SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 11
Na začetekNa prejšnjo stran12Na naslednjo stranNa konec
1.
Podatkovna baza voznega parka
Simon Gašpar, 1992, diplomsko delo

Ključne besede: relacijska baza podatkov
Objavljeno: 26.07.2007; Ogledov: 1651; Prenosov: 0

2.
3.
4.
PROGRAMSKA REŠITEV ZA PODPORO PRODAJNIH REFERENTOV
Tatjana Korošec, 2010, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo je zasnova informacijske podpore prodajnim referentom pri prodaji gospodinjskih aparatov. V splošnem delu naloge so opisani predpisi, tehnologije in metode dela pri uvajanju novih aparatov. Sledi predstavitev obstoječega stanja in informacijske tehnologije, ki se v praktičnem delu naloge razvije v izdelavo vzorčnega modela baze podatkov, ter prikaza poročil. Predlog programske rešitve je izdelan in prikazan s pomočjo MS Access 2003. Pričujoče diplomsko delo predstavlja osnovo za praktično uvedbo informacijske podpore v podjetje. V zaključku je podana ocena učinkov in možnosti nadaljnjega razvoja.
Ključne besede: Programska rešitev, Prodaja, Relacijska baza podatkov
Objavljeno: 21.01.2011; Ogledov: 1176; Prenosov: 96
.pdf Celotno besedilo (2,21 MB)

5.
PROGRAMSKE REŠITVE ZA SKLEPANJE AVTOMOBILSKIH ZAVAROVANJ
Branko Herman, 2010, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi je opisan projekt razvoja programske rešitve za sklepanje avtomobilskih zavarovanj v zavarovalnici. Opisani so procesi povezani s tem projektom, podana analiza obstoječega stanja in cilji, ki smo jih želeli doseči. Prikazan je postopek od opredelitve problema do razvoja rešitve. Razvoj rešitve je potekal v programskem jeziku Java. Razvojno okolje je bilo IBM Rational na osnovi podatkovne baze IBM DB2. Predstavljeni so tudi predvideni učinki rešitve in možnosti nadaljnjega razvoja, strateški faktorji prenove pa so prikazani s SWOT analizo.
Ključne besede: programska rešitev, avtomobilska zavarovanja, iterativni model, relacijska baza podatkov
Objavljeno: 21.01.2011; Ogledov: 1163; Prenosov: 118
.pdf Celotno besedilo (2,30 MB)

6.
HIBRIDNI PRISTOP POVRATNEGA INŽENIRSTVA ZA PRIDOBITEV KONCEPTUALNEGA MODELA PODATKOVNE BAZE
Boštjan Bombek, 2014, magistrsko delo

Opis: V magistrski nalogi smo se osredotočili na proces povratnega inženirstva podatkovne baze. Za dosego cilja smo na začetku naloge preučili obstoječe metodologije povratnega inženirstva, ter poiskali njihove pomanjkljivosti in prednosti. Cilj naloge je predlog hibridnega procesa povratnega inženirstva, ki v veliki meri odpravlja pomanjkljivosti, ki jih imajo obstoječe metode na tem področju. Pomanjkljivosti obstoječih metod se nanašajo na omejeno število izvorov informacij, ki jih lahko obravnavajo, majhne avtomatiziranosti in učinkovitosti procesa. Zato je bilo glavno vodilo pri razvoju hibridnega procesa povratnega inženirstva, da je proces čim bolj prilagodljiv z vidika vhodnih podatkov in omogoča visok nivo avtomatizacije procesa. Za predlagani hibridni proces povratnega inženirstva smo razvili aplikacijo ter ga na praktičnem primeru preizkusili in ovrednotili. Za primerjavo rezultatov vrednotenja predlaganega hibridnega procesa povratnega inženirstva smo izpeljali podatkovni model s procesom povratnega inženirstva, ki ga je predlagal avtor Chiang. Rezultati vrednotenj in primerjave procesov potrjujejo, da je predlagan hibridni proces povratnega inženirstva učinkovitejši ter poda ustreznejši podatkovni model na konceptualnem nivoju. Za predlagan hibridni proces povratnega inženirstva lahko zapišemo, da je rezultat dobrih praks in izboljšav obstoječih ter razvoja lastnih metod.
Ključne besede: relacijska podatkovna baza, povratno inženirstvo podatkovnih baz, izločanje strukture podatkov, konceptualni model
Objavljeno: 11.11.2014; Ogledov: 781; Prenosov: 49
.pdf Celotno besedilo (1,62 MB)

7.
8.
PROGRAMSKA REŠITEV ZA GRADBENO PODJETJE
Edvard Magič, 2015, diplomsko delo/naloga

Opis: Diplomska naloga opisuje razvoj programske rešitve za podporo pri poslovanju gradbenega podjetja. Poslovanje podjetja je do sedaj potekalo brez programske podpore, zato je bilo zamudno, nepregledno in včasih tudi netočno. Programsko rešitev smo razvili s pomočjo programa MS Access, ker ga naročnik že ima na računalniku, zato je bilo to najbolj ustrezno. MS Access omogoča izdelavo relacijske baze podatkov in obdelavo teh podatkov. Po uvedbi programske rešitve bo poslovanje preprostejše, veliko hitrejše in bolj pregledno.
Ključne besede: podpora pri poslovanju, MS Access, programska rešitev, relacijska baza podatkov
Objavljeno: 03.11.2015; Ogledov: 443; Prenosov: 54
.pdf Celotno besedilo (1,71 MB)

9.
Programska rešitev za razvrščanje IZDELKOV
Boris Krejić, 2016, diplomsko delo/naloga

Opis: V diplomski nalogi sta predstavljeni podjetji Infotrade IT d.o.o. in Orbico d.o.o., ki sodelujeta pri razvoju programske rešitve. S pomočjo informacijske tehnologije je bil izdelan sistem, ki razvršča izdelke glede na donosnost. Z uporabo bazne funkcije in s PL/SQL jezikom smo izdelkom določili status donosnosti. Uporabniki lahko v določenem časovnem obdobju glede na postavljen algoritem v trenutku postavljajo statuse donosnosti izdelkom, s pomočjo katerih se potem lažje osredotočajo na razvoj, prodajo in naročanje ter zmanjševanje dni vezave v skladiščih. S tem bodo omogočeni možnost analiziranja spremembe prodaje ter lažje predvidevanje in planiranje prodaje v prihajajočem letu; posredno ti postopki vplivajo tudi na boljšo uspešnost, donosnost in večji zaslužek.
Ključne besede: informacijski sistem, Oracle relacijska baza podatkov, postopkovni strukturirani poizvedovalni jezik PL/SQL, donosnost, metodologija dela
Objavljeno: 11.10.2016; Ogledov: 341; Prenosov: 27
.pdf Celotno besedilo (1,23 MB)

10.
RAZVOJ BAZE PODATKOV ŠPORTNEGA DRUŠTVA
Nejc Kovačič, 2016, diplomsko delo/naloga

Opis: V rekreativnem Športnem društvu Izlake, ki se ukvarja z nogometom, tenisom, namiznim tenisom in tekom, imajo v pregled članov društva narejen v Excelovi tabeli. Težava je v tem, da Excel seznam ni vedno pri roki za razna tekmovanja. Društvo deluje na osnovi članstva, zato je kvalitetna urejenost nujno potrebna. Pri urejanju teh podatkov je verjetnost človeške napake zelo velika, saj ternutno ni nobenega varovala, ki bi napako preprečilo. V spletni aplikaciji na serverju lahko v vsakem trenutku kdorkoli pregleda članstvo, urejanje je omogočeno samo registriranim uporabnikom. S pomočjo spletnih jezikov HMTL, CSS, PHP in SQL je ustvarjena prototipna rešitev. Ustvarjena je baza podatkov, ki omogoča vnos članstva. Z omejitvami sistem znatno zmanjša možnost človeške napake. Športno društvo bo imelo kakovostni in boljši pregled nad člani društva. Aplikacija povezuje članstvo z razpisanimi tekmovanji in tako omogoča pregledno kartico vsakega člana.
Ključne besede: Športno društvo, Relacijska baza podatkov, Prototipni pristop, Urejeno članstvo, Statistika tekmovanj za člana
Objavljeno: 19.10.2016; Ogledov: 299; Prenosov: 36
.pdf Celotno besedilo (2,03 MB)

Iskanje izvedeno v 0.26 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici