| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 3 / 3
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Tetovaže kot ovira pri iskanju zaposlitve
Jan Logar, 2020, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu raziskujmo ovire in z njimi povezane težave, s katerimi se soočajo tetovirani posamezniki pri iskanju zaposlitve ali na splošno v organizacijskem okolju. V teoretičnem delu so podrobneje predstavljene osnove zaposlovanja in diskriminacije pri navedenem procesu. V nadaljevanju zaključne naloge se osredotočamo zlasti na diskriminacijo ljudi s tetovažami v fazi selekcijskega postopka. Na kratko so opisane tudi tetovaže oz. telesne poslikave, katerih trend v zadnjem obdobju strmo narašča. Namen diplomskega dela je spoznati vsa teoretična dejstva, ki omogočajo razumevanje problema kot celote. Praktični del smo razdelili na dva sklopa. Najprej smo s pomočjo različnih anketnih vprašanj ugotavljali, ali se posamezniki s tetovažami dejansko srečujejo z diskriminacijo v katerikoli fazi zaposlovanja. Ugotovili smo, da večina posameznikov nima težav zaradi svojih tetovaž. V nadaljevanju raziskavanja smo se posvetili tudi mnenju delodajalcev. Izprašali smo tri podjetja različnih velikosti o njihovem razmišljanju glede telesnih poslikav. Namen tega ni bila analiza, saj je vzorec izprašanih premajhen, vseeno pa smo želeli pridobiti vpogled v vedenje določenih delodajalcev do posameznikov s tetovažami.
Ključne besede: tetovaže, selekcijski postopek, zaposlovanje, diskriminacija
Objavljeno: 10.11.2020; Ogledov: 203; Prenosov: 29
.pdf Celotno besedilo (936,06 KB)

2.
Analiza selekcijskih postopkov za potrebe študentskega dela
Lara Grah Amidžić, 2018, diplomsko delo/naloga

Opis: Bistvo kadrovanja je povečati produktivnost organizacije z optimizacijo učinkovitosti svojih zaposlenih. Pri tem je pomembno, da v organizacijo privabimo in zaposlimo ustrezno kvalificiran kader. Iz finančnega, administrativnega vidika ali zaradi sezonsko povečanega obsega dela se podjetja obračajo na študentske servise, ki ponujajo fleksibilno delovno silo. Dijaki in študentje predstavljajo organizacijam ugodno delovno silo za pokrivanje kadrovskega primanjkljaja. Medtem ko mladim študentsko delo omogoča zgodnejšo vključitev na trg dela, bodisi iz finančnih razlogov bodisi zaradi pridobivanja delovnih izkušenj in poklicne socializacije. V diplomskem delu smo analizirali selekcijske metode, ki se pojavljajo pri študentskem delu. Zanimalo nas je tudi, kako pogosto in v katerih dejavnostih študentje delajo, razlogi za opravljanje študentskega dela in podobno. Pridobljene podatke iz anketnih vprašalnikov smo analizirali in ugotovili, da se dejavnost študentskega dela razlikuje glede na študentovo smer izobraževanja. Razlike obstajajo tudi pri selekcijskih metodah glede na spol študenta. Ugotovili smo, da število opravljenih ur mesečno ni povezano s prejemanjem štipendije. Prav tako ne obstajajo razlike med smerjo študijskega programa in višino urne postavke. Medtem ko obstajajo statistično značilne razlike med načinom najdbe oziroma pridobitve dela in selekcijskimi metodami.
Ključne besede: kadrovanje, selekcijski postopek, selekcijske metode, študentsko delo
Objavljeno: 31.05.2018; Ogledov: 664; Prenosov: 63
.pdf Celotno besedilo (1,17 MB)

3.
SELEKCIJSKI POSTOPEK IZBIRE NOVO ZAPOSLENIH Z VIDIKA ISKALCEV ZAPOSLITVE
Patricija Pintar, 2013, magistrsko delo

Opis: Za delovanje vsake organizacije je pomembno, kakšni so njeni zaposleni, saj ima lahko izbira napačnega sodelavca negativne posledice na njeno poslovanje in delovno klimo. Na trgu dela je veliko iskalcev zaposlitve, ki se potegujejo za posamezno delovno mesto, naloga delodajalca pa je, da izbere najprimernejšega. V ta namen je pomembno, da je selekcijski postopek izpeljan natančno in premišljeno. Razlogi in kriteriji na podlagi katerih se delodajalec odloči za izbor določenega kandidata so različni. Poznavanje miselnosti delodajalca v selekcijskem postopku pa so izredno koristne informacije, ki lahko iskalcu zaposlitve zelo pomagajo pri iskanju zaposlitve. Magistrsko delo vsebuje predstavitev postopka selekcije pri izbiri novo zaposlenih na podlagi javne objave, v primeru, ko kandidat še ni v naprej znan. Izvedli smo tudi raziskavo, s katero smo želeli pridobiti vpogled v način razmišljanja iskalcev zaposlitve na področju selekcijskega postopka. Rezultati so pokazali, da je razmišljanje oseb v določenih primerih podobno, pri določenih drugih vprašanjih pa se mnenja razhajajo.
Ključne besede: selekcijski postopek, zaposlovanje, kadrovanje, kadrovski viri, novo zaposleni
Objavljeno: 07.03.2014; Ogledov: 1151; Prenosov: 305
.pdf Celotno besedilo (1,82 MB)

Iskanje izvedeno v 0.09 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici