| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 13
Na začetekNa prejšnjo stran12Na naslednjo stranNa konec
1.
Simulacija porabe električne energije računalniške opreme
Iztok Gorišek, 2016, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi smo predstavili vzroke porabe električne energije pri računalniški opremi. Osredotočili smo se predvsem na računalnik, katerega poraba je odvisna od vgrajenih komponent in načina kako računalnik uporabljamo. Opravili smo meritve porabe električne energije po vnaprej pripravljenih scenarijih uporabe, ki predstavljajo referenčni model uporabe računalnika. Na podlagi izmerjenih podatkov in modela uporabe računalnika smo izdelali simulacijo porabe električne energije računalniške opreme, ki nam omogoča simuliranje porabe pri poljubnih scenarijih uporabe računalniške opreme.
Ključne besede: računalniška oprema, poraba električne energije, simulacija, scenarij
Objavljeno: 26.09.2016; Ogledov: 723; Prenosov: 61
.pdf Celotno besedilo (1,87 MB)

2.
TRITOK
Jure Ravnik, 2007, programska oprema

Opis: Programska oprema simulira tok tekočine in prenos toplote z reševanjem Navier - Stokesovih enačb v prostoru s kombinacijo enoobmočne in večobmočne metode robnih elementov. Enačbe so zapisane v hitrostno vrtinčnem zapisu.
Ključne besede: računalniška dinamika tekočin, nestisljive viskozne tekočine, tok tekočine, prenos toplote, metoda končnih elementov, programska oprema
Objavljeno: 10.07.2015; Ogledov: 1330; Prenosov: 15
URL Povezava na celotno besedilo

3.
MINIMALNI NABOR PREIZKUSNIH VEKTORJEV
Tadej Ganza, 2014, diplomsko delo

Opis: V tem diplomskem delu se ukvarjamo z določitvijo minimalnega nabora preizkusnih vektorjev tj. najmanjšo kombinacijo vhodnih signalov, ki so potrebni za celovit pregled računalniške strojne opreme. V okviru tega diplomskega dela smo razvili računalniško aplikacijo, ki na podlagi vnesenega vezja določi minimalni nabor preizkusnih vektorjev. Ta nabor vektorjev smo določili na osnovi tabele okvar. S pomočjo vnaprej določenih različnih testnih primerov smo aplikacijo preizkusili in primerjali rezultate naše aplikacije s pričakovanimi. Za preizkušanje aplikacije smo uporabili štirinajst testnih primerov. Rezultati so bili v vseh primerih pravilni.
Ključne besede: preizkušanje strojne opreme, preizkusni vektorji, diagnosticiranje, računalniška oprema, tabela okvar
Objavljeno: 17.11.2014; Ogledov: 948; Prenosov: 55
.pdf Celotno besedilo (1,84 MB)

4.
ODLOČITVENI MODEL ZA PODPORO JAVNIM RAZPISOM ZA NAKUP RAČUNALNIŠKE OPREME
Simeon Bolte, 2013, diplomsko delo

Opis: V proučevani organizaciji imajo zaradi narave dela velike potrebe po uporabi računalniške opreme. Odločili smo se, da bomo pri izbiri nakupa zaposlenim pomagali z računalniškim programom za večparametrsko odločanje. Med prispelimi ponudbami različnih ponudnikov, prijavljenih na javni razpis za nakup računalniške opreme za potrebe naročnika, smo poiskali najprimernejše ponudbe in izbor utemeljili. Glede na dane kriterije naročnika smo izbrali 4 najprimernejše dobavitelje računalniške opreme. Pri izdelavi diplomske naloge smo primerjali njihove ponudbe. Pri tem smo upoštevali celotno vsebino ponudbe - tako strojno kot programsko opremo. Pri izbiri smo si pomagali s programoma Vredana in Dexi. Zgradili smo odločitveni model, ki nam je na podlagi vnesenih kriterijev pomagal izbrati najprimernejšo varianto. Končne ocene rezultatov obeh programov smo med seboj primerjali. Ugotovili smo, da je bila izbira najboljše variante pri obeh podobna. Uporaba tovrstnih programov je zaželjena v primerih, ko imamo večje število parametrov in bi bilo njihovo reševaje problema časovno predolgo. Postavljeni pa smo v situacijo, ko so potrebne hitre, jasne in ekonomične rešitve.
Ključne besede: - javni razpis računalniška oprema - odločitveni model - Dexi - Vredana
Objavljeno: 14.05.2013; Ogledov: 1199; Prenosov: 98
.pdf Celotno besedilo (869,90 KB)

5.
6.
ODLOČITVENI MODEL ZA POMOČ PRI IZBIRI DOBAVITELJA RAČUNALNIŠKE OPREME
Renata Trajčeva, 2011, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi smo s pomočjo večparametrskega odločitvenega modela izbrali najboljšega dobavitelja računalniške opreme v tujini, ki glede na kriterije najbolj ustreza našim zahtevam. Pretežni del časa pri pisanju diplomskega dela smo namenili pravilnemu določanju kriterijev, saj je to bistveno za končno oceno. Najboljšega tujega dobavitelja nam je omogočila odločitev s programom DEXi, pri analizi končne ocene pa smo si pomagali s programom za vrednotenje in analizo variant Vredana. Z uporabo ekspertnih sistemov pa smo tudi videli, da njihova funkcija ne služi samo kot pomoč pri izbiranju, ampak se pri tem pokaže tudi dovolj nazorna slika problema, ki ga obravnavamo, kar omogoča njegovo reševanje na bolj kakovosten način.
Ključne besede: - računalniška oprema - izbira dobavitelja - odločitveni model - DEXi - Vredana
Objavljeno: 01.06.2012; Ogledov: 1257; Prenosov: 87
.pdf Celotno besedilo (1,13 MB)

7.
8.
9.
10.
Iskanje izvedeno v 0.28 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici