| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 5 / 5
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Primerjava agilnega in prototipnega pristopa razvoja programske opreme
Nejc Zupančič, 2020, diplomsko delo

Opis: Vse zmogljivejši računalniški sistemi so prinesli kompleksnejšo programsko opremo. Razvijalci so hitro opazili, da klasični pristop vendarle ni primeren za razvoj vseh vrst programske opreme. V diplomskem delu smo raziskali dva izmed mnogih pristopov razvoja programske opreme, ki so jih uvedli kot alternativo klasičnemu pristopu. Oba pristopa smo najprej podrobno raziskali in opisali, nato je sledila primerjava poteka razvoja in njunih lastnosti. Na podlagi opisov in primerjave smo implementirali preprost program, ki glede na vnesene podatke vrne primernejši pristop.
Ključne besede: razvoj programske opreme, agilni pristop, prototipni pristop, primerjava pristopov
Objavljeno: 03.11.2020; Ogledov: 198; Prenosov: 47
.pdf Celotno besedilo (987,56 KB)

2.
RAZVOJ BAZE PODATKOV ŠPORTNEGA DRUŠTVA
Nejc Kovačič, 2016, diplomsko delo/naloga

Opis: V rekreativnem Športnem društvu Izlake, ki se ukvarja z nogometom, tenisom, namiznim tenisom in tekom, imajo v pregled članov društva narejen v Excelovi tabeli. Težava je v tem, da Excel seznam ni vedno pri roki za razna tekmovanja. Društvo deluje na osnovi članstva, zato je kvalitetna urejenost nujno potrebna. Pri urejanju teh podatkov je verjetnost človeške napake zelo velika, saj ternutno ni nobenega varovala, ki bi napako preprečilo. V spletni aplikaciji na serverju lahko v vsakem trenutku kdorkoli pregleda članstvo, urejanje je omogočeno samo registriranim uporabnikom. S pomočjo spletnih jezikov HMTL, CSS, PHP in SQL je ustvarjena prototipna rešitev. Ustvarjena je baza podatkov, ki omogoča vnos članstva. Z omejitvami sistem znatno zmanjša možnost človeške napake. Športno društvo bo imelo kakovostni in boljši pregled nad člani društva. Aplikacija povezuje članstvo z razpisanimi tekmovanji in tako omogoča pregledno kartico vsakega člana.
Ključne besede: Športno društvo, Relacijska baza podatkov, Prototipni pristop, Urejeno članstvo, Statistika tekmovanj za člana
Objavljeno: 19.10.2016; Ogledov: 661; Prenosov: 68
.pdf Celotno besedilo (2,03 MB)

3.
MIGRIRANJE E-POŠTE V OFFICE 365
Aleksander Popović, 2016, diplomsko delo/naloga

Opis: V diplomskem delu smo predstavili potek migracije elektronske pošte iz Open-Xchange v Office 365 na primeru večjega slovenskega podjetja. V ta namen smo razvili orodje za migracijo in pri tem uporabili prototipni pristop. Namen izdelave orodja za migracijo sta bili predvsem poenostavitev in avtomatizacija postopka migracije. Ob tem smo predstavili tudi razloge za migracijo in opravili SWOT- analizo. Poleg tega smo podrobno predstavili tudi delovanje orodja. Za razvojno okolje smo uporabili Microsoft Visual Basic, pri tem pa je bil glavni problem povezava GNU/Linux in Microsoft okolja.
Ključne besede: prototipni pristop, migracija elektronske pošte, Office 365, SWOT-analiza, Microsoft Visual Basic
Objavljeno: 22.04.2016; Ogledov: 894; Prenosov: 88
.pdf Celotno besedilo (1,57 MB)

4.
RAZVOJ PROGRAMSKE REŠITVE ZA VODENJE OSNOVNIH SREDSTEV
Primož Prevodnik, 2015, magistrsko delo/naloga

Opis: V magistrski nalogi smo s pristopom študija literature predstavili nekatere metodologije razvoja programske opreme, ki smo jih izbrali glede na njihovo popularnost pri uporabi. Predstavili smo tako tradicionalne kot novejše agilne metode. Izpostavili smo njihovo uporabnost pri projektih ter njihove prednosti in slabosti. Podrobno smo jih analizirali ter v nadaljevanju izbrali, glede na zahteve, ki so bile podane, najprimernejšo za razvoj programske rešitve, potrebne za vodenje osnovnih sredstev v podjetju.
Ključne besede: metodologije razvoja programske opreme, vodenje osnovnih sredstev, razvoj programske rešitve, prototipni pristop, poslovni proces
Objavljeno: 23.06.2015; Ogledov: 938; Prenosov: 224
.pdf Celotno besedilo (2,00 MB)

5.
PROGRAMSKA REŠITEV DELOVODNIK POŠTE
Janko Noč, 2014, diplomsko delo

Opis: V organizacijah se dandanes brez informacijske rešitve pojavi nemalo težav, od zamujanja del, ki so bistvenega pomena za uspešno poslovanje organizacije, do drugih. Vsaka organizacija ima opravka s poštnim prometom, in če želi tega uspešno voditi, si mora vse podatke beležiti v ustrezne knjige, ki jim z drugo besedo pravimo tudi delovodnik. Cilj diplomskega dela je sestaviti programsko rešitev, ki bi poskrbela za lažje delo s poštnim prometom v manjših organizacijah. Programska rešitev je sestavljena v programskem okolju MS Visual Studio 2012 in napisana v programskem jeziku Visual Basic ter je povezana z podatkovno bazo. Ta je sestavljena v programu MS Access 2010. Za združevanje in urejanje podatkov skrbijo poizvedbe in procedure, spisane v poizvedovalnem jeziku SQL. Program sestoji iz petih (5) oken, ki so potrebna za lažje in orientirano delo s podatki. Glavni sta okno za vnos podatkov o strankah in okno za vnos podatkov pošiljkah. Pomembno je tudi okno za pregledovanje podatkov in tiskanje teh, če vnesene podatke potrebujemo tudi v fizični obliki. Rezultat uspešnega delovanja programa smo preverili s poizvedbami. Poizvedbe delujejo tako, da iz vseh tabel izluščijo pomembne podatke.
Ključne besede: - delovodnik - prototipni pristop - Visual Studio 2012
Objavljeno: 22.04.2014; Ogledov: 1500; Prenosov: 126
.pdf Celotno besedilo (2,07 MB)

Iskanje izvedeno v 0.05 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici