| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 28
Na začetekNa prejšnjo stran123Na naslednjo stranNa konec
1.
Vloga neverbalne komunikacije na spletnem družbenem omrežju Facebook.
Pia Melanie Leitinger, 2021, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu smo preučili, kako poteka neverbalna komunikacija pri računalniško posredovani komunikaciji, kateri nadomestki neverbalne komunikacije se največkrat uporabljajo in s kakšnim namenom se ti uporabljajo na družbenem omrežju Facebook. V empiričnem delu smo s spletnim anketnim vprašalnikom ugotovili, kako pogosto in s kakšnim namenom (samoizražanje, golo dejstvo, odnos, poziv) se generacija X srečuje s tremi neverbalnimi nadomestki komunikacije (emotikoni, »GIF-i« in nalepkami). To smo ugotavljali za tri različne tipe prijateljstev (najboljši, naklonjeni in tesni prijatelj) na spletnem družbenem omrežju Facebook. Rezultati so pokazali, da se pri generaciji X v največji meri uporabljajo emotikoni, neverbalni nadomestki pa se najpogosteje uporabljajo za samoizražanje. Naši rezultati služijo vsem uporabnikom Facebooka, ki želijo uporabljati napredne načine neverbalne komunikacije na spletnem družbenem omrežju Facebook, in vsem raziskovalcem, ki bi želeli narediti podobne raziskave na drugih družbenih omrežjih ali na drugi populaciji.
Ključne besede: neverbalna komunikacija, družbeno omrežje, Facebook, računalniško posredovana komunikacija, emotikoni, »GIF«, nalepke
Objavljeno: 18.10.2021; Ogledov: 1; Prenosov: 0
.pdf Celotno besedilo (1022,06 KB)

2.
Programske rešitve za nadzorovanje računalniškega omrežja
Matic Marin, 2019, diplomsko delo

Opis: Nadzorovanje računalniškega omrežja je v organizacijah sila pomembno, saj lahko morebitne nenadzorovane težave povzročijo nepotrebne stroške. Stroški lahko nastanejo tudi z neustrezno izbiro programa, saj izbrana rešitev ne ponuja nujno želenih funkcionalnosti, na trgu lahko najdemo cenejšo ter boljšo alternativo ipd. Diplomsko delo temelji na primerjavi desetih programskih rešitev za nadzorovanje računalniškega omrežja. Izbrane produkte smo preizkusili, analizirali ter jih na podlagi ugotovitev primerjali. Ključne informacije smo povzeli v tabelah in z infografiko. Po podrobnem pregledu smo ugotovili, da je ustrezna izbira programske rešitve v določenem okolju pomembna, saj se druga od druge precej razlikujejo.
Ključne besede: računalniško omrežje, nadzorovanje omrežja, programske rešitve, pregled
Objavljeno: 21.11.2019; Ogledov: 393; Prenosov: 40
.pdf Celotno besedilo (3,43 MB)
Gradivo ima več datotek! Več...

3.
Prenova računalniškega omrežja v podjetju
Miha Ocepek, 2016, diplomsko delo/naloga

Opis: Diplomska naloga obravnava prenovo računalniškega omrežja v podjetju Alpo, d.o.o., Kranj, katere namen je izboljšanje učinkovitosti poslovanja. V prvem delu naloge je podana teoretična podlaga računalniške mreže in programov odprte kode, v drugem delu pa je predstavljena analiza obstoječega stanja omrežja ter predlog za rešitev težav, ki je nastal na podlagi potreb in zahtev vodstva ter zaposlenih v podjetju.
Ključne besede: Zanesljivost sistema, Računalniško omrežje, Varnost sistema, Linux in odprtokodni programi, Prenova omrežja
Objavljeno: 11.11.2016; Ogledov: 657; Prenosov: 72
.pdf Celotno besedilo (600,70 KB)

4.
UČINKOVITOST DELOVANJA BOLNIŠNIČNIH INFORMACIJSKIH SISTEMOV
Tomislav Sambrailo, 2016, specialistično delo

Opis: V specialističnem delu je opisano delovanje zdravstvenih informacijskih sistemov v nekaterih slovenskih bolnišnicah. Predstavljeni so različni informacijski sistemi v bolnišnicah ter njihovo povezovanje v enotno strukturo. Pri tem gre za strojno in programsko opremo, ki je zahtevana za nemoteno delovanje opisanih informacijskih sistemov. Opisano je stanje na področju informatike v slovenskih bolnišnicah glede na ugotovitve zaposlenih informatikov in Računskega sodišča Republike Slovenije. Tako so bile ugotovljene pomanjkljivosti ter predlagane rešitve za zvišanje učinkovitosti delovanja informacijskih sistemov v bolnišnicah.
Ključne besede: Informatika, informacijski sistem v bolnišnici, računalniško izmenjevanje podatkov, lokalno omrežje v bolnišnici, uporabniki zdravstvenega informacijskega sistema, strojna oprema, programska oprema
Objavljeno: 14.10.2016; Ogledov: 1381; Prenosov: 194
.pdf Celotno besedilo (2,26 MB)

5.
IMPLEMENTACIJA LANDESK PATCH MODULA ZA NADGRADNJO OPERACIJSKIH SISTEMOV IN PROGRAMSKE OPREME
Julijan-Jani Podlesek, 2016, diplomsko delo/naloga

Opis: Kot srednje veliko podjetje iz Slovenije smo se v bližnji preteklosti pridružili globalnemu podjetju, ki sega na vse celine sveta. Posledično se je struktura lokalnega IT povezala v strukturo globalnega IT, ki je za sabo potegnila precejšnje prilagoditve in spremembe. Ker postajamo številčno vse večji, se posledično pojavlja težava, kako vso to masovno infrastrukturo nadzorovati. V takih razmerah nam sodobna informacijska tehnologija lahko hitro postane konkurenčna prednost, saj bi brez nje težko obvladovali potrebe svojih strank. Diplomsko delo obravnava predstavitev in implementacijo Landesk produkta na lokalnem nivoju, konfiguracijo in uporabo modula Landesk za distribucijo in nadgradnjo programske opreme in operacijskih sistemov na lokalnem, kot tudi na globalnem nivoju podjetja Poclain Hydraulics. Prikazano je preteklo in obstoječe stanje na področju nameščanja in posodabljanja lokalne programske opreme, opredelitev želenih ciljev in potreb, predstavitev implementacije, predstavitev modulov, prikaz predlaganih rešitev in prikaz rezultatov.
Ključne besede: nadgradnja programske opreme, komunikacije, računalniško omrežje, Landesk, lokalni IT oddelek
Objavljeno: 04.07.2016; Ogledov: 481; Prenosov: 31
.pdf Celotno besedilo (2,66 MB)

6.
ZAŠČITA RAČUNALNIŠKIH OMREŽIJ V VZGOJNO IZOBRAŽEVALNIH ZAVODIH
Jure Knez, 2014, magistrsko delo

Opis: Varnost informacijskih sistemov v vzgojno-izobraževalnih zavodih je na prvi pogled videti enostavna. Vendar, kot je pokazala raziskava, na zavodih večinoma nimajo osebe, ki bi primarno skrbela za informacijski sistem. Še največkrat so to učitelji, ki poleg svojega rednega dela (poučevanja) skrbijo še za informacijski sistem in nimajo ustreznega znanja o vzdrževanju in primerni varnosti. V Sloveniji jim pri nasvetih za lokalna omrežja in strežnike svetuje Arnes, znotraj Arnesa pa glede varnosti SI-CERT in njegov projekt ozaveščanja, Varni na Internetu. V nalogi je predstavljeno stanje varnosti v vzgojno-izobraževalnih zavodih v Sloveniji. Raziskali smo tudi dobre prakse v tujini. Na podlagi rezultatov ankete in dobrih praks iz tujine smo podali mnenja, kaj bi lahko, za dodatno varnost informacijskih sistemov v vzgojno-izobraževalnih zavodih, storili država, Arnes in sami zavodi. Kot pomoč zavodom pri vzpostavitvi varnega računalniškega omrežja smo pripravili tudi nasvete za vzpostavitev varnostne politike in priporočila za zaščito računalniških omrežij.
Ključne besede: vzgojno-izobraževalni zavod, varnost, informacijski sistem, računalniško omrežje, priporočila
Objavljeno: 16.09.2014; Ogledov: 1279; Prenosov: 430
.pdf Celotno besedilo (2,15 MB)

7.
ANALIZA, UPRAVLJANJE IN NADGRADNJA INDUSTRIJSKEGA OMREŽJA
Dušan Brglez, 2014, magistrsko delo

Opis: V podjetjih posodabljamo zastarelo omrežno opremo (t. i. povezovalne naprave), kakor tudi programsko opremo (končne in povezovalne naprave), kajti le tako omogočamo uporabo novejših rešitev v poslovno-informacijskih sistemih, kakor tudi večjo odzivnost in stabilnost informacijskega sistema v podjetju. Sodobna industrijska omrežja omogočajo zagotavljanje konkurenčne prednosti podjetja, lažji dostop do podatkov in poslovno-informacijskega sistema ter boljše koordiniranje samega podjetja, kar pa je odvisno od informacij, ki jih zagotavlja razvitost informacijskega sistema v podjetju in tudi omrežja. V podjetju se pojavljajo omrežja novih generacij, kjer se omrežja zlivajo v t. i. IP omrežja, ki se uporabljajo za prenos podatkov, govora, videa, seveda ob pomoči različnih protokolov. Prihajajo vedno nove storitve, ki jih podpirajo novejši mediji in ki so vse pomembnejše pri vsakodnevnem delu in življenju. V podjetju vpeljujemo elektronsko poslovanje, ki znižuje stroške poslovanja podjetja. Od nas zahtevajo ustrezno varno infrastrukturo omrežja (ki daje ustrezno varnost podjetjem, kupcem, dobaviteljem), hkrati pa mora ta t. i. »sistemska varnost« omogočati varno uporabo računalniške opreme, omrežja, interneta, ki naše podjetje varuje pred zlorabami sistema.
Ključne besede: Omrežja, brezžično lokalno računalniško omrežje, brezžični nadzorni sistem dostopovnih točk, virtualno omrežje, omrežja naslednjih generacij.
Objavljeno: 05.05.2014; Ogledov: 1155; Prenosov: 82
URL Povezava na celotno besedilo

8.
9.
ZASNOVA KRAJEVNEGA OMREŽJA SREDNJE VELIKOSTI
Mitja Sekavčnik, 2011, diplomsko delo/naloga

Opis: V diplomskem delu predstavimo zasnovo srednje velikega krajevnega omrežja, ki je bilo postavljeno in skonfigurirano v programu Cisco Packet Tracer(PT). PT je emulator dejanskih omrežnih naprav in omrežja. Za neko novo podjetje moramo postaviti celotno omrežje. Ker se podjetje širi, pridobiva nove zaposlene, ter nove oddelke, moramo tudi njihovo omrežje nadgrajevati. V omrežje smo vključili usmerjevalnik, dostopna in distribucijska stikala, ter končne naprave. V začetku smo definirali krajevno omrežje in glavne značilnosti v njem. Izpostavili smo tudi vse Cisco-ve naprave, ki se v tem omrežju uporabljajo. Na praktičnem primeru je na različne načine prikazan postopek izgradnje in zasnove varnosti v omrežju. Posebej smo se posvetili konfiguracijam stikal, saj so pri takšni zasnovi ključnega pomena.
Ključne besede: računalniško omrežje, LAN, VLAN, konfiguracija, stikalo, usmerjevalnik
Objavljeno: 26.09.2011; Ogledov: 1632; Prenosov: 229
.pdf Celotno besedilo (1,11 MB)

10.
POSTAVITEV LOKALNEGA OMREŽJA V MAJHNEM PODJETJU
Janez Jelovčan, 2011, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo obravnava predlog izgradnje lokalnega omrežja v majhnem podjetju. Poudarek je na obravnavi računalniškega omrežja, ki služi kot osnova za delovanje informacijskega sistema in s tem učinkovitejšega poslovanja podjetja. V uvodnem delu je predstavljena kratka zgodovina, standardi in topologije računalniških omrežij. Glavni del je posvečen izbiri strojne opreme, ki omogoča žične in brezžične povezave. Opisani so postopki povezave, nastavitev in testiranja posameznih elementov omrežja. Dodano vrednost v omrežju predstavlja omrežno diskovno polje NAS (Network Attached Storage). V zadnjem delu so predstavljeni rezultati SWOT analize in analize stroškov predlagane rešitve ter nakazane možnosti nadaljnjega razvoja.
Ključne besede: Majhno podjetje, računalniško omrežje, dostopna točka, navidezno zasebno omrežje
Objavljeno: 04.07.2011; Ogledov: 2832; Prenosov: 622
.pdf Celotno besedilo (2,00 MB)

Iskanje izvedeno v 0.14 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici