| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 9 / 9
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
3.
ISKANJE POTENCIALOV ZA IZBOLJŠAVE SKOZI SISTEM KAKOVOSTI NA PRIMERU PODJETJA ECOLAB
Tamara Kermavc, 2009, diplomsko delo

Opis: Diplomsko nalogo smo razdelili na tri dele. V prvem delu naloge smo predstavili sistem kakovosti ISO 9001:2008. V tem poglavju smo podrobneje predstavili standard ISO 9001:2008; kaj standard je, zakaj se uporablja, katere so spremembe tega novega standarda, katere zahteve vsebuje ter katere so njegove prednosti in slabosti. Standard ISO 9001:2008 so pripravili z namenom, da bi podrobneje pojasnili zahteve standarda ISO 9001:2000. Standard ISO 9001:2008 je splošen in uporaben za vse vrste organizacij, uporabljajo pa ga organizacije, da bi izboljšale zadovoljstvo odjemalcev. V drugem delu smo opisali iskane potenciale oziroma potencial notranjih presoj, potencial vodenja inovacijskih predlogov, potencial spoznanj drugih sistemom vodenja — metodo 20 ključev in metodo 6 sigma, potencial voditeljstva in razvoja kadra ter potencial izboljšav procesov. V tem delu smo vsak potencial podrobno opisali in predstavili njegovo uporabo v organizaciji ter kako je povezan s standardom ISO 9001:2008. V zadnjem, tretjem delu diplomske naloge smo se osredotočili na praktični del, ki zajema kako v podjetju Ecolab izkoriščajo in uporabljajo potenciale za izboljševanje skozi sistem kakovosti. Pri pisanju diplomske naloge je bila na začetku postavljena trditev, ki smo jo skozi nalogo v tretjem delu dokazovali. Na koncu nam je uspelo dokazati, da lahko z uvedbo identificiranih potencialov v nalogi, dosežemo pomembnejše izboljšanje poslovanja podjetja.
Ključne besede: standard ISO 9001:2008, notranja presoja, inovacija, sistem 20 ključev, sistem 6 sigma, voditeljstvo, razvoj kadra, prenova poslovnih procesov
Objavljeno: 21.05.2010; Ogledov: 2202; Prenosov: 378
.pdf Celotno besedilo (826,28 KB)

4.
NAPREDNO RAZVIJANJE IN NAČRTOVANJE HLADILNIH APARATOV
Boštjan Ogrizek, 2011, magistrsko delo

Opis: Podjetje Gorenje d.d. je v svetu znano predvsem kot proizvajalec velikih gospodinjskih aparatov. S svojimi izkušnjami na tem področju sodi med velika podjetja v tej panogi. Vodilo pri izdelavi aparatov so predvsem tehnična dovršenost, dober dizajn, cenovna dostopnost. Vedno bolj dovršeni izdelki, ki nastajajo pa s seboj prinašajo tudi vedno nove zahteve kot tudi časovno vedno krajše roke. Tem zahtevam morajo ustrezati tudi hladilni aparati. Že precej časa se vsak razvoj novega aparata vodi projektno. Ker pa ustaljeni načini dela pri določenih fazah ne zadostujejo več, je potrebno iskati vedno nove rešitve za optimizacijo procesov. V nalogi sem se osredotočil na nekatere faze pri razvoju novega hladilnega aparata. Pri teh fazah sem identificiral ozka grla tekom projekta. Osredotočil sem se predvsem na največje probleme, ki nastajajo tekom projekta. Na podlagi teh informacij sem nato podal predloge za izboljšavo različnih faz. Nato sem na koncu ovrednotil doprinos teh novih predlogov ter ocenil, koliko bi bilo potrebno investirati za njihovo implementacijo v proces razvoja.
Ključne besede: razvoj, projekt, faze razvoja, modeliranje, MS Project, NX, Teamcenter, optimizacija procesov
Objavljeno: 01.06.2011; Ogledov: 1721; Prenosov: 155
.pdf Celotno besedilo (3,68 MB)

5.
PRENOVA IN INFORMATIZACIJA POSLOVNIH PROCESOV
Mihael Puklavec, 2011, delo diplomskega seminarja/zaključno seminarsko delo/naloga

Opis: Spremembe poslovnega okolja, globalna konkurenca ter novosti v tehnologiji težijo po hitrem in učinkovitem prilagajanju načinov poslovanja. Ena izmed poglavitnejših rešitev za probleme, s katerimi se srečuje večino podjetij, je prenova poslovnih procesov. Gre za način izboljševanja delovanja podjetij in drugih organizacij, pomeni pa analizo ter prenovo celotnega poslovnega procesa. Zajema področja racionalizacije in standardizacije, poenostavitve postopkov, uvajanja nujnih organizacijskih sprememb ter pogojev za uvedbo sodobnih konceptov skupinskega dela in sodobne informacijske tehnologije. V diplomskem seminarju preučim pot, ki zajema prenovo poslovnih procesov in nato njeno informatizacijo.
Ključne besede: Prenova poslovnih procesov, informatizacija poslovnih procesov, razvoj informacijske rešitve
Objavljeno: 04.08.2011; Ogledov: 3630; Prenosov: 589
.pdf Celotno besedilo (2,76 MB)

6.
RAZŠIRJANJE FUNKCIONALNOSTI CELOVITE INFORMACIJSKE REŠITVE MS DYNAMICS NAV 2009
Davorin Pandel, 2012, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu smo obravnavali problematiko prilagajanja celovite informacijske rešitve Microsoft Dynamics NAV 2009. Poleg teoretične opredelitve rešitev ERP in poslovnih procesov kot osrčja poslovanja sodobnih organizacij, je bil glavni cilj prikaz možnosti prilagajanja omenjene rešitve podjetja Microsoft specifičnim potrebam organizacij. Ugotovili smo, da v splošnem za to obstajata dva načina – nastavljanje parametrov in razširjanje obstoječih funkcionalnosti – ter da so med glavnimi kriteriji pri odločanju med njima dobre prakse. Za demonstracijo smo identificirali obstoječ poslovni proces, izdelali predlog izboljšav in razširitev tudi implementirali. Pokazali smo, da mora biti razširjanje obstoječih funkcionalnosti zelo dobro premišljeno, saj lahko sicer izgubimo pridobitve celovite informacijske rešitve.
Ključne besede: razširjanje celovitih informacijskih rešitev, kadrovski poslovni procesi, dobre prakse, analiza poslovnih procesov, razvoj razširitev, informacijska prenova, reinženiring poslovnih procesov, upravljanje človeškega kapitala
Objavljeno: 12.04.2012; Ogledov: 1552; Prenosov: 118
.pdf Celotno besedilo (2,48 MB)

7.
Prenova procesa razvoja in uvajanja novega izdelka v proizvodnjo
Boštjan Sašek, 2013, magistrsko delo

Opis: Ohranjanje konkurenčne prednosti in uspešnosti podjetij je odvisno od zmožnosti prilagajanja spremembam v poslovnem okolju, ki se dogajajo neprestano. Podjetja želijo izboljšati uspešnost poslovanja z odpiranjem novih proizvodnih obratov bližje kupcem, reorganizacijo poslovanja, uvedbo novega informacijskega sistema in podobno, pogosto pa pozabljajo na ključne poslovne procese in njihovo kontinuirano prenovo. V magistrski nalogi smo s pomočjo metode prenove poslovnih procesov prenovili del procesa uvajanja novega proizvoda v obravnavano podjetje. Pri tem smo uporabili poznani pristop h kakovosti v avtomobilski industriji, ki se od funkcije nadziranja izdelave v tovarnah usmerja v napredno načrtovanje kakovosti izdelkov in procesov (APQP). V zaključku smo potrdili uvodoma postavljeno temeljno hipotezo in ugotovili, da prenova poslovnega procesa skrajša pretočne čase izvajanja aktivnosti pred pričetkom serijske proizvodnje, zniža stroške uvajanja, zmanjša obremenitve zaposlenih in dviguje kakovost proizvodov.
Ključne besede: proces, prenova poslovnih procesov, razvoj izdelka, uvajanje izdelka, napredno načrtovanje kakovosti izdelka (APQP), odobritev izdelka (PPAP)
Objavljeno: 18.07.2013; Ogledov: 1578; Prenosov: 694
.pdf Celotno besedilo (2,95 MB)

8.
Razvoj produktov in procesov : zbirka nalog za računske vaje
Zorka Novak-Pintarič, 2014, drugo učno gradivo

Opis:
Ključne besede: razvoj procesov, razvoj produktov
Objavljeno: 30.05.2014; Ogledov: 1115; Prenosov: 58
.pdf Celotno besedilo (58,18 KB)

9.
Projekt razvoja procesa pozicioniranja žganih alkoholnih pijač na prodajnem mestu
Jurij Kern, 2016, diplomsko delo/naloga

Opis: Cilj vsakega akterja v prodajni verigi je povečanje obsega prodaje in posledično doseganje dobrega poslovnega rezultata. Znano je, da z ustrezno postavitvijo in predstavitvijo izdelkov potrošniku lahko dosežemo izboljšanje prodajnega rezultata ter da je prilagajanje ponudbe potrošnikom kontinuiran in ponavljajoči se proces. V diplomskem delu smo obravnavali projekt razvoja procesa pozicioniranja žganih alkoholnih pijač na prodajnem mestu, s katerim bo mogoče ob načrtovanih prihodnjih ponovitvah doseči učinkovito izvedbo predelave polic, na katerih so navedeni izdelki. V prvem delu smo predstavili teoretična izhodišča projektnega vodenja in prenove poslovnih procesov. V drugem, aplikativnem delu pa smo obravnavali konkreten proces. Na osnovi natančnega posnetka stanja in analize smo identificirali problematične dele obstoječega procesa ter nato predlagali šest procesnih izboljšav in podali tri sistemske predloge. Omenjene izboljšave zajemajo prenovo procesa, spremembo organizacijske strukture projekta, uvedbo informacijske podpore, uporabo gantograma ter izboljšanje komunikacijskega in informacijskega toka. Ugotovili smo, da bi z uvedbo predlaganih sprememb obstoječi proces lahko pomembno skrajšali. Rezultat diplomskega dela je torej model procesa pozicioniranja žganih alkoholnih pijač na prodajnem mestu, ki bo v prihodnje omogočal izvajalcem nemoteno in optimalno izvedbo projekta.
Ključne besede: projekt, faze projekta, razvoj procesov, pozicioniranje izdelkov, merchandising
Objavljeno: 21.06.2016; Ogledov: 529; Prenosov: 22
.pdf Celotno besedilo (1,32 MB)

Iskanje izvedeno v 0.28 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici