| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 17
Na začetekNa prejšnjo stran12Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
3.
4.
5.
6.
RECIKLIRANJE KABELSKIH SNOPOV, ELEKTRIČNIH KABLOV IN ŽIC
Primož Štern, 2009, diplomsko delo

Opis: Odpadni kabelski snopi, električni kabli in žice danes v svetu predstavljajo vedno večji problem. Ti odpadki so sestavljeni iz težko razgradljivih materialov, zato je reciklaža le teh dokaj zahtevna. V diplomskem delu je predstavljen način recikliranja kabelskih snopov, električnih kablov in žic na osnovi rezanja in hidrodinamičnega ločevanja. Opisana je celotna sestava in postavitev proizvodne linje, stroškovna analiza projekta, kapaciteta prizvodnje in planirani prihodki v naslednjih treh letih. Vsi izračuni in kazalci kažejo na to, da je takšna proizvodnja donosna, z leti narašča in kaže na uspešnost predelave v podjetju P.V.S. d.o.o. S tem bo podjetju zagotovljena nadaljnja rast in prodor na tuje trge.
Ključne besede: reciklaža, kabelski snop, električni kabel, električna žica, proizvodna linija, bakrova zlitina
Objavljeno: 29.09.2009; Ogledov: 3419; Prenosov: 338
.pdf Celotno besedilo (2,28 MB)

7.
OPTIMIZACIJA PROIZVODNE LINIJE ZA IZDELAVO KONČNIKOV Z INDUSTRIJSKIMI ROBOTI
Aleš Leskovar, 2010, diplomsko delo

Opis: Optimizacija je proces, ki mu mora biti predano vsako podjetje z jasno vizijo razvoja. V podjetju Unior d.d. na programu Odkovki, smo pred leti začeli s sistematičnim uvajanjem industrijskih robotov na proizvodne linije. Začetek je bil težak, vendar ob sodelovanju menedžmenta in proizvodnih delavcev, smo tehnološko dozorevali vsi, ki smo bili vključeni v proces avtomatizacije proizvodnje. V diplomski nalogi je predstavljen razvoj avtomatizacije proizvodne linije v oddelku Proizvodna kontrola. Avtomatizacija se je izvedla z industrijskimi roboti, ki izvajajo operacije kalibriranja in prebijanja. Reševanje težav je potekalo po empirični metodi. Kot inovacija je predstavljena uvedba optičnega senzorja, ki kontrolira ustreznost odkovka v kalibrirnem orodju, kar je močno zmanjšalo število reklamacij zaradi zatisnjenosti. Izdelan je izračun prihranka zaradi zmanjšanja števila delavcev na proizvodnih linijah in ukinitve ponovnega očnega pregleda.
Ključne besede: Industrijski roboti, proizvodna linija, optimizacija, končniki, senzorika
Objavljeno: 11.05.2010; Ogledov: 2271; Prenosov: 262
.pdf Celotno besedilo (30,96 MB)

8.
LINIJA ZA AVTOMATSKO IZDELAVO ŽLEBNIH KLJUK
Mitja Ozmec, 2011, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je predstavljena izdelava linije za avtomatsko izdelavo žlebnih kljuk. Bistvo diplomskega dela je, kako skonstruirati avtomatizirano linijo, na kateri bi se izdelovale žlebne kljuke, ki bi bile vse enake oblike in kvalitete, obenem pa bi izdelava potekala hitreje, kot če bi kljuke izdelovali ročno. Pri izdelavi diplomskega dela smo se zgledovali po že obstoječih rešitvah in ugotovili, da za proizvodnjo potrebujemo naslednje naprave: odvijalnik, ravnalnik, valjčni podajalnik in stiskalnico ter orodje za upogibanje, rezanje in luknjanje, ki ga namestimo v stiskalnico. Poleg konstruiranja linije smo izračunali tudi dejansko zmogljivost linije, ki je večja od zahtevane. Na ta način so izpolnjeni vsi pogoji za postavitev proizvodne linije v praksi.
Ključne besede: žlebna kljuka, proizvodna linija, konstruiranje, analiza zmogljivosti linije
Objavljeno: 13.10.2011; Ogledov: 1567; Prenosov: 224
.pdf Celotno besedilo (3,01 MB)

9.
Nadgradnja in rekonstrukcija linije ohišij Miramondi
Denis Bartlmä, 2012, diplomsko delo

Opis: Namen diplomske naloge je bil zmanjšati čas menjave na rezilnem delu linije in zamenjati zastarelo podajalno enoto z novejšo in bolj zanesljivo. Trenutno se za transport pločevine uporabljajo štirje vlečni valji. Slabost je ta, da imajo valji različne izhodne smeri in tako posledično prihaja do zamika pločevine in krivega vhoda v profilirno postajo. Med menjavo tipov je potrebno pozicije vlečnih valjev spreminjati, kar direktno vpliva na čas menjave. Vse štiri vlečne valje smo zamenjali s tremi jermenskimi trakovi, ki so gnani preko elektromotorja. Po celotni dolžini jermenov sem vgradil magnete, in tako zagotovil dober oprijem pločevine z jermenom. Za pravilen vstop pločevine v profilirno postajo, pa smo uporabili fiksno in dinamično vodilo. Vse nadgradnje smo priključili na obstoječe elektroinštalacije in jih integrirali v obstoječ proizvodnji program. Pri delu sem uporabljal program za 3D modeliranje Pro Engineer.
Ključne besede: rekonstrukcija, nadgradnja, proizvodna linija
Objavljeno: 21.11.2012; Ogledov: 1043; Prenosov: 79
.pdf Celotno besedilo (3,17 MB)

10.
POSODOBITEV KRMILJA PALETIRNEGA STROJA PAKETOV NA PROIZVODNI LINIJI SIDEL-2 V RADENSKI D.D.
Matej Trstenjak, 2013, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu obravnavamo posodobitev paletirnega stroja avtomatizirane proizvodne linije Sidel-2, ki zlaga pakete plastenk in jih nalaga na paleto. Najprej smo opisali stroj in prikazali njegov proces delovanja, nato pa se posvetili zamenjavi krmilnika, komandnega pulta, posodobitvi programskega dela in izboljšanju zlaganja paketov. Dodali smo krmilnik družine Simatic S7-300, komandni pult pa Siemens OP177B z zaslonom na dotik. Programiranje je izvedeno s programskima orodjema Simatic Step7 in Simatic WinnCC. Način zlaganja paketov smo spremenili na dajalnik impulzov. Posodobljen stroj smo testirali in zapisali rezultate delovanja.
Ključne besede: proizvodna linija, paletirni stroj, Siemens krmilnik, Simatic Step7, avtomatizacija
Objavljeno: 08.10.2013; Ogledov: 1040; Prenosov: 150
.pdf Celotno besedilo (5,24 MB)

Iskanje izvedeno v 0.16 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici