| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 21
Na začetekNa prejšnjo stran123Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
AVTOMATIZACIJA ŽARILNE PEČI ZA ŽARJENJE DEBELE PLOČEVINE
Uroš Rot, 2009, diplomsko delo

Opis: Naloga opisuje delo inženirja za krmilnike pri zamenjavi krmilnega dela peči iz ožičene logike v krmiljenje in vodenje preko programirljivo logičnega krmilnika. V nalogi je opisan potek prenosa fizičnih funkcij regulacije iz ožičene logike, v program, ki teče na programirljivem logičnem krmilniku PLK SIEMENS SIMATIC S7 315-2DP. V nadaljevanju je še opis upravljanja recepture, ki se ravno tako nahaja v krmilniku, povezava z 2. nivojem vodenja in izdelava vmesnika SCADA s programskim orodjem WinCC Flexible 2005.
Ključne besede: Avtomatizacija, programirljivi logični krmilnik, žarilna peč, metalurgija, toplotna obdelava debele pločevine
Objavljeno: 10.06.2009; Ogledov: 3160; Prenosov: 254
.pdf Celotno besedilo (4,15 MB)

3.
AVTOMATIZACIJA ODŠKAJALNE NAPRAVE LINIJE ZA KONTINUIRANO VALJANJE
Tomaž Plevnik, 2010, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi podrobno predstavimo avtomatizacijo odškajalne naprave, ki je namenjena za odstranjevanje škaje oziroma železovega oksida na železnih gredicah. Projekt je izdelan za podjetje Štore Steel d.o.o. Avtomatizacija je izvedena v smislu izbire strojne opreme, programiranja krmilnika in konfiguriranja naprav. V programu ePLAN smo narisali vezalne sheme, po katerih so tehniški sodelavci vgradili in povezali ustrezne module. V programu SIMATIC STEP 7 smo napisali program za pravilno delovanje naprave. V nalogi smo uporabili krmilnik, vhodno/izhodne module, napajalnik, komunikacijski modul, usmernik, modul CU320 in razsmernik. Izvedli smo tudi zagon, testiranje in spravili napravo v delovanje.
Ključne besede: avtomatizacija, programirljivi logični krmilnik, ePLAN, SIMATIC STEP 7
Objavljeno: 07.05.2010; Ogledov: 2256; Prenosov: 319
.pdf Celotno besedilo (15,18 MB)

4.
AVTOMATIZACIJA ČISTILNE NAPRAVE
Tomaž Ivan Bašić, 2010, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo obravnava predstavitev avtomatiziranega način delovanja čistilne naprave, projektiranje ter komunikacijo med dvema krmilnikoma preko 485 povezave v modbus protokolu. Opravljena je podrobnejša sestava načrtovanja in izvedba tega procesa in njenih ključnih sestavnih delov. Pri tem so sestavni deli razvrščeni v štiri sklope: tehnične zahteve delovanja čistilne naprave, konfiguracija strojne opreme, obratovalni režim, programska oprema in aplikacija programa.
Ključne besede: čistilna naprava, programirljivi logični krmilnik, centralno nadzorni sistem, programska oprema, SCADA.
Objavljeno: 28.06.2010; Ogledov: 2360; Prenosov: 309
.pdf Celotno besedilo (2,24 MB)

5.
AVTOMATIZACIJA PALETIZACIJE S PROGRAMIRLJIVIM LOGIČNIM KRMILNIKOM
Bojan Drozg, 2010, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je opisan postopek izdelave krmilnega programa avtomatiziranega tehnološkega procesa paletizacije. Opisana je zgradba stroja, tehnološki proces paletizacije, načrtovanje projekta in krmilni elementi glede na njihovo funkcionalnost. Predstavljeno je serijsko podatkovno vodilo Profibus za komunikacijo med krmilnikom in robotom. Predstavljen je programirljivi logični krmilnik, vmesnik človek-stroj in pripadajoča programska oprema za načrtovanje. Opisana je tudi izvedba programa logičnega krmilnika s posameznimi funkcijami, ki se delijo glede na funkcijske dele stroja. S predstavitvijo postopka testiranja končnega krmilnega programa izpostavimo nekatere napake v sintaksi in funkcionalnosti.
Ključne besede: programirljivi logični krmilnik, PLK, krmilni program, avtomatizacija, paletizacija, robotizacija, tehnološki proces
Objavljeno: 12.01.2011; Ogledov: 2043; Prenosov: 261
.pdf Celotno besedilo (2,61 MB)

6.
Nadgradnja stroja za predelavo plastičnih mas s krmilnikom Unitronics Vision280
Robert Köveš, 2011, diplomsko delo

Opis: Pri nadgradnji starejšega stroja za predelavo plastičnih mas MONOmat 200 smo se v začetni fazi lotili naloge projektiranja, nato pa smo izdelali še tehnično dokumentacijo. Pri predelavi navedenega stroja smo opravili realizacijo krmilnega sistema in programiranje programirljivega logičnega kontrolnika Vision280, ki je vključevala priključitev, preizkus delovanja, testiranje in predajo v obratovanje. Tehnološka izvedba je primerna za rešitve v različnih proizvodnih okoljih in za posodabljanje različnih vrst strojev, naprav in procesov.
Ključne besede: programirljivi logični krmilnik, Unitronics, tehnična dokumentacija, nadgradnja, predelava plastičnih mas, krmilni sistem
Objavljeno: 06.04.2011; Ogledov: 1678; Prenosov: 237
.pdf Celotno besedilo (7,67 MB)

7.
AVTOMATIZACIJA STROJA ZA POLIRANJE ROBOV KAMNA
Davor Bevc, 2015, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je opisan celoten potek avtomatizacije stroja za poliranje robov, ki se uporablja v kamnoseštvu. Za potrebe domačega podjetja je bil stroj v celoti obnovljen in prilagojen zahtevam ter potrebam trga. Najpomembnejša je bila strojna obnova in dodajanje novih funkcij stroju. Izdelana je bila nova krmilna omarica, v kateri je nameščen programirljiv krmilnik znamke Schneider Electric. Zaradi pomembnosti prikaza hitrosti pomika tekočega traku je bil dodan tudi digitalni tahometer.
Ključne besede: Programirljivi logični krmilnik (PLK), poliranje, avtomatizacija, Schneider Electric – Twido
Objavljeno: 23.10.2015; Ogledov: 1001; Prenosov: 114
.pdf Celotno besedilo (3,26 MB)

8.
AVTOMATIZACIJA POSTAJE ZA PRIPRAVO KOLOBARJEV ALUMINIJASTE PLOČEVINE PRED VALJANJEM
Franjo Dovnik, 2012, diplomsko delo

Opis: Namen izdelave diplomskega dela je predstaviti avtomatizacijo postaje za pripravo kolobarjev aluminijaste pločevine pred valjanjem v obratu Valjarna podjetja Impol d.o.o. Na podlagi analize delovanja posameznih sklopov postaje smo izbrali potrebno strojno opremo. Postopek avtomatizacije smo izvedli s pomočjo programske opreme WSCAD, s katero smo narisali električne sheme. V razvojnem okolju SIMATIC STEP 7 smo napisali program za delovanje in upravljanje postaje ter grafično opremili nadzorno ploščo s programom WinCC Flexible. Izvedli smo tudi zagon, testiranje in napravo spravili v delovanje.
Ključne besede: avtomatizacija, valjanje, aluminijasta pločevina, nadzorna plošča, programirljivi logični krmilnik
Objavljeno: 11.06.2012; Ogledov: 1252; Prenosov: 156
.pdf Celotno besedilo (13,15 MB)

9.
NAPRAVA ZA PRANJE ULITKOV
Dejan Tomažič, 2015, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je predstavljena naprava za pranje ulitkov, ki ima nalogo, da po strojni obdelavi ulitkov iz njih opere emulzijo. V nalogi sta opisani strojna in programska oprema, uporabljeni pri realizaciji naprave. Podrobno je predstavljen krmilni sistem SIMATIC S7-300 in programska oprema STEP 7, s katero je bilo izvedeno programiranje krmilnika. Predstavljena sta namembnost in varno upravljanje naprave.
Ključne besede: Avtomatizacija, pranje ulitkov, programirljivi logični krmilnik, SIMATIC S7-300
Objavljeno: 19.08.2015; Ogledov: 1348; Prenosov: 195
.pdf Celotno besedilo (5,42 MB)

10.
NADGRADNJA AEG MODULA MODICON ZA SIMULACIJO PROCESA CENTRALNEGA OGREVANJA
Simon Pečovnik, 2012, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo temelji na izvedbi regulacije temperature s pomočjo merilnika temperature LM35, žarnice kot grelnega telesa in ventilatorja kot hladilnega sredstva. Predstavljen je didaktični pripomoček - AEG modul za simulacijo sistema centralne kurjave. Opisan je logični krmilnik Omron CJ1G z vhodno in izhodno enoto in program CX Programmer za programiranje v lestvični tehniki, ter program CX Supervisor za izdelavo uporabniškega vmesnika. Opisan je postopek umerjanja vhodnega signala in tripoložajni regulator, ki smo ga uporabili za regulacijo procesa. V zadnjem poglavju smo predstavili rezultate testiranj prilagoditvenih vezij za temperaturni senzor in delovanje obeh programov.
Ključne besede: Avtomatizacija, temperaturni senzor, programirljivi logični krmilnik, SCADA – nadzorni sistem
Objavljeno: 30.11.2012; Ogledov: 1290; Prenosov: 159
.pdf Celotno besedilo (12,92 MB)

Iskanje izvedeno v 0.26 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici