| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 3 / 3
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
VOZNIK V JAVNEM AVTOBUSNEM POTNIŠKEM PROMETU KOT NOSILEC KAKOVOSTI PROMETNE STORITVE
Maja Kmetec, 2011, diplomsko delo

Opis: Voznik v javnem avtobusnem potniškem prometu je pogosto edini predstavnik podjetja, ki dnevno prihaja v neposreden stik z uporabniki in je neposredni izvajalec osnovne dejavnosti prevoznega podjetja. Zaradi navedenega je jasno, da ima prav voznik veliko vlogo pri zagotavljanju kakovosti prometne storitve. Diplomsko delo obravnava osnovne značilnosti delovnega mesta voznik in zahteve in zakonska določila za opravljanje dela voznika. Ob definiranju kakovosti prometne storitve pojasnjuje vlogo voznika pri njenem zagotavljanju. Analiziran je pojem motivacije voznikov in pristopi k izobraževanju, usposabljanju, motiviranju in spremljanju dela voznikov. Diplomsko delo zaključujejo predlogi za dvigovanje nivoja kakovosti prometne storitve preko pozitivne motivacije voznikov.
Ključne besede: javni potniški promet, voznik avtobusa, kakovost prometne storitve, motiviranje voznikov
Objavljeno: 16.06.2011; Ogledov: 1911; Prenosov: 251
.pdf Celotno besedilo (4,01 MB)

2.
Analiza cen prometnih in komunikacijskih storitev v izbranih državah srednje in vzhodne Evrope
Valerija Završek, 2012, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo je razdeljeno na dva dela. V prvem delu predstavlja makroekonomsko aktivnost in raven gospodarske razvitosti izbranih držav. Vse štiri države so relativno majhne in zunanjetrgovinsko odprte ekonomije. Tri države so članice Evropske unije, kar jim pri njihovem razvoju omogoča mnogo več kot bi jim le njihovi lastni tržni potenciali. To so Češka, Slovaška in Slovenija, ki so leta 2004 vstopile v EU. Hrvaška je kot država pristopnica, ki naj bi k EU pristopila leta 2013. Po bruto domačem proizvodu na prebivalca po pariteti kupne moči, je bila v letu 2011 prva najbolj razvita država Slovenija, sledile so ji Češka, Slovaška in Hrvaška. Drugi del predstavlja raziskavo oziroma primerjalno analizo cen prometnih in komunikacijskih storitev v izbranih državah. Tudi ta analiza pokaže gospodarsko razvitost posamezne države. V raziskavi so slovenske cene prometnih in komunikacijskih storitev presegle raven cen ostalih držav.
Ključne besede: gospodarska razvitost, prometne storitve, komunikacijske storitve, raven cen.
Objavljeno: 03.11.2012; Ogledov: 865; Prenosov: 42
.pdf Celotno besedilo (1,58 MB)

3.
Vpliv nove železniške postaje v Murski Soboti na kakovost prometne storitve
Maja Horvat, 2015, diplomsko delo

Opis: Železniški promet je v današnjem času ena izmed najbolj varnih oblik prometa v Sloveniji. Da bi povečali število uporabnikov v železniškem prometu in izboljšali kakovost prevoza potnikov, je potrebno izboljšati kakovost železniške infrastrukture. V diplomskem delu smo najprej na splošno predstavili železniško postajo v Murski Soboti in standard kakovosti. V nadaljevanju smo opisali rekonstrukcijo železniške postaje oziroma njeno prejšnje in današnje stanje nato pa predstavili prednosti in slabosti celotne rekonstrukcije. V praktičnem delu diplomskega dela smo s pomočjo anketnega vprašalnika pridobili informacije s strani uporabnikov v Murski Soboti, in sicer smo ugotavljali vpliv nove železniške postaje na kakovost prometne storitve.
Ključne besede: Železniški promet, kakovost potnikov, standard SIST EN 13816, kakovost prometne storitve
Objavljeno: 17.09.2015; Ogledov: 438; Prenosov: 39
.pdf Celotno besedilo (1,34 MB)

Iskanje izvedeno v 0.07 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici