| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 3 / 3
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
ORGANIZIRAN PRISTOP VODENJA GRADBENIH PROJEKTOV V PODJETJU BAUER BERNARD S.P.
Kristina Bauer, 2009, diplomsko delo

Opis: Ta diplomska naloga podaja osnove upravljanja in vodenja posameznih projektov ter podjetja kot celote. Gradbena podjetja so zaradi narave dela projektno usmerjena in se pri svojem delu srečujejo s problemi multiprojektnega poslovanja. Pri tem gre za problem obvladovanja vseh projektov, ki se v podjetju pojavljajo. Kot organizacijska rešitev teh problemov se v projektnem managementu pojavlja projektna pisarna, ki omogoča celovit pregled in obvladovanje projektov, tako eksternih komercialnih projektov kot internih projektov rasti in razvoja. Projektna pisarna se pojavlja v različnih oblikah, vlogah, opravlja različne naloge in ima različno kadrovsko zasedbo. Kakšno obliko projektne pisarne bo podjetje izbralo, je odvisno od značilnosti podjetja in vrst ter števila projektov ter od panoge, v kateri podjetje deluje. Za podjetje Bauer Bernard s.p. smo postavili smernice razvoja v skladu s strategijo podjetja in pripravili strateški plan internih projektov, med katerimi so poleg reorganizacije podjetja izobraževanje in usposabljanje kadra, zniževanje stroškov poslovanja, zaposlitev novih kadrov in poleg uvedbe projektnega vodenja tudi uvedba projektne pisarne, za katero pa smo pripravili zagonski elaborat. Pripravili smo predlog uvedbe projektne pisarne, v katerem smo opredelili funkcije, naloge in kadrovsko zasedbo ter informacijski sistem. Na osnovi projektne pisarne pa smo opredelili tudi novo projektno organizacijo in prikazali povezanost projektne pisarne z ostalimi organizacijskimi enotami podjetja.
Ključne besede: projekt, gradbeni projekt, projektno usmerjeno podjetje, strateški management, projektni management, projektna pisarna
Objavljeno: 17.12.2009; Ogledov: 3109; Prenosov: 617
.pdf Celotno besedilo (3,00 MB)

2.
POSLOVNO-ORGANIZACIJSKI MODEL ZA TRAJNOSTNI RAZVOJ POSLOVNIH PROCESOV V INŽENIRING PODJETJU
Drago Pavlič, 2016, magistrsko delo

Opis: Novi tržni pogoji in nenehne spremembe zahtevajo od podjetja hitro odzivanje in prilagajanje, pri tem mora podjetje vseskozi skrbeti za razvoj svojih procesov, ki mu omogočajo konkurenčni nastop na trgu in posledično uspešnost. V kolikor želimo vzpostaviti pravi poslovno organizacijski model v podjetju, ki nam bo omogočal trajnostni razvoj procesov in posledično razvoj podjetja, moramo najprej spoznati možne oblike organiziranosti. Tako smo v nalogi najprej izvedli kratek pregled sodobnih oblik organiziranosti ter seveda njihovo teoretično soodvisnost. Pri tem nismo mogli spregledati potencialov nekaterih sodobnih organizacijskih teorij, ki so nam v nadaljevanju omogočale zasnovo ustreznega poslovno organizacijskega modela. Brez poznavanja inženiring dejavnosti, kjer so ključna projektno usmerjena podjetja, je nemogoče vzpostaviti notranje poslovno okolje, ki bi omogočalo ustrezno odzivanje na spremembe v zunanjem poslovnem okolju. Zato smo v nalogi raziskali stanje konkurenčnosti v inženiring dejavnosti slovenskih podjetij. Obenem pa smo postavili zasnovo variabilnih kriterijev novih vidikov konkurenčnosti poslovanja inženiring podjetja. V nadaljevanju smo v nalogi predstavili temeljne procese in organiziranost obravnavanega referenčnega podjetja. Ob tem smo upoštevali sodobna spoznanja procesne organiziranosti, kakor tudi strategije izvedbe reinženiringa poslovnih procesov v podjetju. Na osnovi razvoja POM v podjetju v preteklih letih, še posebej pa koncept razvoja POM, ki smo ga začeli v vodstvu podjetja razvijati v letu 2007, je nastala naslednja generacija POM, ki vsebuje prvine managementskega koncepta tretje generacije. Pri tem smo vključevali vizijo vodilnih managerjev glede poslovanja obravnavanega podjetja za nekaj let vnaprej. Za razvoj organizacije in poslovanja je potrebno poznavanje lastnega podjetja, ob upoštevanju in razumevanju razvojnih trendov managementa, kar nam je omogočilo, da smo uspeli zasnovati model, ki bo podjetju omogočal nadaljnjo konkurenčnost in uspešnost na trgu. V nalogi smo potrdili vse tri hipoteze. Prav tako z argumenti in rezultati potrjujemo, da je na osnovi preteklih dosežkov, nova generacija POM tista, ki omogoča referenčnemu podjetju konstantno izboljševanje poslovanja, ne glede na to, da je dejavnost, v kateri podjetje deluje, v krizi, ki se še poglablja in doživlja novi padec. POM naslednje generacije omogoča razvoj sodobne konkurenčnosti podjetja v hitro spreminjajočih se razmerah poslovanja ter uspešno in učinkovito in predvsem pravočasno ukrepanje.
Ključne besede: Management, poslovno organizacijski model, projekt, procesi, projektni management, inženiring podjetje, projektno usmerjeno podjetje, konkurenčnost
Objavljeno: 13.12.2016; Ogledov: 728; Prenosov: 20
.pdf Celotno besedilo (3,12 MB)

3.
Projekt zamenjave obračalnega manipulatorja
Žan Kavaš, 2019, magistrsko delo

Opis: V magistrski nalogi smo izdelali plan realnega projekta v realnem podjetju, s katerim bi lahko vodili projekt, to pomeni izdelava projektne dokumentacije. Nato smo ga primerjali z realno izvedbo projekta in podali rezultate. Pri tem smo uporabili študij literature in zbiranje podatkov. Podali smo časovne in finančne primerjave ter s tem ugotovili uspešnost projekta. Od dveh ciljev, ki smo si ju zadali, smo lahko zadovoljni le z enim, to pomeni, da se je izdelal kvaliteten stroj, vendar je bil predrag.
Ključne besede: projekt, projektni management, planiranje, projektno usmerjeno podjetje, obračalni manipulator
Objavljeno: 06.11.2019; Ogledov: 225; Prenosov: 31
.pdf Celotno besedilo (1,80 MB)

Iskanje izvedeno v 0.05 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici