| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 4 / 4
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
Vpliv sezone na rastne, pitovne in klavne lastnosti prašičev
Tadej Rojs, 2013, diplomsko delo

Opis: V poskusu smo primerjali rastne, pitovne in klavne lastnosti prašičev (n=240), ki smo jih razdelili v poletno (POL) in zimsko (ZIM) skupino. V POL skupini je bila povprečna temperatura (T) 26,4 °C, medtem ko je bila v ZIM skupini 20,1 °C in je variirala med 7,0 °C in 32,2 °C. Vsi pujski so bili pripeljani iz farme Pristava pri povprečni starosti 70 dni in 26 kg. V času poskusa smo merili mikroklimatske pogoje v hlevih, beležili dnevno porabo krme (na skupino), spremljali rast in merili debelino hrbtne slanine (DHS) (pri starosti 71, 146 in 180 dni). Prašiči so bili nato pri starosti 181 dni zaklani v klavnici po standardnem postopku. V ZIM skupini smo izmerili višje vrednosti CO2 in nižjo koncentracijo O2 v primerjavi z POL skupino. Prašiči POL skupine so imeli skozi vsa obdobja pitanja slabšo konzumacijo krme v primerjavi z ZIM skupino. Zaradi slabše konzumacije v celotnem obdobju pitanja so imeli prašiči POL skupine nižji dnevni prirast, kar se je odrazilo v nižji živi masi ob zakolu in nižji masi klavnega trupa. Naši rezultati kažejo, da so nizke T in s tem povečana konzumacija vplivali na značilno poslabšanje konverzije (P=0,000) v ZIM skupini. Prav tako pa smo pri prašičih ZIM skupine ob zakolu zaznali višjo maso toplih polovic (MTP) in nižji odstotek mesnatosti (M).
Ključne besede: prašiči, sezona, prirast, pitovne lastnosti, klavne lastnosti, plini
Objavljeno: 10.05.2013; Ogledov: 1002; Prenosov: 101
.pdf Celotno besedilo (761,01 KB)

3.
UPORABA TERMO-SHOPOVE TOPLOTNE ČRPALKE ZA OGREVANJE IN HLAJENJE ENOSTANOVANJSKE HIŠE
Dejan Tacer, 2012, diplomsko delo

Opis: Diplomska naloga predstavlja celosten prikaz izračuna toplotnih izgub v ogrevalni sezoni in sezoni hlajenja. Predstavljeno je podjetje Termo Shop d. o. o. z njihovimi izdelki in ponudbo. Naloga zavzema projektiranje kotlovnice, talnega gretja in zemeljskega kolektorja, za obravnavan primer enostanovanjske hiše, ter izbiro primerne toplotne črpalke. Predstavlja tudi princip regulacije toplotne črpalke zemlja/voda. Narejen je ekonomski izračun za dobo 25 let, v primerjavi s kotlom na ekstra lahko kurilno olje, ter s tem računska predstavitev, kdaj se nam ta investicija povrne.
Ključne besede: toplotna črpalka, podjetje Termo Shop d. o. o., enostanovanjska hiša, ogrevalna sezona, sezona hlajenja
Objavljeno: 22.10.2012; Ogledov: 1628; Prenosov: 289
.pdf Celotno besedilo (3,81 MB)

4.
Varnostni problemi na Bledu v času turistične sezone
Jure Mihelčič, 2016, diplomsko delo

Opis: Slovenija je turistična država, ki ima tudi nekaj svetovno znanih turističnih krajev. Bled s svojimi znamenitostmi zagotovo spada med vrhunske slovenske turistične destinacije. Veliko število tako domačih kot tujih turistov pa prinaša določena varnostna tveganja, ki so značilna za turizem in turistične kraje. V diplomskem delu smo predstavil vire ogrožanja in vrste deviantnih ter kaznivih ravnanj, ki so značilna za turistične kraje. Pregledali smo razloge in vzroke, zaradi katerih turisti na svojih potovanjih postanejo žrtve različnih kaznivih dejanj. Opisali smo institucije, ki so v turističnih krajih po Sloveniji zadolžene za zagotavljanje varnosti, pa tudi, na kakšen izpolnjujejo svoje obveznosti. Cilj naše raziskave je bil, dognati, ali je v času turistične sezone na območju Bleda število prijavljenih kaznivih ravnanj večje kot v preostalem delu leta. Izkazalo se je, da število prijavljenih kaznivih ravnanj na Bledu v juliju in avgustu dosega skoraj polovico prijavljenih kaznivih dejanj v celem letu. Poleg tega smo skušal ugotoviti, ali so za območje Policijske postaje Bled v času turistične sezone značilna določena kazniva (odklonska) ravnanja, povezana s turisti. Izkazalo se je, da so turisti na Bledu najpogosteje žrtve kaznivih dejanj, povezanih s tatvinami in vlomi. Kot storilci se turisti pojavljajo v prekrških zoper javni red in mir in prekrških v cestnem prometu. Slednji imajo velikokrat za posledice prometne nesreče z manjšo materialno škodo. V zaključnem delu naloge smo ponudili tudi nekaj rešitev, ki bi po našem mnenju pripomogle k zmanjšanju varnostnih tveganj na Bledu kot turističnem kraju.
Ključne besede: turizem, turistična sezona, varnost, zagotavljanje varnosti, kriminaliteta, preprečevanje kriminalitete, statistični pregledi, diplomske naloge
Objavljeno: 08.12.2016; Ogledov: 789; Prenosov: 80
.pdf Celotno besedilo (902,26 KB)

Iskanje izvedeno v 0.09 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici