| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 3 / 3
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Konstruiranje transportnega kontejnerja za razsuti in paletni tovor
Mitja Baumgartner, 2015, diplomsko delo

Opis: Velike količine prepeljanega tovora v današnjem času predstavljajo rutino. Da bi lahko to zadovoljili in premagali ovire pri transportu razsutega in paletnega tovora, smo se v podjetju Container, d. o. o., usmerili k razvoju oz. izdelavi transportnega kontejnerja. Predstavljena diplomska naloga s konstrukcijskim zahtevkom analizira podobne izdelke, izdelane v podjetju, ter snovanje in konstruiranje transportnega kontejnerja za razsuti in paletni tovor. Namen in lastnosti glavnih podsklopov so predstavljene nazorno za lažje razumevanje. Računalniška analiza s pozitivnimi rezultati potrjuje upoštevanje smernic in konstrukcijskih zakonov pred izdelavo kontejnerja. S testiranjem kontejnerja v preizkuševalnici se pridobi certifikat, hkrati se ta uvrsti v mednarodno uporabo tako za železniški kot tudi cestni transport.
Ključne besede: konstruiranje, dimenzioniranje, transportni kontejner, razsuti tovor, paletni tovor
Objavljeno: 14.12.2015; Ogledov: 698; Prenosov: 118
.pdf Celotno besedilo (4,92 MB)

2.
Reorganizacija razklada titanove žlindre v podjetju Cinkarna Celje, d. d.
Žiga Malec, 2015, diplomsko delo/naloga

Opis: V diplomskem delu je predstavljen oddelek transporta, ki je odgovoren za organizacijo celotnega transporta v podjetju Cinkarna Celje, d. d.. Problematika, ki smo jo obravnavali, obsega številne izzive razklada titanove žlindre, ki so jih povzročili slabo vzdrževana mehanska oprema na tovornih vagonih vrste Tadds-z in nizke zimske temperature, zaradi katerih je ruda občasno zmrznila v vagonu. V prvem delu je predstavljeno obstoječe stanje, v katerem zelo podrobno in natančno opisujemo potek dela in organizacijo razklada rude, ki jo na koncu zaključimo s kritično analizo. V drugem delu smo predstavili možne predloge optimizacije razklada, kot so: najem tovornih vagonov s hidravlično opremo, nakup pnevmatskih nastavkov modela STKIT908, na katere lahko montiramo pnevmatske industrijske vibratorje podjetja VIBCO, in uporaba epoksi premaza, s katerim bi preprečili, da bi se ruda prilepila na steno vagona, in s tem omogočili hitrejše odtekanje iz razkladalnih loput. Ugotovili smo, da obstoječi način razklada, kot ga podjetje izvaja sedaj, ni optimalen, ker je predrag glede na možnosti, ki jih ponuja tržišče. V zaključku smo podali oceno in vrednotenje uspešnosti predlaganih rešitev, pogoje za uvedbo le-teh in možnosti nadaljnjega razvoja. Vodstvo podjetje se mora na podlagi zaključka odločiti o implementaciji predlaganih rešitev.
Ključne besede: železniški transport, industrijski tir, razsuti tovor, razklad, titanova žlindra.
Objavljeno: 25.09.2015; Ogledov: 666; Prenosov: 92
.pdf Celotno besedilo (3,57 MB)

3.
Racionalizacija cestnega prometa v okviru podjetja Transport Finec
Boštjan Vidmar, 2014, diplomsko delo/naloga

Opis: V diplomskem delu smo se osredotočili na predstavitev trenutnega stanja pri pošiljanju transportnih dokumentov voznikom preko faks naprav. Drugo obravnavano področje v diplomskem delu je informiranost voznikov o rednih in izrednih omejitvah tovornega prometa, da lahko vozniki nemoteno opravljajo transport in ga v evropskem prostoru tudi načrtujejo. Pošiljanje dokumentov in transport v času omejitev predstavljata podjetju prevelike nepotrebne stroške in ovirata delo zaposlenih. V teoretičnih osnovah smo definirali in opredelili pojme, povezane s prevozom razsutega tovora, omejitvah tovornega prometa, transportni tehniki in tehnologiji. S posnetkom obstoječega stanja in kritično analizo smo opisali načrtovanje in potek dela v podjetju. V poglavju predlogi rešitev smo s podatki, ki so bili pridobljeni med raziskavo in finančnimi izračuni, prišli do rezultatov, ki podjetju nudijo rešitvi glede pošiljanja dokumentov s pomočjo prenosnih faks naprav in pri načrtovanju transporta v času omejitev tovornega prometa z zbirko informacij o vseh cestnih zaporah po posameznih evropskih državah.
Ključne besede: razsuti tovor, pomično dno, prenosni faks, omejitev tovornega prometa
Objavljeno: 23.01.2015; Ogledov: 951; Prenosov: 124
.pdf Celotno besedilo (1,78 MB)

Iskanje izvedeno v 0.07 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici