| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 34
Na začetekNa prejšnjo stran1234Na naslednjo stranNa konec
1.
RAZVOJ SIMULACIJSKEGA MODELA IZLETNIŠKE KMETIJE V PODPORO POSLOVNIM ODLOČTVAM
Vesna Velikonja, 2009, magistrsko delo

Opis: Simulacijski model izletniške kmetije omogoča analizo uspešnosti gospodarjenja kmetije z izletniškim turizmom kot dopolnilno dejavnostjo. Podmodeli kalkulacij na ravni proizvoda in storitev vključujejo poleg lastnih baz podatkov simulacijskega modela tudi vnos konkretnih podatkov o vrsti, količini in ceni stroška. Model omogoča prilagajanje vstopnih podatkov za natančen izračun ključnih ekonomskih kazalcev (prihodki, stroški, dohodek, dobiček, izguba, likvidnost kmetije). Uporabo modela omogoča tabelarični računalniški generator Excel. Model je namenjen podpori poslovnim odločitvam pri načrtovanju in kontroli poslovnega rezultata ter pri obvladovanju stroškov v poslovnem procesu. Z modifikacijo nekaterih dejavnikov so v raziskavi prikazani izračuni ekonomskih kazalnikov za štiri variante poslovnih odločitev: kmetija brez turistične dejavnosti, kmetija s turistično dejavnostjo v manjšem obsegu in dve varianti kmetije s turistično dejavnostjo v večjem obsegu ob različni zasedenosti. Iz rezultatov primerjalne analize je razvidno, da je kmetija s turistično dejavnostjo v večjem obsegu in z večjo zasedenostjo poslovno uspešnejša, ker prinaša boljši prihodek in večji ostanek dohodka za delovno silo na kmetiji.
Ključne besede: simulacijski model, izletniška kmetija, poslovne odločitve
Objavljeno: 13.08.2009; Ogledov: 3314; Prenosov: 377
.pdf Celotno besedilo (1,01 MB)

2.
Ekonomska upravičenost pridelave maka
Damijan Belec, 2009, diplomsko delo

Opis: Namen diplomskega dela je razvoj tehnološko ekonomskega modela za oceno stroškov pridelave vrtnega maka. Cilj raziskave je analiza ekonomske upravičenosti proizvodnje vrtnega maka ter ocena kazalnikov ekonomske upravičenosti pridelave. Ob doseganju predvidenih tehnoloških parametrov (pridelek = 1200 kg/semena) in cene (prodajna cena = 1,2 €/kg), je na osnovi rezultatov tehnološko ekonomskega modela planirane kmetijske proizvodnje, pridelava vrtnega maka ekonomsko upravičena (Ke = 1,07). Z višjo prodajno ceno ter z večjim hektarskim donosom, ki ga v ugodnih pogojih lahko dosežemo brez povečanja proizvodnih stroškov, je finančni izid še ugodnejši. Pri predpostavljenih pridelovalnih stroških in predvideni prodajni ceni, so stroški proizvodnje pokriti pri 1117,25 kg pridelanega semena.
Ključne besede: mak, pridelava, simulacijski model, ekonomski kazalniki.
Objavljeno: 21.10.2009; Ogledov: 3439; Prenosov: 474
.pdf Celotno besedilo (389,34 KB)

3.
Ekonomika proizvodnje zelenih in obeljenih špargljev
Karlo Vratarič, 2010, diplomsko delo

Opis: Raziskava temelji na ekonomiki pridelave zelenih in obeljenih špargljev (Asparagus officinalis L.). Za proizvodnjo špargljev je bil v ta namen razvit simulacijski model, ki je temeljil na tehnološko-ekonomskih podatkih pridelave obeh vrst špargljev. Z različnimi ekonomskimi indikatorji smo dokazali, da je pridelava obeljenih špargljev manj dobičkonosna, ob tem pa ima končni proizvod, kljub večji zahtevnosti in manjšemu pridelku, na tržišču enako ceno kot zeleni špargelj. V osmih rodnih letih imamo pri obeljenih špargljih v povprečju na leto za 315 kilogramov manj pridelka kot pri zelenih špargljih, povprečen prodajni dobiček pa je pri slednjih dva in pol krat večji. Koeficient ekonomičnosti pri proizvodnji zelenih špargljev doseže v povprečju vrednost 1,99, medtem ko pri obeljenih znaša le-ta 1,16.
Ključne besede: šparglji, proizvodnja, simulacijski model, ekonomika
Objavljeno: 10.02.2010; Ogledov: 2688; Prenosov: 300
.pdf Celotno besedilo (2,62 MB)

4.
VEČPARAMETERSKI MODEL OCENJEVANJA ENERGETSKIH RASTLIN ZA PREDELAVO V BIOPLIN
Peter Vindiš, 2010, doktorska disertacija

Opis: Za potrebe planiranja in odločanja pri pridelavi in predelavi energetskih rastlin v bioplin je bil razvit integriran računalniško podprt deterministični simulacijski model BIOPLIN. Simulacijski model BIOPLIN se sestoji iz treh glavnih modelov: modelnih kalkulacij pridelave energetskih rastlin, simulacijski model predelave energetskih rastlin v bioplin ter simulacijski model proizvodnje električne in toplotne energije iz bioplina. Razviti sistem omogoča oceno ekonomske upravičenosti predelave posameznih energetskih rastlin v bioplin. Rezultati simulacijskega modela v nadaljevanju predstavljajo vhodne podatke za večkriterijsko odločitveno analizo. Pri tem sta bili uporabljeni dve metodi: metoda DEX-i in analitični hierarhični proces (AHP). Z večkriterijskimi modeli, smo glede na vhodne podatke in kriterije, ocenjevali energetske rastline. Analiza je pokazala, da je z uporabo trenutnega modela najbolj ustrezna alternativa uporabljena za energetske rastline za proizvodnjo bioplina koruza. Koruza ima najboljšo večkriterijsko oceno EC = 0,248 in DEX-i ocena = ustrezna. Koruzi sledi sirek z večkriterijsko oceno EC = 0,201 in DEX-i oceno = manj ustrezna. Sledijo sončnica z večkriterijsko oceno EC = 0,151 in DEX - i oceno = manj ustrezna, sladkorna pesa EC = 0,150 in DEX-i oceno = manj ustrezna, ščir EC = 0,127 in DEX-i oceno = neprimerna in kot zadnja topinambur EC = 0,123 in DEX-i oceno = neprimerna. Rezultati raziskave analiziranih energetskih rastlin kažejo enak vrstni red rangiranja z uporabo odločitvenih orodij DEX-i in AHP. Rezultati simulacije predstavljajo dovolj kakovostno podatkovno osnovo za nadaljnji razvoj večkriterijskih odločitvenih modelov.
Ključne besede: simulacijski model, večkriterijska odločitvena analiza, metoda DEX-i, analitični hierarhični proces - AHP, energetske rastline, bioplin
Objavljeno: 07.05.2010; Ogledov: 5238; Prenosov: 526
.pdf Celotno besedilo (1,49 MB)

5.
Ekonomičnost pridelovanja paprike in solatnih kumar na prostem in v zaščitenem prostoru
Silvo Pozderec, 2010, diplomsko delo

Opis: Raziskava je temeljila na ekonomski analizi pridelave paprike(Capsicum annum L.) in solatnih kumar (Cucumis sativus L.) na prostem in v zaščitenem prostoru. Za pridelavo omenjenih zelenjadnic so bili v ta namen razviti simulacijski modeli, ki so temeljili na tehnološko-ekonomskih podatkih pridelave paprike in solatnih kumar pri obeh načinih pridelave. Pridelava paprike in solatnih kumar je v zaščitenem prostoru bolj dobičkonosna kot pridelava na prostem. V zaščitenem prostoru je pridelava solatnih kumar ekonomsko smotrnejša od pridelave paprike, saj koeficient ekonomičnosti (Ke) pridelave solatnih kumar dosega vrednost Ke = 1,4, medtem ko je pri papriki Ke = 1,1. Slednje sta nam potrdila tudi dva scenarija, ki smo ju analizirali v okviru analize občutljivosti. Pokazala sta, da je le pridelava solatnih kumar v zaščitenem prostoru ekonomsko upravičena, saj je vrednost Ke = 1,2, medtem ko je pri vseh ostalih sistemih pridelave bil Ke pod vrednostjo 1.
Ključne besede: simulacijski modeli, paprika, solatne kumare, tehnološko ekonomski simulacijski model, ekonomika
Objavljeno: 28.05.2010; Ogledov: 3497; Prenosov: 378
.pdf Celotno besedilo (771,65 KB)

6.
RAZVOJ TEHNOLOŠKO EKONOMSKEGA SIMULACIJSKEGA MODELA ZA PREDELAVO MESA NA KMETIJI
Barbara Puhan, 2010, diplomsko delo

Opis: Dopolnilna dejavnost na kmetiji je dejavnost, ki se opravlja na kmetiji z namenom izboljšanja njenega ekonomskega stanja. Cilj diplomske naloge je oceniti ekonomsko upravičenost predelave mesa v mesne izdelke (v našem primeru v prekmursko šunko). Za ocenjevanje ekonomske upravičenosti dopolnilne dejavnosti na kmetiji, bo razvit tehnološko-ekonomski simulacijski model za predelavo mesa. Z uporabo ustreznega simulacijskega modela bo med drugim omogočena izdelava kalkulacij skupnih stroškov za predelavo svinjskega mesa. Ocenjeni bodo tudi nekateri ekonomski parametri, ki so pomembna informacija za nadaljnje načrtovanje na kmetiji in za obvladovanje stroškov v različnih procesih poslovanja. Rezultati ekonomske analize predelave stegna v prekmursko šunko kažejo, da je predelava mesa na kmetiji ekonomsko upravičena (Ke = 1,1). Primerjalna analiza rezultatov kaže, da je ekonomsko najustreznejše trženje prekmurske šunke kot surovina v narezku. Pri neposredni prodaji celega kosa prekmurske šunke (povprečne teže 4,5 kg) znaša njena vrednost 53,17 € in lastna cena 13,13 €. Nadalje je analiza pokazala tudi, da znaša skupni prihodek pri prodaji šunke v narezku 117,48 €.
Ključne besede: Ključne besede: tehnološko-ekonomski simulacijski model / predelava mesa / prekmurska šunka / ekonomika
Objavljeno: 07.10.2010; Ogledov: 2297; Prenosov: 233
.pdf Celotno besedilo (901,27 KB)

7.
MODEL ODPRAVLJANJA OZKIH GRL V PROCESU BARVANJA POLIZDELKOV Z METODO SIMULACIJE
Karmen Starič, 2010, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi smo se osredotočili na iskanje ozkega grla v proizvodnji. Hoteli smo pobližje spoznati proizvodnjo, jo raziskati, ugotoviti ozko grlo in ga odpraviti s postavitvijo nove, prenovljene proizvodnje. To smo storili v programu Flexsim, s postavitvijo simulacijskega modela, tako obstoječe kot prenovljene proizvodnje. Rezultate simulacijskega modela obstoječe proizvodnje smo primerjali z rezultati simulacijskega modela prenovljene proizvodnje. Izsledki so pokazali, da bi z reorganizacijo bistveno zmanjšali čase proizvajanja, tako na nalaganju surovih polizdelkov, kot na razlaganju končnih izdelkov. Prihranilo bi se veliko časa, s tem pa bi se povečala tudi produktivnost.
Ključne besede: Ozko grlo, Reorganizacija, Simulacijski model, Povečanje produktivnosti
Objavljeno: 19.01.2011; Ogledov: 2030; Prenosov: 152
.pdf Celotno besedilo (2,53 MB)

8.
Analiza poslovanja izletniške kmetije
Alenka Simonič, 2011, diplomsko delo

Opis: Cilj raziskave je bil analizirati poslovanje izletniške kmetije in definirati profil potrošnika. V ta namen je bila predhodno pripravljena in izvedena anketa med obiskovalci kmetije. S to anketo smo hoteli izvedeti, kakšen je profil obiskovalca izletniške kmetije. Ugotovili smo, da je povprečen obiskovalec kmetije star med 18 in 36 let in ima dokončano V. stopnjo izobrazbe. Največ obiskovalcev je domačinov, večina bi na tej kmetiji na dan porabila do 50 €. V nadaljevanju smo se v raziskavi osredotočili na ekonomsko analizo dveh najbolj prodajanih proizvodov na izletniški kmetiji — vino sorte 'Chardonnay' in gibanico. Osnovno orodje v tem delu raziskave sta bila predhodno razvita simulacijska modela za oba proizvoda, s katerima so se ocenjevali osnovni ekonomski indikatorji. Finančni rezultat (FR) za gibanico znaša 306,40 €; koeficient ekonomičnosti (Ke) 1,05. Pri vinu sorte 'Chardonnay' je finančni rezultat (FR) 2.907,98 €; koeficient ekonomičnosti (Ke) pa 1,43. Ocenjene vrednosti parametrov kažejo, da sta oba proizvoda za izletniško kmetijo z ekonomskega vidika vsekakor zanimiva.
Ključne besede: izletniška kmetija, profil potrošnika, simulacijski model, gibanica, ′Chardonnay′
Objavljeno: 28.02.2011; Ogledov: 2308; Prenosov: 136
.pdf Celotno besedilo (698,66 KB)

9.
OPTIMIZACIJA APLIKACIJSKEGA SLOJA TRINIVOJSKE ARHITEKTURE
Rihard Škorjanec, 2011, diplomsko delo

Opis: Z diplomskim delom smo želeli ugotoviti optimalno število strežnikov srednjega-aplikativnega sloja v uporabljeni trinivojski arhitekturi. Z merjenjem časov, ki so potrebni za izvedbo izbranih opravil ene izmed aplikacij, smo določili časovne porazdelitve za simulacijski model. Trinivojsko arhitekturo opazovane organizacije smo predstavili s simulacijskim modelom, v katerem smo s spreminjanjem parametrov ugotavljali vplive posameznih parametrov na odzivnost podatkovnega ter posledično aplikativnega sloja. Skupaj z merjenjem izvedbenih časov smo spremljali pogostost uporabe strežnikov in obremenitev le-teh. Tako smo lahko potrdili odločitev o uporabi sistema Microsoft Network Load Balancing za izravnavo obremenitve aplikativnih strežnikov. Da bi ugotovili ozka grla izbrane strojne opreme, smo z uporabo Performance Monitor merili zasedenost pomnilnika in procesorja določenega strežnika. Zbrani in analizirani podatki ter rezultati simulacijskega modela prispevajo k potrditvi izbranih tehnoloških pristopov ter podpori pri predlogu potrebnih sprememb.
Ključne besede: simulacijski model, trinivojska arhitektura, izravnava obremenitve strežnikov, monitor zmogljivosti
Objavljeno: 22.08.2011; Ogledov: 1365; Prenosov: 133
.pdf Celotno besedilo (1,84 MB)

10.
FINANČNA ANALIZA ZA OSKRBNO ODKUPNI CENTER BENEDIKT
Stanka Pivec, 2011, diplomsko delo

Opis: Cilj raziskave je, s pomočjo »Cost – Benefit« analize razčleniti finančno upravičenost Oskrbno odkupnega centra Benedikt. V ta namen je bil v programu Microsoft Excel 2003 razvit simulacijski model za finančno analizo. Ocena finančne upravičenosti kaže, da ob predpostavljenih pogojih (LDT = 20.336,56 €, ISD = 8 % in predvideno obdobje povratka = 7 let) investicija v Oskrbno odkupni center Benedikt ni upravičena (NSV = - 411.213,82 €). Ocene kazalnikov finančne analize za oskrbno odkupni center kažejo, da se bi investicija sicer povrnila v obdobju 34 let, če bi se LDT povečal na obseg 61.009,68 €.
Ključne besede: »Cost – Benefit« analiza / NSV / ISD / simulacijski model
Objavljeno: 27.06.2011; Ogledov: 1609; Prenosov: 85
.pdf Celotno besedilo (447,64 KB)

Iskanje izvedeno v 0.31 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici