| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 13
Na začetekNa prejšnjo stran12Na naslednjo stranNa konec
1.
Pogoji in kriteriji pri rekonstrukciji nivojskih križišč : diplomsko delo
Iztok Goleš, 2007, diplomsko delo

Ključne besede: cestni promet, nivojska križišča, rekonstrukcija
Objavljeno: 26.07.2007; Ogledov: 4880; Prenosov: 0

2.
3.
ŠTUDIJE UPRAVIČENOSTI REKONSTRUKCIJE OBSTOJEČIH KRIŽIŠČ NEDOVOLJENIH OBLIK V KROŽNA KRIŽIŠČA
Maja Geč, 2009, diplomsko delo

Opis: Diplomska naloga je sestavljena iz teoretičnega dela, v katerem so opisani ukrepi, ki jih je potrebno upoštevati v primeru upravičenosti rekonstrukcije obravnavanega križišča. Praktični del predstavlja rekonstrukcijo križišča nedovoljene oblike pod ptujskim gradom, ki je neustrezno prometno-tehnično in prometno-varnostno urejeno. Najprej so na splošno predstavljeni vsi kraki perečega Y križišča. Nato sledi detajlna analiza obstoječega križišča z analizo prometnih nesreč, horizontalnih in vertikalnih elementov, analizo pretočnosti, analizo preglednosti ter analizo vozne površine in prometne signalizacije. Na koncu pa je predstavljena predlagana rešitev – krožno križišče, ki zagotavlja večjo varnost za voznike in za pešce ter boljšo pretočnost.
Ključne besede: študije, rekonstrukcija, križišča nedovoljenih oblik,
Objavljeno: 21.12.2009; Ogledov: 2146; Prenosov: 146
.pdf Celotno besedilo (15,85 MB)

4.
PRESOJA MOŽNOSTI REKONSTRUKCIJE KRIŽIŠČA NA CESTI TALCEV V VELENJU
Franc Falant, 2009, diplomsko delo

Opis: Predmet diplomske naloge je presoja možnosti rekonstrukcije križišča na Cesti talcev v mestu Velenje. Osnovni namen diplomske naloge je preučitev možnosti in kriterijev za rekonstrukcijo obstoječega trikrakega križišča. V diplomskem delu so analizirani vsi parametri, ki vplivajo na izbiro optimalnega tipa in oblike rekonstruiranega križišča. Prav tako so preverjeni vsi kriteriji, katere mora izpolnjevati predlagana rešitev. Kot optimalna rešitev je bila izbrana rešitev rekonstrukcija obstoječega križišča v enopasovno krožno križišče. Z izvedbo predlagane rešitve bi izboljšali obstoječo raven prometne varnosti, izboljšali priključevanje iz stranske prometne smeri ter izboljšali pogoje za nemotorizirane udeležence v cestnem prometu (pešci, kolesarji).
Ključne besede: gradbeništvo, krožno križišče, diplomsko delo, rekonstrukcija križišča
Objavljeno: 21.12.2009; Ogledov: 2425; Prenosov: 255
.pdf Celotno besedilo (6,98 MB)

5.
KRITERIJI IN POGOJI REKONSTRUKCIJE KRIŽIŠČ NA ZAČETKU NASELIJ
Damjan Štinjek, 2010, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi so predstavljeni tipi križišč v urbanem okolju, ter naprave in ukrepi za umirjanje prometa na začetku naselij. Na primeru rekonstrukcije križišča v Kidričevem je prikazano, kako se s pomočjo ukrepov za umirjanje prometa skuša rešiti problematika prevelikih hitrosti v križiščih na začetku naselij. Za obravnavano križišče je bil podan optimalni predlog rekonstrukcije iz trikrakega v štirikrako križišče, pri čemer je bila izgradnja četrtega kraka potrebna zaradi izgradnje novih stanovanj v bližini križišča. Po presoji vseh kriterijev se je izkazalo, da je optimalna varianta rekonstrukcija obstoječega križišča v mini krožno križišče.
Ključne besede: cestna križišča, krožno križišče, umirjanje prometa, rekonstrukcija križišč
Objavljeno: 02.03.2010; Ogledov: 2522; Prenosov: 223
.pdf Celotno besedilo (5,74 MB)

6.
KRITERIJI IN POGOJI REKONSTRUKCIJE KRIŽIŠČ NA KONCU NASELIJ
Boštjan Biro, 2011, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi so predstavljeni tipi križišč v urbanem okolju, ter naprave in ukrepi za umirjanje prometa na koncu naselij. Na primeru rekonstrukcije križišča na Belveder-u v Izoli je prikazano, kako se s pomočjo ukrepov za umirjanje prometa skuša rešiti problematika prevelikih hitrosti v križiščih na koncu naselij. Po analizi kriterijev se je izkazalo, da je optimalna varianta rekonstrukcija obstoječega štirikrakega križišča v krožno križišče.
Ključne besede: cestna križišča, krožno križišče, rekonstrukcija križišč, umirjanje prometa
Objavljeno: 16.06.2011; Ogledov: 1408; Prenosov: 91
.pdf Celotno besedilo (3,49 MB)

7.
PRESOJA MOŽNIH REŠITEV REKONSTRUKCIJE KRIŽIŠČA NA LACKOVI CESTI IN POHORSKI ULICI V MARIBORU
Miha Horvat, 2011, diplomsko delo

Opis: Predmet obravnave diplomske naloge je presoja možnih rešitev rekonstrukcije obstoječega križišča na Lackovi cesti in Pohorski ulici v Mariboru. Pri rekonstrukciji križišč v urbanem okolju je potrebno skrbno pretehtati vse dejavnike in kriterije (projektno-tehnične, prometno-varnostne in kapacitetne) ter se na podlagi le-teh odločiti za najustreznejšo možnost rekonstrukcije.
Ključne besede: krožno križišče, rekonstrukcija, kriteriji upravičenosti, križišča nedovoljenih oblik, primernost izvedbe.
Objavljeno: 13.10.2011; Ogledov: 1607; Prenosov: 147
.pdf Celotno besedilo (3,75 MB)

8.
PRESOJA MOŽNIH REŠITEV REKONSTRUKCIJE KRIŽIŠČA NA PARTIZANSKI ULICI V SLOVENSKI BISTRICI
Jan Lukman, 2012, diplomsko delo

Opis: Pri rekonstrukciji križišč v urbanem okolju je potrebno skrbno pretehtati vse dejavnike in kriterije (projektno-tehnične, prometno-varnostne in kapacitetne) ter se na podlagi le-teh odločiti za najustreznejšo možnost rekonstrukcije. Predmet obravnave diplomske naloge je presoja možnih rešitev rekonstrukcije obstoječega križišča na Partizanski ulici v Slovenski Bistrici. Obstoječe nesemaforizirano štirikrako križišče brez pasov za leve zavijalce ne izpolnjuje več zastavljenih kriterijev - predvsem z vidika prometne prepustnosti in prometne varnosti. V diplomski nalogi je opravljena preveritev obstoječega stanja, predlog rekonstrukcije križišča v treh variantah ter na koncu izbor optimalne rešitve, ki bi na obravnavani lokaciji izpolnjevala največ zastavljenih zahtev.
Ključne besede: krožno križišče, nivojsko križišče, skupni prometni prostor, rekonstrukcija križišča, kriteriji za presojo upravičenosti
Objavljeno: 18.06.2012; Ogledov: 1496; Prenosov: 208
.pdf Celotno besedilo (9,09 MB)

9.
PRESOJA MOŽNIH REŠITEV REKONSTRUKCIJE ŠTIRIKRAKEGA KRIŽIŠČA V KOPRIVNICI
Nikola Biškup, 2015, magistrsko delo

Opis: Predmet obravnave magistrskega dela je analiza križišča v Koprivnici na Hrvaškem, v okviru katere so predstavljene morebitne rešitve. V nadaljevanju je prikazan postopek načrtovanja rekonstrukcije križišča z opisom obstoječega stanja, prometnimi podatki in prikazom dveh možnosti, čemur sledi njuna analiza. Prva rešitev temelji na enostavnejši rekonstrukciji obstoječega stanja s spreminjanjem glavne prometne smeri in osi cest, kot druga rešitev pa je predlagano krožno križišče s spiralnim potekom prometa. Obe možnosti smo analizirali in ju potem preverjali po kriterijih za določanje optimalnega križišča. Na koncu smo dobljene rezultate medsebojno primerjali in se odločili za ustreznejšo možnost. Analizo smo izvedli z računalniškim orodjem Sidra Intersection.
Ključne besede: krožno križišče, kanalizirano križišče, rekonstrukcija križišča, kriteriji za presojo upravičenosti
Objavljeno: 29.05.2015; Ogledov: 670; Prenosov: 91
.pdf Celotno besedilo (3,40 MB)

10.
METODOLOGIJA ZA IZBOR OPTIMALNE UREDITVE KRIŽIŠČA NA KONKRETNEM PRIMERU
Matej Petkovič, 2016, diplomsko delo

Opis: Predmet diplomske naloge je presoja možnih rešitev rekonstrukcije obstoječega križišča. Primernost rešitve preverjamo med nesemaforiziranim, semaforiziranim in krožnim križiščem. Izbor rekonstrukcije je izveden s pomočjo analize obstoječega stanja, prognoze prometnih tokov za plansko obdobje, analize številnih ključnih kriterijev in medsebojne primerjave posameznih rešitev. Način izbora je predstavljen na konkretnem primeru rekonstrukcije križišča regionalne ceste R2-435 Maribor–Ruše in priključka Deržaničeve poti. Rekonstrukcija je potrebna zaradi izgradnje 30 novih stanovanjskih hiš. Najustreznejša izbrana rešitev rekonstrukcije križišča je podrobneje predstavljena.
Ključne besede: ceste, križišče, rekonstrukcija križišč, kriteriji za izbor ureditve križišča, pravila projektiranja
Objavljeno: 21.09.2016; Ogledov: 428; Prenosov: 64
.pdf Celotno besedilo (5,37 MB)

Iskanje izvedeno v 0.16 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici