| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 7 / 7
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
3.
Raziskovanje sprememb parametrov pletiva med procesom stabilizacije
1989, diplomsko delo

Ključne besede: parametri pletiva, krčenje, raztezanje, relaksacija, stabilizacija
Objavljeno: 26.07.2007; Ogledov: 1505; Prenosov: 0

4.
UVAJANJE MOLEKULARNE SLIKE SNOVI V OSNOVNI ŠOLI
Maja Štuhec, 2009, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu so predstavljene možnosti začetnega uvajanja molekularne slike snovi v osnovni šoli. Diplomska naloga je razdeljena na teoretični in praktični del. V teoretičnem delu so najprej predstavljene teoretične osnove molekularne slike snovi. Na podlagi molekularne slike snovi so predstavljene lastnosti snovi in posamezni naravni procesi, pri katerih nam ravno prikaz molekularne slike snovi omogoča njihovo razumevanje. V nadaljevanju teoretičnega dela so predstavljeni podatki, ki kažejo primerjavo v uvajanju molekularne slike snovi na nižji stopnji izobraževanja med Slovenijo in tujino. Ugotovitve kažejo, da se v tujini uvaja vpeljava molekularne slike snovi v nižjih razredih kot v Sloveniji. Glavni namen diplomskega dela je najti način, kako učencem na nižji stopnji izobraževanja razložiti naravne procese, za razumevanje katerih je potrebna razlaga z molekularno sliko snovi. Narejeni so praktični predlogi vsebin zgodnejšega uvajanja molekularne slike snovi v osnovni šoli. Pomagali smo si s pregledom vsebin po učnem načrtu za spoznavanje okolja in naravoslovje in tehniko. Na osnovi vsebin in učnih ciljev smo s pomočjo molekularne slike snovi razložili posamezne naravne pojave za vpeljavo molekularne slike snovi na nižjo stopnjo izobraževanja. V nalogi so izdelani konkretni primeri, kjer so vsebine, kot so agregatna stanja, raztezanje snovi, vreme… Z vnosom teh primerov in metod poučevanja molekularne slike snovi v kurikulum, omogoča lažje razumevanje učne snovi, hkrati pa učencem pouk popestri in naredi bolj zanimivega.
Ključne besede: molekularna slika snovi, agregatna stanja, raztezanje snovi, vreme
Objavljeno: 04.06.2009; Ogledov: 2552; Prenosov: 256
.pdf Celotno besedilo (2,62 MB)

5.
Raztezanje talin polimerov
Breda Žerjal, 1995, objavljeni povzetek znanstvenega prispevka na konferenci

Ključne besede: polimeri, termoplastični polimeri, reologija, raztezanje, viskoznost
Objavljeno: 10.07.2015; Ogledov: 404; Prenosov: 16
URL Povezava na celotno besedilo

6.
Vključitev elementov joge pri predmetu šport
Urška Ribič Strmečki, 2016, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu z naslovom »Vključitev elementov joge pri predmetu šport« je najprej predstavljen pomen športa za zdrav razvoj otrok ter v okviru tega prikazana pomembnost pridobivanja in vzdrževanja gibljivosti. Sledi vpogled v pouk športa v osnovni šoli, pri čemer so izpostavljene aktivnosti, povezane z gibljivostjo. Predstavljena je tudi joga kot vadbena tehnika s svojimi pozitivnimi učinki na celostni razvoj posameznika. V drugem delu diplomskega dela so predstavljene predvsem možnosti vključevanja joge pri predmetu šport. Kot je razvidno, sta za to najprimernejša pripravljalni in sklepni del ure športa, in sicer v prvem delu ure kot pomoč pri ogrevanju ter dopolnitev oz. nadomestitev gimnastičnih vaj ter v zadnjem delu ur v obliki stretchinga in sprostitve. Sploh stretchingu oz. statičnemu raztezanju po zaključku športnih aktivnosti se v šoli posveča premalo pozornosti, če pa se že, pa se v glavnem izvaja z enostavnejšimi vajami. Joga oz. njene izbrane vaje tako ponujajo dodaten nabor aktivnosti, s katerimi je mogoče šolsko uro dodatno popestriti, obenem pa poskrbeti za razvoj in povečanje gibljivosti, ki je za zdrav in skladen telesni razvoj posameznika še kako pomembna.
Ključne besede: šport v šoli, gibljivost, joga, raztezanje, gimnastične vaje, ogrevanje, sproščanje
Objavljeno: 30.05.2016; Ogledov: 722; Prenosov: 97
.pdf Celotno besedilo (8,11 MB)

7.
Teorija in praksa ogrevanja v v rokometu
Tjaša Trobas, 2019, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi je opisano ogrevanje v rokometu. S pomočjo deskriptivne metode oz. s pomočjo zbiranja in analize informacij iz različnih odgovarjajočih virov smo v diplomskem delu predstavili nekatere pomembne informacije, povezane s teorijo in prakso ogrevanja v rokometu. V ta namen smo predstavili tudi obremenitve, ki jim je rokometaš podvržen med tekmo. Najpomembnejši cilji ogrevanja pri rokometu so: dvig temperature telesa, pospešena izmenjava različnih snovi v telesu, izboljšanje usklajenosti delovanja mišično-tetivnega in nevralnega sistema ter izboljšanje psihične stabilnosti pred tekmo ali treningom. Ogrevanje rokometašev smo razdelili na več segmentov in vsak segment ustrezno tekstovno ter grafično predstavili. Tako je v diplomskem delu opisano ogrevanje s pomočjo elastičnih trakov, tekaške vaje, gimnastične vaje, ogrevanje z rokometno žogo in ogrevanje rokometnih vratarjev s pomočjo strelov v serijah.
Ključne besede: Rokomet, ogrevanje, raztezanje.
Objavljeno: 20.11.2019; Ogledov: 65; Prenosov: 10
.pdf Celotno besedilo (8,11 MB)

Iskanje izvedeno v 0.15 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici