| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 16
Na začetekNa prejšnjo stran12Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
3.
4.
5.
6.
ZASNOVA ROTACIJSKEGA REGALNEGA SKLADIŠČA PNEVMATIK
Peter Bernard, 2010, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo z naslovom Zasnova rotacijskega regalnega skladišča pnevmatik opisuje zasnovo, konstruiranje in določitev komponent rotacijskega regalnega skladišča pnevmatik. V uvodnih delih diplomskega dela so opisane zahteve za zasnovo rotacijskega regalnega skladišča avtomobilskih pnevmatik, analizirano je tudi obstoječe stanje. V osrednjem delu je predstavljena zasnova skladišča ter preračun posameznih komponent. Zaključni deli naloge vsebujejo prikaz delovanja sistema, izračun pretočnih časov ter navodila za montažo, vzdrževanje in varno uporabo. V zadnjem poglavju smo prikazali bistvene ugotovitve in postopek dela.
Ključne besede: regalno skladišče, skladiščenje, avtomobilska pnevmatika, transportna naprava
Objavljeno: 14.05.2010; Ogledov: 1752; Prenosov: 149
.pdf Celotno besedilo (3,71 MB)

7.
Prenova skladišča in ureditev notranjih logističnih poti v podjetju Slovenijales trgovina d.o.o : diplomsko delo
Matjaž Levstek, 2010, diplomsko delo

Opis: Slovenijales trgovina d.o.o. s svojo dolgoletno tradicijo uspešno posluje tako na slovenskem trgu kot tudi v tujini. Ukvarjajo se s prodajo lesenih materialov, kot tudi pripomočkov za delo ter izdelkov za dom. Konkurenca med podjetji je velika, zato se morajo s širitvijo prodajnih programov bojevati za svoj obstoj na trgu, hkrati pa tudi kljubovati vplivom recesije. V diplomskem delu je predstavljeno skladiščenje v poslovni enoti Vižmarje, katero po obsegu prodaje zavzema sam vrh med vsemi poslovni enotami, njihovo skladišče pa je eno izmed najslabših v podjetju. Predstavljeni so vsi problemi, ki se vsakodnevno pojavljajo v skladišču in podjetju povzročajo nepotrebne stroške, izgube na materialih in njihovi kakovosti. Do predlaganih rešitev smo prišli po temeljiti preučitvi obstoječega stanja, posvetovanja z zaposlenimi ter samostojnega opazovanja poteka dela. Predlagana je rešitev izgradnje novega maloprodajnega skladišča, s katerim bo poslovna enota Vižmarje pridobila večje število novih odlagalnih mest, zaprt skladiščni prostor, večjo zmogljivost ter hitrejši potek dela. Podani predlogi omogočajo tudi nadaljnjo širitev maloprodajnega in veleprodajnega skladišča.
Ključne besede: skladiščno poslovanje, maloprodajno skladišče, regalno skladišče, transportne poti
Objavljeno: 04.11.2010; Ogledov: 2587; Prenosov: 365
.pdf Celotno besedilo (18,18 MB)

8.
SKLADIŠČENJE IN IZDAJA VHODNIH MATERIALOV V PROIZVODNJO V PODJETJU SGA D.O.O., SLOV. KONJICE
Romana Turner, 2012, diplomsko delo

Opis: Da je proizvodno podjetje lahko uspešno, mora zagotavljati zadostne količine materiala za nemoteno proizvodnjo vendar pa je tukaj potrebno ogromno znanja s področja skladiščnega poslovanja. Glede na materiale, katere podjetje potrebuje za svoje delovanje, se odločamo o izvedbi skladiščnih prostorov. Kolikšne bodo zaloge in ali bomo skladiščne prostore najeli ali bomo skladiščili sami je odvisno od več dejavnikov, predvsem pa od višine stroškov, katere nam povzročajo zaloge. Kako bomo knjižno zavedli prejem blaga in nato izdajo blaga je odvisno od politike poslovanja podjetja. Nikakor ne smemo pozabiti pri prejemu blaga, da je potrebno izvesti razne kontrole od ustreznosti blaga do same kvalitete blaga. SGA izdajo vrši po principu FIFO. Z avtomatizacijo skladišč se je mogoče izogniti marsikateri napaki človeškega faktorja, saj se večina knjižnih premikov preko odčitavanja črtnih kod avtomatsko zavede v sistemu. Prav tako z regalnim avtomatskim skladiščem pridobimo na samem skladiščnem prostoru. Inventura ob končanem poslovnem obdobju je izraz našega dela skozi obdobje in vsa odstopanja v zalogah nam prikazujejo kolikšne so bile napake pri manipuliranju z blagom.
Ključne besede: proizvodno podjetje, material, skladiščno poslovanje, skladiščni prostor, strošek, zaloga, kvaliteta blaga, FIFO, regalno avtomatsko skladišče, inventura
Objavljeno: 14.11.2012; Ogledov: 2099; Prenosov: 273
.pdf Celotno besedilo (464,36 KB)

9.
DOLOČEVANJE NAJUSTREZNEJŠE SKLADIŠČNE LOKACIJE ZA GORENJE GTI D.O.O.
Katja Rožanc, 2012, diplomsko delo

Opis: Gorenje, d. d. je proizvajalec gospodinjskih aparatov s sedežem v Velenju. Na slovenskem trgu je prisoten preko hčerinske družbe Gorenje GTI d. o. o., ki skrbi za posredovanje izdelkov med proizvajalcem (Gorenje, d. d.), trgovci v veleprodaji, trgovci v maloprodaji in prav tako tudi končnimi kupci v lastnih maloprodajnih poslovalnicah. Izdelki prihajajo do končnih kupcev preko skladišča, ki je locirano v Ljubljani. Skozi diplomsko nalogo smo naredili natančen opis obstoječega stanja ter pri analizi zalog ugotovili, da ima to skladišče nekaj neizkoriščenih kapacitet skladiščnega prostora, kar predstavlja dodaten strošek. Odločili smo se, da kot rešitev ponudimo drugo skladiščno lokacijo ali možnost najema neizkoriščenega dela skladišča. Preko analize stroškov in izbire lokacije skladišča po metodi razvrščanja po faktorjih smo dokazali, da je najboljša rešitev obstoječa skladiščna lokacija, na kateri bi del skladišča oddali v najem. Izboljšanje storitev do svojih kupcev in iskanje alternativnih logističnih konceptov je ena izmed konkurenčnih prednosti, v katerih vidi Gorenje GTI d. o. o. možnost nadaljnje ekspanzije prodaje svojih izdelkov.
Ključne besede: skladiščno poslovanje, visoko-regalno skladišče, blok skladišče, zaloge
Objavljeno: 27.10.2012; Ogledov: 1056; Prenosov: 116
.pdf Celotno besedilo (2,19 MB)

10.
Učinkovita uporaba viličarjev v izbranem skladišču
Jernej Hrastnik, 2013, diplomsko delo

Opis: Za vsa trgovska podjetja je zelo pomembno skladišče, saj si z zalogami zagotavljajo nemoteno poslovanje. V diplomskem delu je podrobneje predstavljeno skladiščno poslovanje podjetja Slovenijales. Podjetje se ukvarja s prodajo raznega gradbenega materiala, pohištva, ponujajo pa tudi natančne razreze raznih ivernih, gradbenih plošč. Glavni problem, ki pa smo ga opazili je bil, da podjetje nima primernega viličarja za dobro in hitro delovanje v skladišču. Drugi problem pa smo opazili s prostorom v skladišču in neurejenost. Naš glavni cilj je poizkusiti poiskati najbolj primerne rešitve za podjetje in poiskati viličarja, ki bi bil primeren tako za notranjo kot tudi zunanjo uporabo. Ne sme izpuščati škodljivih plinov in mora biti dovolj močan. Drugi cilj pa je urediti skladišče in pridobiti še kaj dodatnega prostora z drugačno postavitvijo.
Ključne besede: skladiščno poslovanje, viličar, komisioniranje, regalno skladišče.
Objavljeno: 19.12.2013; Ogledov: 1020; Prenosov: 267
.pdf Celotno besedilo (1,22 MB)

Iskanje izvedeno v 0.12 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici