| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 16
Na začetekNa prejšnjo stran12Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
3.
OPTIMIZACIJA TRANSPORTNIH POTI V SKLADIŠČU SUROVIN
Lilijana Potočar, 2010, diplomsko delo

Opis: Namen diplomske naloge je predstaviti idejo o optimizaciji transportnih poti glede avtomatske dostave surovin s transportnim vozičkom. V Centralni raztehtalnici, ki je z visokoregalnim skladiščem (v nadaljevanju VRS) povezana s Skladiščem surovin, tehtamo surovine za proizvodnjo in izhodne dobave (dobavnice). Skladišče ni v celoti avtomatizirano glede dostave materialov v posamezni tehtalni prostor, zato prihaja do križanja surovin na manipulativni coni. Za zagotovitev učinkovitosti in ustreznih pogojev za delo se kaže potreba po posodobitvi in avtomatizaciji transportnih logističnih sistemov, dograditvi medfaznega skladišča ter nadgradnji informatizacije skladiščnega poslovanja. Z modernizacijo in optimizacijo poslovanja ter novo opremo je namen manipulacijo z materialom čim bolj avtomatizirati, zaščititi materiale pred poškodbami, razsipom in razsutjem, zagotoviti dodatne kapacitete za povečane potrebe proizvodnje, povečati kakovost opravljenega dela ter izboljšati pogoje za opravljanje dela.
Ključne besede: Skladišče surovin, Centralna raztehtalnica, Optimizacija transportnih poti, Medfazno skladišče raztehtalnice, Sistem za upravljanje in nadzor, Skladiščni informacijski sistem
Objavljeno: 03.01.2011; Ogledov: 2377; Prenosov: 350
.pdf Celotno besedilo (1016,59 KB)

4.
Analiza učinkovitosti skladiščnega poslovanja podjetja Klima Petek d.o.o. : diplomsko delo
Denis Predan, 2010, diplomsko delo

Opis: Podjetje Klima Petek d.o.o. se ukvarja s prodajo, montažo ter ostalimi storitvami na področju strojnih inštalacij. V diplomski nalogi je predstavljeno obstoječe stanje skladiščnega poslovanja podjetja. Problematika je predstavljena skozi kritično analizo in se odraža v neracionalni porabi časa, zastareli tehniki ter tehnologiji skladiščenja in nepotrebnim številom manipulacij. V diplomskem delu je predstavljena rešitev v obliki predlogov izboljšav in sprememb obstoječega stanja. Predlagana je uvedba regalnega sistema, s katerim bi nadomestili neučinkovit talni sistem odlaganja. Prav tako je predstavljena nova tehnološka zasnova skladišča, kjer bi s pomočjo računalniškega sistema in čitalca črtnih kod zagotovili boljšo preglednost ter vedno zadostno količino zalog. Z uvedbo regalov pa sledi tudi uvedba novih transportno-skladiščnih sredstev in enot za lažje ter bolj učinkovito manipuliranje z blagom. Z vsemi temi predlogi izboljšav bi skrajšali čas in s tem tudi stroške nastale pri uskladiščenju in komisioniranju blaga.
Ključne besede: skladiščno poslovanje, regalni sistem, črtna koda, regalni skladiščni prostor
Objavljeno: 29.11.2010; Ogledov: 1965; Prenosov: 198
.pdf Celotno besedilo (1,16 MB)

5.
Vpliv informacijske podpore na učinkovitost skladiščnih procesov v podjetju NE-Krško : diplomsko delo
Robert Grubič, 2011, diplomsko delo/naloga

Opis: V diplomskem delu je podrobneje predstavljeno skladiščno poslovanje v podjetju Nuklearna elektrarna Krško. Skladiščno poslovanje se srečuje z velikim številom delovnih zahtev v predremontnem oziroma remontnem času, posledično prihaja do zastojev v poslovanju. Problematiko smo prepoznali v neurejenih temeljnih procesih skladiščenja, kjer zaradi nezadostne informacijske podpore predvsem v procesih komisioniranja prihaja do nepotrebnih korakov v procesih. Kot glavno rešitev smo predlagali zamenjavo informacijskega sistema ter prehod na brezţično poslovanje oz. poslovanje v ţivo. Predloţene rešitve smo podprli z optimizacijo temeljnih skladiščnih procesov ter dosegli učinkovitejše poslovanje.
Ključne besede: skladiščno poslovanje, informacijski sistem, informacijska podpora, skladiščni procesi
Objavljeno: 17.05.2011; Ogledov: 1809; Prenosov: 180
.pdf Celotno besedilo (1,53 MB)

6.
ZASNOVA REGALNEGA SKLADIŠČNEGA SISTEMA - KEMA
Mitja Horvat, 2011, magistrsko delo

Opis: Pri načrtovanju skladišča v osnovi izhajamo iz vrste skladišča, želene zalogovne velikosti skladišča, zahtevane zmogljivosti skladišča, asortimenta skladišča in želja ter zahteve uporabnika skladišča. Zelo pomembna je tudi lokacija skladišča, vendar smo se v magistrskem delu osredotočili na racionalizacijo in optimizacijo procesov skladiščnega poslovanja v zaprtem skladišču in na zunanjem skladišču. V magistrski nalogi so opisani posamezni skladiščni procesi. V nalogi je prikazan statični in dinamični del skladišča ter načrt in zmogljivost skladišča. S procesno karto je prikazan potek procesov pred in po naših predlogih. Za potrditev naših predlogov je bila uporabljena metoda analitične simulacije. Nato smo dosežene cilje tudi pokomentirali. S predlaganimi rešitvami je zmanjšan vpliv človeškega faktorja pri napakah v odpremi produktov, zmanjšana komisionirna pot in trajanje procesov. Na koncu je vrednostno ovrednoten prihranjeni strošek in investicija ter izračunani čas povrnitve investicije.
Ključne besede: načrtovanje skladišča, transportno skladiščna enota, regalni skladiščni sistem, logistični center KEMA, racionalizacija in optimizacija skladiščnih procesov
Objavljeno: 16.10.2011; Ogledov: 2131; Prenosov: 361
.pdf Celotno besedilo (3,14 MB)

7.
Optimizacija sistema skladiščenja in oskrbe z materiali za vzdrževanje v Gorenju d.d.
Boštjan Hrašar, 2014, magistrsko delo

Opis: Podjetja in drugi poslovni subjekti se v sedanjem času soočajo s številnimi izzivi, ki jih prinaša gospodarska situacija na lokalnem oz. globalnem trgu. Finančno-gospodarska kriza, ki je nastopila v letu 2008, predstavlja za mnoga podjetja še vedno veliko oviro pri poslovanju. Gospodarstvo v Sloveniji je v nekakšnem krču, saj so poleg slabega poslovanja podjetij tudi banke v nezavidljivem položaju. Podjetja so tako prisiljena, še bolj kot sicer, iskati načine povečanja učinkovitosti svojega poslovanja in opredeljevati ter dosledno izvajati različne strategije reševanja. Projekti optimizacije poslovanja so v podjetjih eden izmed načinov doseganja strateških ciljev. Gorenje d.d. znotraj Skupine Gorenje vlaga veliko finančnih sredstev in drugih poslovnih prvin za dosego trenutno najpomembnejših strateških ciljev, kot sta krepitev dobičkonosnosti in razdolževanje podjetja. S projektnim načinom optimizacije poslovanja v podjetju že vrsto let dokazujejo, da so na pravi poti. Oddelek Vzdrževanje v podjetju Gorenje d.d. se je v letu 2014 odločil za optimizacijo sistema skladiščenja in upravljanja z zalogami za vzdrževanje. Projekta so se lotili skupaj z oddelkom Nabave, pri katerem so začeli z uvajanjem konsignacijske zaloge v skladišče za vzdrževanje. Glavni namen projekta je zmanjšanje zalog in števila skladišč ter izboljšanje celotnega sistema za upravljanje z zalogami. V magistrski nalogi smo predstavili obstoječe stanje skladišč za vzdrževanje, sistem skladiščenja v podjetju Gorenje d.d. in podali predloge z rešitvami ter poslovne učinke konsignacijske zaloge. Predlogi, ki smo jih predstavili v nalogi, so centralizacija skladišč, postopna implementacija konsignacijske zaloge in uvedba tehnologij v centralno skladišče za vzdrževanje in sicer WMS ter bar-kodni sistem.
Ključne besede: projekt, sistem skladiščenja, skladiščni procesi, oskrba z materiali, vzdrževanje, optimizacija poslovanja
Objavljeno: 12.12.2014; Ogledov: 1206; Prenosov: 88
.pdf Celotno besedilo (3,46 MB)

8.
9.
Reorganizacija skladišča v podjetju Bodočnost, d.o.o.
Barbara Voga, 2015, diplomsko delo/naloga

Opis: Skladiščenje bistveno vpliva na uspešnost podjetja. V skladišču samem mora biti blago zloženo pregledno in organizirano. S sodobnim informacijskim sistemom podprto skladišče je postalo nepogrešljiva podpora gladko tekoče proizvodnje. Sodobna skladišča so tudi t.i. regalna skladišča, njihova prednost pred klasičnimi skladišči pa je veliko bolje organizirano in pregledno naloženo skladiščno blago. V diplomskem delu smo se posvetili reorganizaciji oz. preureditvi obstoječega skladišča v podjetju Bodočnost Maribor d.o.o. Podjetje ima klasično skladišče, vendar zaradi povišane količine dela ter blaga potrebujejo tudi boljše organizirano, sodobno skladišče z več paletnimi mesti. Predstavili smo ideje za preureditev, uvedbo regalnega sistema in informacijsko podprt sistem, ter pojasnili kako bi te ideje pripomogle pri skladiščenju. Na koncu smo podali sklep, ki potrjuje pomen sodobnega skladišča za podjetje.
Ključne besede: skladiščenje, informacijska podpora, regalni sistem, skladiščni prostor.
Objavljeno: 02.10.2015; Ogledov: 1069; Prenosov: 135
.pdf Celotno besedilo (1,95 MB)

10.
Simulacijska analiza procesa komisioniranja komisionar-k-blagu
Valerij Strmčnik, 2016, magistrsko delo/naloga

Opis: Pogosto vprašanje, ki si ga strokovnjaki logistike postavljajo na področju skladiščnega poslovanja, je znižanje stroškov ob hkratnem povečanju učinkovitosti ter hitrosti procesa komisioniranja. Eden od načinov optimiziranja procesa komisioniranja komisionar-k-blagu je izbira ustrezne komisionirne strategije, ki vpliva na dolžino komisionirne poti. Po drugi strani pa ustrezna postavitev regalnega skladiščnega sistema pripomore k večji pretočnosti skladišča oziroma k večji učinkovitosti komisionarjev. V magistrskem delu bomo naredili še korak naprej ter združili oba omenjena pristopa optimizacije procesa komisioniranja. Skozi simulacijsko analizo obravnavanih skladiščih bomo skušali dokazati, da z uvedbo dvoblokovnega regalnega skladiščnega sistema ob izbiri ustrezne komisionirne in skladiščne strategije skrajšamo povprečno komisionirno pot v povprečju tudi do 30 odstotkov. Krajša komisionirna pot pa posledično pomeni krajši čas za pripravo komisiona.
Ključne besede: Analiza učinkovitosti, dvoblokovni regalni skladiščni sistem, komisionar-k-blagu, komisioniranje.
Objavljeno: 16.11.2016; Ogledov: 675; Prenosov: 93
.pdf Celotno besedilo (2,04 MB)

Iskanje izvedeno v 0.12 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici