| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 8 / 8
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Reorganizacija proizvodnje v podjetju NIEROS d.o.o.
Timotej Laure, 2021, diplomsko delo

Opis: V sklopu diplomskega dela sem skupaj s podjetjem NIEROS Metal d.o.o. obravnaval problem reorganizacije dela njihove proizvodnje. V prvem delu diplomske naloge sem se osredotočil predvsem na teoretične osnove, ki sem jih spoznaval tekom dosedanjega študija, v nadaljevanju pa sem pridobljeno znanje uporabil za reševanje realnega problema. Naloga temelji na premestitvi in obnovi zastarelega dela proizvodnje, ki je podjetju predstavljal nepotrebne dodatne stroške, neizkoriščen prostor ter daljše pretočne čase proizvodov. Svoje ideje in rešitve sem prikazal s tlorisnimi in 3D načrti, za skladišča pa sem predstavil tudi dva sistema za bolj organizirano in sistematično vodenje zalog.
Ključne besede: organizacija proizvodnje, planiranje proizvodnje, načrtovanje proizvodnje, layout proizvodnje, skladiščenje materiala, obvladovanje zalog
Objavljeno: 13.10.2021; Ogledov: 159; Prenosov: 54
.pdf Celotno besedilo (2,64 MB)

2.
Reorganizacija skladiščenja v podjetju Megalogos, d.o.o.
Željko Vaukan, 2014, diplomsko delo/naloga

Opis: V diplomskem delu smo predstavili podjetje Megalogos, d. o. o., vizijo ter prodajni program podjetja. Ukvarjali smo se z logističnimi izzivi pri procesih skladiščenja materiala, toka materiala in informacijskem sistemu. Prikazali smo obstoječe stanje na prej omenjenih področjih v podjetju. Ugotovili smo, da skladiščno poslovanje temelji na papirnatem poslovanju, tok materiala ni optimalno urejen, skladiščni prostori niso dovolj veliki, podjetje pa nima informacijskega sistema, ki bi povezoval njegove podsisteme. V praktičnem delu smo opazovali stanje v podjetju in iskali probleme na obravnavanih področjih. Natančneje smo spremljali procese prevzema materiala, njegovo uskladiščenje ter tok materiala v podjetju. Zbrane podatke smo analizirali s pomočjo kritične analize in na podlagi teoretičnih osnov ter predlogov strokovnjakov predstavili možne rešitve težav. Predlagane rešitve so prenova skladiščenja, implementacija informacijskega sistema, izgradnja dodatnega skladišča in optimiziranje toka materiala. V zaključku smo predstavili ocene in ovrednotenje učinkov izbranih rešitev problemov, pogojev, potrebnih za njihovo uvedbo, ter možnosti nadaljnjega razvoja.
Ključne besede: skladiščenje, reorganizacija, informacija, tok materiala, informacijski sistem.
Objavljeno: 22.08.2014; Ogledov: 1109; Prenosov: 91
.pdf Celotno besedilo (2,42 MB)

3.
OPTIMIZACIJA NOTRANJEGA TRANSPORTA ZA POVEČANJE PRODUKTIVNOSTI PROIZVODNJE V PODJETJU TPV, D.D.
Jasmina Čater, 2013, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu z naslovom Optimizacija notranjega transporta za povečanje produktivnosti proizvodnje v podjetju TPV, d.d., smo v teoretičnem delu najprej opredelili pojme, povezane z logistiko in notranjim transportom, ter predstavili podjetje in obstoječe stanje v proizvodnji. V analitičnem delu pa smo s pomočjo notranjega transporta optimizirali proizvodnjo ter podali dodatne predloge za boljše poslovanje podjetja. Na osnovi zaključka analize je bilo ugotovljeno, da je z uvedbo predlaganih sprememb podjetje TPV, d.d., znižalo stroške in zvišalo nivo kakovosti izdelkov ter postalo bolj konkurenčno na trgu avtomobilske industrije.
Ključne besede: notranji transport, pretok materiala, optimizacija prozvodnje, skladiščenje
Objavljeno: 17.10.2013; Ogledov: 1274; Prenosov: 175
.pdf Celotno besedilo (2,47 MB)

4.
EKONOMSKA ANALIZA SEKTORJA "SKLADIŠČENJE" V SLOVENIJI
Mitja Vogrin, 2011, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi smo natančno prikazali in proučili sektor "skladiščenje", saj je z ekonomskega, logističnega in gospodarskega vidika eno pomembnejših področij v gospodarjenju vsakega proizvodnega podjetja. S pomočjo Uredbe o standardni klasifikaciji dejavnosti smo sektor "skladiščenje" natančno opredelili, prikazali in umestili v področje dejavnosti prometa in skladiščenja. Osredotočili smo se na statistične podatke, ki smo jih tabelarno in grafični prikazali ter jih analizirali za časovno obdobje od leta 1995 do leta 2009. Za posamezno leto nas je zanimalo število gospodarskih družb, ki so se ukvarjale s področjem dejavnosti prometa in skladiščenja, število zaposlenih in njihove povprečne plače, količino sredstev s katerimi so gospodarili, poslovni prihodki, morebiten dobiček iz poslovanja, kakšna je bila dodana vrednost in koliko so pri dodani vrednosti znašali stroški dela. Za vsako leto smo s pomočjo neto čistega dobička ali neto čiste izgube poskušali predstaviti pozitivno ali negativno poslovanje gospodarskih družb s področja prometa in skladiščenja.
Ključne besede: skladiščenje, skladiščno poslovanje, skladiščenje materiala, zaloga, gospodarska družba, dobiček
Objavljeno: 23.10.2011; Ogledov: 1311; Prenosov: 112
.pdf Celotno besedilo (886,83 KB)

5.
RACIONALIZACIJA NOTRANJE LOGISTIKE V PODJETJU ELEKTRO CELJE d.d.
Luka Lindič, 2011, diplomsko delo

Opis: Podjetje Elektro Celje, d. d. se ukvarja z distribucijo električne energije. Njihove glavne dejavnosti so gradnja novih objektov, ki so potrebni za distribucijo električne energije, izvajanje obnov oz. vzdrževanje in povečevanje zmogljivosti obstoječih naprav. Podjetje zavzema teritorij, ki spada pod okrilje Službe vzdrževanja Celje, razdeljen na dvanajst nadzorništev. Problem poslovanja je v neracionalnem oskrbovanju nadzorništev z materialom. Trenutno je sistem distribucije materiala znotraj podjetja organiziran tako, da se zaposleni iz nadzorništev sami vozijo po drobni material, ki ga potrebujejo za delo. S takšnim sistemom podjetje izgublja precej časa, saj gredo delavci, takrat ko bi morali že začeti z delom na objektih, šele po material. V okviru diplomskega dela smo predstavili naslednje rešitve: ureditev lahko dostopnega centralnega skladišča, uporabo informacijske tehnologije, vzpostavitev ažurne priprave dela in spremembo načina razvoza materiala. S temi ukrepi bi podjetje zmanjšalo izgubo časa in stroške, ki jih povzroča današnji sistem poslovanja.
Ključne besede: notranja logistika, skladiščenje, distribucija materiala znotraj podjetja
Objavljeno: 21.10.2011; Ogledov: 2342; Prenosov: 226
.pdf Celotno besedilo (1,64 MB)

6.
7.
AVTOMATIZACIJA IN INFORMATIZACIJA LOGISTIČNIH PROCESOV V PODJETJU KOGAL GROUP
Andrej Kos, 2009, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo opisuje informatizacijo in avtomatizacijo logističnih procesov oz. prikazuje razvojno zasnovo izvedbe proizvodnega programa, za podjetje Kogal group. Delo je podprto s teoretičnimi podlagami in zahtevami za vzpostavitev sistema sledljivosti in označevanja izdelkov, z opisom glavnih elementov, ki so potrebni za delovanje takšnega sistema. Prikazane so izboljšave in poenostavitve v spremljanju in nadziranju materialnega poslovanja, ki ga opisujemo tudi iz vidika računovodstva materiala.
Ključne besede: informatizacija, logistični procesi, avtomatizacija, označevanje, črtna koda, skladiščenje, brezpapirno poslovanje, računovodstvo materiala
Objavljeno: 10.02.2009; Ogledov: 3570; Prenosov: 596
.pdf Celotno besedilo (2,26 MB)

8.
Iskanje izvedeno v 0.12 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici