| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 13
Na začetekNa prejšnjo stran12Na naslednjo stranNa konec
1.
Nadzor kakovosti v proizvodnem procesu rrt v podjetju impol ft d.o.o. : diplomsko delo
Urban Brglez, 2023, diplomsko delo

Opis: Opisano je podjetje IMPOL FT d.o.o., njegova politika kakovosti ter zahteve standardov ISO 9001 in IATF 16494. Podrobneje je opisan nadzor kakovosti v proizvodnem procesu RRT ter podane so možnosti izboljšav.
Ključne besede: nadzor kakovosti, hladno valjanje, razrez pločevine, dimenzijske meritve, kontrola
Objavljeno v DKUM: 07.11.2023; Ogledov: 287; Prenosov: 35
.pdf Celotno besedilo (4,28 MB)

2.
Primerjava postopkov CNC razreza pločevine za potrebe industrije tovornih nadgradenj : diplomsko delo
Kristijan Muhič, 2022, diplomsko delo

Opis: Za doseganje proizvodnih in poslovnih ciljev podjetja, dejavnega v industriji tovornih nadgradenj, je pomembna tudi prva faza proizvodnega procesa, to je razrez pločevine. Diplomska naloga se ukvarja s problemom izbire ustrezne tehnologije razreza pločevine, ki lahko bistveno zniža proizvodne stroške, poveča produktivnost in s tem tudi konkurenčnost podjetja. V diplomski nalogi so predstavljeni različni postopki razreza pločevine, ki so primerne za razrez pločevin, ki se uporabljajo v industriji tovornih nadgradenj. Opisane so prednosti in slabosti posamezne tehnologije, opravljena je analiza tehnoloških značilnosti in opredelitev najprimernejše tehnologije za podjetje, ki se ukvarja s tovornimi nadgradnjami.
Ključne besede: razrez pločevine, plazma, laser, vodni curek, nadgradnja vozil
Objavljeno v DKUM: 28.02.2022; Ogledov: 734; Prenosov: 69
.pdf Celotno besedilo (2,23 MB)

3.
Optimizacija razreza pločevine z uporabo programske opreme zevs rx : diplomsko delo
Tomaž Mlinšek, 2021, diplomsko delo

Opis: V podjetju je velik strošek nakup pločevine. Zato je pomembno, da nabavljen material čim bolj izkoristimo. Pri tem se lahko z večjim izkoristkom razreza privarčuje več denarnih sredstev, ki se lahko kasneje vložijo v druga razvojna sredstva podjetja. Razrez temelji na programu Zevs RX. Program je za uporabo precej enostaven, vendar so v programu še določene izboljšave, ki bi podjetju lahko doprinesla boljši izkoristek. V diplomskem delu bom predstavil podjetje Monter d.o.o ter program za razrez Zevs RX. Prikazal bom vrednosti pločevine posameznih dimenzij ter po izračunu ugotovil, koliko doprinese boljši izkoristek. Prav tako bodo v nalogi predlagane določene izboljšave, ki bi omogočile lažje optimiranje izkoristka pri razrezu.
Ključne besede: Izkoristek, Izboljšave, zmanjšanje odpada, pri varčevanje, razrez pločevine.
Objavljeno v DKUM: 05.10.2021; Ogledov: 950; Prenosov: 46
.pdf Celotno besedilo (2,38 MB)

4.
Laserski razrez pločevine v podjetju Aluminium Kety Emmi d.o.o. : diplomsko delo
Žan Strajnšak, 2021, diplomsko delo

Opis: Diplomska naloga obravnava opis in optimizacijo postopka laserskega razreza pločevin, v podjetju Aluminium Kety Emmi, d. o. o. . V tem delu je opisan razvoj laserskega razreza pločevine, nastanek laserske svetlobe, lasersko rezanje in osnovna razdelitev laserjev. Naloga obravnava korake, vse od zasnove in modeliranja izbranega obdelovanca, izbire materiala ter vse do praktične izdelave izdelka na stroju. Glavni del diplomske naloge predstavlja primerjava opazovanih parametrov obdelave pred in po posameznih optimizacijah. Te so temeljile na izbiri različnih dimenzij pločevin, ki so bile na razpolago v danem trenutku. Z opravljenimi optimizacijami smo podjetju zagotovili, da lahko kljub spremembam dimenzij pločevin na trgu, v vsakem trenutku vzamejo pločevino, ki jim v tistem trenutku najbolj ustreza. Rezultat naloge se odraža v preračunih in komentarjih, v katerih so zajeti vsi parametri obdelave in stroški, ki se pri tem pojavijo.
Ključne besede: laserski razrez pločevine, laser, optimizacija, mehanska obdelava
Objavljeno v DKUM: 06.09.2021; Ogledov: 834; Prenosov: 0

5.
Embalirni sistem za končnega kupca v izbranem podjetju
Jožef Korošec, 2018, diplomsko delo/naloga

Opis: Embalaža, katere poglavitna naloga je zaščita proizvodov, je s svojo funkcijo eden ključnih elementov proizvodnega procesa, ne glede na vrsto surovine, ki jo obdaja ali vsebuje. V analiziranem primeru je ključnega pomena predvsem suha embalaža, ki ne dopušča vstopa umazanije, prahu in vlage. V nasprotnem primeru je ovit proizvod poškodovan s korozijo in kot takšen neuporaben za končnega kupca. Embalažo je potrebno primerno skladiščiti in poskrbeti za njen odvoz. V analiziranem primeru je skozi vse proizvodne faze prikazana celotna logistična pot proizvoda in embalaže. Analizirali smo prvo naročilo, ki je poskrbelo da je stroj sliter, začel z delovanjem. S tem so v podjetju upravičili njegov nakup. Kljub vsem težavam je podjetje X uspešno opravilo naročilo in si pridobilo izkušnje, na podlagi katerih sedaj stroj deluje produktivno in s polno zmogljivostjo.
Ključne besede: embalaža, razrez pločevine, stroj sliter, proces pakiranja
Objavljeno v DKUM: 03.12.2018; Ogledov: 853; Prenosov: 78
.pdf Celotno besedilo (4,66 MB)

6.
Razvoj in optimiziranje stroja za izdelavo ohišij zaganjalnih motorjev
Andrej Markič, 2017, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi je opisan razvoj in postavitev proizvodnega procesa izdelave ohišja iz pločevine. Postopek izdelave okrova iz pločevine je alternativa proizvodnemu procesu izdelave okrova s struženjem debelostenskih cevi. S finančno analizo smo potrdili, da je proizvodni proces izdelave okrova iz pločevine ugodnejši.
Ključne besede: okrov, razrez pločevine, krivljenje, kalibracija, varjenje
Objavljeno v DKUM: 10.01.2018; Ogledov: 1067; Prenosov: 95
.pdf Celotno besedilo (4,09 MB)

7.
Konstruiranje in izdelava ščipalnih klešč za les
Peter Fajs, 2016, diplomsko delo

Opis: Pri obstoječi konstrukciji ščipalnih klešč za podiranje hlodovine do premera 18 cm smo se srečevali s problemom odstopanja rezila in krakov klešč od vodoravnega položaja. Posledično je bila povečana možnost poškodb klešč zaradi vstopa tujkov v rezalno območje. S spremembo obstoječe konstrukcije in izboljšanjem težišča smo problem odpravili. V diplomskem delu sta opisani obstoječa in posodobljena konstrukcija ter njune medsebojne spremembe. Izveden je trdnostni preračun najbolj obremenjenih elementov in opisan postopek priprave programa za laserski in plazemski razrez pločevine. Rezultati potrjujejo ustreznost nove konstrukcije in nosilnih elementov ščipalnih klešč za les.
Ključne besede: konstruiranje, ščipalne klešče za les, razrez pločevine, metoda končnih elementov
Objavljeno v DKUM: 19.09.2016; Ogledov: 2242; Prenosov: 281
.pdf Celotno besedilo (3,09 MB)

8.
9.
Postavitev proizvodnega procesa razreza pločevine v trakove
Robert Čermelj, 2009, diplomsko delo

Opis: Merkur d.d. mora zaradi vedno večje konkurence na trgu iskati vedno nove poti za pridobivanje prednosti pred konkurenco. Pomembno je ponuditi izdelek, ki bo zadovoljiv kupca tako s funkcionalnostjo, kakovostjo in primerno ceno, ter hkrati podjetju prinesel tudi dobiček Zato smo v podjetju uvedli novo storitev – proizvodno storitev. V tej diplomski nalogi bom predstavil novi proizvodni proces razreza pločevine v trakove, ter finančno upravičenost investicije
Ključne besede: Ključne besede: logistika skladišče proizvodni proces razrez pločevine perspektiva
Objavljeno v DKUM: 10.02.2009; Ogledov: 2362; Prenosov: 281
.pdf Celotno besedilo (3,21 MB)

10.
Optimizacija razreza pločevine v Gorenju GA : diplomsko delo
Jurica Šafarić, 1995, diplomsko delo

Ključne besede: optimizacija, razrez pločevine, iskalna strategija, C++, programski jeziki
Objavljeno v DKUM: 26.07.2007; Ogledov: 2201; Prenosov: 0

Iskanje izvedeno v 0.19 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici