| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 31
Na začetekNa prejšnjo stran1234Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
3.
4.
UPORABA 3-OSNEGA POSPEŠKOMETRA ZA INTERAKCIJO UPORABNIK - APLIKACIJA NA MOBILNI PLATFORMI ANDROID
Matjaž Lenhart, 2010, diplomsko delo/naloga

Opis: Cilj diplomske naloge je razviti aplikacijo za mobilno platformo Android, katera bo omogočala vodenje žoge skozi labirint s pomočjo proženja pospeškometra s fizičnim nagibanjem mobilne naprave. Sprva se bomo spoznali s platformo Android, predstavili njen razvoj in dosedanje različice sistema ter predstavili prve aplikacije, ki so bile uporabnikom na voljo. Sledila bo predstavitev aplikacije »Lab Ball« in njenih funkcionalnosti ter uporabljene strojne opreme. Diplomsko delo se bo zaključilo z implementacijo omenjene aplikacije in raziskavo tržišča, kjer bomo opravili analizo zbranih podatkov ter na ta način preverili uporabo in razvoj aplikacij na strani anketirancev.
Ključne besede: Android, mobilne aplikacije, igre, razvoj aplikacij, razvojna okolja za Android
Objavljeno: 13.12.2010; Ogledov: 1770; Prenosov: 196
.pdf Celotno besedilo (2,36 MB)

5.
ANALIZA IN RAZVOJ SISTEMA ZA UPRAVLJANJE SPLETNIH VSEBIN
Luka Semolič, 2010, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu predstavljamo sisteme za urejanje spletnih vsebin. Ključna prednost takšnih sistemov je, da za njihovo delovanje ni potrebno imeti predhodno naloženih nobenih programskih paketov, saj sta zato potrebna samo brskalnik in povezava z internetom. V nadaljevanju primerjamo tri odprtokodne sisteme za urejanje spletnih vsebin, in sicer Drupal, Wordpress in Joomla. Vsi trije so v letu 2009 dobili nagrado za najboljše odprtokodne PHP sisteme. Analiza je pokazala, da so med seboj zelo izenačeni. Skozi praktični del prikazujemo razvoj lastnega sistema za urejanje spletnih vsebin, ki smo ga razvili za potrebe podjetja.
Ključne besede: spletni urejevalniki, CMS, razvoj aplikacije, PHP, splet 2.0
Objavljeno: 20.12.2010; Ogledov: 1770; Prenosov: 140
.pdf Celotno besedilo (4,09 MB)

6.
UPORABA SPLETNIH SESTAVLJANK NA PRIMERU PLATFORME ANDROID
Sanja Plohl, 2010, diplomsko delo/naloga

Opis: V diplomski nalogi smo predstavili spletne sestavljanke in mobilno platformo Android. V praktičnem primeru smo prikazali, kako poteka razvoj aplikacij na tej platformi ter primer spletnih sestavljank. Na kratko smo pregledali orodja in tehnologije, ki smo jih uporabili pri izdelavi praktičnega dela diplomske naloge, ter predstavili potek razvoja aplikacije v razvojnem okolju Eclipse.
Ključne besede: spletne sestavljanke, platforma Android, mobilne aplikacije, razvoj programske opreme
Objavljeno: 14.12.2010; Ogledov: 1982; Prenosov: 198
.pdf Celotno besedilo (1,36 MB)

7.
RAZVOJ APLIKACIJE ZA SLEDENJE POTI NA MOBILNI PLATFORMI ANDROID
Bojan Šel, 2010, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu smo opisali stanje na trgu pametnih telefonov in njihovih operacijskih sistemov. Med operacijskimi sistemi smo podrobneje predstavili Android mobilno platformo, na kateri smo kreirali aplikacijo. Podrobneje smo predstavili razvojno okolje Eclipse in pametni telefon Motorola Milestone, ki smo ju uporabljali pri kreiranju aplikacije za sledenje poti na mobilni platformi Android preko GPS vmesnika. Implementirali smo aplikacijo, ki omogoča prikaz zemljevida z označitvijo opravljene poti uporabnika, hitrost, maksimalno hitrost, čas opravljanja poti, razdaljo poti, nadmorsko višino in maksimalno in minimalno nadmorsko višino. Po predstavitvi nastajanja aplikacije, smo v zadnjem poglavju opisali testiranje implementirane aplikacije na emulatorju in mobilni napravi Motorola Milestone. Pravilnost delovanja aplikacije smo preverili s primerjavo delovanja navigacijske naprave in ure Garmin.
Ključne besede: Android, mobilna platforma, mobilna aplikacija, pametni telefoni, razvoj aplikacije, operacijski sistem
Objavljeno: 06.04.2011; Ogledov: 2690; Prenosov: 292
.pdf Celotno besedilo (9,14 MB)

8.
RAZVOJ APLIKACIJ Z OGRODJEM ORACLE ADF
Uroš Šantelj, 2011, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi so predstavljene značilnosti ogrodij, ki lahko pomagajo pri izbiri ustreznega ogrodja za razvoj bogatih poslovnih aplikacij v okolju Java EE. V nadaljevanju raziščemo ogrodje Oracle ADF in opišemo njegove značilnosti. V praktičnem delu diplomske naloge z ogrodjem Oracle ADF razvijemo rešitev za evidentiranje delovnega časa zaposlenih. Pri tem na deklarativen način, s poslovnimi komponentami ADF, razvijemo poslovno logiko in z uporabo potekov opravil določimo navigacijski in kontrolni model aplikacije. Za predstavitveni nivo, s komponentami ''bogati odjemalci ADF'', zgradimo večje število interaktivnih uporabniških vmesnikov. V zaključku diplomske naloge predstavimo značilnosti razvoja bogate poslovne aplikacije z ogrodjem Oracle ADF.
Ključne besede: Java EE, Oracle ADF, poslovne aplikacije, razvoj
Objavljeno: 27.06.2011; Ogledov: 1365; Prenosov: 139
.pdf Celotno besedilo (2,12 MB)

9.
UPORABNIŠKO USMERJEN RAZVOJ MOBILNIH APLIKACIJ
Aleš Černezel, 2011, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu obravnavamo uporabniško usmerjen razvoj mobilnih aplikacij. Natančneje bomo spoznali uporabniško usmerjen razvoj in tri analitična orodja, ki nam jih le-ta nudi (osebnosti, scenariji in primeri uporabe). Dodali bomo še specifičnost mobilnih naprav in napotke kako jih uporabiti za razvoj uporabniško usmerjenih mobilnih aplikacij. Praktični del obsega študijo primera razvoja mobilne aplikacije na uporabniško usmerjen način, kjer najprej opišemo problem in predstavimo zahteve ter jih podrobneje razdelamo z uporabo analitičnih orodij. Sledi opis mobilne aplikacije, ki je sestavljena iz dveh delov. Strežniški del temelji na tehnologijah Java EE, medtem ko smo za odjemalski del uporabili platformo Android.
Ključne besede: Uporabniško usmerjen razvoj, mobilne aplikacije, Android, Java EE, nadgrajena resničnost, kontekstno zavedne aplikacije
Objavljeno: 07.09.2011; Ogledov: 1946; Prenosov: 346
.pdf Celotno besedilo (2,09 MB)

10.
PRIMERJAVA RAZVOJA APLIKACIJE ZAPRAVLJIVEC ZA MOBILNI PLATFORMI ANDROID IN WINDOWS PHONE 7
Primož Koletnik, 2011, diplomsko delo

Opis: V obdobju razcveta pametnih naprav se na trgu pojavljajo potrebe po razvoju velike količine aplikacij za različne mobilne platforme. Poleg uporabnosti aplikacij je pomemben tudi vidik s strani razvijalcev. V ta namen smo v diplomski nalogi naredili primerjavo in predstavili prednosti ter slabosti za različne platforme. Osredotočili smo se na dve platformi, Android ter Windows Phone OS, za kateri smo razvili aplikacijo Zapravljivec. Zapravljivec je aplikacija, ki nam omogoča beleženje stroškov, njihov pregled po obdobjih in kategorijah ter grafični prikaz porabe. Implementirali smo možnost sinhronizacije podatkov s pomočjo spletne storitve do katere dostopamo iz obeh platform.
Ključne besede: mobilne aplikacije, mobilne platforme, Android, Windows Phone, primerjava razvoja, razvoj aplikacije, nadzor nad stroški, vodenje stroškov
Objavljeno: 27.01.2012; Ogledov: 1926; Prenosov: 225
.pdf Celotno besedilo (3,99 MB)

Iskanje izvedeno v 0.14 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici