| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 19
Na začetekNa prejšnjo stran12Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
3.
4.
5.
Skladiščenje nizko in srednje radioaktivnih odpadkov v centralnem skladišču Brinje : diplomsko delo visokošolskega strokovnega programa Gospodarska in tehniška logistika
Tina Lipičar, 2009, diplomsko delo

Opis: V republiki Sloveniji se vrši zbiranje in skladiščenje trdnih nizko in srednje radioaktivnih odpadkov v centralnem skladišču Brinje, ki ga vodi Agencija za radioaktivne odpadke. Osnovna naloga centralnega skladišča v Brinju je prevzem, uskladiščenje in varna hramba in sledenje nizko in srednje radioaktivnih odpadkov. Pri prevzemu v skladišče se radioaktivni odpadki naložijo na skladiščno osnovo, ki predstavlja leseno paleto, kar predstavlja slabost glede na izrazito dolg čas ležanja nizko in srednje radioaktivnih odpadkov v skladišču. Prav tako pri skladiščenju radioaktivnih odpadkov strmimo k čim manj manipulacij, oz. prelaganju transportno skladiščnih enot, ki so naložene v tri nivoje visoko, kar povzroča otežen dostop in zahteva nepotrebne manipulacije. V okviru diplomskega dela je predstavljena rešitev problematike glede uporabe nove ustreznejše skladiščne osnove v primerjavi s klasično leseno paleto. Prav tako je predstavljen nov način skladiščenja transportno skladiščnih enot v skladiščne regale, ki zagotavljajo večjo izkoriščenost skladiščnega prostora in izrazito zmanjšajo nepotrebno prelaganje transportno skladiščnih enot. Prepričani smo, da predlagani rešitvi omogočata učinkovitejši način skladiščenja nizko in srednje radioaktivnih odpadkov v centralnem skladišču v Brinju.
Ključne besede: radioaktivni odpadki, skladiščenje, skladiščna osnova, skladiščni regali, Drive-in skladiščni regali
Objavljeno: 03.09.2009; Ogledov: 2217; Prenosov: 229
.pdf Celotno besedilo (1,02 MB)

6.
7.
Analiza skladiščnega procesa v podjetju Intereuropa, d.d., PE Celje : diplomsko delo
Damjan Tržan, 2010, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi je predstavljena analiza skladiščnega procesa v podjetju Intereuropa, d. d., filiala Celje. Osredotočili smo se na skladiščne procese, ki jih Intereuropa izvaja za potrebe podjetja Biesterfeld Interowa. Gre za prejem, skladiščenje in izdajo plastičnih odlitkov oziroma granulata, ki se uporablja za izdelavo veliko različnih vrst plastičnih izdelkov. Plastični odlitki so pakirani v papirnate ali plastične vreče od 25 kilogramov do 1 tone. V okviru diplomske naloge smo predstavili teoretične osnove logistike in skladiščnega poslovanja. V nadaljevanju smo analizirali obstoječe stanje v skladišču in na koncu podali predloge za optimiranje skladiščnega procesa. S kritično analizo smo definirali vzroke za neučinkovito skladiščno poslovanje. Glavna problematika skladiščnega poslovanja je slaba sledljivost blaga in neracionalna izkoriščenost skladiščnega prostora. V diplomski nalogi smo predlagali uvedbo informacijskega sistema, konstrukcijo paletnih regalov in nakup transportnega sredstva. S predlogom smo prihranili časovne in finančne vire v samem procesu skladiščenja granulata, s čimer smo izpolnili tudi cilj diplomske naloge.
Ključne besede: skladišče, logistika, informacijski sistem, paletni regali
Objavljeno: 29.11.2010; Ogledov: 3344; Prenosov: 583
.pdf Celotno besedilo (2,81 MB)

8.
PRENOVA TRANSPORTNIH POTI IN SKLADIŠČENJA V OBRATIH VALJARNA, HLADNA PREDELAVA IN STC PODJETJA ŠTORE STEEL, D.O.O.
Dejan Virant, 2011, diplomsko delo

Opis: Štore Steel, d. o. o. je podjetje za proizvodnjo jekel z dolgoletno tradicijo. Podjetje sestavljajo trije proizvodni obrati (jeklarna, valjarna in hladna predelava). V diplomskem delu smo se osredotočili na obrata valjarna in hladna predelava ter na skladiščno-transportni center (STC). V diplomskem delu smo najprej predstavili teoretične osnove notranje logistike v povezavi s skladiščnim poslovanjem. Nato smo predstavili proizvodna obrata valjarna in hladna predelava ter STC, ki skrbi za logistiko znotraj podjetja. Na podlagi kritične analize smo prikazali vzroke za neučinkovito skladiščenje vezi jeklenih profilov. Glavni problem predstavljata slaba sledljivost proizvodov in neustrezno skladiščenje vezi. Ker v odpremnem skladišču valjarne trenutno ne uporabljajo nobene regalne konstrukcije, se naši predlogi nanašajo na uvedbo jeklenih konstrukcij (igličasti regali). S predlaganimi rešitvami bi dosegli boljšo preglednost in posledično učinkovitejše skladiščno poslovanje. Z regali pa bi tudi bolje izkoristili skladiščni prostor in dosegli večjo zalogovno velikost.
Ključne besede: notranja logistika, skladiščno poslovanje, podjetje za proizvodnjo jekla, igličasti regali
Objavljeno: 22.10.2011; Ogledov: 1979; Prenosov: 193
.pdf Celotno besedilo (3,02 MB)

9.
LOGISTIČNA ANALIZA SKLADIŠČNEGA PROCESA V PODJETJU IMPOL PCP D.O.O.
Mateja Ratej, 2012, diplomsko delo

Opis: Pri posnetku obstoječega stanja smo opazili, da bi lahko v skladišču uvedli določene spremembe, s katerimi bi izboljšali skladiščno funkcijo. Problem je namreč v neučinkoviti uporabi tehnologije črtne kode in neučinkovitem skladiščenju polizdelkov. Na podlagi predlogov možnih rešitev (uporaba tehnologije črtne kode, uvedba dodatnih paletnih regalov in podaljšanje konzolnih regalov) postane skladišče učinkovitejše.
Ključne besede: skladiščenje, skladiščna tehnika in tehnologija, paletni in konzolni regali, tehnologija črtne kode, analiza učinkovitosti
Objavljeno: 28.10.2012; Ogledov: 1795; Prenosov: 204
.pdf Celotno besedilo (3,52 MB)

10.
Preureditev skladišča zbirnih pošiljk za proizvodne družbe Gorenja, d.d. v tujini
Tadej Hren, 2014, diplomsko delo/naloga

Opis: V diplomskem delu smo obravnavali možnost preureditve zbirnega skladišča za materiale, ki jih Gorenje, d. d. vsakodnevno odpremlja v proizvodne družbe v tujini. V prvem delu diplomskega dela smo naredili posnetek obstoječega stanja v skladišču. Prikazali smo trenutno prostorsko razporeditev, opravila zaposlenih, tehnološke rešitve ter izpostavili problem nekurantnih zalog. V drugem delu smo pripravili predlog za možno preureditev skladišča. Pri tem smo skušali čim bolj racionalno izrabiti trenutno lokacijo in sredstva, kot so infrastruktura in viličarji. Jasneje smo definirali cone skladišča, ter v njih uvedli različne skladiščne rešitve v obliki polic, regalov ali talnega skladiščenja. Dodatno smo še predlagali vpeljavo WMS, ter za to potrebne spremembe. V zaključnem delu smo primerjali trenutno in predlagano organizacijo skladišča. Spremembe smo ovrednotili kot pozitivne, zato smo pregledali še možnost fazne vpeljave sprememb, ter predlagali možnosti nadaljnjega razvoja skladišča.
Ključne besede: skladiščenje, preureditev, posnetek stanja, skladiščni informacijski sistemi, regali
Objavljeno: 26.01.2015; Ogledov: 830; Prenosov: 91
.pdf Celotno besedilo (2,09 MB)

Iskanje izvedeno v 0.17 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici