| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 6 / 6
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Primerjava in migracija aplikacij iz ogrodja Vaadin v platformo Vaadin Flow : diplomsko delo
Nejc Zagrušovcem, 2019, diplomsko delo

Opis: Svet razvoja spletnih aplikacij se razvija in nadgrajuje iz dneva v dan, zato se proces učenja nikoli ne konča. Z nadgradnjami je potrebno novo znanje ter tudi osveževanje kode starih aplikacij. V diplomskem delu bomo razvili aplikacijo v ogrodju Vaadin ter aplikacijo migrirali v platformo Vaadin Flow, nato bomo naredili primerjavo obeh aplikacij ter izluščili prednosti, slabosti in razlike med razvojem aplikacij v ogrodju Vaadin in platformi Vaadin Flow.
Ključne besede: Vaadin, Vaadin Flow, spletne aplikacije, migracija spletne aplikacije, programski jezik Java.
Objavljeno v DKUM: 13.11.2019; Ogledov: 943; Prenosov: 83
.pdf Celotno besedilo (693,80 KB)

2.
Ogrodje za razvoj geolokacijsko usmerjenih mobilnih aplikacij s programskim jezikom Java : diplomsko delo
Rene Vučko, 2019, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi je podrobneje podan pregled delovanja troslojne arhitekture, ki je izvedena z vmesnikom JPA in orodjem MySQL Workbench. S programskim jezikom Java so zgrajeni razredi in dodani servisi, ki so omogočili gradnjo aplikacije, ki je postala temelj oziroma ogrodje za nadaljnji razvoj. Z ustvarjenim ogrodjem je bila oblikovana aplikacija, ki je v primarni vlogi prejemala koordinate, na podlagi katerih je uporabnikom po telefonu izrisovala lokacije navideznih kriptovalut.
Ključne besede: geolokacijsko usmerjene rešitve, gradnja temeljnega strežnika, programski jezik Java.
Objavljeno v DKUM: 19.08.2019; Ogledov: 1270; Prenosov: 158
.pdf Celotno besedilo (2,36 MB)

3.
Uporaba programskega jezika Kotlin za razvoj mobilnih aplikacij
Rok Rovan, 2018, diplomsko delo

Opis: Namen diplomskega dela je preučiti in predstaviti programski jezik Kotlin ter osvojiti njegove koncepte na področju razvoja aplikacij za mobilno platformo Android. Podana je krajša predstavitev programskega jezika ter njegovih ključnih lastnosti, nekoliko več poudarka pa je na samih konceptih jezika, kot so osnovni podatkovni tipi, razredi in njihove lastnosti, razširitvene funkcije ter lambda izrazi. Pri opisu konceptov so podane primerjave s programskim jezikom Java. Sledi zasnova aplikacije, opis uporabljenih orodij in tehnologij ter, na podlagi zasnove, implementacija same mobilne aplikacije.
Ključne besede: programski jezik kotlin, programski jezik java, razvoj mobilnih aplikacij
Objavljeno v DKUM: 07.11.2018; Ogledov: 2033; Prenosov: 204
.pdf Celotno besedilo (1,61 MB)

4.
Razvoj mobilne aplikacije za pregledovanje filmov v Koloseju
Tadej Pevec, 2017, diplomsko delo

Opis: Pametnih mobilnih naprav je iz leta v leto več, kar posledično pomeni, da je zanje tudi vse več aplikacij. V diplomskem delu smo najprej preučili Android operacijski sistem, orodja in tehnologije za izdelavo Android aplikacij, nato pa smo se s pridobljenim znanjem posvetili izdelavi preproste mobilne aplikacije, namenjene pregledovanju filmov, ki se trenutno predvajajo v Koloseju. Za izdelavo aplikacije smo uporabil razvojno okolje Android Studio. Aplikacija omogoča pregled filmov za točno določen kraj, žanr in tehniko.
Ključne besede: Kolosej, Android OS, programski jezik Java, Android Studio, filmi
Objavljeno v DKUM: 09.10.2017; Ogledov: 1486; Prenosov: 106
.pdf Celotno besedilo (3,12 MB)

5.
Aplikacija za poslušanje spletnega radia na sistemu android
Luka Kit, 2017, diplomsko delo

Opis: V okviru diplomskega dela smo implementirali aplikacijo za operacijski sistem Android. Namenjena je poslušanju spletnega radia ter prikazovanju različnih spletnih vsebin. Ker gre za aplikacijo, ki mora hkrati opravljati več različnih nalog, je bila primarna naloga zagotoviti odzivnost aplikacije. Aplikacija je bila implementirana v programskem jeziku Java in razvojnem okolju Android Studio. Za hkratno opravljanje različnih dejavnostih je bil uporabljen asinhroni način delovanja.
Ključne besede: Android, programski jezik Java, mobilna aplikacija, spletni radio
Objavljeno v DKUM: 07.07.2017; Ogledov: 2010; Prenosov: 143
.pdf Celotno besedilo (1,43 MB)

6.
Izbrani koncepti programskega jezika kotlin
Mirjam Založnik, 2016, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu predstavimo izbrane koncepte programskega jezika kotlin. Opišemo njegove prednosti, slabosti in primerjamo koncepte s programskim jezikom java. Največ poudarka je predvsem na opisu osnovnih konceptov, kot so podatkovni tipi, operatorji, funkcije in razredi. Za potrebe primerjave jezikov na kratko opišemo tudi algoritma urejanja, urejanje z navadnim vstavljanjem in Shellovo urejanje. V praktičnem delu primerjamo algoritma urejanja v programskem jeziku kotlin in java ter z meritvami primerjamo hitrost delovanja.
Ključne besede: Programski jezik kotlin, koncepti, programski jezik java, algoritmi urejanja, algoritem z navadnim vstavljanjem, Shellovo urejanje
Objavljeno v DKUM: 27.09.2016; Ogledov: 2264; Prenosov: 242
.pdf Celotno besedilo (1,68 MB)

Iskanje izvedeno v 4.04 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici