| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 237
Na začetekNa prejšnjo stran12345678910Na naslednjo stranNa konec
1.
A comparative study of virtual microscopy versus traditional microscopy for introduction into the histology curriculum at a Faculty of Medicine
Tanja Prunk Zdravković, Bogdan Zdravković, Miha Munda, 2015, izvirni znanstveni članek

Opis: Purpose: We currently employ traditional microscopy with glass slides for teaching purposes. Here, we performed a pilot survey on the potential implementation of virtual microscopy. Experienced peer tutors were asked to participate in the evaluation of virtual microscopy versus traditional microscopy. Our main objectives were to determine: whether there is a statistically significant difference in time to locating a structure on a glass slide versus a virtual slide, the possible advantages and disadvantages of each microscopy method, and the benefits of virtual microscopy over traditional microscopy (1-3). Methods: Glass slides were scanned with the Aperio ScanScope CS slide scanner for use as virtual slides. Peer tutors were asked to locate the same structures on each glass slide and the corresponding virtual slides. Times needed to locate these structures were individually measured, and a question- naire (a modified and translated version of the College of Veterinary Medicine, North Carolina State University virtual microscopy survey) on the advantages of practical use of virtual microscopy provided at the end. Results: One sample t-test showed significant differences (p<0.01) in mean time to locate a structure on glass (23.0s) versus virtual slides (12.5s). In commentaries, peer tutors reported a preference for a combination of traditional and virtual microscopy in practical sessions. Conclusions: Assessors considered virtual microscopy easy to use. Time needed to locate a structure on virtual slides was significantly shorter. After additional surveys, we envisage successful implementation of virtual microscopy in conjunction with traditional microscopy in the histology curriculum.
Ključne besede: virtualna mikroskopija, virtualni diapozitivi, pilotna raziskava, histologija, kurikulum
Objavljeno v DKUM: 11.04.2024; Ogledov: 15; Prenosov: 0
.pdf Celotno besedilo (95,45 KB)
Gradivo ima več datotek! Več...
Gradivo je zbirka in zajema 1 gradivo!

2.
Dostava blaga z droni : diplomsko delo univerzitetnega študijskega programa
Milica Obradović, 2023, diplomsko delo

Opis: Dostava blaga je življenjska sila današnje maloprodaje, ki vse bolj uporablja sodobne tehnologije in se sklicuje na internet, kar je močno okrepilo vlogo dostavnih podjetij. S hitrim razvojem na vseh področjih se razvija tudi nov način razmišljanja o sami tehnologiji. Droni omogočajo lažji dostop do lokacij, kjer to prej ni bilo mogoče, olajšajo spremljanje kritičnih lokacij in povečujejo varnost. Odigrali so pomembno vlogo v boju proti pandemiji koronavirusa. Vsekakor pa se bo njihova vloga dolgoročno v številnih sektorjih okrepila. Osnovni namen naše raziskave je predstaviti značilnosti uporabe dronov v podjetjih za dostavo blaga in identificirati ovire, ki se pri tem pojavljajo. S pomočjo ankete smo preverili, kako ljudje sprejemajo dostavo z droni. Na koncu naše raziskave predlagamo možne rešitve za odpravo ovir na tem področju.
Ključne besede: droni, tehnologija, maloprodaja, dostava, raziskava
Objavljeno v DKUM: 14.02.2024; Ogledov: 104; Prenosov: 6
.pdf Celotno besedilo (1,49 MB)

3.
Povezava med trajnostnim razvojem in motivacijo za podjetništvo
Mojca Ocepek, 2023, magistrsko delo

Opis: Vsako dejanje v podjetništvu se začne z notranjimi vzgibi posameznika, njegovimi osebnimi vrednotami, motivacijo in motivi, ki ga nato ženejo k doseganju svojih ciljev. Motivi in spodbude za vstop v podjetništvo se razlikujejo od posameznika do posameznika, kot tudi od okolja, v katerem živijo. Podjetništvo zahteva od podjetnikov različne veščine, znanje, inovativnost, predvsem pa drugačen pristop pri iskanju rešitev zase, za družbo okoli sebe in okolje, v katerem živijo. Prav tu se stikajo področja, ki jih proučujemo v pričujočem delu – podjetništvo, motivacija in trajnostni razvoj, ki jih lahko skupaj prepoznamo kot rešitev za ohranitev sveta, ki ga poznamo in želimo obdržati. V magistrskem delu smo želeli ugotoviti, zakaj se podjetniki odločijo stremeti k trajnostnem razvoju v podjetništvu, kaj jih pri tem motivira in kaj zavira. Magistrsko delo je razdeljeno na dva sklopa, teoretičnega in empiričnega. V teoretičnem delu smo se osredotočili na posamezne koncepte in pripadajoče pojave. V empiričnem delu smo uporabili podatkovno bazo GEM za leto 2022 in s statističnimi testi ugotavljali povezanost med različnimi podjetniškimi motivi in upoštevanjem družbenih in/ali okoljskih vplivov poslovnih odločitev pri podjetnikih v celotni zgodnji podjetniški aktivnosti (TEA). Ugotovili smo, da pri nekaterih motivih ter upoštevanju družbenih in/ali okoljskih vplivov obstaja pozitivna povezava, medtem ko pri drugih ne.
Ključne besede: trajnostni razvoj, motivacija za podjetništvo, podjetništvo, trajnostno podjetništvo, GEM raziskava
Objavljeno v DKUM: 18.01.2024; Ogledov: 197; Prenosov: 55
.pdf Celotno besedilo (1,91 MB)

4.
Stanje kakovosti revidiranja računovodskih izkazov in obsega zunanjega revidiranja v Sloveniji
Lucija Naglič, 2023, diplomsko delo

Opis: Revidiranje igra ključno vlogo pri zagotavljanju, da organizacije delujejo v skladu z uveljavljenimi standardi, predpisi in sistemi kakovosti. Pomaga pri odkrivanju področij, kjer so prisotne pomanjkljivosti ali napake ter morebitne nevarnosti in priložnosti. Za velika in javna podjetja je dokazovanje točnega finančnega poročanja bistvenega pomena, saj se investitorji, posojilodajalci in vladni subjekti za sprejemanje odločitev zanašajo na finančne izkaze podjetja. V zadnjih letih so se povečali dvomi v to, da je revizor neodvisen od revidiranega podjetja, zato bi lahko rekli, da vedno več subjektov kot kakovostno revidiranje opredeljuje revidiranje, pri katerem je pooblaščeni revizor popolnoma neodvisen od revidiranega podjetja. Na podlagi analize zbranih podatkov o opravljenih urah revizije v letih 2020 in 2021 za vse revizijske družbe v Sloveniji in podatkov o izrečenih ukrepih s strani Agencije za javni nadzor nad revidiranjem v obeh letih, smo ugotovili, da obstaja šibka in negativna povezava med kakovostjo revidiranja računovodskih izkazov in obsegom revidiranja računovodskih izkazov v Sloveniji. Podali smo tudi predviden razlog za takšno povezavo in dva predloga za izboljšanje kakovosti revidiranja.
Ključne besede: revidiranje, kakovost revidiranja, obseg revidiranja, nadzor nad revidiranjem v Sloveniji, raziskava kakovosti in obsega revidiranja v Sloveniji.
Objavljeno v DKUM: 13.10.2023; Ogledov: 229; Prenosov: 11
.pdf Celotno besedilo (1,67 MB)

5.
Indukcija poroda s Propess vaginalnim sistemom v primerjavi z indukcijo poroda s Prostin vaginalno tableto pri predčasnem razpoku plodovih ovojev v terminu
Veronika Anzeljc, 2023, doktorska disertacija

Opis: Cilj raziskave je bil primerjati perinatalni izid in porodne intervale po sprožitvi poroda z vaginalno tableto Prostin v primerjavi z vaginalnim sistemom Propess pri nosečnicah s predčasnim razpokom plodovih ovojev (PROM) v terminu. Zasnova: vzporedna randomizirana kontrolirana raziskava z računalniško ustvarjeno tabelo za izbiro zdravila. Kraj izvedbe: Univerzitetni klinični center Maribor, Slovenija. Preiskovanke: Skupno 205 zdravih nosečnic z enoplodno nosečnostjo v glavični vstavi s PROM-om v terminu. Raziskava: sprožitev poroda z vaginalnim sistemom Propess (raziskovalna skupina) v primerjavi s tabletami Prostin (kontrolna skupina). Glavni cilji: stopnja neuspešnih sprožitev, zapleti pri porodu, časovni intervali med PROM-om, sprožitvijo, začetkom aktivne faze in porodom. Rezultati: Prostin so prejele 104 nosečnice, Propess pa 101 nosečnica. Neuspešne sprožitve v skupinah Prostin in Propess so bile 8/104 (7,7 %) oziroma 5/101 (5,0 %) (p = 0,80). Nepravilnosti pri porodu so bile redke in primerljive med skupinama. Delež carskih rezov v skupini Prostin in Propess je bil 4/96 (4,2 %) oziroma 6/96 (6,3 %). Časovni intervali poroda so bili med skupinami primerljivi. Sklepi: Pri nosečnostih v terminu s PROM-om je vaginalni sistem Propess varna in učinkovita izbira za sprožitev poroda.
Ključne besede: prezgodnji razpok mehurja, sprožitev poroda, randomizirana kontrolirana raziskava, Propess vaginalni sistem, Prostin vaginalna tableta
Objavljeno v DKUM: 20.07.2023; Ogledov: 472; Prenosov: 63
.pdf Celotno besedilo (1,95 MB)

6.
Raziskava trga za potrebe podjetja dgr d.o.o.
Primož Kuhar, 2023, diplomsko delo

Opis: Trge vedno bolj določa tesna konkurenca, zato je za podjetja še posebej pomembno, da poznajo in razumejo preference svojih potrošnikov ter prepoznajo in analizirajo ustrezne ciljne trge, saj svetovni splet podjetjem odpira ogromno novih priložnosti in možnosti cenejšega poslovanja ter širjenja na tuje trge zaradi zmožnosti učinkovitega nagovarjanja ciljne publike. Tržne raziskave lahko dosežejo visoko raven zadovoljstva strank, zmanjšajo upad le-teh in razvijejo podjetje. Tržne raziskave zagotavljajo dragocene informacije o trgih, strankah in lastnih izdelkih podjetja, pomagajo ugotoviti, kaj stranke želijo in kaj lahko pričakujejo. Z razumevanjem potreb strank in s poznavanjem ciljnih trgov, predvsem naraščajoče globalizacije, lahko podjetja napovedujejo svojo proizvodnjo in prodajo ter ustrezno načrtujejo tudi zaradi učinkovitih transportnih rešitev. Namen diplomskega dela je bil ugotoviti, katere tržne raziskave so primerne za storitev proučevanega podjetja. S pomočjo kvalitativne raziskave – intervjuja smo skušali ugotoviti, kakšno raziskavo trga so izvedli v proučevanem podjetju in na kakšen način, koliko postavk, ki smo jih predhodno opredelili v teoriji raziskav trga, so upoštevali, ter kako lahko nadgradijo svojo raziskavo trga. Ugotovili smo, da je proučevano podjetje opravilo raziskavo trga, v sklopu katere so identificirali potencialne stranke, določili velikost trga, analizirali konkurenco, izvedli analizo zmožnosti, zastavili cilje ter analizirali trende. Glede na rezultate priporočamo razširitev raziskave trga z analizo zadovoljstva.
Ključne besede: raziskava trga, marketing, logistično podjetje
Objavljeno v DKUM: 04.05.2023; Ogledov: 366; Prenosov: 34
.pdf Celotno besedilo (1,59 MB)

7.
Podoba korporativnih znamk trgovinskih organizacij med študenti
Nuša Mencinger, 2023, diplomsko delo

Opis: Obravnavana tema diplomskega dela se nanaša na podobo korporativnih znamk trgovinskih organizacij med študenti. Podoba blagovne znamke je povezana s tem, kako potrošniki čutijo blagovno znamko in kako jo dojemajo. Pomembno pa je vedeti, da se tudi potrošniki, ki izdelkov oziroma storitev ne uporabljajo, povežejo in ustvarijo podobo o določenih organizacijah na enak način, zato je podoba bistvenega pomena na vseh področjih. V teoretičnem delu smo predstavili teoretična izhodišča, najprej glede korporativnih znamk. Preučili smo osnovno definicijo, pomen in vlogo ter upravljanje s korporativnimi znamkami. V drugem delu teoretičnega dela pa smo s pomočjo Aaker-jevega in Keller-jevega modela definirali podobo blagovne znamke. Empirični del je zajemal anketni vprašalnik glede podobe treh izbranih trgovinskih organizacij, in sicer Spar, Hofer in Mercator. Te organizacije so med najbolj prepoznavnimi trgovinskimi organizacijami na slovenskem trgu. Z analizo podob trgovinskih organizacij s pomočjo grafov in tabel, smo želeli ugotoviti ali je, ter kakšna je razlika med izbranimi organizacijami v razmerju z idealno trgovinsko organizacijo v očeh študentov.
Ključne besede: korporativna znamka, podoba blagovne znamke, trgovinske organizacije, študentska raziskava.
Objavljeno v DKUM: 07.04.2023; Ogledov: 533; Prenosov: 65
.pdf Celotno besedilo (2,72 MB)

8.
Zdravljenje ploščatocelične intraepitelijske lezije visoke stopnje materničnega vratu z imikvimodom
Andrej Cokan, 2022, doktorska disertacija

Opis: Namen: V literaturi je malo podatkov o uspešnosti konzervativnega zdravljenja visoko tveganih ploščatih intraepitelijskih lezij materničnega vratu (PIL VS) z imikvimodom v primerjavi s standardnim zdravljenjem z električno zanko (LLETZ). Dva najpomembnejša dejavnika tveganja za nastanek predrakavih sprememb materničnega vratu in raka materničnega vratu sta obstojnost in podtip virusa humanega papiloma virusa (HPV). Razširjenost okužbe s HPV je najvišja pri ženskah, starih okoli 20 let, z naraščajočo starostjo pa upada. Zlasti pri mlajših ženskah je lahko zdravljenje z LLETZ povezano s kratkoročnimi in dolgotrajnimi stranskimi učinki, kot so krvavitve ali vnetja in kar je najpomembnejše, s prezgodnjim porodom pred 37. tednom in izjemno prezgodnjim porodom pred 28. tednom nosečnosti. Drugi, manj pogosti zapleti so poškodba materničnega vratu, bolečine v medenici in zožitev kanala materničnega vratu. Ker je prezgodnji porod eden najpomembnejših vzrokov perinatalne obolevnosti in umrljivosti, se alternativne, konzervativne metode zdravljenja PIL VS nenehno ocenjujejo. Imunomodulator imikvimod je ena najbolj raziskanih in ciljnih spojin za konzervativno zdravljenje PIL VS. Metode: Cilj naše prospektivne randomizirane raziskave je bil oceniti učinkovitost zdravljenja z imikvimodom in jo primerjati s standardnim zdravljenjem z LLETZ. Bolnice, stare 18–40 let s histološko potrjenim PIL VS (z visokotvegano intraepitelijsko lezijo materničnega vratu, CIN2p16+ in CIN3), so bile naključno razporejene v dve skupini, v katerih je zdravljenje potekalo ali z imikvimodom ali z LLETZ. Primarni cilj raziskave je bil opredeljen kot odsotnost PIL VS po katerem koli od načinov zdravljenja. Sekundarni cilji so bili pojav stranskih učinkov. Raziskava je bila izvedena v Kolposkopski ambulanti Oddelka za ginekološko onkologijo in onkologijo dojk, Klinike za ginekologijo in perinatologijo UKC Maribor in Oddelka za patologijo UKC Maribor. Vključevanje bolnic v raziskavo se je začelo novembra 2018 in zaključilo aprila 2020. Rezultati: V vsako skupino je bilo razporejenih 52 bolnic, ki se niso razlikovale glede na osnovne značilnosti. V skupini z imikvimodom je zdravljenje zaključilo 82,7 % bolnic, zdravljenje pa je bilo uspešno pri 51,9 %. Vse bolnice v skupini, kjer je zdravljenje potekalo z LLETZ, so zaključile zdravljenje, ki je bilo uspešno v 92,3 % (p < 0,001). V podskupini bolnic s CIN2p16+ je bila uspešnost zdravljenja z imikvimodom primerljiva z zdravljenjem z LLETZ (73,9 % proti 84,2 %, p = 0,477). Pri nobeni od bolnic med zdravljenjem in po njem nismo opazili napredovanja v invazivno bolezen. Neželeni učinki in hudi neželeni učinki (lokalni in sistemski) so bili bolj izraziti pri zdravljenju z imikvimodom kot pri LLETZ (88,5 % proti 44,2 % (p-vrednost < 0,001) in 51,9 % proti 13,5 % (p-vrednost < 0,001). Zaključek: Na splošno pri bolnicah s PIL VS LLETZ ostaja zlati standard zdravljenja. V podskupini bolnic s CIN2p16+ je bila stopnja uspešnosti med obema načinoma zdravljenja primerljiva, pomembno klinično vprašanje pa predstavlja pojavnost neželenih stranskih učinkov, zaradi katerih lahko bolnice prenehajo z zdravljenjem z imikvimodom. Za prihodnost ostajajo odprta številna vprašanja, zato smo vzpostavili sodelovanje z drugimi institucijami, z namenom raziskovanja učinka imikvimoda na predrakave in rakave lezije materničnega vratu, naš cilj pa je zagotoviti odgovore glede (i) potrebe po zdravljenju z LLETZ v dveh letih po primarnem zdravljenju z imikvimodom; (ii) ponovnega zdravljenja z LLETZ dve leti po primarnem zdravljenju z LLETZ; (iii) modulacijskega učinek imikvimoda na imunoregulacijske molekule in (iv) očistka HPV po zdravljenju z imikvimodom. Ti rezultati bodo na voljo v treh letih.
Ključne besede: Imikvimod, LLETZ, randomizirana kontrolirana raziskava, ploščata intraepitelijska lezija materničnega vratu.
Objavljeno v DKUM: 01.12.2022; Ogledov: 760; Prenosov: 54
.pdf Celotno besedilo (3,09 MB)

9.
Analiza uspešnosti poslovanja podjetja v lasti podjetnic
Pia Dobršek, 2022, diplomsko delo

Opis: Podjetništvo je koncept, o katerem se v sodobnem svetu veliko razpravlja, lahko kot izhod iz gospodarske ali finančne krize, zaradi katere smo brezposelni, lahko kot drug način zaslužka s formalno zaposlitvijo. Podjetništvo je dragocena kombinacija virov in procesov ustvarjanja delovnih mest. Da bi podjetnik izkoristil priložnost, mora imeti podjetniško idejo, priložnost in vire ali sredstva za ustanovitev podjetja, vključene morajo biti vse faze podjetniškega procesa, vključno z identifikacijo poslovnih priložnosti, razvojem poslovnega načrta in pridobitvijo virov, potrebnih za vodenje podjetja. Želja »biti sam svoj šef« žene podjetnice in podjetnike po vsem svetu, da sprejmejo socialna, psihološka in finančna tveganja ter si prizadevajo za ustanovitev in rast novih podjetij. Podjetništvo bi lahko imenovali »redka dobrina«, saj je neenakomerno porazdeljena med prebivalstvo. Ne gre le za osebne lastnosti, znanja in sposobnosti, ampak tudi za želje posameznikov. Posameznik ima lahko vsa potrebna znanja in veščine, a odločitev za podjetništvo je njegova osebna odločitev. Zaradi družinskih obveznosti in pomanjkanja časa za raziskovanja se poleg gospodinjskih del, vzgoje ter nege otrok podjetnice velikokrat znajdejo v stiski, oziroma jim to predstavlja oviro in stalen konflikt med vlogo podjetnice, žene in matere, ob misli za ustanovitev lastnega podjetja. V nalogi smo analizirali konkurenčne kazalnike treh podjetij, dokazati smo želeli, da so lahko podjetja, ki jih vodijo ženske podjetnice prav tako uspešne v poslu kot podjetja, ki jih vodijo moški podjetniki. Največji poudarek smo dali na primer slovenskega podjetja LA POPSI d. o. o., katerega smo primerjali s tremi konkurenčnimi podjetji (INDY & PIPPA d. o. o., INCOM d. o. o. in LUMI7 d. o. o.) in nato razložili dobljene rezultate. Za podjetje LA POPSI d. o. o. smo predstavili strategijo rasti, življenjski cikel, ter naredili napoved za prihodnost. Prav tako pa smo tudi analizirali dobljene rezultate posebne raziskave Globalni podjetniški monitor (Global Entrepreneurship Monitor - GEM) o ženskem podjetništvu z naslovom Women’s Entrepreneurship 2020/21, ki nakazuje, da je po vsem svetu 30,2 % anketiranih podjetnic pričakovalo, da bo v naslednjih petih letih zaposlilo šest ali več zaposlenih« (Elam in drugi, 2021). Želja »biti sam svoj šef« žene podjetnice in podjetnike po vsem svetu, da sprejmejo socialna, psihološka in finančna tveganja ter si prizadevajo za ustanovitev in rast novih podjetij. Podjetništvo bi lahko imenovali »redka dobrina«, saj je neenakomerno porazdeljena med prebivalstvo. Ne gre le za osebne lastnosti, znanja in sposobnosti, ampak tudi za želje posameznikov. Posameznik ima lahko vsa potrebna znanja in veščine, a odločitev za podjetništvo je njegova osebna odločitev. Zaradi družinskih obveznosti in pomanjkanjem časa za raziskovanja, se poleg gospodinjskih del, vzgoje ter nege otrok podjetnice velikokrat znajdejo v stiski, oziroma jim to predstavlja oviro in stalen konflikt med vlogo podjetnice, žene in matere, ob misli za ustanovitev lastnega podjetja. V nalogi smo analizirali konkurenčne kazalnike treh podjetij, dokazati smo želeli, da so lahko podjetja, ki jih vodijo ženske podjetnice prav tako uspešne v poslu kot podjetja, ki jih vodijo moški. Največji poudarek smo dali na primer slovenskega podjetja LA POPSI d. o. o., katerega smo primerjali s tremi konkurenčnimi podjetji (INDY & PIPPA d. o. o., INCOM d. o. o. in LUMI7 d. o. o.) in nato razložili dobljene rezultate. Za podjetje LA POPSI d. o. o. smo predstavili strategijo rasti, življenjski cikel, ter naredili napoved za prihodnost. Prav tako smo pa tudi analizirali dobljene rezultate posebne raziskave Globalni podjetniški monitor (Global Entrepreneurship Monitor - GEM) o ženskem podjetništvu z naslovom Women’s Entrepreneurship 2020/21, ki nakazuje, da je po vsem svetu 30,2 % anketiranih podjetnic pričakovalo, da bo v naslednjih petih letih zaposlilo šest ali več zaposlenih«
Ključne besede: Žensko podjetništvo, podjetništvo, intervju, konkurenčna analiza, raziskava GEM.
Objavljeno v DKUM: 03.11.2022; Ogledov: 741; Prenosov: 242
.pdf Celotno besedilo (1,37 MB)

10.
Arhitekturna zasnova raziskovalno-razvojnega kompleksa v Čakovcu : magistrsko delo
Venio Tomašić, 2022, magistrsko delo

Opis: Pred približno desetimi leti se je območje vojašnice v Čakovcu začelo prenavljati in spreminjati v poslovno cono, a več kot polovica območja še vedno ostaja degradirana. Tema magistrskega dela izhaja iz ideje o raziskovalno razvojnem kompleksu v središču Međimurske županije. Projektna naloga se osredotoča na revitalizacijo vzhodne meje mesta Čakovec in širitev poslovnega parka, ki bo središče poslovnega dogajanja celotne županije. Zasnova kompleksa predstavlja koncept urbane regeneracije degradiranega območja vojašnice, ki s svojo obliko ne vdira v prostor, temveč dopolnjuje javne in zelene površine. Zaključna ideja arhitekturne zasnove je povezati zunanjost z notranjostjo, spodbuditi uporabnike k večji interakciji in razmišljanju 'out of the box'. Temelji na dveh delih − poslovna cona in stanovanja, ki se ponujajo zaposlenim in s tem ustvarjajo skupne intimne dele za uporabnika, ki mu ponujajo zasebno in javno povezavo skozi interakcijo med službo in domom. Zaokrožuje že začeti razvoj poslovnega parka in daje mestu dodatno vrednost.
Ključne besede: Čakovec, raziskava in razvoj, poslovni park, urbana regeneracija, zelena arhitektura
Objavljeno v DKUM: 22.09.2022; Ogledov: 624; Prenosov: 249
.pdf Celotno besedilo (61,09 MB)

Iskanje izvedeno v 28.86 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici