| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 13
Na začetekNa prejšnjo stran12Na naslednjo stranNa konec
1.
Montaža notranjega dela cisterne za tekoči kisik : diplomsko delo
Robert Broz, 2007, diplomsko delo

Ključne besede: rezervoar, utekočinjen kisik, nerjavno jeklo, montaža, korozija
Objavljeno: 26.07.2007; Ogledov: 3505; Prenosov: 0

2.
3.
4.
5.
KONSTRUIRANJE VULKANIZACIJSKEGA DELA TESTNE LINIJE ZA IZDELAVO PROFILOV IZ GUME
Janez Šifrer, 2009, diplomsko delo

Opis: Podjetje Savatech, d.o.o. je za potrebe oddelka Profili potrebovalo testno linijo za izdelavo profilov iz gume. Ker na trgu ni bilo mogoče dobiti take naprave, smo se odločili za lasten razvoj. Diplomsko delo predstavlja postopek konstruiranja testne linije za izdelavo profilov iz gume. Najprej je predstavljen sistematični pristop k postopku konstruiranja. Potem sledi predstavitev posameznih faz procesa konstruiranja vulkanizacijskega dela testne linije. Pri konstruiranju linije so bili upoštevani vsi zahtevani tehnološki in ekološki pogoji. Pričakujemo, da bo linija zadovoljila potrebe trga po konkurenčnih izdelkih z večjo dodano vrednostjo.
Ključne besede: vulkanizacija, rekuperacija soli, brizganje, potapljanje, rezervoar, brizgalnik, transporter, proces konstruiranja, konstrukcijski zahtevnik, koncipiranje, snovanje
Objavljeno: 05.01.2010; Ogledov: 2064; Prenosov: 207
.pdf Celotno besedilo (1,54 MB)

6.
ANALIZA IN DIMENZIONIRANJE PLAŠČA TANKOSTENSKEGA JEKLENEGA REZERVOARJA S KROŽNIM PREČNIM PREREZOM
Matej Strmečki, 2012, diplomsko delo

Opis: Namen diplomske naloge je primerjava rezultatov analize in dimenzioniranje plašča tankostenskega jeklenega rezervoarja s krožnim prečnim prerezom. Rezervoar je zaprt prostor ali posoda za shranjevanje večjih količin tekočine, plina, ipd. in predstavljajo enega najbolj pogostih primerov konstrukcij za shranjevanje oz. zbiranje vode. V diplomskem delu smo zasnovali plašč tankostenskega jeklenega rezervoarja za shranjevanje vode, katerega volumen znaša 4712 m3. Rezervoar ima krožen prečni prerez s premerom 20 m. V višino meri 15 m, debelina plašča oz. stene pa se po višini spreminja., in sicer od 18 mm na spodnjem do 14 mm na zgornjem robu. Plašč je izdelan iz jekla kakovosti S235. Določitev obtežb, analizo in dimenzioniranje smo izvedli v skladu s standardi za projektiranje konstrukcij SIST EN 1990 – 1998 (Evrokod).
Ključne besede: gradbeništvo, jeklene konstrukcije, rezervoar, analiza konstrukcij, dimenzioniranje.
Objavljeno: 20.03.2012; Ogledov: 1711; Prenosov: 155
.pdf Celotno besedilo (12,82 MB)

7.
Dimenzioniranje konstrukcije pralnika dimnih plinov Bloka 6 v Termoelektrarni Šoštanj
Nejc Perko, 2013, diplomsko delo

Opis: Namen diplomske naloge je dimenzioniranje konstrukcije pralnika dimnih plinov bloka 6 v Termoelektrarni Šoštanj. V diplomski nalogi smo zasnovali plašč pralnika, ki ima krožen prerez s premerom 20m na spodnjem delu, ter premer 16,2m na zgornjem delu. Pralnik v višino meri 43,3m, debelina plašča pa se po višini spreminja. Zasnovali smo tudi temeljni obroč, ki ga morajo imeti rezervoarji s premerom več kot 12,5m. Plašč je izdelan iz konstrukcijskega jekla kakovosti S235 J0, temeljni obroč pa iz konstrukcijskega jekla kakovosti S355 J2. Določitev obtežb in dimenzioniranje smo izvedli v skladu s standardi za projektiranje konstrukcij SIST EN 1990-1998.
Ključne besede: jeklene konstrukcije, rezervoar, pralnik, dimenzioniranje
Objavljeno: 07.11.2013; Ogledov: 1499; Prenosov: 68
.pdf Celotno besedilo (3,39 MB)

8.
Primerjava različnih režimov splakovanja pri kontinuiranem čiščenju notranjosti rezervoarja pršilnika
Špela Zupan, 2013, diplomsko delo

Opis: Kontinuirano notranje čiščenje je nova oblika čiščenja rezervoarjev strojev za nanos FFS, pri katerem porabimo manj kot 10 min časa za notranje čiščenje rezervoarja. Pri tem lahko uporabnik sedi v kabini traktorja, saj mu ni potrebno izstopiti s stroja. Čiščenje se izvaja v nasadu ali na polju takoj po končanem delu. Ker škropivo ni zasušeno, se stroj lažje, hitreje in temeljiteje očisti. Sistem je zgrajen iz rezervoarja za čisto vodo, črpalke z električnim ali hidravličnim pogonom, čistilne šobe v glavnem rezervoarju in komand za upravljanje. Za testiranje različnih režimov splakovanja smo uporabili pršilnik s 1000-litrskim rezervoarjem. Testiranje se je izvajalo v treh različnih režimih: neprekinjeno kontinuirano notranje čiščenje, kontinuirano čiščenje s predhodnim 2 min vklopom črpalke in stopenjsko kontinuirano notranje čiščenje 2x3 min s predhodnim vklopom črpalke. Iz rezultatov je razvidno, da je najbolj učinkovito stopenjsko kontinuirano notranje čiščenje 2x3 min s predhodnim vklopom črpalke, pri katerem smo po čiščenju izmerili najnižji ostanek barvila 1,2% preostale raztopine v rezervoarju, ter najnižji ostanek barvila 0,005% po ponovni napolnitvi rezervoarja.
Ključne besede: kontinuirano notranje čiščenje, pršilnik, škropilnik, ostanek FFS, rezervoar.
Objavljeno: 09.10.2013; Ogledov: 986; Prenosov: 72
.pdf Celotno besedilo (874,71 KB)

9.
ODDALJEN MERILNIK NIVOJA VODE V REZERVOARJU
Urban Klanjšek, 2016, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je predstavljen način, kako lahko z uporabo razvojne plošče Arduino merimo nivo vode v rezervoarju ter stanje o nivoju prenašamo do uporabnika. V jedru naloge so opisani možni principi merjenja, postopek izdelovanja naprave, izbrane komponente in testiranja. Glede na dane pogoje smo izbrali ultrazvočni način merjenja nivoja in naredili napravo, ki je sestavljena iz dveh ločenih enot, ki med sabo brezžično komunicirata. Pri rezervoarju je enota, ki meri in prikazuje nivo ter izmerjene podatke pošilja do sprejemne enote, ki je v hiši. Sprejemna enota uporabnika obvešča o izmerjenih podatkih in mu v primeru kritičnih stanj pošlje elektronsko pošto.
Ključne besede: Arduino, ultrazvočni merilnik, rezervoar, nivo
Objavljeno: 28.09.2016; Ogledov: 1422; Prenosov: 168
.pdf Celotno besedilo (1,75 MB)

10.
Dimenzioniranje sten vodnih rezervoarjev
Janez Fašalek, 2016, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je predstavljen rezervoar za vodo, ki se uporablja na gasilskih vozilih. Opisan je celoten postopek analize po MKE v programu ABAQUS CAE. Najprej je bil analiziran prvoten rezervoar, nato so bile izbrane nove debeline stene ter nekaj manjših sprememb oblike. Tako je bil dobljen rezervoar s tanjšimi stenami, ki pa bi prav tako prenesel vse potrebne obremenitve.
Ključne besede: rezervoar za vodo, metoda končnih elementov, analiza, Abaqus, Creo 3.0.
Objavljeno: 06.09.2016; Ogledov: 466; Prenosov: 104
.pdf Celotno besedilo (2,09 MB)

Iskanje izvedeno v 0.15 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici