| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 5 / 5
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
3.
4.
PLANINSKE VSEBINE ZA PREDŠOLSKE OTROKE
Vita Trefalt, 2013, diplomsko delo

Opis: V teoretičnem diplomskem delu z naslovom Planinske vsebine za predšolske otroke smo s pomočjo primarnih in sekundarnih virov z deskriptivno in komparativno metodo raziskovali pomen planinstva za predšolske otroke. Na začetku smo predstavili zgodovino in pozitivne vidike ukvarjanja s planinstvom ter potrdili, da planinstvo je naša nacionalna identiteta. V Sloveniji so planinske dejavnosti organizirane preko Planinske zveze Slovenije, zato je to poglavje namenjeno prav tej temi. Drugi del opisuje in primerja planinstvo v predšolskem obdobju. Izpostavili smo vpliv hoje na otrokov motorični in telesni razvoj, na zdravje in na celostni razvoj. V nadaljevanju je opisana akcija Ciciban planinec ter organiziranost planinske dejavnosti v vrtcu za predšolske otroke v posameznih planinskih društvih. V zadnjem delu je predstavljena idejna zasnova programa planinskih dejavnosti s predšolskimi otroki, ki se bo pričel izvajati v vrtcu oktobra 2013. Opisali smo celotno idejo s cilji, namenom, izvajalci, vsebino programa, s ciljno skupino otrok, financiranjem, promocijo programa, kako se bodo v program vključili starši, kako se bomo povezali z akcijo Ciciban planinec, nakazan je tudi potek evalvacije programa. Ugotovili smo, da se organizacija planinskih dejavnosti za predšolske otroke precej razlikuje od društva do društva. V vrtcih v največji meri delujejo na planinskem področju preko Cici dnevnikov. V večini primerov gre bolj za gibalne dejavnosti; otroci si na ta način ne pridobijo dovolj znanja ampak bolj izkušnje, kar pa ne zadostuje za zdajšnjo ali prihodnjo varno hojo v gore.
Ključne besede: planinstvo v predšolskem obdobju, organizacija planinstva, sestavni del družbe, planinske urice
Objavljeno: 08.01.2014; Ogledov: 1571; Prenosov: 359
.pdf Celotno besedilo (1,00 MB)

5.
NADZOR NAD VODENJEM REGISTROV ZAVAROVALNEGA ZASTOPANJA V SLOVENSKIH ZAVAROVALNICAH
Doroteja Kovačec, 2015, diplomsko delo

Opis: Delo diplomskega seminarja obravnava nadzor nad vodenjem registrov zavarovalnega zastopanja v slovenskih zavarovalnicah. Podrobneje je opisana opredelitev zavarovanja in zavarovalnega nadzora, zavarovalnega zastopanja ter način izvajanja nadzora nad vodenjem registrov zavarovalnega zastopanja s strani nadzorne inštitucije (AZN) in Zavarovalnice X, d.d. V delu diplomskega seminarja je prikazano izvajanja nadzora nad vodenjem registrov zavarovalnega zastopanja v skladu z Zakonom o zavarovalništvu in Sklepu o registrih. Sestavni del naloge je ugotoviti ali in na kak način se izvaja nadzor nad vodenjem registrov zavarovalnega zastopanja. Na podlagi teoretičnih izhodišč in anketnega vprašalnika smo pridobljene rezultate in ugotovitve prikazali v sklepnih ugotovitvah vsakega poglavja.
Ključne besede: Delo diplomskega seminarja obravnava nadzor nad vodenjem registrov zavarovalnega zastopanja v slovenskih zavarovalnicah. Podrobneje je opisana opredelitev zavarovanja in zavarovalnega nadzora, zavarovalnega zastopanja ter način izvajanja nadzora nad vodenjem registrov zavarovalnega zastopanja s strani nadzorne inštitucije (AZN) in Zavarovalnice X, d.d. V delu diplomskega seminarja je prikazano izvajanja nadzora nad vodenjem registrov zavarovalnega zastopanja v skladu z Zakonom o zavarovalništvu in Sklepu o registrih. Sestavni del naloge je ugotoviti ali in na kak način se izvaja nadzor nad vodenjem registrov zavarovalnega zastopanja. Na podlagi teoretičnih izhodišč in anketnega vprašalnika smo pridobljene rezultate in ugotovitve prikazali v sklepnih ugotovitvah vsakega poglavja.
Objavljeno: 03.08.2015; Ogledov: 692; Prenosov: 53
.pdf Celotno besedilo (566,61 KB)

Iskanje izvedeno v 0.09 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici