| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 5 / 5
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
TEHNIČNA VARNOST OBJEKTOV
Barbara Ržen, 2012, diplomsko delo

Opis: Varnost razumemo kot stanje, ko smo zavarovani oz. obvarovani pred izgubo ali nevarnostjo. Naloga tehničnega varovanja je, da zazna izvajanje kaznivega dejanja ter ga poskuša preprečiti in o tem obvestiti pooblaščene osebe.
Ključne besede: sistem mehanske zaščite, sistem protivlomnega varovanja, sistem videonadzora, sistem pristopne kontrole, sistem protipožarnega varovanja.
Objavljeno: 27.10.2012; Ogledov: 1248; Prenosov: 208
.pdf Celotno besedilo (1,20 MB)

3.
Pravna ureditev sistema zaščite in reševanja v Republiki Sloveniji : diplomsko delo [visokošolskega strokovnega študija] Varnost in policijsko delo
Nina Kordiš, 2014, diplomsko delo

Opis: Naravne in druge nesreče ogrožajo nacionalno varnost, saj ogrožajo socialno, ekonomsko ter fizično varnost prebivalcev ter splošno varnost in blaginjo v državi. Vpliv nesreč na ljudi je v veliki meri tudi psihološki, zato so njihove posledice dolgoročne. Tega so se zavedali tudi naši predniki, ki so storili prve korake k organiziranju sistema zaščite in reševanja. Na podlagi sprejete nove ustavne ureditve in zasnove nacionalne varnosti ter ogroženosti je Republika Slovenija leta 1992 sprejela organizirano izvajanje sistema zaščite in reševanja ob naravnih in drugih nesrečah. Gre za sistem znotraj obrambnega ministrstva in tako kot vsak družbeni sistem se tudi Civilna zaščite kot namensko organiziran del sistema varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami nenehno spreminja. Seveda je pomembno, da je organiziranje in opremljanje enot, služb in organov Civilne zaščite vedno v skladu z zakonodajo, ki se tudi nenehno dopolnjuje in razvija, hkrati pa je to tudi kompleksen sistem, ki sledi svetovnim trendom. Bistvo sistema zaščite in reševanja je zaščita in reševanje ljudi, materialnih in drugih dobrin, torej gre za sistem nevojaške narave, namenjen civilni obrambi, katerega naloga bo tudi v prihodnje naravnana h kakovosti, specializiranosti in profesionalnosti sistema zaščite in reševanja ter celovitemu obvladovanju naravnih in drugih nesreč, ki obsega preventivno pripravljenost za ukrepanje ob nesrečah, zagotavljanje osnovnih pogojev za življenje in obnovo.
Ključne besede: sistem zaščite in reševanja, nacionalna varnost, varstvo pred nesrečami, pravna ureditev, mednarodno sodelovanje, diplomske naloge
Objavljeno: 01.04.2014; Ogledov: 917; Prenosov: 304
URL Povezava na celotno besedilo

4.
Delovanje sistema za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami v primeru žledoloma - študija primera občine Loška dolina 2014
Sara Šepec, 2015, diplomsko delo

Opis: V začetku februarja 2014 je Slovenijo prizadel obsežen žled. Močno je prizadel tudi občino Loška dolina, kjer je brez električne energije ostalo več tisoč prebivalcev, prišlo je do izpada pitne vode in telefonskega omrežja. Večina cest je bila neprevoznih zaradi podrtega drevja. Zaradi kaotičnih razmer so se gasilci Gasilske zveze Loška dolina in poveljnik Civilne zaščite Loška dolina odločili za vzpostavitev štaba Civilne zaščite Loška dolina, ki je deloval neprekinjeno vse dni intervencije. Štab se je povezal z Regijskim centrom za obveščanje Postojna in sosednjimi štabi Civilne zaščite ter tako pridobival pomoč v obliki agregatov in ostalih potrebščin. Ker je bil sprožen državni načrt v primeru katastrofe večjih razsežnosti, je štab lahko zaprosil za mednarodno pomoč v obliki velikih agregatov, za pomoč gasilcev iz drugih regij in za pomoč Slovenske vojske v obliki moštva, prevoznih sredstev in premične vojaške pralnice. Vsi, ki so sodelovali pri intervenciji, so se trudili ljudem čim bolj olajšati življenje v dneh brez električne energije in jim nudili podporo. S svojim delom so gasilci in gradbena podjetja olajšali delo Elektru Ljubljana in Telekomu Slovenije, da so hitreje popravili svoja omrežja in ponovno vzpostavili električno energijo in telefonsko omrežje. Brez hitrega posredovanja gasilcev, Civilne zaščite, občine, električarjev in drugih, bi se stanje po žledolomu popravljalo dlje časa, razmere bi bile slabše.
Ključne besede: naravne nesreče, žledolom, sistem zaščite in reševanja, civilna zaščita, varnostni ukrepi, diplomske naloge
Objavljeno: 12.08.2015; Ogledov: 636; Prenosov: 135
.pdf Celotno besedilo (684,40 KB)

5.
Delovanje sistema zaščite in reševanja (ZiR) v občini Vrhnika s poudarkom na delovanju operativnih gasilskih enot
Benjamin Svenšek, 2019, diplomsko delo

Opis: V tej diplomski nalogi se bomo spoznali z organizacijo in delovanjem sistema Zaščite in reševanja v občini Vrhnika in z organiziranim delovanjem prostovoljnih gasilskih enot. Analizirali bomo sedanje stanje usposobljenosti in opremljenosti prostovoljnih gasilskih enot. Na podlagi opravljenega intervjuja in zbranih podatkov, bomo predlagali najbolj optimalno rešitev enakomernega razvoja in delovanja vseh prostovoljnih gasilskih enot v občini Vrhnika v naslednjem obdobju, pet do deset let. Zelo pomembno je tudi sodelovanje s sosednjimi gasilskimi enotami v občini Vrhnika in v sosednjih občinah, predvsem na mejnem področju.
Ključne besede: - sistem zaščite in reševanja (ZiR), - gasilska zveza Vrhnika (GZV), - občinsko gasilsko poveljstvo Vrhnika (OGP Vrhnika), - civilna zaščita (CZ), - prostovoljno gasilsko društvo (PGD).
Objavljeno: 09.03.2020; Ogledov: 294; Prenosov: 43
.pdf Celotno besedilo (916,77 KB)

Iskanje izvedeno v 0.14 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici