| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 20
Na začetekNa prejšnjo stran12Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
3.
4.
RAZVOJ APLIKACIJE SPEEDTEST ZA MERJENJE HITROSTI V OMREŽJU 3,5 G
Mladen Markušić, 2009, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu opišemo aplikacijo za testiranje hitrosti prenosa podatkov v smeri k uporabniku na tehnologiji 3,5G, to je HSDPA. V uvodu je podan kronološki pregled razvoja mobilnih tehnologij in na kratko opisano delovanje le teh. V nadaljevanju je opisano delovanje aplikacije testiranja hitrosti podatkov, ki je bila izdelana v programskem orodju Netbeans, s pomočjo simulatorja v programskem orodju. Nato s pomočjo testiranja z različnimi mobilnimi telefoni in brezžičnima HSDPA modemoma komentiramo, ugotavljamo in navajamo razloge, zakaj dejansko dosežena hitrost prenosa podatkov v večini testnih primerov odstopa od teoretično obljubljene. Na koncu so dodane smernice za nadaljnjo nadgradnjo aplikacije.
Ključne besede: 3, 5G omrežje, UMTS, HSDPA/HSUPA, Netbeans programsko razvojno okolje, aplikacija za merjenje hitrosti v omrežjih 3, 5G
Objavljeno: 07.09.2009; Ogledov: 2078; Prenosov: 175
.pdf Celotno besedilo (1,84 MB)

5.
JAVA APLETI V RAČUNALNIŠKEM IZOBRAŽEVANJU
Mojca Kramer, 2009, diplomsko delo

Opis: Vključevanje apletov v izobraževanje vzpodbuja konceptualno poučevanje in učenje. Java Aplet je programček napisan v programskem jeziku Java, ki omogoča vizualno dinamiko in interaktivnost. Pri izdelavi apletov moramo, poleg znanja o sintaksi programskega jezika Java in zgradbi apletov, upoštevati še pedagoški vidik izdelave in uporabe apletov. Pri izdelavi apletov si lahko pomagamo tudi z učnim razvojnim okoljem BlueJ. Veliko apletov za področje izobraževanja pa je že narejenih in dosegljivih na spletu. V računalniškem izobraževanju lahko aplete uporabljamo za prikaz delovanja strojnih in programskih komponent, za kar so v nalogi izdelani tudi primeri.
Ključne besede: Java apleti, učno razvojno okolje BlueJ, konceptualno poučevanje, konceptualno učenje
Objavljeno: 17.11.2009; Ogledov: 2393; Prenosov: 120
.pdf Celotno besedilo (1,69 MB)

6.
VIRTUALIZACIJA RAZVOJNEGA OKOLJA
Andraž Valjavec Hvalica, 2010, diplomsko delo

Opis: V razvojnem oddelku podjetja, kjer sem zaposlen, smo se soočali s slabo izkoriščenostjo strojne opreme, hkrati pa smo imeli težave z zagotavljanjem potrebnih testnih okolij. Zato smo se odločili za virtualizacijo razvojnega okolja, v diplomski nalogi pa je opisan postopek odločanja za virtualizacijsko rešitev. Z izbrano rešitvijo sem tudi izvedel virtualizacijo ključnih strežnikov, rezultat pa je razvojno okolje, ki je hitrejše od prejšnjega stanja, hkrati pa je zaradi virtualizacije udejanjenje novih potrebnih strojev izredno hitra. V novem okolju bodo vse nadgradnje lahko preizkušene v okolju povsem enakem produkcijskemu, kar zelo zmanjšuje možnost nedelovanja vseh ključnih aplikacij zaradi programskih težav.
Ključne besede: Strežnik, virtualizacija, odločanje, razvojno okolje
Objavljeno: 03.06.2010; Ogledov: 1411; Prenosov: 103
.pdf Celotno besedilo (1,26 MB)

7.
KRMILJENJE IN REGULACIJA CENTRALNEGA OGREVANJA Z ODDALJENIM DOSTOPOM
Andrej Božnik, 2010, diplomsko delo

Opis: V današnjem času, ko je v svetu veliko povpraševanje po povezovanju na daljavo, nam uporaba krmilnikov podjetja Saia Burgess omogoča popolno avtomatizacijo okolja na področju zagona, storitev, nadzora in spremljanja informacij. V diplomski nalogi smo uporabili krmilnik PCD3.M5540 za krmiljenje in regulacijo centralnega ogrevanja. Za programiranje krmilnika smo uporabili programsko orodje PG5, ki vsebuje urejevalnik Fupla, spletno aplikacijo za nadzor podatkov na daljavo pa smo izdelali v programskem orodju S-Web Editor.
Ključne besede: programirljiv logični krmilnik PCD3, centralno ogrevanje, regulacija temperature, oddaljen dostop, razvojno okolje PG5, urejevalnik Fupla, spletni urejevalnik S-Web
Objavljeno: 26.03.2010; Ogledov: 3417; Prenosov: 347
.pdf Celotno besedilo (3,74 MB)

8.
PRILAGAJANJE REŠITVE MS DYNAMICS NAV Z RAZVOJNIM OKOLJEM C/SIDE
Maja Duh, 2010, delo diplomskega seminarja/zaključno seminarsko delo/naloga

Opis: Diplomska naloga govori o prilagajanju poslovne rešitve Microsoft Dynamics NAV z njenim razvojnim okoljem C/SIDE. Microsoft Dynamics NAV je celovita informacijska rešitev, namenjena srednje velikim podjetjem. Rešitev je mogoče hitro vpeljati, prav tako je enostavna za nastavitev in uporabo. Podjetja se vedno bolj odločajo za uvedbo celovitih informacijskih rešitev, saj jim lahko prinese mnogo koristi in konkurenčnih prednosti. Rešitev Microsoft Dynamics NAV odstopa od ostalih predvsem s ključno prednostjo, to je prilagodljivost. Razvijalci lahko tako sistem oblikujejo glede na poslovne zahteve in želje uporabnikov. Ključnega pomena pri prilagajanju rešitve je razvojno okolje C/SIDE. C/SIDE vključuje vsa programska orodja, s katerimi prilagajamo rešitev Microsoft Dynamics NAV. C/SIDE združuje oblikovalnike tabel, obrazcev, poročil, podatkovnih vmesnikov, XMLportov, funkcijske kode in MenuSuite oziroma oblikovalnik podokna za navigiranje. C/SIDE vsebuje torej sedem tipov programskih objektov. Tabele se uporabljajo za shranjevanje podatkov, obrazci pa za dostop do podatkov v tabelah. Poročila so namenjena tiskanju podatkov in raznim obdelavam. Podatkovni vmesnik in XMLport uporabljamo za izvoz in uvoz podatkov. Funkcijska koda vsebuje funkcije, napisane v kodi C/AL, MenuSuite pa je objekt, ki vsebuje menije, prikazane v podoknu za navigiranje. Uporaba razvojnega okolja C/SIDE je pomembna za razvijalce rešitve Microsoft Dynamics NAV in za njene uporabnike. S prilagojeno rešitvijo zahtevam in željam uporabnikov je njihovo delo poenostavljeno in hitreje izpeljano.
Ključne besede: Rešitve ERP, Microsoft Dynamics NAV, razvojno okolje C/SIDE, programski objekti, prilagajanje rešitve NAV
Objavljeno: 02.12.2010; Ogledov: 1595; Prenosov: 149
.pdf Celotno besedilo (1,80 MB)

9.
MODELIRANJE IN SIMULACIJA V OKOLJU OMNeT++
Sandra Sitar, 2010, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu opisujemo okolje OMNeT++, ki omogoča modeliranje in simulacijo telekomunikacijskih omrežij. Najprej je opisana sestava modelov OMNeT++ in kako sploh deluje simulacijski sistem. Sledi okvirna predstavitev jezika NED ('NEtwork Description' — opis omrežja), s katerim opisujemo topologijo modelov. Nato je obširno poglavje o integriranem razvojnem okolju, ki ga ponuja OMNeT++. Da bi čim bolje predstavili OMNeT++, smo za konec naredili še primer modela in simulacijo protokola z mirovanjem z implicitno ponovno oddajo. S primerom smo želeli praktično prikazati, kako se sploh gradijo modeli v okolju OMNeT++, kako se z njim simulira in kako lahko z orodji, ki jih ponuja, pridobimo željene statistike o delovanju modela.
Ključne besede: simulacija omrežij, opis omrežja, integrirano razvojno okolje, uporabniški vmesnik, zapisovanje rezultatov.
Objavljeno: 04.04.2011; Ogledov: 2847; Prenosov: 204
.pdf Celotno besedilo (1,77 MB)

10.
RAZVOJ APLIKACIJE KINOTEKA NA MOBILNI PLATFORMI ANDROID
Žiga Cepec, 2011, diplomsko delo/naloga

Opis: Pametni mobilni telefoni in operacijski sistemi zanje so v zadnjih treh letih doživeli razcvet na področju mobilne telefonije. Operacijski sistem Android pridobiva na popularnosti in počasi prevzema vlogo vodilnega operacijskega sistema za mobilne naprave. Cilj diplomskega dela je spoznati platformo Android in razviti aplikacijo za operacijski sistem Android. V prvem delu diplomskega dela tako predstavljamo platformo Android, sam razvoj, sestavne elemente in tudi arhitekturo operacijskega sistema Android. Sledi opis razvojnega okolja Eclipse, v katerem smo razvili aplikacijo Kinoteka. Podrobneje opisujemo tudi potek razvoja aplikacije Kinoteka. V okviru razvoja smo najprej pripravili načrt za aplikacijo, ter predvideli potrebne grafične gradnike in željen izgled uporabniškega vmesnika. Na koncu naloge predstavljamo tudi test aplikacije in končni izgled grafičnega vmesnika.
Ključne besede: mobilna aplikacija, operacijski sistem Android, razvojno okolje Eclipse
Objavljeno: 25.09.2011; Ogledov: 2120; Prenosov: 184
.pdf Celotno besedilo (1,52 MB)

Iskanje izvedeno v 0.16 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici