| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 29
Na začetekNa prejšnjo stran123Na naslednjo stranNa konec
1.
VODENJE ZALOGE ZA NAGRADNI PROGRAM V PODJETJU XY
Adrijana Lužovec, 2016, diplomsko delo/naloga

Opis: Vsako podjetje ima določene zaloge, s katerimi zagotavlja nemoten proizvodni proces. Trgovska podjetja imajo predvsem zaloge trgovskega blaga, medtem ko imajo proizvodna podjetja poleg dokončanih proizvodov še zaloge surovin, polizdelkov in nedokončane proizvodnje. V podjetju XY je vpliv zalog na poslovanje zelo velik, saj lahko zaradi nizkih zalog izgubijo potencialnega kupca, prevelike zaloge pa pomenijo sredstva, ki so vezana v njih. Zaloga je količina blaga, ki se nahaja v različnih za to vodenih skladiščih. Podjetje XY ima več različnih skladišč za zaloge, na primer skladišče za vodenje vrednotnic in skladišče za vodenje praktičnih nagrad. Če vzamemo blago iz zaloge, se bo ta zmanjšala, če blago pride v skladišče, se bo ta povečala. Trgovska in proizvodna podjetja imajo pogosto v zalogah vezan velik del finančnih sredstev. Večje ko so zaloge, manjši so dobavni roki, s tem povezani so manjši zastoji v proizvodnji in razne zamude pri dobavi blaga. Proces vključuje naročanje na zalogo, s tem povezano nabavo blaga ali materiala, proizvodnjo in njegovo distribucijo. Zaradi vseh dejavnikov si podjetje XY prizadeva skladiščiti zaloge na minimalni potrebni ravni. Najpomembnejše za podjetje XY je vodenje zaloge in zato smo se v svojem diplomskem delu osredotočili na to problematiko.
Ključne besede: zaloge trgovskega blaga, proizvodni proces, skladiščenje zalog, vodenje zalog, finančna sredstva, obratna sredstva
Objavljeno: 30.06.2016; Ogledov: 910; Prenosov: 55
.pdf Celotno besedilo (768,18 KB)

2.
3.
4.
POMEN PAKIRANJA ZA POTEKANJE LOGISTIČNIH PROCESOV V PODJETJU GORENJE D.D. - PROGRAM SERVIS
Tjaša Dolinšek, 2014, diplomsko delo

Opis: Diplomski seminar zajema najprej teoretični del, in sicer opis razvoja logistike, opredelitev logistike nasploh, opredelitev njenih ciljev in predstavitev logističnih podsistemov. Predstavljena je opredelitev embalaže, njene funkcije, njen pomen in vrste embalaž, ki obstajajo. V drugem delu pa smo se osredotočili na pakiranje za potekanje logističnih procesov na primeru podjetja Gorenje d.d. program Servis, kjer smo najprej na kratko predstavili podjetje Gorenje d.d. in Gorenje Servis. Sledila je analiza embalaž, ki se uporabljajo v Servisu ter njenih dobaviteljev in kratka predstavitev postopkov embaliranja na treh embalirnih strojih. Ker smo osredotočeni na pomen pakiranja, smo v nadaljevanju predstavili, kako v Servisu poteka prevzem rezervnih delov, pakiranje rezervnih delov, skladiščenje rezervnih delov in odprema blaga. Za konec smo predstavili še pomemben dokument v Servisu, ki se imenuje skladiščna kartica.
Ključne besede: logistika, embalaža, prevzem, pakiranje, skladiščenje, odprema blaga, skladiščna kartica
Objavljeno: 29.10.2014; Ogledov: 1289; Prenosov: 127
.pdf Celotno besedilo (993,36 KB)

5.
PROCESI SKLADIŠČENJA V IZBRANEM PODJETJU
Duška Pušnik, 2013, diplomsko delo

Opis: V diplomskem seminarju smo v prvem poglavju predstavili skladiščenje oziroma skladiščno službo kot enega od glavnih ključev za uspešno delovanje organizacije. Povzeli smo, kaj skladiščenje sploh je, kakšen je njegov namen, predstavili smo njegove cilje ter politiko. Prikazali smo, zakaj je določitev lokacije za skladišča eden izmed pomembnejših dejavnikov in kakšne vrste skladišč poznamo. Nekoliko podrobneje pa smo obravnavali njihovo delitev ter prostorsko ureditev. V drugem poglavju smo se dotaknili skladiščnih procesov ter jih tudi nekoliko podrobneje opisali. Skladiščni procesi so tako imenovana "rdeča nit" diplomskega seminarja. Navedli smo, katere skladiščne procese poznamo, jih na kratko opisali ter analizirali. V tretjem poglavju pa smo to osnovo oziroma teorijo, ki smo jo zapisali v predhodnih poglavjih, prenesli na konkreten primer Izbranega podjetja. Zaradi varovanja poslovnih podatkov smo podjetje predstavili na zelo kratek in diskreten način, nato pa nadaljevali s predstavitvijo postopkov skladiščenja v podjetju. V nekoliko krajšem obsegu smo navedli nekaj funkcij računalniškega programa, ki ga podjetje uporablja v okviru skladiščenja.
Ključne besede: skladiščenje, skladiščni procesi, prevzem blaga, uskladiščenje, komisionarjenje, odprema blaga.
Objavljeno: 28.11.2013; Ogledov: 2451; Prenosov: 558
.pdf Celotno besedilo (1,33 MB)

6.
POMEN PAKIRANJA ZA POTEKANJE LOGISTIČNIH PROCESOV V PODJETJU PACK SERVICE D.O.O.
Tina Bajc, 2013, diplomsko delo

Opis: Pakiranje kot aktivnost dobiva na vse večji pozornosti, zaradi pomembne vloge in funkcij, ki jih ima v logistiki. Pravilno pakiranje je ključ do varnega transporta proizvodov od proizvajalca do uporabnika. S skrbno in natančno izdelanimi izdelki bomo poskrbeli, da bodo do kupca prispeli nepoškodovani in da se v procesu distribucije ne bodo poškodovali. Namen diplomskega dela je bil preučiti pomen poslovanja na področju pakiranja oziroma embaliranja in ugotoviti pomen pakiranja za potekanje logističnih procesov v podjetju Pack Service d.o.o. V teoretičnem delu smo najprej opredelili logistiko, njen razvoj in elemente logističnega sistema. Nato smo na splošno opisali embalažo in pakiranje, funkcije embalaže in njene vrste, stroške pakiranja ter ekološke zahteve v zvezi z embalažo. V drugem delu diplomske naloge smo opisali, kako rešujejo problem pakiranja v podjetju Pack Service d.o.o. Opisali smo kakšna je organizacijska struktura podjetja, kako se odvija ves proizvodni proces v družbi in kateri proizvodni programi ga sestavljajo. Opredelili smo tudi vrste embalaže, ki jo uporabljajo, kateri so njihovi dobavitelji pri katerih nabavljajo razno embalažo, kako v podjetju poteka pakiranje, skladiščenje in prevoz blaga. Ustrezno izdelana embalaža zagotavlja, da njena vsebina zadostuje kvalitetnim pogojem in predvsem zadovoljuje zahteve okolja ter poskrbi za varen prevoz.
Ključne besede: Poslovna logistika, elementi logističnega sistema, embalaža, pakiranje, ekologija, skladiščenje, prevoz blaga.
Objavljeno: 14.10.2013; Ogledov: 1416; Prenosov: 114
.pdf Celotno besedilo (933,83 KB)

7.
UVEDBA LOGISTIČNE NALEPKE ZA DISTRIBUCIJO TRGOVSKEGA BLAGA V GORENJU D.D.
Janja Šeligo, 2012, diplomsko delo

Opis: V začetku diplomskega seminarja smo opisali skladišča in njihova poslovanja. Nadaljevali smo s predstavitvijo standardov označevanja v logističnem poslovanju. Predstavili smo logistično poslovanje v Gorenju d.d. in opisali njihovo skladiščno poslovanje. Analizirali smo obstoječe stanje izdaje trgovskega blaga in podali primer logistične nalepke, ki bi jo lahko uporabljali pri izdaji blaga in predstavili njene prednosti.
Ključne besede: Logistika, skladiščenje, GS1 standardi, črtna koda, standard EAN.UCC, skladišče trgovskega blaga, skladišče NAVIS, distribucija, logistična nalepka, SSCC koda, sledljivost, homogena paleta.
Objavljeno: 23.11.2012; Ogledov: 1769; Prenosov: 170
.pdf Celotno besedilo (894,15 KB)

8.
LOGISTIČNA ANALIZA OSKRBE PLINSKIH JEKLENK PODJETJA INPLAN, D.O.O.
Rebeka Smolinger, 2012, diplomsko delo

Opis: Podjetje Inplan d.o.o. se ukvarja z oskrbo gospodinjskih in tehničnih plinov na domu, s prodajo dodatne opreme in s servisom. Zaradi velikega povpraševanja se je podjetje začelo širiti tudi v notranjost Slovenije, kar pa je podjetje postavilo pred vprašanje, ali imeti samostojno centralno skladišče ali več decentraliziranih. Analizirati je bilo potrebno stroške skladiščenja in na drugi strani velike stroške transporta ter poiskati optimalno rešitev za dostavo plinskih jeklenk. V diplomskem delu je bil uporabljen konkretni primer v podjetju ter analizirane prednosti centraliziranih in decentraliziranih skladišč. Cilj diplomskega dela je, predstaviti obstoječe stanje v podjetju ter opredeliti skladiščne procese v njem. S pomočjo metode analiza in sinteza smo prišli do najugodnejše rešitve tako za podjetje kot tudi za potrošnike. Na osnovi rezultatov analize in diskusije smo ugotovili, da je za podjetje smotrnejša uporaba skladišča v okolici mesta Ljubljane kot pa vsakodnevna vožnja tja oz. v oddaljene kraje.
Ključne besede: Ključne besede: skladiščenje, oskrba blaga, transport, centralizacija in decentralizacija skladišča.
Objavljeno: 07.09.2012; Ogledov: 1465; Prenosov: 244
.pdf Celotno besedilo (1,41 MB)

9.
10.
Iskanje izvedeno v 0.25 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici