SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 5 / 5
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
ORGANIZACIJA SKLADIŠČA GOTOVIH IZDELKOV V PODJETJU METREL MEHANIKA
Irena Žvokelj, 2010, undergraduate thesis

Abstract: Pri analizi skladišča gotovih izdelkov smo ugotovili, katera področja so neustrezno urejena ter potrebna prenove. Ugotovili smo precejšnje pomanjkanje sistematičnega urejanja skladiščnega poslovanja. Glavne pomanjkljivosti nesistematičnega dela so predvsem neučinkovita izraba razpoložljivega prostora, nepreglednost in nedosegljivost uskladiščenih izdelkov, neprimerno označevanje izdelkov in nedoločena nahajališča posameznih izdelkov. Lokacija in prostorska ureditev skladišča je za njegovo delovanje neugodna, zato bomo rešitve iskali predvsem v notranji ureditvi skladišča. Težavo predstavljajo tudi pomanjkljiva delovna navodila, predvsem pomanjkanje interne dokumentacije, vezane na kakovost pakiranja. Cilj diplomske naloge je ureditev neustrezno urejenih področij v skladišču gotovih izdelkov. Z učinkovitimi rešitvami bomo skušali znižati stroške skladiščnega poslovanja, izboljšati kvaliteto pakiranja ter zmanjšati poškodbe izdelkov pri manipulaciji in skladiščenju. S strokovnim vodenjem skladišča bomo skušali izboljšati tudi delovne pogoje. Zavedamo se, da je dobra organizacija skladišča pomembna za podjetje, v končni fazi pa je najpomembnejše zadovoljstvo kupca.
Keywords: skladišče gotovih izdelkov, nahajališče izdelka, pakiranje, organizacija, dokumentacija
Published: 13.09.2010; Views: 2647; Downloads: 443
.pdf Full text (6,02 MB)

2.
Optimizacija logističnih procesov znotraj podjetja Juteks d.d. : diplomsko delo visokošolskega strokovnega študija
Jernej Repinšek, 2010, undergraduate thesis

Abstract: Namen diplomskega dela je analiza obstoječih logističnih procesov znotraj podjetja Juteks d.d. in optimizacija obstoječih logističnih procesov. Logistični procesi so bili posneti in ugotovljene so bile pomanjkljivosti pri medsebojni povezanosti in uporabi informacijske tehnologije. Izboljšava, pri medsebojni povezanosti skladišča gotovih izdelkov in proizvodnjo PVC talnih oblog, je izgradnja tekočega traku med proizvodnjo in skladiščem. Izgradnja tekočega traku med proizvodnjo in skladiščem bi odpravila sedanje zastoje (mašila) in bi pozitivno vplivala na pretok blaga med skladiščem in proizvodnjo. Odprava pomanjkljivosti pri vodenju evidence uskladiščenih bal PVC talnih oblog in uporaba informacijske tehnologije SAP, bi bila možna z nadgradnjo sedanje informacijske tehnologije SAP s tehnologijo RFID. Uvedba tehnologije RFID bi pripomogla k natančnejšemu in ažurnemu vodenju evidence uskladiščenih bal PVC talnih oblog.
Keywords: skladišče gotovih izdelkov, proizvodnja PVC talnih oblog, transportna tehnologija transportnih trakov, RFID, transportne poti
Published: 04.11.2010; Views: 3095; Downloads: 431
.pdf Full text (2,00 MB)

3.
Analiza in izboljšava skladišča gotovih izdelkov v podjetju TEM Čatež d.d.
Alen Liber, 2015, bachelor thesis/paper

Abstract: V prvem delu diplomskega dela smo predstavili eno izmed vodilnih podjetji v Sloveniji na področju elektromateriala, to je podjetje TEM Čatež d.d.. V prvem delu diplomskega dela smo torej predstavili zgodovino podjetja TEM Čatež d.d., kako se je podjetje razvijalo vse do današnjega stanja in prepoznavnosti. Predstavili pa smo tudi potek proizvodnje in jo na kratko opisali. Prav tako pa smo bolj podrobno predstavili skladišče gotovih izdelkov katero je v nadaljevanju tudi obravnavano. V drugem delu diplomskega dela smo se osredotočili na predstavitev problema skladišča gotovih izdelkov. V analizi skladišča gotovih izdelkov smo opisali skladišče, na kakšen način pride blago v skladišče, s katerimi pripomočki si pomagajo pri uskladiščevanju, kako poteka uskladiščevanje, s katerimi transportnimi sredstvi si pomagajo ter na kakšne načine poteka odprema v podjetju. Predstavili smo tudi predlog prenove oziroma nadgradnje samega skladišča, ter na koncu samo investicijo tudi stroškovno ovrednotili.
Keywords: TEM Čatež d.d., skladišče gotovih izdelkov, komisioniranje, polični regal s podestoma, regali
Published: 02.10.2015; Views: 899; Downloads: 75
.pdf Full text (1,50 MB)

4.
Sprememba maloprodajne embalaže v programu ročno orodje podjetja Unior d.d.
Uroš Matavž, 2016, bachelor thesis/paper

Abstract: Embalaža in njen izgled pomembno vplivata na kupce ter njihov izbor kupljenega blaga. Tega se zavedamo tudi v podjetju Unior d. d., ki je eno največjih izvozno usmerjenih podjetij v Sloveniji. V programu ročno orodje smo se lotili spremembe maloprodajne embalaže z jasnim ciljem izboljšanja prepoznavnosti blagovne znamke, izboljšanja informiranja kupcev ter posledično povečanja prodaje izdelkov. Diplomsko delo je sestavljeno iz treh sklopov. V prvem delu so predstavljene teoretične osnove. V drugem delu diplomske naloge je predstavljeno podjetje ter opisani poglavitni logistični procesi v skladišču gotovih izdelkov; od prevzema blaga, komisioniranja, označevanja embalaže, kompletiranja, embaliranja ter transporta do naročnika. V zadnjem delu naloge smo se osredotočili na prenovo rešitve ter predlagali nekatere izboljšave v logističnem procesu v skladišču gotovih izdelkov.
Keywords: maloprodajna embalaža, logistični procesi, skladišče gotovih izdelkov, ročno orodje, Unior d. d.
Published: 18.01.2017; Views: 619; Downloads: 34
.pdf Full text (5,18 MB)

5.
Analiza razmestitve proizvodne opreme in skladišča gotovih izdelkov
Amadej Beljev, 2018, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu je predstavljen izziv selitve proizvodnega procesa prenosnikov toplote, pri čemer je predmet obravnave predvsem lokacija skladišča gotovih izdelkov. Ponujata se dve možnosti, prva predvideva ohranitev skladišča na obstoječi lokaciji, druga pa selitev le-tega na novo. Analiza vsake in medsebojna komparacija vodi do utemeljitve za podjetje primernejše izbire. Rešitev danega problema je prva možnost, ki ne zahteva selitve skladišča gotovih izdelkov.
Keywords: projekt selitve, prenosnik toplote, skladišče gotovih izdelkov, fiksni stroški
Published: 25.09.2018; Views: 118; Downloads: 0

Search done in 0.06 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica