| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 4 / 4
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
NEUSTREZNO DOLOČANJE LOKACIJ PREJEMANJA BLAGA V PODJETJU KEMOFARMACIJA D.D.
Nina Groboljšek, 2011, diplomsko delo

Opis: Osnovna dejavnost podjetja je oskrbovanje zdravstva na slovenskih tleh. Osrednji problem, ki smo ga analizirali v diplomskem delu, se nanaša na neučinkovito uskladiščenje določenih artiklov v podjetju. Težava nastane, ko sistem na lokacijo dodeli večjo količino artiklov, kot je prostora na njej. To vodi k čakanju, dodatnemu delu koordinatorja sektorja – sprejem blaga, dodatni manipulaciji in posledično k ustvarjanju slabše klime med zaposlenimi. V diplomskem delu smo predstavili naslednjo rešitev: izraba funkcije »fit ratio«, ki jo nudi računalniški sistem. »Fit ratio« pomeni ime funkcije v računalniškem sistemu, ki predstavlja delež polnitve. S tem bi se problem premajhne lokacije izničil in proces skladiščenja bi stekel gladko. Prav tako bi zmanjšali čas procesa uskladiščenja, dodatno delo prekladanja, preknjiženja in posledično povečali učinkovitost skladiščnega poslovanja v izbranem podjetju.
Ključne besede: uskladiščenje, sprejem blaga, skladiščna lokacija, informacijski sistem, logistična analiza.
Objavljeno: 25.10.2011; Ogledov: 1429; Prenosov: 116
.pdf Celotno besedilo (592,56 KB)

3.
PROBLEMATIKA PREVOZNIH PROCESOV V POSLOVANJU CENTRALNEGA SKLADIŠČA SLOVENSKEGA TRGOVSKEGA PODJETJA
Boris Vrenko, 2015, diplomsko delo

Opis: Vsako podjetje, ki se ukvarja s proizvodi, ima že v osnovi načrtovane proizvodne, prevozne in skladiščne procese. Stroški pa so tisti kriterij, ki prikažejo uspešnost podjetja. V današnjih časih, kjer je na trgu velika konkurenca in tudi proizvodnja poteka v masovnih količinah, uspejo samo podjetja, ki z minimalnimi stroški dosežejo maksimalen dobiček. Ob dosegi tega cilja pa pogosto naletijo na problematiko prevoznih procesov. Prevozni proces poteka že od proizvodnje blaga, pa vse do končnega uporabnika (kupca). Je proces, ki ima najmočnejši vpliv na proizvod in tudi močan vpliv na končno ceno. Eno takšnih podjetij, ki se ukvarja s čedalje večjo količino proizvodov, je podjetje slovenski trgovec. Slovensko trgovsko podjetje ima svoje centralno skladišče, od koder oskrbuje svoje centre z vsakodnevnimi proizvodi. Problematika prevoznih procesov je že prisotna od vsega začetka ustanovitve podjetja. Te težave nekako usklajujejo in jih dnevno tudi odpravljajo. Dodatne težave pa so se pojavile in se tudi večajo s količino blaga. Količina blaga se veča, posledično pa se zvišuje tudi količina zalog.
Ključne besede: prevozni procesi, skladiščenje, skladiščni procesi, zaloge, skladiščna oprema, embalaža, lokacija skladišč, manipulativna sredstva.
Objavljeno: 03.09.2015; Ogledov: 415; Prenosov: 48
.pdf Celotno besedilo (2,10 MB)

4.
EVIDENTIRANJE EMBALAŽE IN SKLADIŠČENJE V PODJETJU LINDE PLIN D.O.O.
Tadeja Potočnik, 2016, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi smo raziskovali skladiščno poslovanje. V teoretičnem delu smo se osredotočili na skladiščenje, osnovne funkcije in cilje skladiščenja, delitev skladišč, pomembnost lokacije skladišča, embalažo ter skladiščno dokumentacijo in evidenco. Nadaljevali smo s predstavitvijo izbranega podjetja Linde plin d.o.o. Diplomska naloga se nadaljuje z opisovanjem skladiščenja medicinskih plinov v izbranem podjetju, označevanjem in vzdrževanjem jeklenk, evidentiranjem embalaže ter procesom sledljivosti jeklenk. Prav tako smo predstavili minimalne zahteve skladiščenja in označevanje. Opisali smo problem v procesu sledljivosti jeklenk in na koncu diplomskega dela navedli tudi rešitev za odpravo le tega.
Ključne besede: Skladišče, funkcije skladiščenja, vrste skladišč, lokacija skladišč, embalaža, skladiščna dokumentacija, evidentiranje, medicinski plini.
Objavljeno: 09.11.2016; Ogledov: 502; Prenosov: 11
.pdf Celotno besedilo (1,80 MB)

Iskanje izvedeno v 0.09 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici