| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 37
Na začetekNa prejšnjo stran1234Na naslednjo stranNa konec
1.
REINŽENIRING POSLOVNIH PROCESOV V VELEPRODAJI
Matej Markelj, 2016, magistrsko delo/naloga

Opis: Raziskava obravnava reinženiring poslovnih procesov v veleprodajnem podjetju. Podan je kratek pregled literature in dobrih praks reinženiringa poslovnih procesov. V konkretnem veleprodajnem podjetju je izdelan posnetek stanja poslovnih procesov: vnašanje naročil, samodejno vnašanje popustov, uvajanje programske rešitve, hramba dokumentov, novice, spletna prodaja, poročanje o prodaji po strankah ter skeniranje. Izdelane in implementirane so izboljšave navedenih procesov. Pri vseh obravnavanih procesih so izmerjeni ali ocenjeni prihranki na letni ravni, zmanjšana so tveganja za napake, prav tako se je povečalo zaupanje strank. Modeliranje in inoviranje poslovnih procesov sta se v konkretnem primeru veleprodajnega podjetja pokazala kot učinkovita in primerna pristopa reinženiringa poslovnih procesov.
Ključne besede: reinženiring poslovnih procesov, modeliranje procesov, inoviranje poslovnih procesov.
Objavljeno v DKUM: 25.03.2016; Ogledov: 1556; Prenosov: 184
.pdf Celotno besedilo (2,36 MB)

2.
Prenova skladiščnega in poslovnega procesa na primeru Gorenjskega tiska storitve d.o.o.
Tilen Lavrič, 2015, magistrsko delo/naloga

Opis: Gorenjski tisk storitve d.o.o. je srednje veliko podjetje, ki se ukvarja s tiskom in izdelavo knjig ter brošur po naročilu. Podjetje se zaradi razmer v panogi sooča z vedno manjšim trgom, končni rezultat pa so večji pritiski strank na cene in manjša naročila. Ob istočasnem povečevanju števila naročil, zastarelem informacijskem sistemu in več let nespremenjenem poslovnem procesu, je podjetje prisiljeno iskati procesne izboljšave v vseh oddelkih. V magistrski nalogi smo analizirali in predstavili celotni poslovni proces, od sprejema naročila do odpreme, nato pa smo iskali možne izboljšave. Rešitve, ki smo jih predlagali so implementacija programske rešitve za pomoč pri planiranju, avtomatizacija proizvodnih procesov, najem pisarniških tiskalnikov, izboljšanje sledljivosti delovnega naloga, vpeljava cevovoda za dostavo barve do tiskarskih strojev, informatizacija poslovnega procesa in reorganizacija poteka operacij v poslovnem procesu.
Ključne besede: prenova, poslovni sistem, reinženiring
Objavljeno v DKUM: 06.10.2015; Ogledov: 1134; Prenosov: 182
.pdf Celotno besedilo (5,44 MB)

3.
REINŽENIRING POSLOVNIH PROCESOV IN ORGANIZACIJSKA UČINKOVITOST
Siniša Kovač, 2014, magistrsko delo

Opis: V dinamičnem in turbulentnem okolju je potrebno podjetje, njegove procese in organiziranost v podjetju nenehno prilagajati in izboljševati. Poslovno okolje sodobne organizacije označujejo nepredvidljivi poslovni dogodki in hitrejše spremembe. Podjetja zato iščejo načine, kako se uspešno in učinkovito prilagajati spremembam. Podjetjem se je že ta trenutek potrebno prilagajati okolju, ki bo nastalo jutri. Ravno ta odnos med podjetjem in okoljem postaja ključno vprašanje preživetja in uspešnega poslovanja. Zato bo vsako podjetje, ki bo hotelo dolgoročno igrati pomembno vlogo na trgu, moralo slej ko prej uvesti spremembe v svoje poslovanje. Eden od načinov uvajanja sprememb je reinženiring poslovnih procesov. Reinženiring poslovnih procesov je korenito preoblikovanje procesa s ciljem drastične izboljšave kazalcev učinkovitosti. Reinženiring poslovnih procesov ni za uvajanje katerekoli spremembe, ampak za uvajanje spremembe, ki je za podjetje drastična in korenita. Pri izvedbi reinženiringa poslovnih procesov ima veliko vlogo za učinkovito in uspešno izvedbo reinženiringa poslovnih procesov vključenost in podpora managementa, lastnikov ter zaposlenih. Zato je ključno, da pri izvedbi uporabimo motivacijo in ostale prijeme za zmanjšanje odpora zaposlenih do reinženiringa poslovnih procesov, ki največkrat izhaja iz straha pred spremembami. Uvajanje sprememb z uporabo reinženiringa poslovnih procesov je osrednja tema magistrske naloge. Na primeru podjetja je prikazan model reinženiringa poslovnih procesov oziroma uvajanje sprememb s pomočjo njega. Prikazani so pozitivni učinki uporabe reinženiringa poslovnih procesov oziroma pozitivni vplivi na organizacijsko kulturo, zahteve kupcev in na poslovanje podjetja.
Ključne besede: organiziranost, učinkovitost, uspešnost, reinženiring, procesi, informacijska tehnologija, poslovni procesi, spremembe.
Objavljeno v DKUM: 01.12.2014; Ogledov: 3620; Prenosov: 383
.pdf Celotno besedilo (717,68 KB)

4.
MANAGEMENTSKI KONCEPTI V PODJETJU BIO HOLZHANDELS- UND TROCKNUNGS GMBH
Marko Balant, 2014, magistrsko delo

Opis: Podjetja se morajo nenehno učiti, slediti novim trendom, raziskovati trg in uveljavljati novejše načine vodenja in poslovanja. Klasično vodenje podjetja postaja neustrezno za spreminjajoče se poslovno okolje. Na trgu se pojavljajo nove ideje, načini in orodja, ki jih lahko vpeljemo v podjetje. V podjetju ima management velik pomen. Skrbi za načrtovanje, organiziranje, nadziranje in vodenje, ki je glavna naloga managementa. Zagotavlja uspešno in učinkovito delovanje podjetja. Management najbolje pozna metode, procese in plane, ki se uporabljajo pri vodenju podjetja. Njegova naloga je tudi razviti in vpeljati določene managementske koncepte, ki bodo managerjem pomagali pri boljšem poslovanju podjetja. Pojem managementski koncept nima prave definicije. Koncept nastane iz idej managerjev, svetovalcev, akademikov ali gurujev, ki imajo ogromno znanja in izkušenj. Pojavljajo se novejši koncepti, ki se spreminjajo glede na čas in okoliščine. Koncept TQM predstavlja model, ki se nanaša na celotno podjetje in je usmerjen k porabniku. Poudarek daje kakovosti procesa in ne kakovosti izdelka. Rezultat TQM-a so neprestane izboljšave na vseh področjih. To posledično prinese kakovost na vseh področjih delovanja podjetja in tudi kakovosti izdelka. Reinženiring je prenova poslovanja podjetja. Nanaša se predvsem na kakovost izdelkov in storitev, obseg stroškov in hitrost odzivanja na potrebe kupcev. Z njim lahko podjetje ustvari boljše pogoje za uspeh. Bistvo reinženiringa je doseči dramatične izboljšave v poslovanju podjetja. Samo poznavanje koncepta ni dovolj. Potrebna je pravilna implementacija in izvedba. To lahko naredimo sami v podjetju ali pa dobimo zunanje podjetje, ki ima ustrezno znanje in izkušnje z določenim konceptom. Takih podjetjih, ki se ukvarjajo z managementskimi koncepti in z uvedbo le-teh v podjetje, je iz dneva v dan več na trgu.
Ključne besede: management, managementski koncept, reinženiring, TQM
Objavljeno v DKUM: 29.07.2014; Ogledov: 3609; Prenosov: 709
.pdf Celotno besedilo (2,55 MB)

5.
NAMEŠČANJE SISTEMSKIH SLIK Z ORODJEM WINDOWS DEPLOYMENT SERVICES
Dane Lukan, 2013, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo obravnava pripravo in nameščanje sistemske slike prek lokalnega omrežja v podjetju Sibit, d.o.o. Kratko so predstavljena orodja za delo s sistemskimi slikami Windows Automated Installation Kit, Sysprep - orodje za pripravo slike na zajem ter orodji PC Image Clone 5 in Acronis Snap Deploy 4. Podrobneje je predstavljeno orodje Windows Deployment Services. Značilnosti tega orodja so: zajem sistemskih slik z orodjem Image Capture Wizard, distribucija sistemskih slik z uporabo multicast funkcionalnosti ter dodajanje gonilnikov strojne opreme zagonskim in sistemskim slikam. Opisan je obstoječi proces nameščanja sistemskih slik, pri katerem smo izpostavili naslednje težave: porabljenih preveč virov za namestitev osebnega računalnika, pogostost pojavljanja napak pri nameščanju posodobitev, programske opreme in gonilnikov strojne opreme. Pri izboljšavi procesa je bilo uporabljeno orodje Windows Deployment Services. Pripravili smo sistemsko sliko z vsemi posodobitvami, programsko opremo in sistemskimi nastavitvami za nadaljnjo distribucijo. Z distribucijo sistemskih slik smo skrajšali čas in znižali stroške nameščanja operacijskega sistema na osebni računalnik ter zmanjšali možnost napak.
Ključne besede: Avtomatizacija namestitve sistemskih slik, Reinženiring procesa, Windows Deployment Services
Objavljeno v DKUM: 30.10.2013; Ogledov: 1456; Prenosov: 177
.pdf Celotno besedilo (1,15 MB)

6.
Logistika reinženiringa v Slovenski vojski
Senta Margan, 2012, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi z naslovom Logistika reinženiringa v Slovenski vojski smo reševali problematiko, ki se nanaša na prepočasno in neučinkovito odzivanje na spremembe, ki vplivajo na učinkovitost Slovenske vojske. Rezultati so nas pripeljali do spoznanja, da se na področju nacionalnega varnostnega sistema in obrambnega planiranja ter načrtovanja, prav tako pa tudi vojaških investicij, še vedno spopadamo s številnimi pomanjkljivostmi. V teoretičnem delu smo opisali definicije, ki so nam pomagale razjasniti določene pojme, jih povezali s Slovensko vojsko in na podlagi združenega preučili, kako Slovenska vojska sploh funkcionira. Po številnih znanih raziskavah in predlogih smo izdelali vprašalnik, s pomočjo katerega smo pridobili še bolj poglobljena dejstva, komentarje in mnenja ljudi z različnih področij ter strokovnjakov na svojem področju. Nova spoznanja smo primerjali z že znano situacijo in nato podali rešitve, ki bi lahko pripomogle k izboljšanju omenjene problematike.
Ključne besede: logistika, reinženiring, Slovenska vojska, Nacionalnovarnostni sistem Republike Slovenije.
Objavljeno v DKUM: 13.10.2012; Ogledov: 1998; Prenosov: 212
.pdf Celotno besedilo (1,08 MB)

7.
8.
9.
10.
Iskanje izvedeno v 1.3 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici