| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 3 / 3
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Digitalizacija upravljanja s proizvodno dokumentacijo
Matic Govejšek, 2020, magistrsko delo

Opis: Cilj magistrskega dela je poiskati rešitev za uvedbo sistema sledenja polizdelkom po proizvodnji in digitalizacija prikaza dokumentacije v proizvodnji. V magistrskem delu so prikazani sodobni principi za sledenje polizdelkom v proizvodnji. Podrobneje je predstavljen sistem radio frekvenčne identifikacije RFID, preko katerega je prikazana rešitev problema za izbrano podjetje. Za primerjavo stroškov implementacije RFID sistema sta v magistrskem delu prikazana sistema RFID dveh različnih ponudnikov, med katerima je izvedena stroškovna primerjava obeh sistemov. V drugem delu magistrskega dela so prikazani sistemi za upravljanje s podatki izdelka v proizvodnji. Podane so strukturne sheme podatkov in omrežij, ki jih potrebujemo za nemoteno izmenjevanje podatkov v celotnem življenjskem ciklu izdelka. Na koncu magistrskega dela se nahaja razlaga o povezavi med strojno opremo radio frekvenčne identifikacije in sistemom za upravljanje virov podjetja.
Ključne besede: sistemi sledenja, RFID, ERP, izmenjava podatkov
Objavljeno: 21.01.2021; Ogledov: 113; Prenosov: 48
.pdf Celotno besedilo (4,13 MB)

2.
UVEDBA BREZPAPIRNEGA DELOVNEGA NALOGA
Metod Škufca, 2016, diplomsko delo/naloga

Opis: V diplomski nalogi je opisana namestitev, prilagoditev in uporaba sistema za sledenje servisnim zahtevkom. Sistem je postavljen v podjetju Advant d.o.o. in omogoča brezpapirni način delovanja oddelka tehnične podpore. Cilj vpeljave sistema je bil zamenjava obstoječega načina sledenja servisnih zahtevkov. Papirni delovni nalogi v uporabi so postali preokorni za današnje čase. Nujno je bilo omogočiti mobilni dostop in odpraviti napake zaradi ročnega načina vnosa in prenosa informacij. Uporabili smo sistem za sledenje zahtevkom OTRS, ki je razvit v spletni tehnologiji. Nastal je kot produkt odprtokodne skupnosti in je prosto dostopen za implementacijo sprememb ter zelo prilagodljiv. Rezultat predstavlja uporabno rešitev, ki dobro služi svojem osnovnemu namenu elektronskega sledenja zahtevkov. Pokazala se je tudi občutna pohitritev in povečana natančnost delovnega procesa. Izboljšave so občutne tudi pri iskanju in dostopu do informacij. Glavni cilji projekta so bili doseženi. Kot možnosti nadaljnjega razvoja vidimo širitev uporabe sistema v druge oddelke znotraj podjetja in ureditev dostopa za stranke, ki že deluje v pilotni fazi.
Ključne besede: brezpapirno poslovanje, sistemi sledenja dogodkov, center za podporo strankam, odprti sistem za zahtevke, odprta koda.
Objavljeno: 22.06.2016; Ogledov: 550; Prenosov: 68
.pdf Celotno besedilo (1,21 MB)

3.
RAZVOJ GPS STORITEV NA MOBILNIH KOMUNIKACIJSKIH TERMINALIH
Zoran Šrot, 2011, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi predstavljamo uporabo GPS-GSM sistema v povezavi z razvojem aplikacije, ki nam omogoča lociranje položaja mobilnega telefona z vgrajenim GPS modulom. Diplomsko delo je sestavljeno iz dveh sklopov; v prvem sklopu predstavljamo razvoj GPS sistema, ter najpogostejše storitve na tem področju. Predstavljamo tudi idejne primere aplikacijskih rešitev in različne GPS naprave, ki se uporabljajo v povezavi z GPRS mobilnimi sistemi ali brez. Podrobno opišemo tudi funkcionalno delovanje zastavljene GPS aplikacije in njeno uporabnost. Na koncu podajamo še funkcionalno uporabo GPS sistemov in način njihovega delovanja. V drugem sklopu diplome najprej predstavljamo Java ogrodij LWUIT in LOCIFY, ki so zelo primerna za razvoj GPS storitev na mobilnih komunikacijskih terminalih, v nadaljevanju pa še potek razvoja in izdelavo zastavljene GPS storitve.
Ključne besede: GPS, storitve GPS, sistemi GPS, navigacijski sistemi, sistemi sledenja, Java, Netbeans, ogrodje LWUIT, ogrodje LOCIFY
Objavljeno: 08.07.2011; Ogledov: 1904; Prenosov: 203
.pdf Celotno besedilo (3,51 MB)

Iskanje izvedeno v 0.09 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici