| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 5 / 5
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Analiza razmestitve proizvodne opreme in skladišča gotovih izdelkov
Amadej Beljev, 2018, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je predstavljen izziv selitve proizvodnega procesa prenosnikov toplote, pri čemer je predmet obravnave predvsem lokacija skladišča gotovih izdelkov. Ponujata se dve možnosti, prva predvideva ohranitev skladišča na obstoječi lokaciji, druga pa selitev le-tega na novo. Analiza vsake in medsebojna komparacija vodi do utemeljitve za podjetje primernejše izbire. Rešitev danega problema je prva možnost, ki ne zahteva selitve skladišča gotovih izdelkov.
Ključne besede: projekt selitve, prenosnik toplote, skladišče gotovih izdelkov, fiksni stroški
Objavljeno: 25.09.2018; Ogledov: 469; Prenosov: 0

2.
Sprememba maloprodajne embalaže v programu ročno orodje podjetja Unior d.d.
Uroš Matavž, 2016, diplomsko delo/naloga

Opis: Embalaža in njen izgled pomembno vplivata na kupce ter njihov izbor kupljenega blaga. Tega se zavedamo tudi v podjetju Unior d. d., ki je eno največjih izvozno usmerjenih podjetij v Sloveniji. V programu ročno orodje smo se lotili spremembe maloprodajne embalaže z jasnim ciljem izboljšanja prepoznavnosti blagovne znamke, izboljšanja informiranja kupcev ter posledično povečanja prodaje izdelkov. Diplomsko delo je sestavljeno iz treh sklopov. V prvem delu so predstavljene teoretične osnove. V drugem delu diplomske naloge je predstavljeno podjetje ter opisani poglavitni logistični procesi v skladišču gotovih izdelkov; od prevzema blaga, komisioniranja, označevanja embalaže, kompletiranja, embaliranja ter transporta do naročnika. V zadnjem delu naloge smo se osredotočili na prenovo rešitve ter predlagali nekatere izboljšave v logističnem procesu v skladišču gotovih izdelkov.
Ključne besede: maloprodajna embalaža, logistični procesi, skladišče gotovih izdelkov, ročno orodje, Unior d. d.
Objavljeno: 18.01.2017; Ogledov: 1396; Prenosov: 64
.pdf Celotno besedilo (5,18 MB)

3.
Analiza in izboljšava skladišča gotovih izdelkov v podjetju TEM Čatež d.d.
Alen Liber, 2015, diplomsko delo/naloga

Opis: V prvem delu diplomskega dela smo predstavili eno izmed vodilnih podjetji v Sloveniji na področju elektromateriala, to je podjetje TEM Čatež d.d.. V prvem delu diplomskega dela smo torej predstavili zgodovino podjetja TEM Čatež d.d., kako se je podjetje razvijalo vse do današnjega stanja in prepoznavnosti. Predstavili pa smo tudi potek proizvodnje in jo na kratko opisali. Prav tako pa smo bolj podrobno predstavili skladišče gotovih izdelkov katero je v nadaljevanju tudi obravnavano. V drugem delu diplomskega dela smo se osredotočili na predstavitev problema skladišča gotovih izdelkov. V analizi skladišča gotovih izdelkov smo opisali skladišče, na kakšen način pride blago v skladišče, s katerimi pripomočki si pomagajo pri uskladiščevanju, kako poteka uskladiščevanje, s katerimi transportnimi sredstvi si pomagajo ter na kakšne načine poteka odprema v podjetju. Predstavili smo tudi predlog prenove oziroma nadgradnje samega skladišča, ter na koncu samo investicijo tudi stroškovno ovrednotili.
Ključne besede: TEM Čatež d.d., skladišče gotovih izdelkov, komisioniranje, polični regal s podestoma, regali
Objavljeno: 02.10.2015; Ogledov: 1246; Prenosov: 94
.pdf Celotno besedilo (1,50 MB)

4.
Optimizacija logističnih procesov znotraj podjetja Juteks d.d. : diplomsko delo visokošolskega strokovnega študija
Jernej Repinšek, 2010, diplomsko delo

Opis: Namen diplomskega dela je analiza obstoječih logističnih procesov znotraj podjetja Juteks d.d. in optimizacija obstoječih logističnih procesov. Logistični procesi so bili posneti in ugotovljene so bile pomanjkljivosti pri medsebojni povezanosti in uporabi informacijske tehnologije. Izboljšava, pri medsebojni povezanosti skladišča gotovih izdelkov in proizvodnjo PVC talnih oblog, je izgradnja tekočega traku med proizvodnjo in skladiščem. Izgradnja tekočega traku med proizvodnjo in skladiščem bi odpravila sedanje zastoje (mašila) in bi pozitivno vplivala na pretok blaga med skladiščem in proizvodnjo. Odprava pomanjkljivosti pri vodenju evidence uskladiščenih bal PVC talnih oblog in uporaba informacijske tehnologije SAP, bi bila možna z nadgradnjo sedanje informacijske tehnologije SAP s tehnologijo RFID. Uvedba tehnologije RFID bi pripomogla k natančnejšemu in ažurnemu vodenju evidence uskladiščenih bal PVC talnih oblog.
Ključne besede: skladišče gotovih izdelkov, proizvodnja PVC talnih oblog, transportna tehnologija transportnih trakov, RFID, transportne poti
Objavljeno: 04.11.2010; Ogledov: 3440; Prenosov: 453
.pdf Celotno besedilo (2,00 MB)

5.
ORGANIZACIJA SKLADIŠČA GOTOVIH IZDELKOV V PODJETJU METREL MEHANIKA
Irena Žvokelj, 2010, diplomsko delo

Opis: Pri analizi skladišča gotovih izdelkov smo ugotovili, katera področja so neustrezno urejena ter potrebna prenove. Ugotovili smo precejšnje pomanjkanje sistematičnega urejanja skladiščnega poslovanja. Glavne pomanjkljivosti nesistematičnega dela so predvsem neučinkovita izraba razpoložljivega prostora, nepreglednost in nedosegljivost uskladiščenih izdelkov, neprimerno označevanje izdelkov in nedoločena nahajališča posameznih izdelkov. Lokacija in prostorska ureditev skladišča je za njegovo delovanje neugodna, zato bomo rešitve iskali predvsem v notranji ureditvi skladišča. Težavo predstavljajo tudi pomanjkljiva delovna navodila, predvsem pomanjkanje interne dokumentacije, vezane na kakovost pakiranja. Cilj diplomske naloge je ureditev neustrezno urejenih področij v skladišču gotovih izdelkov. Z učinkovitimi rešitvami bomo skušali znižati stroške skladiščnega poslovanja, izboljšati kvaliteto pakiranja ter zmanjšati poškodbe izdelkov pri manipulaciji in skladiščenju. S strokovnim vodenjem skladišča bomo skušali izboljšati tudi delovne pogoje. Zavedamo se, da je dobra organizacija skladišča pomembna za podjetje, v končni fazi pa je najpomembnejše zadovoljstvo kupca.
Ključne besede: skladišče gotovih izdelkov, nahajališče izdelka, pakiranje, organizacija, dokumentacija
Objavljeno: 13.09.2010; Ogledov: 3176; Prenosov: 534
.pdf Celotno besedilo (6,02 MB)

Iskanje izvedeno v 0.18 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici