| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 35
Na začetekNa prejšnjo stran1234Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
INFORMATIZACIJA SKLADIŠČNEGA POSLOVANJA V PODJETJU MERKUR
Jožica Balažek, 2009, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo z naslovom Informatizacija skladiščnega poslovanja v podjetju Merkur je razdeljeno na teoretični in praktični del. Teoretični del se nanaša na dve poglavji: Osnove skladiščenja in Informatizacija. V poglavju Osnove skladiščenja smo opisali cilje in politiko skladiščenja, našteli vrste skladišč, pojasnili pomen lokacije skladišč, notranje ureditve in razporeditve blaga ter opisali ekonomičnost skladiščnega poslovanja. V okviru poglavja Informatizacija smo predstavili zahteve za uvedbo informatizacije. Te zahteve zajemajo analizo procesov, lokacijsko opremljenost, informacijsko tehnologijo in izmenjavo elektronskih dokumentov. V praktičnem delu smo opisali skladiščne procese v podjetju Merkur in njihovo informacijsko podprtost. Najprej smo podjetje predstavili, nato smo navedli vrste in lokacije njihovih skladišč. Potem smo opisali skladiščne procese in obstoječe stanje v skladišču, kar se tiče informatizacije. Na koncu smo opisali vlogo informacijske tehnologije pri izboljšanju skladiščnega poslovanja.
Ključne besede: Skladiščenje, skladiščni procesi, informatizacija, informacijska tehnologija, črtna koda, RFID, pick to voice, pick to light, standardi EAN.UCC.
Objavljeno: 16.10.2009; Ogledov: 2899; Prenosov: 448
.pdf Celotno besedilo (1,49 MB)

3.
AVTOMATSKO REGALNO SKLADIŠČE
Jani Erhatič, 2009, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi so predstavljeni tipi avtomatskih skladišč in njihova uporaba. Poseben poudarek je na regalnih skladiščih v povezavi s tremi dostopnimi odprtinami. Prvi del diplomske naloge je namenjen splošni predstavitvi regalnih skladišč. Osrednji del zajema opis zgradbe in povprečno porabo časa za namene skladiščenja, izdaje, vračila materiala in opravljanja inventure. Na koncu so nakazane smernice razvoja in prikazane prednosti oziroma slabosti ter izboljšave sistema.
Ključne besede: Avtomatska regalna skladišča, skladiščenje, skladiščni procesi, notranji transport, logistika skladiščenja, teoretične osnove regalnega skladiščenja
Objavljeno: 18.06.2009; Ogledov: 4656; Prenosov: 822
.pdf Celotno besedilo (2,51 MB)

4.
Skladiščni procesi in analiza procesa komisioniranja na elektro oddelku podjetja Merkur, d.d. : diplomsko delo visokošolskega strokovnega študijskega programa Gospodarska in tehniška logistika
Martin Kolar, 2009, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu bomo na začetku predstavili osnovne značilnosti o logistiki in se nato omejili na pomembno področje logistike, in sicer skladiščenje. Navedli bomo cilje in naloge skladiščne službe, razloge za skladiščenje ter tudi motnje, ki se pojavljajo v materialnem toku in s tem povzročajo potrebo po skladiščenju. V posebnem poglavju bomo podrobneje predstavili tudi temeljne skladiščne procese, katerih organiziranost pomembno vpliva na uspešnost skladiščnega poslovanja in na poslovne rezultate celotnega podjetja. V praktičnem delu diplomske naloge bomo najprej predstavili skladiščne procese v podjetju Merkur, d.d., v nadaljevanju pa bomo naredili podrobno analizo procesa komisioniranja na elektro oddelku. Predstavili bomo probleme ter predloge za odpravo le-teh.
Ključne besede: skladiščenje, skladiščni procesi, komisioniranje
Objavljeno: 28.08.2009; Ogledov: 3052; Prenosov: 557
.pdf Celotno besedilo (9,29 MB)

5.
6.
7.
Predlog prenove skladiščnih procesov v podjetju Store d.o.o. : diplomsko delo
Mateja Kavšek, 2010, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi bomo najprej predstavili teoretične osnove s področja logistike, skladiščenja ter skladiščnih procesov, nato pa se bomo v drugem poglavju osredotočili na predstavitev skladiščne tehnologije. Navedli bomo najpomembnejše in najpogostejše nove tehnologije, ki jih uporabljajo v skladiščih. V praktičnem delu pa se bomo osredotočili na predstavitev podjetja Store d.o.o. V tretjem poglavju bomo prikazali dejansko stanje, oziroma obstoječe stanje v skladišču Store d.o.o. Tu bomo grafično in pisno analizirali dejanski potek skladiščnih procesov. Na podlagi analize bomo v četrtem poglavju predstavili, kako bi skladišče delovalo z uvedeno novo tehnologijo ter na kakšen način lahko podjetje z vpeljavo tehnologij zmanjša stroške in porabo časa ter poveča svojo uspešnost in si s tem zagotovi tudi večjo konkurenčnost. Zaključili bomo z navedbo ocene uspešnosti rešitve problema, navedli pa bomo še, kakšne možnosti ima podjetje za nadaljnji razvoj.
Ključne besede: skladiščenje, komisioniranje, skladiščni procesi, skladiščna tehnologija
Objavljeno: 03.09.2010; Ogledov: 1703; Prenosov: 277
.pdf Celotno besedilo (2,94 MB)

8.
IZBOLJŠANJE PROCESOV SKLADIŠČENJA V PODJETJU BETOMAX S.P.
Rok Šnajder, 2010, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu bomo predstavili skladiščenje kot pomembno logistično storitev, opisali bomo, kakšno je sodobno skladiščenje materiala, sodobno skladiščno logistiko, predstavili cilje, politiko in naloge skladiščenja. Prikazali bomo tudi smotrnost uporabe lokacij skladišč, kakšne vrste skladišč obstajajo v današnjem času ter predstavili njihovo delitev in prikazali notranjo ureditev ter opremo samega skladišča. V tretjem poglavju se bomo podrobneje dotaknili samih procesov skladiščenja, saj menimo, da je to ključni pojem v sami razlagi diplomskega dela. V četrtem, torej praktičnem delu diplomskega dela, bomo to osnovo, ki smo jo zapisali v predhodnih poglavjih, prenesli na konkreten primer podjetja Betomax Schenider, Marko Jeromel, s. p. Najprej bomo predstavili samo podjetje in kako poteka v njem skladiščenje ter s kakšnimi materiali podjetje posluje in s kakšnimi načini jih skladišči. Lotili pa se bomo tudi ključnega poglavja o skladiščnih procesih v podjetju ter predstavili probleme, ki nastajajo. Seznanili se bomo torej s problemi skladiščenja v podjetju in podali tudi ustrezne rešitve ter na ta način podjetju podali možnosti, ki bi lahko vplivale na boljše poslovanje.
Ključne besede: Skladiščenje, Skladiščni procesi, Skladiščne funkcije, Centralno skladišče, Skladiščenje v podjetju Betomax Schneider, Marko Jeromel, s. p.
Objavljeno: 10.12.2010; Ogledov: 2371; Prenosov: 678
.pdf Celotno besedilo (2,62 MB)

9.
Analiza skladiščnega poslovanja v trgovskem centru Bauhaus : diplomsko delo
Jasmina Tischler, 2010, diplomsko delo/naloga

Opis: V diplomskem delu je predstavljena analiza skladiščnega poslovanja v Trgovskem centru Bauhaus. Ob spoznavanju obstoječega stanja skladišča v centru je bila najdena najprimernejša rešitev, ki bi izboljšala učinkovitost skladiščnega poslovanja. Del teoretičnih izhodišč je obravnavan na samem začetku diplomskega dela, za lažje razumevanje in pregled nad diplomskim delom. Drugi del diplomskega dela zajema predstavitev obstoječega stanja, kjer je poudarek na skladiščnem prostoru in času trajanja skladiščnih procesov. Predstavitev obstoječega stanja se zaključi s kritično analizo. Predstavljene rešitve so hkrati tudi tretji del diplomskega dela, kjer sta podana dva primera rešitev, in sicer primer nakupa in montaže industrijskega skladiščnega šotora ter primer najema javnega skladiščnega prostora. Oba predloga predstavljata rešitev za problem pomanjkanja skladiščnega prostora. V nadaljevanju je predstavljena tudi rešitev neučinkovitega skladiščnega procesa. Diplomsko delo se zaključi z ocenjevanjem stopnje učinkovitosti predlaganih rešitev in predstavitvijo pogojev za uvedbo.
Ključne besede: skladišče, skladiščni procesi, potek skladiščnih procesov, analiza učinkovitosti
Objavljeno: 04.05.2011; Ogledov: 2016; Prenosov: 159
.pdf Celotno besedilo (1,81 MB)

10.
Analiza skladiščnega poslovanja v podjetju Mariborska livarna Maribor d. d. : diplomsko delo
Mojca Kramberger, 2010, diplomsko delo/naloga

Opis: V diplomskem delu je obravnavana analiza skladiščnega poslovanja v podjetju Mariborska livarna Maribor, d.d., kjer smo se osredotočili na poslovno enoto Baker. V poslovni enoti Baker izdelujejo polizdelke iz bakra in bakrovih zlitin, med njimi različne palice in žice. Problematika, ki smo jo obravnavali obsega prevzem materiala, uskladiščenje in pripravo materiala za izdajo. Namreč, pri dobavi velikih količin materiala lahko prevzem traja tudi do enega tedna, saj se mora vsaka vrsta palice stehtati in prešteti. Ves material, ki pride v skladišče se skladišči, oziroma manipulira ročno, pri čemer se porabi veliko časa in večje število zaposlenih v skladišču. V okviru diplomskega dela je na osnovi posnetka obstoječega stanja predstavljena rešitev informacijske podpore skladiščnega poslovanja v poslovni enoti Baker. Predlagana je uvedba tehnologije črtne kode ter programska rešitev s pripadajočo opremo. Z reorganizacijo procesov in informacijsko podporo dosežemo učinkovitejšo skladiščno poslovanje v izbrani enoti.
Ključne besede: skladišča, skladiščni procesi, informacijska podpora skladiščnim procesom, tehnologija črtne kode
Objavljeno: 05.05.2011; Ogledov: 2198; Prenosov: 186
.pdf Celotno besedilo (1,19 MB)

Iskanje izvedeno v 0.19 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici