| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 15
Na začetekNa prejšnjo stran12Na naslednjo stranNa konec
1.
Posodobitev delovne postaje za vstavljanje indikatorjev "magic eye" na montažni liniji za proizvodnjo svinčeno-kislinskih avtomobilskih baterij : diplomsko delo
Dragiša Bogojević, 2023, diplomsko delo

Opis: Diplomska naloga opisuje zamenjavo starega stroja za vstavljanje indikatorjev »Magic eye« za novi stroj v podjetju TAB d.d., saj je stari stroj preveč mehansko obrabljen in manj efektiven. Opisuje vse komponente uporabljene v projektu ter programsko opremo. Opisuje tudi programiranje krmilnika, ki opravlja novi stroj in zaslon na dotik z dodanimi novimi funkcijami ter opis delovanja starega in novega stroja. Pri programiranju je bilo potrebno pravilno razmisliti korake stroja ter pravilno vključevanje časovnikov. Pri panelu pa je bilo pomembo pravilno naslavljanje naslovov ter logična izdelava novih funkcij. Končni del projekta bi predstavljal delujoč stroj z delujočim panelom, vendar zaradi izrednih vremenski razmer in poplav to ni bilo mogoče storiti, saj je v podjetju bilo preveč škode ter ni bilo dostopa, da bi se stroj pravi čas testiral. Po sanaciji podjetja bi se stroj testiral.
Ključne besede: PLK (programirljiv logični krmilnik), panel HMI (vmesnik človek-stroj), indikator »Magic eye«, avtomatizacija
Objavljeno v DKUM: 05.10.2023; Ogledov: 248; Prenosov: 40
.pdf Celotno besedilo (3,04 MB)

2.
Posodobitev programske opreme in nadgradnja krmilja transporterjev Eisenmann v lakirnici PSA : diplomsko delo
Vid Pejovnik, 2023, diplomsko delo

Opis: Namen diplomskega dela je bil modernizirati programsko opremo ter fizično izboljšati Siemensovo strojno opremo krmilja Eisenmann transporterjev, ki skrbijo za prenos raznih polizdelkov bele tehnike po liniji multi barvne prašne lakirnice. S tem projektom bomo posledično tudi omogočili nadaljnjo nadgradnjo ter preureditev. Uporabljena so bila razna programska okolja od proizvajalca Siemens, in sicer od starejšega PG-2000 do novejšega TIA Portala. Na koncu je podvig bil uspešen, saj smo poleg učinkovite racionalizacije lahko prestavili stari panel na novi moderni panel ter smo tako lahko izboljšali urnik, ki je potreben za temeljito delovanje obrata.
Ključne besede: PLK (programirljiv logični krmilnik), STL (lista ukazov), TIA Portal, SIMATIC Step 7, SIMATIC Step 5
Objavljeno v DKUM: 14.07.2023; Ogledov: 1205; Prenosov: 185
.pdf Celotno besedilo (3,74 MB)

3.
Avtomatizacija stroja za polnjenje jeklenk : diplomsko delo
Klemen Jurgelj, 2020, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je opisana izdelava stroja za avtomatsko polnjenje jeklenk. Napravo smo izdelali po zahtevah in željah naročnika, ki je naročil stroj za avtomatsko polnjenje jeklenk v industriji. V zaključnem delu so opisani sestavni deli stroja, gradniki stroja, programiranje in testiranje stroja. Opisan je tudi krmilnik Unitronics in njegova programska oprema, s katero smo izdelali program in grafični vmesnik na krmilniku.
Ključne besede: Avtomatizacija, programirljiv logični krmilnik, avtomatska tehtnica, stroj za polnjenje jeklenk
Objavljeno v DKUM: 03.11.2020; Ogledov: 600; Prenosov: 71
.pdf Celotno besedilo (1,97 MB)

4.
Avtomatizacija proizvodne linije za izdelavo robnih trakov ABS s krmilnikom SIMATIC S7-1515T-2PN : diplomsko delo
Žiga Andrejčič, 2020, diplomsko delo

Opis: V zaključnem delu je opisana linija za izdelavo ABS robnih trakov. Trakovi se uporabljajo v zaključnih delih mizarstva. Opisan je izgled linije in njeno delovanje. Predstavljena je programska in strojna oprema uporabljena za avtomatizacijo linije. Za krmiljenje linije je uporabljen programirljiv logični krmilnik Siemens družine 1500. Podrobneje je razložena izdelava programa za avtomatizacijo.
Ključne besede: avtomatizacija, programirljiv logični krmilnik, ABS robni trakovi
Objavljeno v DKUM: 03.11.2020; Ogledov: 894; Prenosov: 50
.pdf Celotno besedilo (1,90 MB)

5.
Rekonstrukcija krmiljenja in optimizacija delovanja termo pakirnega stroja v podjetju TAB d.d.
Jure Ivartnik, 2017, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo opisuje rekonstrukcijo krmiljenja za termo pakirni stroj. Rekonstrukcija obsega zamenjavo starejšega krmilnika z novejšim zaradi poenotenja rezervnih delov v tovarni in uporabniškega vmesnika z novejšim, in sicer zaradi menjajočih se delavcev pri delu z dvema podobnima strojema. Kompaktni regulatorji se nadomestijo s programsko rešitvijo ON/OFF regulacije. Namen diplomskega dela je spoznavanje realnih problemov, ki nastanejo v industriji predvsem na področju avtomatizacije procesov. Njihovo razreševanje pa temelji na poznavanju programskih jezikov in uporabi logike. Končni rezultat diplomskega dela predstavlja delujoč krmilni sistem.
Ključne besede: avtomatizacija, programirljiv logični krmilnik, optimizacija, termo- pakirni stroj, akumulatorske baterije
Objavljeno v DKUM: 06.10.2017; Ogledov: 1227; Prenosov: 138
.pdf Celotno besedilo (5,27 MB)

6.
MIGRACIJA KRMILNIKA SIEMENS SIMATIC S5 NA S7-300 PRI PRENOVI BRUSILNEGA STROJA GÖCKEL G100 EL
Ron Škalič, 2016, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo prikazuje projekt za migracijo-nadgradnjo krmilnega sistema Siemens SIMATIC S5 na S7-300. Projekt je pripravljen po načelih projektnega managementa. Migracija krmilnega sistema poteka v okviru obnove stroja Göckel G100 EL v podjetju TRO d. o. o.. Predstavljena je strojna in elektro obnova ter delovanje omenjenega stroja. Podan je kratek opis industrijskih krmilnikov za boljše razumevanje njihovega delovanja. Prikazana je programska oprema SIMATIC STEP 7, ki bo uporabljena za programiranje novega krmilnika.
Ključne besede: PLK – programirljiv logični krmilnik, migracija krmilnika, obnova brusilnega stroja Göckel, projektni management
Objavljeno v DKUM: 27.10.2016; Ogledov: 1536; Prenosov: 157
.pdf Celotno besedilo (1,48 MB)

7.
AVTOMATIZACIJA STISKALNICE ZA STISKANJE STREŠNIH PANELOV
Matic Javornik, 2016, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu smo predstavili celoten proces avtomatizacije stiskalnice za stiskanje strešnih panelov. Naloga stiskalnice je, da med dvema pločevinastima ploščama stisne izolacijski material in tako izdela strešni panel z izolacijo, ki se uporablja za prekrivanje streh. Podrobno smo opisali delovanje in mehansko zasnovo naprave, uporabljeno strojno in programsko opremo, načrtovanje avtomatizacije ter programiranje celotne stiskalnice za stiskanje strešnih panelov.
Ključne besede: Avtomatizacija, programirljiv logični krmilnik, strešni panel.
Objavljeno v DKUM: 21.09.2016; Ogledov: 1683; Prenosov: 94
.pdf Celotno besedilo (6,80 MB)

8.
IZVEDBA SISTEMOV V PAMETNIH ZGRADBAH Z INDUSTRIJSKIMI GRADNIKI
Robert Pečnik, 2016, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo prikazuje, kako lahko avtomatiziramo prostor ali hišo s pomočjo industrijskih gradnikov krmilnika Omron CP1L in zaslona na dotik Omron NQ3 na način pametnih zgradb. V projektu je prikazano osnovno programiranje s programom CX programer in opis določenih elementov programa za potrebe krmiljenja svetlosti luči s pomočjo krmilnika. Za celoten projekt smo izdelali električni vezalni načrt s programom AutoCAD.
Ključne besede: pametne zgradbe, komunikacijski protokoli, programirljiv logični krmilnik, krmiljenje razsvetljave.
Objavljeno v DKUM: 13.09.2016; Ogledov: 1420; Prenosov: 126
.pdf Celotno besedilo (2,25 MB)

9.
Avtomatizacija linije za priklop in odklop nosilne platforme na karoserijo avtomobila
Mirsad Halilović, 2015, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je predstavljena avtomatizacija linije za priklop in odklop nosilne platforme na karoserijo avtomobila za podjetje Revoz iz Novega mesta. Opisani so linija, zahteve naročnika, izbira elementov za avtomatizacijo, izdelava programske opreme in testiranje in zagon. Avtomatizacija je bila izvedena v skladu s specifičnimi standardi naročnika, zato smo za ta projekt porabili več časa kot po navadi, vendar bo zaradi tega čas izvedbe naslednjih projektov dosti krajši.
Ključne besede: Avtomatizacija, linija, karoserija, Siemens, programirljiv logični krmilnik
Objavljeno v DKUM: 16.12.2015; Ogledov: 1384; Prenosov: 148
.pdf Celotno besedilo (3,88 MB)

10.
Posodobitev krmilja na lesnem skobeljnem stroju
Davorin Frim, 2015, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi je obravnavana posodobitev krmilja na lesnem skobeljnem stroju, pri čemer je bil glavni cilj olajšati delo na stroju. V ta namen je bilo potrebno na stroj dograditi ustrezne senzorje, ki bodo omogočali avtomatsko uravnavanje delovne mize. Hidravlični cilindri so na stroju že bili nameščeni, vendar niso bili v uporabi. Dodatno k temu so dograjeni tudi varnostni elementi, ki bodo zagotavljali varno delo navkljub težkim obratovalnim razmeram, kontrolni panel pa bo uporabniku nudil vpogled v vse potrebne informacije in ustrezno signalizacijo. Celoten sistem je voden preko programirljivega krmilnika Arduino.
Ključne besede: skobeljni stroj, hidravlika, programirljiv logični krmilnik, arduino
Objavljeno v DKUM: 14.04.2015; Ogledov: 1803; Prenosov: 260
.pdf Celotno besedilo (3,11 MB)

Iskanje izvedeno v 0.42 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici