| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 17
Na začetekNa prejšnjo stran12Na naslednjo stranNa konec
1.
ELEMENTARNE IGRE ZA UVAJANJE V IGRANJE MALEGA ROKOMETA
Suzana Cimerman, 2009, diplomsko delo

Opis: Cilj tega diplomskega dela je bil zbrati primerne elementarne igre za uvajanje v mali rokomet. Beseda "primerne" se nanaša predvsem na otrokov razvoj, kar pomeni, da moramo slednjega poznati, da lahko izberemo igre prilagojene otrokovi razvojni stopnji. Naša ciljna skupina otrok je bila od šestega do enajstega leta starosti. V tem obdobju se otrok razvija na vseh področjih - telesno, gibalno, spoznavno, čustveno in moralno, zato moramo ta področja upoštevati pri načrtovanju učnega procesa. Preden smo se sploh lahko posvetili zbiranju iger, smo se morali spoznati z osnovnimi podatki o igrah nasploh in podrobneje o elementarnih igrah. Igra je otrokova prva dejavnost, ki ima velik pomen za razvoj njegove osebnosti. Igre se pojavljajo v različnih strukturah in na različnih področjih. Naše zanimanje pa je bilo usmerjeno predvsem na športno področje - v elementarne igre, kot osnovne gibalne igre z rokometno motoriko. V diplomskem delu so tako izbrane primerne elementarne igre, s katerimi lahko otroku omogočimo, da razvije in utrdi osnovne rokometne prvine, še preden se spozna z dejansko igro malega rokometa. Tako mu hkrati damo popotnico, s pomočjo katere pozneje lažje in uspešneje usvaja mali rokomet.
Ključne besede: otrokov razvoj, igre, elementarne igre, mali rokomet
Objavljeno: 08.10.2009; Ogledov: 5975; Prenosov: 1187
.pdf Celotno besedilo (1,43 MB)

2.
3.
PROGRAM DELA ČLANSKEGA ROKOMETNEGA MOŠTVA V PRIPRAVLJALNEM OBDOBJU NA TEKMOVALNO SEZONO
Bojan Munda, 2012, diplomsko delo

Opis: V svoji diplomski nalogi sem predstavil naloge in ključno vlogo trenerja v razvoju sodobnega rokometa in pri oblikovanju vrhunskih športnikov. V uvodu sem zapisal nekaj podatkov o zgodovinskem pregledu športa, predvsem rokometa, ter o načinu financiranja športa. Navezal sem se na zakonsko osnovo zaposlovanja trenerjev in ravni sodelovanja trenerja v vlogi selekcioniranja ter sestave rokometne ekipe; opredelil načrtovanje treningov in psihološke priprave na tekmovalno sezono. Predstavil sem organizacijske procese priprave rokometnih športnikov na tekmovalno sezono ter pomembne dejavnike tega procesa. Namen diplomske naloge je bil, predstaviti razčlenjen program dela članskega rokometnega moštva v pripravljalnem obdobju na tekmovalno sezono.
Ključne besede: rokomet, vrhunski šport, trening, planiranje in analize
Objavljeno: 23.11.2012; Ogledov: 1504; Prenosov: 263
.pdf Celotno besedilo (796,60 KB)

4.
PEDAGOŠKI PRISTOP PRI POUČEVANJU IN TRENIRANJU MLADIH ROKOMETAŠEV
Cita Oberžan, 2014, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu sem želela poudariti pomen pedagoškega pristopa pri treniranju mlajših selekcij. S pomočjo učnih priprav sem analizirala kateri pedagoški pristop je primeren pri določeni starostni kategoriji in kakšen vpliv ima pedagoški pristop pri nižjih starostnih kategorijah.
Ključne besede: rokomet, pedagogika, razvoj, mladi, odnosi, strokovnost
Objavljeno: 09.12.2014; Ogledov: 1097; Prenosov: 133
.pdf Celotno besedilo (420,42 KB)

5.
ANALIZA IN PREDSTAVITEV PODATKOV Z UPORABO INFOGRAFIK NA PRIMERU ROKOMETNIH EVROPSKIH PRVENSTEV
Tadej Sok, 2015, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu smo raziskali področje vizualizacije in pogledali, kako nam lahko to znanje pomaga pri izdelovanju uspešnih infografik. Prav tako smo preučili področje infografik in v praktičnem delu izdelali devet infografik. Osem, na katerih smo primerjali reprezentanco Slovenije s preostalimi reprezentancami, ki so sodelovale na vseh evropskih prvenstvih od leta 2002 do leta 2012, in eno, na kateri smo prikazali uspešnost teh držav skozi prvenstva. Zraven smo podali nasvete, na kaj moramo biti pozorni pri izdelovanju, in korake, ki jih moramo upoštevati, če želimo izdelati uspešno in zanimivo infografiko.
Ključne besede: infografika, vizualizacija podatkov, rokomet, statistika, grafične oblike
Objavljeno: 27.05.2015; Ogledov: 670; Prenosov: 76
.pdf Celotno besedilo (3,09 MB)

6.
MINI ROKOMET KOT INTERESNA ŠPORTNA DEJAVNOST NA RAZREDNI STOPNJI OSNOVNE ŠOLE
Aljaž Žunič, 2016, magistrsko delo

Opis: Namen magistrske naloge v empiričnem delu je bil ugotoviti, ali bo opazen napredek učencev v rokometnih elementih po izvedbi 35. urnega programa. Raziskava je temeljila na neslučajnostnem priložnostnem vzorcu 26. učencev, ki trenirajo mini rokomet na osnovni šoli Sveti Jurij ob Ščavnici. Učenci so takrat obiskovali 3. in 4. razred. Sodelujoči učenci so bili vključeni v vadbo rokometa. Pred začetkom in po koncu eksperimenta smo opravili testiranja gibalnih sposobnosti in znanj. Meritve so bile izvedene z devetimi testi, ki zajemajo osnovne elemente rokometne igre. Med prvim in drugim testiranjem so minili štirje meseci. Izračunali smo osnovno deskriptivno statistiko. Za ugotavljanje razlik med prvim in drugim merjenjem smo uporabili t-preizkus za odvisne vzorce. Statistično značilnost razlik smo ugotavljali na ravni tveganja p<0.05. Rezultati so pokazali, da so učenci v prav vseh 9-ih testih napredovali. To pomeni, da so izboljšali podajo, lovljenje, strel, vodenje, obrambno gibanje. Naš eksperiment je pokazal, da štirje meseci sistematične vadbe pripomorejo k napredku rokometne igre.
Ključne besede: mini rokomet, interesna športna dejavnost, razredna stopnja, razvojne značilnosti otrok, testiranje
Objavljeno: 26.04.2016; Ogledov: 1211; Prenosov: 96
.pdf Celotno besedilo (1,93 MB)

7.
ANALIZA IGRE SLOVENSKE MOŠKE MLADINSKE REPREZENTANCE V EGIPTU 2009
Matej Bračič, 2016, diplomsko delo

Opis: Predmet diplomskega dela je bila analiza igre slovenske moške mladinske rokometne reprezentance na svetovnem prvenstvu v Egiptu 2009. Namen dela je bil na osnovi kvantitativnih in kvalitativnih podatkov o igri naše mladinske reprezentance na izbranih tekmah podati smernice za nadaljnji razvoj modela rokometne igre slovenskih moških reprezentanc v mlajših starostnih kategorijah. Želeli smo tudi prispevati k razjasnitvi dejstva, da so slovenske reprezentančne selekcije dokaj uspešne v mlajših starostnih in manj, ko se približujejo absolutni kategoriji. Vzorec merjenk predstavljajo igralci slovenske moške mladinske reprezentance, ki so nastopili na SP 2009 v Egiptu. V vzorcu spremenljivk smo zajeli tehnično taktične aktivnosti, ki so uveljavljene za spremljanje modela igre v sodobnem rokometu. Statistične podatke o pogostosti pojavljanja posameznih igralnih parametrov na tekmah smo dobili na podlagi uradnega beleženja, ki ga med tekmovanjem upravljajo usposobljeni merilci IHF z ustreznim računalniškim programom s pomočjo sprotnega zapisovanja na posebej pripravljen formular ter s pomočjo kasnejšega dodatnega pregleda tekem na video posnetkih.  
Ključne besede: rokomet, analize, metode dela, slovenska moška mladinska reprezentanca
Objavljeno: 20.05.2016; Ogledov: 940; Prenosov: 36
.pdf Celotno besedilo (1,13 MB)

8.
VSEBINA DELA Z ROKOMETAŠI V STAROSTNEM OBDOBJU OD 7 DO 12 LET
Niko Klemenčič, 2016, diplomsko delo

Opis: Predstavljeno je delo z mladimi rokometaši od 7 do 12 let. Prikazan je prehod iz mini rokometa na igro rokometa po celotnem igrišču. V pomoč pri tem prehodu je predstavljena igra 2 x 3:3. Podrobneje so tudi predstavljene motorične sposobnosti ter sredstva in metode, ki so potrebne pri kondicijski pripravi rokometašev.
Ključne besede: rokomet, mini rokomet, motorične sposobnosti, delo z mladimi, razvoj igralce
Objavljeno: 20.05.2016; Ogledov: 685; Prenosov: 80
.pdf Celotno besedilo (3,68 MB)

9.
Marketing v športu na primeru Rokometnega kluba Slovenj Gradec 2011
Tatjana Potočnik, 2016, diplomsko delo

Opis: V sodobnem športu je marketing izjemnega pomena, ne glede na to, ali govorimo o marketingu športne panoge, ekipe/posameznika ali o marketingu športnih produktov. Dobra marketinška strategija je dejansko pokazatelj urejenega delovanja in ambicij športnega subjekta, v našem primeru rokometnega kluba. Od marketinških aktivnosti je namreč odvisno finančno stanje v klubu, s tem pa tudi zagotavljanje optimalnih pogojev za trening, brez katerega ni rezultatov. Predmet tega diplomskega dela je marketing v športu, pri čemer se naloga osredotoča na primer Rokometnega kluba Slovenj Gradec 2011. V nalogi izhajamo iz predpostavke, da marketinška strategija kluba temelji na aktivnostih preko sodobnih elektronskih medijev, ne pa tudi preko tradicionalnih marketinških orodij. Diplomsko delo je sestavljeno iz teoretičnega dela, v okviru katerega obravnavamo opredelitve pojma marketing, športno organizacijo ter pojma marketinško komuniciranje. V praktičnem delu naloge pa najprej na kratko spoznamo Rokometni klub Slovenj Gradec 2011, nato pa v analitičnem delu analiziramo marketinške aktivnosti preko sodobnih elektronskih medijev, kasneje pa še preko tradicionalnih marketinških orodij. Na podlagi izvedene analize lahko ugotovimo, da se klub v svoji marketinški strategiji poslužuje obeh načinov, drži pa, da bistveni del marketinške strategije kluba temelji na aktivnostih preko Facebooka.
Ključne besede: marketing, marketing v športu, rokomet, Rokometni klub Slovenj Gradec 2011
Objavljeno: 03.08.2016; Ogledov: 515; Prenosov: 63
.pdf Celotno besedilo (572,42 KB)

10.
VLOGA KRILNIH IGRALCEV V SKUPINSKI IN SKUPNI TAKTIKI PRI ROKOMETU V FAZI NAPADA NA CONSKO OBRAMBO
Saša Vrečar, 2016, diplomsko delo

Opis: Rokomet je ekipni šport, zato je za uspešno igranje in doseganje dobrih rezultatov zelo pomembno sodelovanje med igralci tako v obrambi kot tudi v napadu. Rokometne ekipe v napadu na postavljeno consko obrambo uporabljajo različne aktivnosti, ki so uigrane, in jih trenirajo ter izboljšujejo skozi svoj trenažni proces. Tem napadalnim aktivnostim v rokometu pravimo napadalne akcije oziroma kombinacije. Namen skupne ali skupinske taktike v napadu pri rokometu je, da ekipe lažje dosegajo zadetke oziroma pripravijo čim bolj ugodne položaje za igralce, ki streljajo, zaključujejo napade s streli na gol. Filozofija uspešne rokometne ekipe je, da je igra v napadu čim bolj raznolika, da se napadi zaključujejo iz različnih igralnih položajev in da jih zaključujejo različni igralci (zunanji, krila in krožni napadalci). S tem nasprotniku otežujemo branjenje, saj nikoli ne ve, kdo in kako bo zaključil napad. Temu v rokometu rečemo, da ima ekipa širino v igri v napadu. Za uspešno razvijanje igre v napadu je pomembno tudi vključevanje krilnih igralcev v izvajanje igralnih kombinacij. Krilni igralci lahko v napadu sodelujejo tako z vtekanji na drugega krožnega napadalca kot tudi z zaleti, s križanji in odvlačenji v sodelovanju z ostalimi igralci. Kot že prej omenjeno, pa je ključno, da igralci zelo dobro sodelujejo med seboj in tako uspešno zaključijo čim večje število napadov na tekmah.
Ključne besede: rokomet, krilni igralci, skupna in skupinska taktika, napad na postavljeno consko obrambo
Objavljeno: 27.05.2016; Ogledov: 1318; Prenosov: 76
.pdf Celotno besedilo (3,58 MB)

Iskanje izvedeno v 0.3 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici