| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 7 / 7
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
3.
MINIRANJE V GRADBENIŠTVU
Uroš Planinc, 2009, diplomsko delo

Opis: Razstreliva in miniranje sta v primerjavi z zgodovino sveta prav nepomembna subjekta, a vendar se moramo zavedati, da imata v današnji civilizaciji ključno vlogo že od njenega nastanka naprej. V diplomskem delu je zajetih več tematik, ki obravnavajo zgodovino miniranja, eksplozivne snovi, miniranje v kamnolomih, rušenje objektov in varnostne ukrepe na tem področju. Glavni cilj diplomske naloge pa je bil utemeljiti povezavo med statiko in miniranjem v primeru rušenja objektov in s tem dokazati, da
Ključne besede: miniranje, razstreljevanje, eksplozivi, kamnolom, rušenje objektov, vrtanje
Objavljeno: 09.02.2009; Ogledov: 4233; Prenosov: 602
.pdf Celotno besedilo (10,81 MB)

4.
RUŠITEV OBJEKTOV STARE TERMOELEKTRARNE TRBOVLJE I
Jernej Jevševar, 2010, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu sem na podlagi aplikativnega primera rušitve objektov stare Termoelektrarne Trbovlje I prikazal problematiko rušenja objektov ter na osnovi raziskav in ugotovitev oblikoval končni predlog rušitve. Na izbor teme diplomskega dela je vplivalo predvsem sodelovanje pri izdelavi projekta PZI — »Rušenje objektov stare Termoelektrarne Trbovlje I«, ki smo ga izdelali meseca oktobra 2009 v podjetju IBT SPI, d.o.o. Trbovlje, kjer sem opravljal obvezno študijsko prakso, in sodelovanje pri strokovnem nadzoru omenjenega podjetja med rušenjem objektov. Rušenje industrijskega kompleksa, vključno s pripravljalnimi deli, se je začelo izvajati v začetku meseca decembra 2009, zaključna dela (končna ureditev platoja) pa naj bi bila končana v mesecu maju 2010. Diplomsko delo je zasnovano tako, da problematiko rušitve obravnavanega sklopa objektov zajame v celoti; od projekta do izvedbe, tako da se po navodilih končnega predloga rušitve rušenje tudi dejansko izvede.
Ključne besede: rušitev stavb, rušenje objektov, rušitvena dela, gradbeni odpadki
Objavljeno: 31.05.2010; Ogledov: 2396; Prenosov: 243
.pdf Celotno besedilo (16,82 MB)

5.
MINIRANJE V KAMNOLOMIH, PRI GRADNJI PREDOROV IN RUŠENJU GRADBENIH OBJEKTOV
Gašper Škof, 2011, diplomsko delo

Opis: Tematika v diplomskem delu je povezana z razstrelivi, ki se uporabljajo za namene gradbeništva. Čtivo podaja podatke o vrstah in lastnostih razstreliv. Podrobno so opisani postopki miniranja v kamnolomih, pri gradnji predorov, ter pri rušenju gradbenih objektov, torej postopki, ki so v tesni povezavi z gradbeništvom. Pri miniranju je ključnega pomena dobro poznavanje statike in dinamike konstrukcij, ter fizikalnih in kemijskih lastnosti posameznih materialov. Le v tem primeru lahko posamezno konstrukcijo dobro preučimo in tako preprečimo, da bi prišlo pri miniranju do nesreč in škode na okoliških objektih.
Ključne besede: miniranje, razstreliva, kamnolom, gradnja predorov, rušenje objektov,
Objavljeno: 15.02.2011; Ogledov: 2746; Prenosov: 329
.pdf Celotno besedilo (2,28 MB)

6.
PROJEKT RUŠENJA STARE TERMOELEKTRARNE TRBOVLJE
Aleš Sajovic, 2011, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi je podrobno opisan projekt, njegove lastnosti in značilnosti ter njegova vloga v podjetju ali organizaciji. Predstavljene in opisane so metode s področja projektnega managementa na način, ki je razumljiv strokovno nepodkovanemu bralcu. V zadnjem poglavju teoretičnega dela je povzta tudi projektna zakonodaja s področja gradbeništva, saj je za primer projekta izbran gradbeni projekt. Drugi, praktični del diplomske naloge, vsebuje vse prej opisane metode projektnega managementa, aplicirane na praktičnem primeru zagonske dokumentacije. Projekt rušenja, prikazan v praktičnem delu diplomskega dela, je resnični projekt. Tekel bo vzporedno z izdelavo naloge, in sicer na področju Termoelektrarne Trbovlje, kjer se bo izvajal zaradi nevarnosti samoporušitve zapuščenih obratov. Vsi podatki in projektne dokumentacije uporabljene v diplomski nalogi, razen stroškov so resnične in jih bomo poiskušali pravilno in brez odstopanj aplicirati na praktičnem primeru zagonske dokumentacije.
Ključne besede: projekt; projektni management; rušenje; termoelektrarna
Objavljeno: 16.10.2011; Ogledov: 1714; Prenosov: 87
.pdf Celotno besedilo (1005,51 KB)

7.
Projekt rušenja stare Termoelektrarne Trbovlje
Aleš Sajovic, 2011, diplomsko delo

Ključne besede: projekt, projektni management, rušenje, termoelektrarne
Objavljeno: 10.07.2015; Ogledov: 477; Prenosov: 18
URL Povezava na celotno besedilo

Iskanje izvedeno v 0.19 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici