| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 23
Na začetekNa prejšnjo stran123Na naslednjo stranNa konec
1.
SPREMINJANJE ORGANIZACIJE V IZBRANEM PODJETJU IN VZROKI ZA NJIHOVO RAST
Leon Rebrica, 2016, diplomsko delo

Opis: Diplomski projekt obsega analizo spreminjanja organizacije in vzrokov za rast podjetja na primeru izbranega podjetja Plastika Skaza d.o.o., ki ima sedež v Velenju. V podjetju se ukvarjajo z razvojem in izdelavo izdelkov iz plastičnih mas, naročniku pa zagotavljajo celostno izvajanje projekta. V podjetju razvijajo tudi izdelke, ki niso sestavljeni samo iz plastike, ampak tudi iz kovine, lesa in gume. Svoje izdelke ponujajo na različne trge, kot so pohištvena industrija, elektroindustrija, bela tehnika in avtomobilska industrija. Razvili so tudi dve lastni blagovni znamki, pod katerima tržijo svoje izdelke za končne kupce. V teoretičnem delu diplomskega projekta smo opredelili pomen rasti in razvoja v hitro rastočem podjetju ter predstavili, kaj hitro rastoče podjetje (gazela) sploh je. Preučili smo načine za rast in razvoj podjetja ter kakšni so vzroki za to oziroma zakaj se podjetje odloči za rast in razvoj. Ker so z rastjo povezane tudi določene težave, ki pri tem nastanejo, smo predstavili tudi te. Prav tako smo pojasnili tudi, na kakšne načine se lahko hitro rastoče podjetje financira med rastjo. Nato smo se osredotočili na to, kako se med rastjo v podjetju spreminja organizacijska struktura, zakaj pride do spremembe organizacijske strukture in kaj so prednosti ter slabosti spreminjanja organizacije. Navedli smo še, kaj je reorganizacija podjetja in nazadnje opisali še ključne dejavnike, ki pomagajo podjetju pri rasti in razvoju. V praktičnem delu diplomskega projekta smo predstavili izbrano podjetje Plastika Skaza d.o.o. in ugotovili, da gre za podjetje, ki je pomembno odvisno od izvoza, saj delež izvoza znaša več kot 97 %. Poglobili smo se v trenutno organizacijsko strukturo podjetja in proučili, kako se je organizacija v podjetju spreminjala od samega začetka. Ugotovili smo, da se je organizacijska struktura najbolj spremenila, ko je podjetje začelo hitro rasti in se razvijati, zato smo opredelili še rast in razvoj v podjetju ter naredili konkurenčno in tržno analizo podjetja. Poleg tega smo proučili tudi oblike financiranja podjetja skozi čas in ugotovili, da se podjetje v največji meri financira s pomočjo lastniškega kapitala. Na koncu smo navedli še dejavnike, ki so vplivali na uspeh rasti podjetja, in prišli do zaključka, da je na uspeh pomembno vplival razvoj lastnih blagovnih znamk.
Ključne besede: rast in razvoj podjetja, hitro rastoče podjetje, financiranje rastočega posla, spreminjanje organizacije, organizacijska struktura, reorganizacija
Objavljeno: 16.11.2016; Ogledov: 1198; Prenosov: 177
.pdf Celotno besedilo (967,02 KB)

2.
Transportno logistični procesi v podjetju Eurel d.o.o.
Zlatka Dvoršak, 2015, diplomsko delo/naloga

Opis: V diplomski nalogi bomo iskali rešitve za težave, ki nastajajo med poslovanjem podjetja Eurel, d. o. o., povezanega z notranjim transportom ter notranjim transportom v proizvodnih halah in med proizvodnima enotama. Na začetku bomo opisali teoretične osnove in obrazložili pomen besed, ki smo jih uporabili pri opisu dejanskega stanja obravnavanega podjetja. V nadaljevanju naloge smo le tega kritično analizirali in nazadnje navedli še predloge rešitev za opisane težave. Predloge bomo poizkušali finančno ovrednotiti in na koncu podati oceno, kakšen vpliv bi rešitve imele na sistem delovanja in ga izboljšale. Z opisom rešitev in njihovo ocenitvijo bomo poizkušali biti prepričljivi, da se reorganizacija notranjega transporta v podjetju Eurel, d. o. o., izplača. Po opisovanju težav v samem delovanju podjetja bomo poizkušali dokazati, da je premagovanje ovir pri delu, ki se navezujejo na čas in način delovanja zelo pomembna dejavnost logistika. Organiziranost dela tako postane bolj tekoče in produktivno. V podjetju tako povečamo produktivnost zaposlenim in doprinesemo, da vodstvo uspešno premaguje ovire na trgu konkurence.
Ključne besede: reorganizacija, notranji transport, infrastruktura podjetja, logistika.
Objavljeno: 05.10.2015; Ogledov: 979; Prenosov: 132
.pdf Celotno besedilo (1,91 MB)

3.
4.
5.
Vzpostavitev proizvodnje prezračevanih kuhinjskih stropov
Primož Bučar, 2014, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je predstavljen nov koncept kuhinjskega stropa, ki z odprtinami za prezračevanje omogoča uporabo zavržene toplote in predstavlja ogromen potencial za prihranek energije iz večjih kuhinj. V prvem delu diplome so predstavljeni rezultati numerične simulacije toka v realni kuhinji in opravljena analiza učinkovitosti odsesavanja kuhinjskih par z inovativno obliko kuhinjskega stropa. V drugem delu diplome je pripravljen zagonski elaborat za vzpostavitev proizvodnega procesa kuhinjskih stropov v družinskem podjetju. Rezultati izvedenih simulacij, opravljena tržna analiza in izdelane finančne projekcije kažejo, da je rešitev tehnološko učinkovita, zagon proizvodnega procesa pa bo podjetju omogočil povečanje prihodkov od prodaje, dobička in dodane vrednosti na zaposlenega.
Ključne besede: prezračevani strop, dinamika tekočin, numerična simulacija, zagonski elaborat projekta, reorganizacija podjetja
Objavljeno: 01.07.2014; Ogledov: 1768; Prenosov: 132
.pdf Celotno besedilo (1,71 MB)

6.
REORGANIZACIJA PODJETJA IN VLOGA ZAPOSLENIH
Maja Toplak, 2013, magistrsko delo

Opis: V svoji magistrski nalogi sem predstavila reorganizacijo podjetja in vlogo zaposlenih. Skozi pisanje magistrske naloge mi je uspelo potrditi vse osnovne trditve, ki sem jih zapisala na začetku naloge. Prva trditev je bila, da si vodstvo podjetja ne prizna oziroma si včasih prizna prepozno, da podjetje vedno slabše posluje. Druga trditev, ki sem jo potrdila je ta, da je kriza podjetja predvsem posledica slabih razmer znotraj podjetja. Vzrok za krizo ni samo en, ampak jih je več. Prav tako sta se izkazali za resnični trditvi, da bomo podjetje uspešno rešili iz krize, če bomo ustrezno uporabili človeški kapital, ki je v podjetju in če se bomo reorganizacije poslovanja lotili celovito. Reorganizacija podjetja je kompleksen in zahteven projekt, ki mora temeljiti na znanju in izkušnjah oseb, ki izvajajo postopek reorganizacije. Pomembno je, da si uporabijo vsa tehnološka znanja in potrebna informacijska podlaga, da je reorganizacija lahko uspešna. Vsako podjetje skozi različna obdobja svojega razvoja in poslovanja pride do točke, kjer se je potrebno odločiti za reorganizacijo podjetja. Pomembno je, da se podjetje pravočasno tega zaveda in da uspešno reorganizira svoje podjetje, ker lahko v nasprotnem primeru to podjetje pride v krizo in v najslabšem primeru celo v stečaj. Če je vodenje podjetja nepravilno in slabo, se lahko krize razvijejo na celotno poslovanje in ne samo na določeno področje. Posledica je lahko v najhujšem primeru globalna kriza podjetja. Da bi krizo odpravili moramo izvesti ustrezno reorganizacijo in celovito prenovo podjetja. Pomembno je, da skozi proces reorganizacije podjetja izvajalci reorganizacije ustrezno aktivirajo svoj človeški kapital, ki ga imajo v podjetju.
Ključne besede: reorganizacija podjetja, razvoj podjetja, dejavniki konkurenčnosti, vloga zaposlenih, nagrajevanje zaposlenih, sistemi nagrajevanja.
Objavljeno: 11.06.2013; Ogledov: 4285; Prenosov: 705
.pdf Celotno besedilo (1,08 MB)

7.
VPLIV RASTI NA SPREMEMBO ORGANIZACIJSKE STRUKTURE V PODJETJU VILKOGRAD D.O.O.
Andreja Kolar, 2012, diplomsko delo

Opis: Podjetja se danes na trgu srečujejo z močno konkurenco. Za svoj obstoj se morajo neprestano boriti in soočati z izzivi, ki jih silijo v nenehno raziskovanje trgov, iskanje novih poslovnih možnosti in ustvarjanju dolgoročnih odnosov s poslovnimi partnerji. Vsako podjetje se mora že od samega začetka poslovanja truditi za svoj obstoj in svoje poslovanje sproti prilagajati okolju, v katerem deluje. Vodja mora nenehno slediti ciljem podjetja ter v poslovne odločitve vključevati tudi zaposlene. Struktura podjetja ne sme temeljiti na zapletenosti ter dolgih in zapletenih analizah, pač pa se morajo zaposleni posluževati hitrih in učinkovitih realizacij odločitev. Ker je trg zasičen z vedno več ponudniki podobnih izdelkov oziroma storitev, je pomembno poudariti, da je treba poslovne procese kakor tudi tehnologijo podjetja nenehno izboljševati in dopolnjevati ter vedeti, kaj je potrebno spremeniti oziroma izpopolniti, pa naj bo to organizacijska struktura, kultura podjetja ali njegova tehnologija. Pri tem je vedno pomembno upoštevati vplive okolja. Prav tako je potrebno natančno proučiti, v kateri fazi rasti se nahaja podjetje, ter posledično temu prilagoditi organizacijsko strukturo in nadaljnji razvoj. Rast je lahko kakovostna ali kolikostna. Kakršna koli oblika rasti zahteva novo zastavljeno vizijo, sredstva za financiranje in dolgoročni strateški razvojni program podjetja. V podjetju Vilkograd, d. o. o., vedno znova sledijo novim smernicam izboljševanja svoje tehnologije in ponudbe storitev, prav tako pa si prizadevajo za vzpostavljanje dobrih in zanesljivih odnosov s poslovnimi partnerji. Svoje zaposlene nenehno izobražujejo in informirajo z novostmi, kakor tudi usmerjajo na področja nenehnega raziskovanja oziroma ustvarjanja novih idej, ki bi pomembno pripomogle k pozitivnim poslovnim odločitvam podjetja. Direktor se po svojih najboljših zmožnostih trudi biti najboljši organizator, analitik in načrtovalec poslovne strategije podjetja, zato nenehno izpopolnjuje strukturo podjetja in svoje odločitve gradi na dobro pripravljenih predhodnih finančnih analizah. Njegova največja težnja je in bo doseganje cilja po povečevanju prepoznavnosti, učinkovitosti, kvalitete in kakovosti storitev podjetja.
Ključne besede: rast, vzroki za rast, razvojna obdobja podjetja, kazalniki rasti, problematika rasti, organizacija, organizacijska struktura, reorganizacija podjetja.
Objavljeno: 12.12.2012; Ogledov: 1446; Prenosov: 145
.pdf Celotno besedilo (1,37 MB)

8.
9.
10.
Iskanje izvedeno v 0.32 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici