| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 6 / 6
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
PRAVNA UREDITEV REJNIŠTVA V SLOVENIJI Z OZIROMA NA REJNIŠTVO MED SORODNIKI
Lucija Arzenšek, 2010, diplomsko delo

Opis: Diplomska naloga prikazuje kompleksno pravno ureditev rejništva v Republiki Sloveniji, čemur sledi ureditev rejništva na mednarodnem nivoju. Rejništvo je posebna oblika varstva in vzgoje otrok, ki so nameščeni v rejniško družino in začasno ne morejo prebivati v svoji biološki družini. Sistem rejništva predstavlja odgovornost države, da otrokom, ki iz različnih razlogov ne morejo živeti pri svojih matičnih starših, država najde družino, v kateri bodo pridobili pozitivno družinsko izkušnjo. Center za socialno delo je organ, pristojen za oddajo otroka v rejniško družino. Po namestitvi otroka v rejništvo je dolžnost CSD oblikovanje in sestajanje individualne projektne skupine, v kateri načrtujejo strokovno obravnavo rejenca in neposredno spremljajo njegov razvoj v rejniški družini. Vsebina naloge zajema tudi podrobne okoliščine in vzroke v matični družini, ki posledično privedejo do oddaje otroka v rejniško družino. V statističnih podatkih je zajeto številu otrok v rejništvu, številu rejniških družin, itd. Ti podatki so prikazani v tabelah, v nadaljevanju pa so analizirani in argumentirani. Posebna pozornost je namenjena obliki rejništva, kjer vlogo rejnika prevzeme in izvršuje sorodnik. V okviru sorodstva je opisano kakšno vlogo in težo pripisujemo sorodstvu in krvni povezanosti med sorodniki.
Ključne besede: rejništvo, rejnik, rejenec, rejniška družina, individualna projektna skupina, sorodnik v vlogi rejnika
Objavljeno: 25.03.2010; Ogledov: 4135; Prenosov: 741
.pdf Celotno besedilo (3,84 MB)

2.
MANAGEMENT DOGODKOV NA PRIMERU NIKE KONVENCIJE
Sara Kapić, 2010, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi je predstavljen potek ustvarjanja in izvedbe dogodka, ki zajema številne aktivnosti, in sicer na primeru Nike konvencije. Namen diplomske naloge je namreč podati kritično oceno izvajanja aktivnosti, z namenom ugotoviti, katere aktivnosti bi se v okviru upravljanja z dogodkom lahko izpeljale boljše in podati predloge za uspešnejšo zasnovo in organizacijo naslednje Nike konvencije. Na podlagi posnetka je ugotovljeno, da je pri organizaciji, vodenju, izvedbi in nadzoru prihajalo do različnih manjših težav, sicer pa sta si naročnik in izvajalec postavila merljive cilje, odgovornosti pri izvedbi so bile uravnotežene, komunikacija je potekala nemoteno, kar je pomembno vplivalo na uspeh dogodka v celoti. Žal je vrednotenje dogodka potekalo le na podlagi ustnih izjav gostov in zagotovila agencije, zato naročnik ne more natančno ovrednotiti zadovoljstva nad dogodkom.
Ključne besede: – tržno komuniciranje, – dogodek, – upravljanje dogodka, – projektna skupina pri izvajanju dogodkov.
Objavljeno: 25.08.2010; Ogledov: 1873; Prenosov: 859
.pdf Celotno besedilo (2,15 MB)

3.
ORGANIZACIJSKI VIDIK IZVEDBE ZAHTEVNEGA PROJEKTA-PRIMER BANKE
Maša Dežman, 2011, diplomsko delo

Opis: Banke se dnevno soočajo z raznovrstnimi projekti, ki zahtevajo angažiranost ljudi, denarja in časa. Taki projekti omogočajo bankam izboljšanje obstoječega poslovanja ter uvedbo novih bančnih produktov in procesov. Projekt, ki sem ga izbrala za temo diplomske naloge, je bil zelo specifičen, vseobsežen in enkraten, saj je moral biti izpeljan brezhibno in v natančno določenem roku – projekt uvedbe evra. Nova skupna valuta evro je nadomestila domačo valuto, slovenski tolar (SIT). Kljub temu da je Slovenija kot 13. članica prevzela evro, se ni mogla zgledovati po prejšnjih vzorcih. Slovenija je prevzela evro po scenariju »velikega poka«, po katerem gre za konvertiranje tolarjev v evre v eni logični sekundi. Pred tem se namreč nobena država ni odločila za tak scenarij prehoda na evro. Temelj projekta so zakonodajni okviri, ki jih opisujem na začetku diplomske naloge, pogoj za izvedbo projekta pa izpolnjevanje makroekonomskih kriterijev – maastrichtski kriteriji. Kot organ nadzora je nastopala centralna banka, Banka Slovenije. Banke so morale vzpostaviti projektno skupino, ki je neprestano poročala o napredku projekta Banki Slovenije. Po pregledu mesečnih poročil je centralna banka sporočala povratne informacije, ki so zajemale analize poročil, ugotovitve in ukrepe. Vzpostavitev projektne skupine je zahtevala izbor strokovnjakov, ki so pokrivali področje prava, IT podpore, interne organizacije ter internega in eksternega komuniciranja. V zadnjih fazah projekta so bile naloge projektne skupine predvsem zaznavanje in odprava napak. Po opravljenih fazah testiranja je 1. 1. 2007 sledil uspešen prehod na produkcijo in evro je postal nacionalna valuta tudi v Sloveniji.
Ključne besede: Banka, projekt, uvedba evra, projektna skupina, centralna banka, Banka Slovenije
Objavljeno: 24.01.2012; Ogledov: 978; Prenosov: 37
URL Povezava na celotno besedilo

4.
OBLIKOVANJE STRATEGIJE UVEDBE GRADBENE DEJAVNOSTI ZNOTRAJ SKUPINE PREMOGOVNIK VELENJE
Srebrenko Grbić, 2014, magistrsko delo

Opis: Magistrsko delo prikazuje povzetek teoretičnih spoznanj za projekt, strateški management in projektno pisarno ter prikaz splošnih značilnosti Skupine Premogovnik Velenje in gradbeništva za uvedbo gradbene dejavnosti. V magistrskem dela so zbrani podatki: • uvodni del s teoretičnega vidika – kot povzetek analize teoretičnih spoznanj in rezultatov dosedanjih raziskav, ki so povezani in pomembni za razumevanje, so opredeljeni ključni pojmi na področjih projektov, strateškega managementa in projektne pisarne; • srednji del praktičnega vidika – s predstavitvijo Skupine Premogovnik Velenje in gradbeništva so ugotovljena spoznanja uporabljena za oblikovanje strategije in izdelave koncepta nove organizacijske enote za uvedbo gradbene dejavnosti znotraj Skupine Premogovnik Velenje; • sklepni del – v njem je prikazan program potencialnih prihodnjih projektov za zagotovitev uspešnega in učinkovitega uresničevanja strategije gradbene dejavnosti.
Ključne besede: Skupina Premogovnik Velenje, projekt, strategija, projektna pisarna, program projektov, gradbeni trg.
Objavljeno: 07.02.2014; Ogledov: 945; Prenosov: 36
URL Povezava na celotno besedilo

5.
VODENJE PROJEKTA IZVEDBA ŠPORTNEGA DOGODKA Z METODO PRINCE2
Božidar Rodi, 2016, diplomsko delo

Opis: Projekte srečamo na vsakem koraku. Njihovi končni izdelki vplivajo na kakovost in potek naših življenj. Ne glede na velikost, naravo ter obseg projekta, je uspešnost prav vseh odvisna od kakovosti projektnega vodenja. Eden izmed pristopov tovrstnega vodenja je metoda PRINCE2. Ta metoda je med drugim uporabna za vodenje velikih vladnih projektov. Vendar, a je uporabna tudi za vodenje izvedbe dogodka? Da bi lahko odgovorili na to vprašanje, smo izvedli medijsko podprt športni dogodek. Tako smo opravili raziskavo, ali je metoda vodenja projektov PRINCE2 primerna za vodenje večtedenskega projekta s končnim izdelkom izvedbe dogodka.
Ključne besede: vodenje projekta, metoda PRINCE2, športni dogodek, mediji, komunikacija, projektna skupina, procesi, aktivnosti, promocija, končni izdelki, strukturni diagram izdelkov SDI, diagram zaporedja izdelkov DZI, Ganntov diagram, izvedba projekta, kritična pot projekta, vodja projekta
Objavljeno: 04.07.2016; Ogledov: 1013; Prenosov: 75
.pdf Celotno besedilo (2,72 MB)

6.
PROJEKT UVEDBE GEOGRAFSKEGA INFORMACIJSKEGA SISTEMA
Jože Starič, 2016, diplomsko delo/naloga

Opis: V diplomskem delu je opisan projekt razvoja in uvedbe geografskega informacijskega sistema (GIS) v podjetju Maxtel, d.o.o. Opisan je pristop k projektu razvoja in uvedbe, rezultati in tudi težave, s katerimi smo se srečevali med izvedbo. Ker se je pri vsakodnevnem delu kazalo, da obstoječa informacijska podpora procesom v podjetju ni primerna, smo se odločili, da bomo skupaj z zunanjim izvajalcem razvili in uvedli sodoben GIS. Pred projektom razvoja in uvedbe GIS smo skupaj z neodvisnim svetovalcem pripravili specifikacijo zahtev. V njej so natančno popisane vse zahteve, ki jih mora izpolnjevati GIS. Zaradi zahtevnosti smo projekt razdelili v dve fazi – diplomsko delo opisuje potek prve faze projekta. Za potrebe vodenja projekta smo organizirali projektno skupino, v kateri so bili predstavniki naročnika in njegovega podizvajalca ter izvajalca razvoja GIS. Pri vodenju raznolike projektne skupine so se pojavljale težave z odzivnostjo, ki smo jih sproti reševali. Med izvajanjem projekta je prihajalo do težav zaradi različnega razumevanja specifikacije zahtev (naročnik, izvajalec), kar je povzročilo večjo porabo časa za razvoj funkcionalnosti. Projekt je bil uspešno zaključen, in z uporabo sodobnega GIS v podjetju dosegamo pričakovane rezultate.
Ključne besede: - vodenje projekta - projektna skupina - geografski informacijski sistem - telekomunikacije - telekomunikacijsko omrežje
Objavljeno: 29.06.2016; Ogledov: 391; Prenosov: 27
.pdf Celotno besedilo (1,61 MB)

Iskanje izvedeno v 0.15 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici