| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 5 / 5
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
DIMENZIONIRANJE PODPORNE KONSTRUKCIJE SILOSA
Matej Lapornik, 2009, diplomsko delo

Opis: Namen diplomskega dela je dimenzioniranje in statični preračun podporne konstrukcije silosa za shranjevanje elektrofiltrskega pepela. Prikazan je splošen pristop k dimenzioniranju in preračunu jeklenih konstrukcij. Preračun je izveden na podlagi podanih dimenzij silosa in obremenitev konstrukcije s pomočjo programa za preračun jeklenih konstrukcije SCIA ESA PT 2007. Na podlagi preračuna podporne konstrukcije smo izbrali ustrezne nosilne profile konstrukcije in njihove dimenzije. V zadnjem delu diplomske naloge so prikazani rezultati, ki dokazujejo nosilnost in uporabnost podporne konstrukcije silosa.
Ključne besede: silos, podporna konstrukcija, določevanje obremenitev, dokaz nosilnosti in uporabnosti
Objavljeno: 28.09.2009; Ogledov: 3462; Prenosov: 400
.pdf Celotno besedilo (3,35 MB)

2.
EPK 2012 - KULTURNO POSLOVNI CENTER SILOS
David Zorenč, 2011, diplomsko delo

Opis: Maribor, ki bo leta 2012 nosil naziv Evropske prestolnice kulture (EPK), se je ob ponujeni možnosti začel hitro razvijati. Tako smo začeli razmišljati, kdaj ali če sploh bomo imeli zadostne površine, ki bi gostile spremljajoče programe EPK. Namesto da bi na novo gradili, se nam je porodila ideja o možnostih obnove starega industrijskega objekta. Analize industrijskih območij Maribora nam nakazujejo, da je zaradi vstopnih vedut v mesto in izjemne povezave s samim centrom mesta najbolj ustrezna lokacija bivšega podjetja Intes, kjer se nahajajo visoki silosi, katere smo prenovili v galerijske prostore in poslovni center. Potreba po površinah za razne programske sheme samega mesta Maribor nas je tako pripeljala do formiranja novega Kulturno poslovnega centra – KPC.
Ključne besede: arhitektura, kulturno poslovni center, silos, Maribor 2012 – Evropska prestolnica kulture
Objavljeno: 29.09.2011; Ogledov: 2195; Prenosov: 165
.pdf Celotno besedilo (70,50 MB)

3.
RAČUNSKA ANALIZA JEKLENEGA SILOSA PRAVOKOTNEGA PREČNEGA PREREZA VIŠINE 12,7 M
David Pesek, 2013, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu smo izvedli računsko analizo in dimenzioniranje tankostenskega osnosimetričnega jeklenega silosa s pravokotnim prečnim prerezom in skupno višino 12,7 m. Silos je namenjen shrambi agregata za pripravo betona. Njegova kapaciteta je 92,89 ton. Vse obtežbe, ki delujejo na konstrukcijo, so določene v skladu z evropskimi predpisi EUROCODE. Celotno konstrukcijo smo izračunali s programom Scia Engineer, ter preverili rezultate s kontrolnim izračunom.
Ključne besede: gradbeništvo, jeklene konstrukcije, silos
Objavljeno: 30.05.2013; Ogledov: 1423; Prenosov: 144
.pdf Celotno besedilo (4,24 MB)

4.
STATIČNI IZRAČUN ARMIRANOBETONSKEGA SILOSA ZA SKLADIŠČENJE ŽITA
Matija Vindiš, 2014, magistrsko delo

Opis: Magistrsko delo obravnava statični izračun armiranobetonskega silosa za skladiščenje žita. Predstavljen je armiranobetonski silos krožnega tlorisa s centralnim cilindričnim delom in stranskim odtokom surovin. Glavni namen silosa je skladiščenje do 520 ton zrnja. Silos je bil zmodeliran kot ploskovna konstrukcija, pri čemer smo pozornost namenili predvsem notranjim statičnim količinami. Narejena je primerjava rezultatov statične analize programskih orodij SAP2000 in SOFISTIK.
Ključne besede: statična analiza, silos, žito, armirani beton, SAP2000, Sofistik
Objavljeno: 07.05.2014; Ogledov: 1874; Prenosov: 266
.pdf Celotno besedilo (6,88 MB)

5.
Dimenzioniranje nosilnega ogrodja polietilenskega silosa
Matej Fiderih, 2014, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je zajeto dimenzioniranje in statični preračun nosilnega ogrodja polietilenskega silosa. S pomočjo standardov Evrokod je prikazan postopek izračuna obremenitev, ki delujejo na konstrukcijo. Glede na določene obtežbe silosa je bil s pomočjo programa za preračun konstrukcij SCIA Engineer 2013.1 izveden statični preračun. Na podlagi preračuna smo izbrali ustrezne nosilne profile podporne konstrukcije silosa. V zadnjem delu diplomskega dela so prikazani rezultati dokaza nosilnosti in uporabnosti konstrukcije.
Ključne besede: silos, nosilno ogrodje, statični preračun, dokaz nosilnosti in uporabnosti
Objavljeno: 20.10.2014; Ogledov: 974; Prenosov: 79
.pdf Celotno besedilo (2,38 MB)

Iskanje izvedeno v 0.12 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici