| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 6 / 6
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Modeliranje in dinamična analiza več-masnih sistemov s programom Maple
Iztok Šoster, 2014, magistrsko delo

Opis: Programski paketi, ki nam omogočajo simulacije, so vedno bolj zaželeni in že skoraj obvezen del vsakega resnega proizvajalca. Predvsem zaradi njihove sposobnosti reševanja realnega modela v simulacijskem okolju in omogočanja iskanja idealnih nastavitev ali obvladovanja tehničnega procesa. Njihova glavna prednost je, da lahko zelo hitro ocenimo primernost naših izdelkov, odpravimo napake ali izboljšamo konstrukcijo. Nekoč to ni bilo možno in je bilo vse skupaj zelo zamudno, saj so morali opravljati več mehanskih preizkusov in testiranj. Takšnih programskih paketov je že kar nekaj, vsak predstavlja svoje prednosti in je specializiran za reševanje drugačnih problemov. Odločili smo se, da spoznamo program Maple in preizkusimo njegov modul MapleSim, da bi razumeli, kako deluje, in ga testirali ter predstavili njegove prednosti. Ocenili bi tudi njegovo uporabnost kot pripomoček pri izobraževanju in rabo v industriji.
Ključne besede: Modeliranje, dinamična analiza, Maple, MapleSim, simuliranje, simulacija.
Objavljeno: 29.10.2014; Ogledov: 1270; Prenosov: 156
.pdf Celotno besedilo (3,84 MB)

2.
UPORABA SIMULACIJ V PROMETNI TEHNIKI
David Mohr Salkič, 2011, diplomsko delo

Opis: Diplomska naloga opisuje uporabo simulacij v prometni tehniki. Opisana so področja uporabe, delitev simulacij na mikroskopske, makroskopske in mezoskopske modele, diplomska naloga je predvsem osredotočena na mikroskopski koncept simuliranja prometa. Na kratko je predstavljenih pet najbolj razširjenih programskih paketov za izvajanje prometnih simulacij, to so AIMSUN, DRACULA, Paramics, SISTM in VISSIM. V sami diplomski nalogi je še prikazana praktična uporaba mikroskopskega simulacijskega programskega paketa PTV VISSIM, s pomočjo tega programskega paketa je bil izdelan model prometnega omrežja centra mesta Lenart ter izvedba alternativne rešitve, umestitve krožnega krožišča v omrežje. Uporaba simulacij je pomembna pri modeliranju prometa. S svojim širokim spektrom aplikacij omogočajo zelo natančno simuliranje različnih tipov prometnih omrežij iz realnega okolja. Na podlagi računskih rezultatov in vizualne animacije gibanja prometnih tokov po omrežju omogočajo reševanje prometnih problemov ter implementacijo različnih rešitev v modele prometnih omrežij, še preden so te rešitve vpeljane v realno okolje.
Ključne besede: Prometna tehnika, simulacije, mikroskopske prometne simulacije, PTV VISSIM programski paket za simuliranje prometa
Objavljeno: 14.01.2011; Ogledov: 2269; Prenosov: 195
.pdf Celotno besedilo (13,89 MB)

3.
EURO NCAP IN PREIZKUSNI TRKI
Matjaž Selič, 2010, diplomsko delo

Opis: Diplomska naloga zajema preučevanje organizacij za izvajanje preizkusnih trkov, kjer največ pozornosti namenja v Evropi najbolj znani organizaciji Euro NCAP. Sprehodili se bomo skozi zgodovino izvajanja preizkusnih trkov, vse od samih začetkov do podrobnega opisa vseh testov, ki jih Euro NCAP izvaja. Cilj naloge je bil raziskati prepoznavnost preizkusnih trkov med povprečnimi vozniki, kar smo dosegli s pomočjo ankete. Naloga v prvem delu prikazuje vse osnovne informacije in podatke o preizkusnih trki,. v drugem delu pa preko ankete izvemo, ali ljudje sploh poznajo preizkusne trke, koliko jih sploh ve, kaj ocena pet zvezdic pomeni, kako varen avtomobil vozijo in podobno.
Ključne besede: Euro NCAP, preizkusni trki, simuliranje trkov, varnost v vozilih
Objavljeno: 07.12.2010; Ogledov: 2314; Prenosov: 270
.pdf Celotno besedilo (6,66 MB)

4.
5.
6.
Iskanje izvedeno v 0.19 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici