| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 6 / 6
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
EVIDENTIRANJE EMBALAŽE IN SKLADIŠČENJE V PODJETJU LINDE PLIN D.O.O.
Tadeja Potočnik, 2016, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi smo raziskovali skladiščno poslovanje. V teoretičnem delu smo se osredotočili na skladiščenje, osnovne funkcije in cilje skladiščenja, delitev skladišč, pomembnost lokacije skladišča, embalažo ter skladiščno dokumentacijo in evidenco. Nadaljevali smo s predstavitvijo izbranega podjetja Linde plin d.o.o. Diplomska naloga se nadaljuje z opisovanjem skladiščenja medicinskih plinov v izbranem podjetju, označevanjem in vzdrževanjem jeklenk, evidentiranjem embalaže ter procesom sledljivosti jeklenk. Prav tako smo predstavili minimalne zahteve skladiščenja in označevanje. Opisali smo problem v procesu sledljivosti jeklenk in na koncu diplomskega dela navedli tudi rešitev za odpravo le tega.
Ključne besede: Skladišče, funkcije skladiščenja, vrste skladišč, lokacija skladišč, embalaža, skladiščna dokumentacija, evidentiranje, medicinski plini.
Objavljeno: 09.11.2016; Ogledov: 742; Prenosov: 43
.pdf Celotno besedilo (1,80 MB)

2.
OPTIMIZACIJA SKLADIŠČNEGA POSLOVANJA V PODJETJU ESOTECH D.D.
Špela Šumah, 2012, diplomsko delo

Opis: Proces skladiščenja materiala zahteva od projektno usmerjene družbe določena finančna sredstva, ki negativno vplivajo na uspešnost poslovanja. Z uvedbo novih postopkov upravljanja skladiščnih zmogljivosti lahko najdemo tiste relacije, ki bodo pripomogle k določitvi tolikšnih zalog, ki bodo ob najmanjših stroških zagotavljale tekočo izvedbo projektov. V družbi Esotech, d. d., je potrebno optimirati stroške zalog in stroške skladiščenja ter s tem doseči gospodarnejše poslovanje celotnega podjetja, zato bomo v diplomskem delu raziskovali dejavnost skladiščenja, opisali cilje in funkcije ter strategije skladiščenja. Podrobneje bomo predstavili podjetje Esotech, d. d., njegovo zgodovino in dejavnost, osredotočili se bomo na proces skladiščenja in analizirali stanje zalog konkretnega podjetja za obdobje desetih let. Preučili bomo problematiko skladiščenja in predlagali ustrezne rešitve, ki bi znižale stroške v skladiščnih sistemih in zvišale učinkovitost hitrega razvojnega tempa podjetja. Z uvedbo posodobljenih logističnih sistemov in ob pravilnih strateških odločitvah si podjetje lahko zagotovi še večjo uspešnost v dinamičnem okolju, v katerem posluje. Ključne besede: skladiščno poslovanje, optimizacija zalog, reorganizacija skladiščnih prostorov, skladiščna dokumentacija.
Ključne besede: skladiščno poslovanje, optimizacija zalog, reorganizacija skladiščnih prostorov, skladiščna dokumentacija
Objavljeno: 22.10.2013; Ogledov: 1965; Prenosov: 260
.pdf Celotno besedilo (2,20 MB)

3.
Pravni viri za skladiščenja zdravil : diplomsko delo visokošolskega strokovnega študija
Predrag Aleksić, 2010, diplomsko delo/naloga

Opis: Skladiščenje je zahteven pravno logistični proces, ki skrbi, da je blago, tovor, material ali predmeti v takšnem stanju, kot jih je poloţnik pustil, in so namenjeni za nadaljnjo proizvodnjo, transport, prodajo ali porabo… Skladiščenje surovin ali končnih izdelkov v tovarni zdravil je specifika po svojem značaju, pravni podlagi in uporabnosti. Ker gre za človeka in človekovo zdravje pomembno vsebino, je toliko bolj s formalnimi in pravnimi viri regulirano ravnanje z zdravili. Skladiščenje smo obravnavali kot pravno logistični proces ter opisali postopke in pogoje skladiščenja, vodenja evidenc, postopke sprejema in izdaje ter opisali listine, ki spremljajo posamezna zdravila. V prvem delu smo opisali in na splošno opredelili pravno logistični proces skladiščenja, nato smo opredelili zakonsko podlago in opisali vse postopke ravnanja in hranjenja zdravil. V zadnjem delu smo se omejili na moţnosti izboljšave postopkov in zmanjšanje stroškov pri delu.
Ključne besede: skladišče, logistični proces, skladiščna dokumentacija, standardi, zdravila
Objavljeno: 04.05.2011; Ogledov: 2219; Prenosov: 304
.pdf Celotno besedilo (921,56 KB)

4.
Analiza skladiščnega poslovanja v humanitarni organizaciji : diplomsko delo
Renata Veternik, 2010, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je podrobneje predstavljena analiza skladiščnega poslovanja humanitarne organizacije Škofijska karitas Celje, oz. delovanje njihovega humanitarnega skladišča v Vrbju pri Žalcu. V tej organizaciji je veliko dela pri prevzemu blaga, izdaji blaga, skladiščenju blaga in komisioniranju blaga, kar pomeni da je potrebna velika natančnost pri vodenju in urejanju skladiščne dokumentacije. Problem je v obsežni dokumentaciji, ki bi jo radi zmanjšali, oz. radi bi poskrbeli, da bi bilo skladiščno poslovanje bolj pregledno. Kot glavno rešitev smo predlagali uvedbo črtne kode, saj se nam zdi, da bi bila najbolj primernejša, saj bi omogočila večjo preglednost skladiščenja in boljši nadzor nad materialom. Predlagali smo tudi novo poimenovanje določene skladiščne dokumentacije.
Ključne besede: skladiščno poslovanje, skladiščna dokumentacija, skladiščne evidence, tehnologija črtne kode, RFID tehnologija
Objavljeno: 30.11.2010; Ogledov: 2135; Prenosov: 231
.pdf Celotno besedilo (1,21 MB)

5.
IZBOLJŠANJE ORGANIZIRANOSTI SKLADIŠČNEGA POSLOVANJA
Špela Lešnik, 2010, diplomsko delo

Opis: Skladiščenje je pomembno področje poslovanja vsakega podjetja, saj omogoča delovanje številnih funkcij v podjetju. Naloge skladišča so različne v vsakem podjetju; tako po svoji vsebini kot po obsegu. Vse te naloge mora podjetje nujno reševati, če hoče zagotoviti uspešno poslovanje skladišč in celotne materialne dejavnosti. V diplomski nalogi sem proučila pomen in vlogo skladiščnega poslovanja v družinskem podjetju TOPTAP iz Zgornje Ložnice. V teoretičnem delu sem obdelala področje skladiščenja poslovanja in opisala trenutno stanje v podjetju TOPTAP. V praktičnem delu pa sem predstavila predloge za izboljšanje problematike skladiščenja v samem podjetju. Na osnovi izbranih kriterijev sem predloge ovrednotila in poiskala najcenejšo, najenostavnejšo in najhitrejšo rešitev za odpravo zastavljenega problema.
Ključne besede: skladiščenje, naloge skladiščenja, skladiščna dokumentacija, zaloge, izboljšanje skladiščnega poslovanja
Objavljeno: 24.11.2010; Ogledov: 1762; Prenosov: 240
.pdf Celotno besedilo (640,55 KB)

6.
Iskanje izvedeno v 0.16 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici