| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 3 / 3
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
IZBOR PRAVNE OBLIKE ZAPOSLITVE NOVEGA SODELAVCA V HOTELU VILA BOJANA BLED
Tomaž Stare, 2016, diplomsko delo/naloga

Opis: Ko oseba vstopa v delovno razmerje, se ji ponujajo različne možnosti sklepanja pogodbe o zaposlitvi. V Sloveniji to področje ureja mednarodna in nacionalna zakonodaja z Zakon o delovnih razmerjih (ZDR-1) na čelu, po katerem se klasično delovno razmerje sklepa za nedoločen čas s polnim delovnim časom. Vsi zaposleni delo opravljajo na delovnem mestu delodajalca, ki jim nudi vsa potrebna delovna sredstva in opremo. Zakon priznava tudi posebne vrste pogodb, imenovane fleksibilne oblike pogodb o zaposlitvi, ki v določenih podrobnostih odstopajo od klasične oblike. V našem diplomskem delu smo, za potrebe zaposlitve novega sodelavca v hotelu Vila Bojana na Bledu, opredelili štiri vrste pogodb, in sicer: pogodbo o zaposlitvi za določen čas in pogodbo o zaposlitvi s skrajšanim delovnim časom, kjer so zaposleni v delovnem razmerju na podlagi ZDR-1 ter pogodbo o zaposlitvi s študentsko organizacijo in pogodbo o sodelovanju s samozaposleno osebo kot civilnopravni razmerji. V teoretičnem delu diplomskega dela smo omenjene pogodbe o zaposlitvi primerjali med seboj, spoznali njihove prednosti in slabosti, v nadaljevanju pa smo na podlagi rezultatov anketnega vprašalnika, ki smo ga razdelili med zaposlene v hotelskih podjetjih v gorenjski regiji, izbrali najugodnejšo obliko zaposlitve novega sodelavca. Anketirani so bili dokaj enotni pri izbiri sodelovanja s samozaposleno osebo. Na koncu raziskovalnega dela smo primerjali še plačila prispevkov, obračune plač ter obdavčitve samostojnega podjetnika in družbe z omejeno odgovornostjo ter se s pomočjo slednje primerjave dokončno odločili za izbiro.
Ključne besede: trg dela pogodba o zaposlitvi za nedoločen čas fleksibilna oblika zaposlitve študentsko delo samozaposlena oseba
Objavljeno: 04.07.2016; Ogledov: 454; Prenosov: 37
.pdf Celotno besedilo (791,85 KB)

2.
SAMOZAPOSLENI IN NJIHOVE PRAVICE
Niki-Akaša Medvešček, 2016, diplomsko delo/naloga

Opis: Diplomsko delo raziskuje področje pravic samozaposlenih oseb. Posamezniki, ki svoje delo opravljajo samostojno, neodvisno od drugih in so usmerjeni k dobičku, so samozaposlene osebe in niso delavci. Samozaposlene osebe z naročniki njihovega dela ali storitev sklepajo pogodbe civilnega prava (Tičar, 2012). Pojem samozaposlene osebe najširše definira Zakon o urejanju trga dela (v nadaljevanju ZUTD, 2010) v 5. členu kot: • osebo, ki opravlja poljubno samostojno dejavnost, kot samostojni podjetnik posameznik po zakonu, ki ureja gospodarske družbe, • osebo, ki z osebnim delom samostojno opravlja: umetniško ali katero drugo kulturno dejavnost, dejavnost s področja zdravstva, socialne varnosti, znanosti ali zasebno veterinarsko dejavnost, odvetniško ali notarsko dejavnost, duhovniško oziroma drugo versko dejavnost. V diplomskem delu je opredeljen obsežen pojem samozaposlenih oseb. Predstavljena so pravna razmerja z naročniki njihovega dela in izvedena primerjava z delovnim razmerjem. Opisane so pravice samozaposlenih oseb. Opravljena je primerjava s pravicami zaposlenih oseb v delovnem razmerju. Izpostavljene so nejasnosti položaja samozaposlenih oseb v novih oblikah dela. Z anketnim vprašalnikom je bila izvedena raziskava med samozaposlenimi osebami o poznavanju njihovih pravic. Namen diplomskega dela je z zbranimi informacijami o pravicah samozaposlenih oseb ozavestiti in opozoriti samozaposlene osebe o nujnosti poznavanja njihovih pravic. Uresničevanje in zavzemanje za pravice lahko v prihodnosti pomembno vpliva na položaj samozaposlenih v družbi.
Ključne besede: pravica, pravica samozaposlenih oseb, samozaposlena oseba, ekonomsko odvisna oseba, delovno razmerje
Objavljeno: 07.10.2016; Ogledov: 379; Prenosov: 49
.pdf Celotno besedilo (1,08 MB)

3.
Delovnopravni status Uberjevih voznikov
Aljaž Lep, 2017, diplomsko delo

Opis: V prvem delu diplomske naloge je podrobno opisan sam princip delovanja in temeljni podatki o poslovnem modelu Uber. V povezavi z njim je obrazložen tudi pojem sodelovalne ekonomije, ekonomije na poziv in podobnih pojmov, ki najlepše obrazložijo, kakšen je princip delovanja tovrstnih platform, ki za svoje poslovanje izkoriščajo prednosti, ki jih prinaša razvoj mobilnih aplikacij in pametnih telefonov. V povezavi s tem je opisana tudi problematika, ki jo obstoj tovrstnih platform nujno prinaša. V drugem delu so podrobno obrazloženi pojmi, ki se pojavljajo v zvezi z delovnopravnim statusom vseh zaposlenih. To so zlasti pojem delavca, samozaposlene osebe ter ekonomsko odvisne osebe. Ker naloga med drugim temelji na primerjavi angleške in slovenske delovnopravne zakonodaje, so v tem delu pojasnjene tudi razlike med pojmom delavca v smislu ZDR-1 in pojmoma »worker« in »employee«, ki ju navaja angleški »Employment Right act« ter razmerje med njima. Pravni položaj voznikov Uberja je opredeljen na podlagi ene najodmevnejših sodb Mr Y Aslam, Mr J Farrar and Others V Uber, ki predstavlja temelj diplomske naloge in eno izmed ključnih podlag za določitev delovnega statusa Uberjevih voznikov. Med drugim naloga zajema tudi presojo, ali bi jim ob upoštevanju slovenskega Zakona o delovnih razmerjih lahko priznali status ekonomsko odvisnih oseb. Na koncu so na podlagi ugotovljenega opisana še predvidevanja, kakšen status bi vozniki Uberja imeli v primeru, da bi le-ta prišel v Slovenijo oz. kakšna rešitev bi bila v tem primeru najprimernejša.
Ključne besede: Uber, ekonomija deljenja, delavec, ekonomsko odvisna oseba, samozaposlena oseba, elementi delovnega razmerja, delovnopravni status
Objavljeno: 30.10.2017; Ogledov: 439; Prenosov: 67
.pdf Celotno besedilo (973,85 KB)

Iskanje izvedeno v 0.03 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici