| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 4 / 4
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
VODOVOD ČRPALIŠČE OTOK - VH HAJNDL ZASNOVA IN IZDELAVA PROJEKTA PGD (PROJEKT ZA PRIDOBITEV GRADBENEGA DOVOLJENJA) Z VSEMI POTREBNIMI SOGLASJI NA PROJEKT
Uroš Kos, 2009, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu so prikazani postopki, ki so potrebni za izdelavo projekta za pridobitev gradbenega dovoljenja in pridobitev vseh soglasij potrebnih za izdajo gradbenega dovoljenja. Predstavljena je izdelava projekta za pridobitev gradbenega dovoljenja od idejne zasnove in pridobivanja projektnih pogojev do izdelave projekta in pripadajočih soglasij na projekt. Cilj diplomske naloge je bil prikazati potek zasnove vodovodnega omrežja, izbiro trase vodovoda, dimenzioniranje omrežja ter prikaz postopkov za pridobitev soglasij na projekt.
Ključne besede: vodovod, projekt za pridobitev gradbenega dovoljena, idejna zasnova vodovoda, trasa vodovoda, tehnično poročilo, statični izračun, projektantski predračun, soglasja
Objavljeno: 21.12.2009; Ogledov: 4133; Prenosov: 366
.pdf Celotno besedilo (31,83 MB)

3.
Sodobna in trajnostna prenova planinske koče
Tina Lah, 2016, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je predstavljena primerjava projektantskih cen gradbenih in obrtniških del sodobne oziroma trajnostne prenove planinske koče. Najprej smo podali pojme, povezane s trajnostno in sodobno prenovo. Predstavljeni so materiali, ki se uporabljajo pri trajnostni in sodobni prenovi gradbenih objektov, ter opisani pojmi, ki se nanašajo na popise del in projektantske ocene. V aplikativnem delu smo najprej povzeli tehnično poročilo idejne zasnove prenove planinske koče, pripravili popise gradbenih in obrtniških del v dveh variantah ter pridobili približne vrednosti del na podlagi projektantskih ocen in povprečnih cen, pridobljenih na tržišču. Na koncu smo obe varianti približnih predračunov primerjali med seboj in na podlagi trajnostnih kriterijev izbrali boljšo varianto.
Ključne besede: gradbeništvo, trajnostna gradnja, trajnostni materiali, popis del, projektantski predračun
Objavljeno: 07.04.2016; Ogledov: 754; Prenosov: 0

4.
Vodenje knjige obračunskih izmer in sestava situacije za ureditev parkirišča
Gjani Hadji Mustafa, 2019, delo diplomskega projekta/projektno delo

Opis: V projektni nalogi obravnavamo izdelavo knjige obračunskih izmer ter sestava mesečne (začasne) situacije za ureditev parkirišča pri kapeli Jezusovega srca v Mariboru. V prvem poglavju projektne naloge je podan uvod ter splošni opis projektne naloge. V drugem delu je podan teoretični del o projektantskem predračunu , sestava in način izvedbe knjigo obračunskih izmer ter pomen in način obračunavanja izevedenih del z mesečno oz. začasno situacijo. V tretjem in četrtem poglavju so podan podatki o obravnavanem objektu (tehnično poročilo in projektantki predračun), ki so osnova za izvedbo obračuna izvedenih del. Peti del projektne naloge je namenjen prikazu obračunskih listov iz knjige obračunskih izmer , ki so temeljni vir za sestavo mesečne situacije.Obračunski listi so podani v prilogah. Šesto poglavje je namenjeno prikazu sestavljene mesečne situacije . V zadnjem delu je podan zaključek in literatur uporabljena pri izdelavi projektne naloge.
Ključne besede: gradbeništvo, obračun del, začasna situacija, projektantski predračun
Objavljeno: 11.09.2019; Ogledov: 390; Prenosov: 78
.pdf Celotno besedilo (49,34 MB)

Iskanje izvedeno v 0.11 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici