| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 28
Na začetekNa prejšnjo stran123Na naslednjo stranNa konec
1.
Načrtovanje in merjenje učinkovitosti delovnih sredstev in procesov : diplomsko delo visokošolskega strokovnega študijskega programa
Bojan Blažun, 2006, diplomsko delo

Ključne besede: vzdrževanje, razpoložljivost, storilnost, kakovost, učinkovitost
Objavljeno: 26.07.2007; Ogledov: 2661; Prenosov: 0 
(1 glas)

2.
3.
4.
5.
ANALIZA KAKOVOSTI IZVEDBE PREVENTIVNIH PREGLEDOV V ACRONI D.O.O.
Esmira Delić, 2009, diplomsko delo

Opis: Namen diplomske naloge je bil analizirati kakovost izvedbe preventivnih pregledov v obratu Vroča valjarna v Acroni d.o.o. Tako smo najprej analizirali letne zastoje proizvodnje oz. letne zastoje valjarskega stroja blooming. Ugotovili smo, da so bili zastoji proizvodnje predvsem posledica nepričakovanih mehanskih okvar in, da zastoji niso pogosto povezani s samo izvedbo preventivnih pregledov. Za julij 2007 je znašal mesečni strošek zastojev, ki je posledica okvar po preventivnih pregledih, 3,44 % celotnega mesečnega stroška zastojev proizvodnje. Analiza letne razpoložljivosti je pokazala, da je bila letna obratovalna razpoložljivost delovnega sredstva v letu 2007 85,37 %. Najvišja mesečna obratovalna razpoložljivost je bila 96,74 %. Povzamemo lahko, da nastane največ zastojev proizvodnje zaradi nepričakovanih mehanskih okvar, da redko prihaja do okvar, ki so posledica neustreznih preventivnih pregledov in, da sta letna obratovalna in lastna razpoložljivost valjarskega stroja blooming dokaj visoki.
Ključne besede: · Preventivni pregledi · Preventivno vzdrževanje · Zastoji proizvodnje · Razpoložljivost delovnega sredstva blooming · Program preventivnega vzdrževanja
Objavljeno: 22.07.2009; Ogledov: 1540; Prenosov: 167
.pdf Celotno besedilo (466,86 KB)

6.
Izboljšanje organizacije vzdrževanja raketnega sistema Roland : magistrska naloga
Andrej Šijanec, 2009, magistrsko delo/naloga

Opis: Diplomsko delo vsebinsko obsega več delov. Prvi del zajema predstavitev problema, okolja in omejitve samega dela, drugi pa obsega splošne teoretične osnove o vzdrževanju s poudarkom na predstavitvi različnih metod vzdrževanja ter organizacije sistema vzdrževanja. Vključuje tudi pojme glede razpoložljivosti, zanesljivosti in učinkovitosti tehničnih sistemov ter problematiko s področja zagotavljanja varnosti pri vzdrževalnih delih. V nadaljevanju je predstavljeno obstoječe stanje na področju organizacije vzdrževanja v enoti ter potek izvajanja preventivnega in kurativnega vzdrževanja. Pri tem je izpostavljena problematika na področju organizacije sistema vzdrževanja, vzdrževalne dokumentacije in zagotavljanja varnosti pri vzdrževanju. V sklopu prenove so z različnimi predlogi na področju organiziranosti vzdrževanja z upoštevanjem elementov celovitega produktivnega vzdrževanja podane rešitve, ki bi pripomogle k izboljšanju obstoječega stanja. Opozoriti velja na potrebo po prenovi vodenja vzdrževalne dokumentacije, bolj sistematičen pristop pri obnavljanju zaloge rezervnih delov ter določanju zanesljivosti in razpoložljivosti raketnih orožij.
Ključne besede: preventivno vzdrževanje, kurativno vzdrževanje, zanesljivost, razpoložljivost, vzdrževalna dokumentacija
Objavljeno: 03.09.2009; Ogledov: 2057; Prenosov: 214
.pdf Celotno besedilo (1,34 MB)

7.
VPELJAVA UPRAVLJANJA RAZPOLOŽLJIVOSTI IS PO PRIPOROČILIH NAJBOLJŠIH PRAKS ZBIRKE ITIL
Breda Kovačec Mencej, 2009, diplomsko delo

Opis: Področje dela, ki ga želimo raziskati v tem diplomskem delu je upravljanje razpoložljivosti informacijskega sistema in primer vpeljave in uporabe rešitve za upravljanje razpoložljivosti po priporočilih zbirke najboljših praks ITIL. Vpeljava rešitve bo obravnavala problem nadzora in upravljanja razpoložljivosti IS, kajti nepredvidene prekinitve delovanja IS imajo lahko precejšnje posledice na prihodek in ugled podjetja. Poleg tega pa se v podjetju srečujemo s potrebo po izboljševanju in merjenju nivoja storitev, in nadzorom nad delovanjem poslovnih aplikacij ter nadzorom nad dostopi do IS tudi zaradi varnosti. Da lahko izpolnimo zahteve po razpoložljivosti poslovanja, moramo uporabiti podporne rešitve strojne in programske opreme, ki nam dajejo merljive rezultate, nas opozarjajo na padec nivoja razpoložljivosti, še preden to zaznajo uporabniki in nam omogočajo vpogled nad razpoložljivostjo, predvsem s stališča nivoja storitev in varnosti.
Ključne besede: - Upravljanje - Razpoložljivost - Nadzor - Modeliranje - ITIL - informacijski sistem
Objavljeno: 07.01.2010; Ogledov: 1563; Prenosov: 136
.pdf Celotno besedilo (2,01 MB)

8.
VIRTUALIZACIJA PODATKOVNEGA CENTRA Z VMWARE REŠITVAMI
Primož Rožič, 2010, diplomsko delo

Opis: Cilj diplomske naloge sta bili namestitev ter nastavitev VMware vSphere 4 Enterprise v testno, ter prenos v produkcijsko okolje. S postopkom namestitve VMware vSphere 4 Enterprise v testnem okolju sem pridobil izkušnje, ki sem jih uporabil pri nadaljnjem prilagajanju in vzdrževanju rešitve.
Ključne besede: ESXi strežnik – VMware ESXi strežnik, vCenter strežnik – VMware strežnik za nadzor, vMotion – migracija delujočih virtualnih strežnikov, DRS – dinamično razporejanje sredstev, HA – visoka razpoložljivost
Objavljeno: 09.06.2010; Ogledov: 1903; Prenosov: 255
.pdf Celotno besedilo (2,04 MB)

9.
VZPOSTAVITEV EVIDENCE O STROJNI OPREMI V ZAVAROVALNICI TRIGLAV D.D.
Matjaž Rus, 2010, diplomsko delo

Opis: V Zavarovalnici Triglav d.d., zavarovalniški družbi z več kot 2400 zaposlenimi, je ustrezna opremljenost delovnih mest z IT strojno opremo (v nadaljevanju IT oprema) pomemben dejavnik. Za zagotovitev te opremljenosti pa mora biti vsa IT oprema, ki se nahaja v podjetju, natančno evidentirana ne glede na to, kje se posamezni kosi trenutno nahajajo (v skladišču, v uporabi, v popravilu, v pripravi za uporabo itd.). Obstoječe evidence za opremo niso sistemsko urejene in ne zagotavljajo popolnih, točnih in ažurnih podatkov. Vnos in dostop do podatkov ter izdelava pregledov so zamudni in terjajo veliko truda delavcev, ki so zadolženi za vodenje evidenc. Diplomska naloga za ta problem predlaga rešitev, ki bo omogočila hitro, natančno in dosledno evidentiranje vseh podatkov o IT opremi v podjetju. Na podlagi enotne baze bo možna izdelava različnih pregledov in statistik, ki je sedaj zamudna ali pa celo neizvedljiva. Tako urejena evidenca bo olajšala delo zaposlenim, ki delajo na tem področju, saj omogoča lažji vnos podatkov in hitro izdelavo pregledov in poročil. Pričakujemo, da bo zagotovila optimalno izkoriščenost razpoložljive opreme in omogočila pravočasno nabavo ustrezne vrste nove opreme v potrebnih količinah, če omenimo samo nekatere od njenih mnogih prednosti.
Ključne besede: IT, IT strojna oprema, evidenca IT opreme, razpoložljivost IT opreme, kategorija IT opreme
Objavljeno: 13.09.2010; Ogledov: 1247; Prenosov: 68
.pdf Celotno besedilo (1,86 MB)

10.
IZBOLJŠANJE MODELA TPM V PODJETJU ARCONT
Vladimir Kozar, 2010, magistrsko delo

Opis: V uvodnem delu te magistrske naloge obravnavamo problematiko vzdrževalnega procesa v podjetju ARCONT, ki zaradi sprejete vizije podjetja želi ohraniti vodilni položaj na evropskem kontejnerskem trgu. To lahko zagotovi le s stalnimi neprekinjenimi izboljšavami tehnoloških procesov. Naložbe v sodobna tehnična sredstva tako postajajo neprekinjeni procesi. Sodobna tehnična sredstva pa so zgrajena iz vedno bolj zahtevnih gradnikov in sklopov, ki sestavljajo kompleksne naprave, kar zahteva nove pristope k upravljanju in vzdrževanju, če želimo doseči in ohraniti visoko razpoložljivost in zanesljivost sistema za realizacijo naročil vse bolj zahtevnih kupcev. V poglavju o teoretičnih osnovah so obravnavani in definirani osnovni pojmi glede vzdrževalne tematike, kot so metode za obvladovanje učinkovitosti vzdrževanja, ter izrazi, kot so učinkovitost, razpoložljivost, zanesljivost, vzdrževalnost, odpoved sistema, skupna učinkovitost opreme in sorodno izrazoslovje. V sodobni svetovni praksi je na področju obvladovanja zanesljivosti procesov in zagotavljanja visoke kakovosti izdelkov ter storitev uveljavljenih več metod, uporabnih tudi za področje vzdrževanja. Te metode v primeru uvedbe in izvajanja zagotavljajo, da je proces vzdrževanja ustrezen ostalim procesom znotraj podjetja in tudi primerljiv s konkurenco. Uvajanje modela za izboljšanje vzdrževanja v ključnem procesu podjetja ARCONT je opisano v praktičnem delu naloge. Uvajanje izboljšav ni možno na hitro in brez posebnih priprav, zato so navedeni koraki, ki jih je potrebno postopno izvesti, da zagotovimo uspeh. Izvajanje zahtevnih delovnih procesov si danes težko predstavljamo brez računalniške podpore. V zvezi s tem je ravnanje s programsko opremo za procesorske gradnike tehničnih sredstev obravnavano v posebnem poglavju, v katerem se omejujemo na shranjevanje podatkov in spreminjanje osnovnih parametrov izhodnih fizikalnih veličin. Učinki uvedbe izboljšanega modela in možnosti za nadaljnji razvoj vzdrževanja v ARCONT—u so predstavljeni v zaključnem delu naloge, v katerem ugotavljamo, kako izboljšan model vzdrževanja vpliva na produktivnost procesa površinske zaščite, kakovost barvanja izdelkov, stroške vzdrževanja, učinkovito rabo energije, odzivnost na zaloge, varnost pri delu in kulturo zaposlenih, tam so nanizani predlogi za nadaljnji razvoj vzdrževanja v podjetju ARCONT.
Ključne besede: diagnostika, krmiljenje, računalniška podpora, razpoložljivost, vzdrževanje
Objavljeno: 11.01.2011; Ogledov: 1968; Prenosov: 258
.pdf Celotno besedilo (10,42 MB)

Iskanje izvedeno v 0.3 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici