| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 8 / 8
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
REGULACIJA TEMPERATURE DVIŽNEGA VODA IN KRMILJENJE OBTOČNE ČRPALKE
Karel Maček, 2009, diplomsko delo

Opis: Diplomska naloga opisuje koncept rešitve regulacije temperature vode v dvižnem vodu centralnega ogrevanja v enostanovanjski hiši glede na zunanjo temperaturo in način krmiljenja oziroma avtomatske tristopenjske izbire hitrosti obtočne črpalke. Predstavljeni so ogrevalni sistemi in njihove značilnosti, ter možni načini regulacij obtočnih črpalk. Regulacija temperature vode je izvedena s pomočjo tripoložajnega regulatorja, s katerim vplivamo na položaj mešalnega ventila in s tem posredno na temperaturo. Regulacija in krmiljenje črpalke sta izvedeni s pomočjo mikrokrmilnika.
Ključne besede: sistem centralnega ogrevanja, črpalka, krmiljenje, tripoložajni koračni regulator, regulacija temperature, mikrokrmilnik
Objavljeno: 17.04.2009; Ogledov: 5660; Prenosov: 1177
.pdf Celotno besedilo (2,02 MB)

3.
TRANSPORTNA LINIJA SKOZI KONTINUIRANO PEČ ZA ŽARJENJE ALUMINJASTIH RONDIC
Darjan Gorenak, 2009, diplomsko delo

Opis: V tem diplomskem delu bomo podrobno preučili transport materiala od vstopne valjčne proge do razkladalne rampe. Upoštevati bomo morali različna stanja peči, njen želeni takt zalaganja za pravilno doseganje temperatur materiala. Posebno pozornost bo potrebno posvetiti pozicioniraju košar v peči, kajti v peči bo naenkrat 23 košar, med katerimi mora biti enaka razdalja.
Ključne besede: transportna linija, žarilna peč, kontinuirana peč, krmilnik SIEMENS, WinCC Flexible, frekvenčni regulator, regulacija temperature, Profibus
Objavljeno: 23.06.2009; Ogledov: 2186; Prenosov: 274
.pdf Celotno besedilo (2,85 MB)

4.
REGULACIJA TEMPERATURNE KOMORE
Darko Hrženjak, 2011, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo zajema analizo, modeliranje in simuliranje, načrtovanje in izvedbo regulatorja temperature v komori z vgrajenim sistemom hlajenja in segrevanja. Podan je postopek določanja parametrov PI–regulatorja z metodo stopničnega odziva Ziegler in Nichols. Model komore je zapisan v obliki prenosne funkcije poenostavljenega toplotnega vezja po analogiji s koncentriranimi RC elementi. Izvedba regulatorja je digitalna, z uporabo 8–bitnega mikrokrmilnika. Želeno temperaturo lahko nastavljamo v razponu med -5°C in 50°C s korakom 0,1°C. Ločljivost uporabljenega digitalnega termometra znaša 0,0625°C. Delovno področje komore je med 5°C in 35°C.
Ključne besede: temperaturna komora, hlajenje, segrevanje, PI–regulator, regulacija temperature, RC toplotni model, simulacije
Objavljeno: 30.03.2011; Ogledov: 2800; Prenosov: 231
.pdf Celotno besedilo (8,74 MB)

5.
PRENOVA KRMILJA IN VODENJA KOMORNIH PEČI
Marjan Tarkuš, 2012, diplomsko delo

Opis: Namen diplomskega dela je prenova zastarelega krmilja na komornih pečeh v obratu Folije in tanki trakovi podjetja Impol Folije in trakovi d.o.o. Obstoječi krmilni sistem ni bil več zanesljiv, pa tudi rezervnih delov se ni dalo več dobiti, zato smo se odločili, da posodobimo krmilni in nadzorni sistem. Nadgradnja sedaj omogoča zanesljivejše delovanje, arhiviranje podatkov in možnost prenosa podatkov kamorkoli za nadaljnjo obdelavo. Krmilni sistem je bil nadgrajen s PLK krmilnikom Siemens družine S7-300, operacijskim panelom občutljivim na dotik Siemens MP277 ter nadzornim sistemom iFIX.
Ključne besede: programabilni krmilnik, nadzorni sistem, operacijski panel, regulator temperature, grelna peč, aluminij
Objavljeno: 10.08.2012; Ogledov: 1160; Prenosov: 145
.pdf Celotno besedilo (5,38 MB)

6.
AVTOMATIZACIJA SUŠILNEGA TUNELA
Damijan Kolar, 2015, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo obsega avtomatizacijo sušilnega tunela med vodno linijo MOC in čisto sobo FI rele. Sušilni tunel je izveden kot zaprta drsna proga dolžine 3m, s pnevmatskim potiskanjem košar med vodno linijo MOC in čisto sobo FI rele, skrbi za transport in dokončno sušenje delov FI relejev. Sušenje je izvedeno s pomočjo treh grelcev, ki grejejo tunel maksimalno do 60°C, za kroženje zraka in nadtlak pa skrbi ventilator, ki ga poganja trifazni motor. Krmiljenje pomikov pogonskih enot in delovanje ventilatorjev je izvedeno s PLC krmilnikom Siemens SIMATIC S7-1212C, regulacija temperature pa s pomočjo kompaktnega regulatorja Pixsys ATR 243. Prikaz in nastavljanje parametrov je omogočeno preko zaslona Siemens KP300.
Ključne besede: sušilni tunel, regulator temperature, krmiljenje, avtomatizacija.
Objavljeno: 11.12.2015; Ogledov: 721; Prenosov: 96
.pdf Celotno besedilo (3,08 MB)

7.
Avtomatizacija stroja za termoformiranje
Matej Šarh, 2016, diplomsko delo

Opis: Stroj za termoformiranje je stroj, katerega namen je plastično preoblikovanje polimerne folije po obliki za to namenjenega orodja. V diplomskem delu je opisana zasnova stroja, njegovi ključni sestavni deli, senzorji, aktuatorji, konfiguracija krmilnika in kontrolnega panela. Prav tako je opisan program krmilnika, posamezni programski bloki ter uporabljena programska oprema. Osrednja tema pa je postopek izvedbe učinkovite regulacije temperature grelcev za segrevanje polimerne folije, opis PID regulatorja in metod za sintezo, vse skupaj pa je podkrepljeno z rezultati testiranj in meritev.
Ključne besede: avtomatizacija, termoformiranje, regulacija temperature, PID regulator
Objavljeno: 04.07.2016; Ogledov: 888; Prenosov: 67
.pdf Celotno besedilo (2,57 MB)

8.
Peč za sintranje mikro objektov
Matjaž Bogša, 2017, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo opisuje postopek izdelave peči, ki je namenjena sintranju mikrometrskih objektov. Podrobneje je predstavljen proces zasnove in izgradnje regulatorja temperature z vsemi poizkusi, ki smo jih tekom dela izvedli ter dobljenimi rezultati. Metode dela so bile tekom razvoja različne, začeli smo z načrtovanjem in konstrukcijo s pomočjo CAD programa Solidworks, nadaljevali z načrtovanjem vezja, pisanjem programske kode ter zaključili z merjenjem in interpretacijo rezultatov. S pomočjo P regulatorja nam je nihanje temperature na koncu uspelo omejiti na 1 °C podnihaja. Kljub temu, da smo z delovanjem peči zadovoljni, še zmeraj ostaja nekaj pomanjkljivosti, ki ponujajo možnost nadgradnje.
Ključne besede: regulator temperature, regulacijski pogrešek, prenihaj, izgube
Objavljeno: 13.09.2017; Ogledov: 269; Prenosov: 34
.pdf Celotno besedilo (1,21 MB)

Iskanje izvedeno v 0.18 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici