejajo to področje pa se pojavlja problem nezadostnega definiranja urejenosti prog, ki bi jih moral zagotoviti upravljavec smučišča za varno smuko, kritično področje je tudi vprašanje hitrosti, ki naj bi bila na smučiščih dovoljena, saj je hitrost odvisna od mnogih dejavnikov in je njena ocena lahko zelo subjektivna in da se lahko upravljavec smučišča za razbremenitev svoje odgovornosti skoraj vedno sklicuje na to.
Ključne besede: Zakon o varnosti na smučiščih, FIS pravila, načelo samoodgovornosti, odškodninska odgovornost, upravljavec smučišča, definicija urejenost proge, vprašanje hitrosti na smučiščih
Objavljeno: 17.09.2012; Ogledov: 2079; Prenosov: 337
.pdf Celotno besedilo (1,12 MB)

5.
Varnost v turističnih krajih - študija primera smučarskega centra
Tijana Štumpfl, 2018, magistrsko delo

Opis: V magistrskem delu »Varnost v turističnih krajih – študija primera smučarskega centra« predstavljamo, kako je zagotovljena varnost znotraj smučarskih centrov v Sloveniji. Glavni del naloge je poglavje, ki opredeljuje varnost v turizmu na smučišču, kjer predstavljamo, da urejenost na smučišču zagotavlja večjo varnost. Za zagotavljanje varnega smučanja poznamo tudi različne ukrepe in 10 FIS mednarodnih pravil vedenja na smučišču, zanimajo nas pogoji za varno obratovanje smučišča ter uporaba Zakona o varnosti na smučiščih. Pod drobnogled smo vzeli študijo turistično smučarskega centra Kope, ki jo podkrepimo z intervjujem s predstavnikom iz PU Celje. Predstavnik sektorja uniformirane policije iz PU Celje tekom celotne zimske turistično sezone deluje na področju varnosti na smučiščih in je prisoten na različnih smučiščih v Sloveniji. Smučišča so v času zimske turistične sezone v Sloveniji kar precej obiskana, tako s strani prebivalcev kot tudi s strani turistov. Pomembno in potrebno je, da je na smučiščih zagotovljena varnost, saj nemalokrat prihaja do poškodb, ki so se v smučarski sezoni 2015/16 na območju Celjske policijske uprave iz 16 lažje in 55 huje poškodovanih v smučarski sezoni 2016/17 zvišale na 35 lažje poškodovanih in 76 huje poškodovanih oseb, glavni vzrok za nesreče pa je bila neodgovornost samih smučarjev. Vsak posameznik na smučišču mora biti odgovoren zase, upoštevati mora 10 FIS pravil vedenja na smučišču, svojo smučarsko opremo mora paziti pred morebitnimi tatvinami na smučišču, ne sme biti pod vplivom alkohola, psihoaktivnih zdravil ali snovi. Dobro je tudi, da je smučar v primeru nesreče drugega smučarja pripravljen kakor koli pomagati.
Ključne besede: turizem, turistične destinacije, smučišča, varnost, zagotavljanje varnosti, magistrska dela
Objavljeno: 04.04.2018; Ogledov: 507; Prenosov: 109
.pdf Celotno besedilo (988,74 KB)

Iskanje izvedeno v 0.11 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici