| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 8 / 8
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
3.
4.
OPTIMIRANJE PROIZVODNJE V PODJETJU ALMONT D.O.O.
Danijel Meglič, 2010, diplomsko delo

Opis: V nalogi je predstavljeno podjetje Almont d.o.o, podrobneje strojna obdelava, ter sestava. Opisane in naštete so različne razmestitve delovnih mest. Predstavljen in opisan je proizvodni proces v podjetju v sedanjem stanju in kakšen bi bil po optimiranju. Predstavljen je postopek izdelave aluminijastih vrat. Po metodi mrežnega načrtovanja je prikazan potek operacij v sedanjem stanju in potek po novi postavitvi.
Ključne besede: Ključne besede: logistika, razmestitev delovnih mest, oblikovanje dela, mrežno načrtovanje, CPM – Metoda kritičnih poti ...
Objavljeno: 15.10.2010; Ogledov: 2315; Prenosov: 216
.pdf Celotno besedilo (1,00 MB)

5.
Organizacija proizvodnje v podjetju Transpak d.o.o.
Jan Berden, 2013, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi smo se soočili s problemom razmestitve delovnih mest v podjetju Transpak. V teoretičnem delu smo predstavili organizacijo proizvodnje in tudi tipe organizacijskih struktur. Pod poglavjem organizacija proizvodnje smo prikazali tudi postopek preračuna optimalnih kapacitet sistema in razmestitve delovnih mest. To teorijo smo potem aplicirali na praktičnem primeru podjetja Transpak d.o.o. in podali primerne predloge za rešitev problema. Po preračunu smo ugotovili, da je v podjetju možno pridobiti dodaten prostor, katerega lahko uporabimo za različne namene.
Ključne besede: Optimizacija proizvodnje, organizacija podjetja, razmestitev delovnih mest, Transpak d.o.o.
Objavljeno: 17.10.2013; Ogledov: 1446; Prenosov: 336
.pdf Celotno besedilo (1,90 MB)

6.
Organizacija in razvrščanje delovnih mest v proizvodno usmerjenih podjetjih
Jernej Brečko, 2014, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu sem se ukvarjal z organizacijo in razvrščanjem delovnih mest v proizvodno usmerjenih podjetjih, s tako imenovanim ''layoutom'' v proizvodnji. V teoretičnem delu sem opisal organizacijo poteka proizvodnje ter predstavil štiri različne oblike layouta za razvrščanje delovnih mest: pozicijska razmestitev, procesna razmestitev, celična razmestitev in linijsko-produktna razmestitev. V praktičnem primeru sem predstavil teoretična izhodišča za oblikovanje poteka proizvodnje in pripravil predlog za oblikovanje razmestitve delovnih mest v navideznem podjetju, ki smo ga ustanovili v sklopu predmeta Projektni praktikum, razvoj izdelka ''Večnamenski stol''. Ker gre za navidezno podjetje, sem lahko poiskal najbolj optimalno in idealno rešitev razvrščanja delovnih mest v podjetju, ki pa najverjetneje odstopa od razvrstitve pri kakšnem, podobno industrijsko usmerjenem podjetju, ki obstaja v realnosti.
Ključne besede: Upravljanje proizvodnje, organizacija proizvodnje, razvrščanje delovnih mest, layout, pozicijska razmestitev, procesna razmestitev, celična razmestitev, linijsko-produktna razmestitev.
Objavljeno: 03.04.2014; Ogledov: 774; Prenosov: 213
.pdf Celotno besedilo (2,39 MB)

7.
Organizacija in razvrščanje delovnih mest v podjetju Margo d.o.o.
Andrej Kocijančič, 2015, diplomsko delo

Opis: Diplomska naloga opisuje proces v proizvodnem podjetju, ki ga imenujemo Organizacija in razvrščanje delovnih mest. V teoretičnem delu je opisan sam začetek organizacije, kaj je organizacija proizvodnje, kako pripravimo tehnologijo za izdelavo izdelka, kakšne so kapacitete strojev in ljudi, kako organiziramo delovna mesta ter vrste layout-a. V praktičnem delu so izračuni, ki jih potrebujemo za izdelavo končnega izdelka ter izbira najprimernejšega layout-a za izdelavo takšne vrste izdelka.
Ključne besede: Upravljanje proizvodnje, organizacija proizvodnje, layout, razvrščanje delovnih mest, pozicijska razmestitev, procesna razmestitev, celična razmestitev, linijsko-produktna razmestitev
Objavljeno: 27.10.2015; Ogledov: 671; Prenosov: 83
.pdf Celotno besedilo (1,63 MB)

8.
Načrtovanje in organizacija delovnih mest pri izdelavi leželnika
Matej Polovšek, 2015, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu sem se ukvarjal s problemom razmestitve elementov delovnega procesa pri proizvodnji ležalnika. V teoretičnem delu pod poglavjem ˝ Osnove organizacije proizvodnje in razmestitve proizvodne opreme, smo na hitro predstavili zgodovino organizacije, organizacije dela in navedli nekaj osnovnih teoretičnih predpostavk o razmestitvi elementov delovnega procesa. Predstavili smo tudi potrebni preračun, ki je potreben za uspešno izdelano razmestitev. Te teoretične predpostavke smo potem v tretjem poglavju prinesli na praktični primer proizvodnje ležalnika. Tako smo na podlagi teoretičnih izhodišč oblikovali optimalno razmestitev elementov delovnega procesa pri proizvodnji ležalnika.
Ključne besede: razmestitev delovnih mest, layout, upravljanje proizvodnje, organizacija, organizacija proizvodnje
Objavljeno: 27.10.2015; Ogledov: 944; Prenosov: 67
.pdf Celotno besedilo (2,83 MB)

Iskanje izvedeno v 0.15 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici