| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 9 / 9
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
3.
4.
UPORABA INDUSTRIJSKIH ROBOTOV V AVTOLIČARSTVU
Matjaž Rašl, 2009, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je predstavljena ideja implementacije industrijskega robota v manjšo avto-karoserijsko delavnico. Diplomska naloga v uvodu predstavlja splošen pregled industrijskih robotov, nato je predstavljena ključna oprema avto-ličarskee delavnice, v drugem delu diplomske naloge pa je predstavljena študija izbire industrijskega robota v manjšo avto-ličarsko delavnico. Namen diplomske naloge je narediti primerjavo med klasičnim načinom barvanja in lakiranja ter avtomatiziranim načinom barvan
Ključne besede: robotika, robot, lakiranje, barvanje, komora, lakirna pištola, proizvajalci robotov, prijemala, programiranje, krmiljenje, robotski krmilnik, uvajanje robota
Objavljeno: 09.02.2009; Ogledov: 3192; Prenosov: 763
.pdf Celotno besedilo (2,45 MB)

5.
Modeliranje proizvodnega sistema s programom Robot Studio
Matjaž Pšeničnik, 2013, diplomsko delo

Opis: Uporaba programov za virtualno modeliranje proizvodnih celic postaja pomemben segment pri načrtovanju proizvodnega sistema. Eden takšnih programov je tudi RobotStudio, ki omogoča off-line programiranje robotov ter izdelavo simulacije. V diplomski nalogi je predstavljen postopek modeliranja proizvodnega sistema, kjer je robot uporabljen za strego CNC stroja. Opisan je postopek vnosa CAD modelov, načrtovanja trajektorij ter programiranja robota. Na koncu diplomske naloge je opisano tudi, kako lahko ustvarimo posnetek ustvarjene simulacije.
Ključne besede: RobotStudio, virtualni proizvodni sistem, industrijski robot, simulacija, programiranje robota
Objavljeno: 06.02.2013; Ogledov: 1820; Prenosov: 175
.pdf Celotno besedilo (3,02 MB)

6.
Robotsko varjenje podsklopa avtomobilske karoserije v avtomatski varilni pripravi
Dominik Žitek, 2014, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo je bilo narejeno na projektnem delu, in sicer s področja robotskega varjenja avtomobilskega podsklopa na avtomatski varilni pripravi. Uporaba robotov v industriji se dnevno povečuje. Investicija v robotsko celico se zelo hitro povrne. Prednosti robotov so predvsem natančnost, hitrost in ponovljivost. V diplomskem delu je predstavljena varilna robotska celica z avtomatskimi varilnimi pripravami, ki je bila proizvedena v podjetju DAIHEN VARSTROJ, d. d., in varilskim robotom za obločno varjenje serije FD B4 proizvajalca OTC DAHEN, s katerim smo programirali varjenje izdelka. Naročnik projekta je bilo podjetje Matador Automitive SK, ki med drugim proizvaja zvarjence za avtomobilsko industrijo. Projekt se je začel s predstavitvijo podsklopa, ki ga je potreboval avtomobilski koncern za proizvodnjo določenega tipa avtomobila – 5C7.857.017.P (Jetta) – podsklop avtomobilske šasije. Namen diplomskega dela je bil predstaviti varilno robotsko celico, avtomatski varilni pripravi, produkt – podsklop avtomobilske šasije, robotsko obločno varjenje, potek ustvarjanja varilnega robotskega programa, zahteve naročnika projekta in prikazati rešitve za uspešno končanje projekta.
Ključne besede: robotsko varjenje, varilna robotska celica, avtomatska varilna priprava, programiranje robota za varjenje podsklopa avtomobilske karoserije, metalografska analiza zvarov.
Objavljeno: 20.11.2014; Ogledov: 1513; Prenosov: 278
.pdf Celotno besedilo (3,53 MB)

7.
RAZVOJ PRIJEMALA ROBOTA NA STROJU ZA BRIZGANJE PLASTIKE
Mitja Gubenšek, 2015, magistrsko delo

Opis: Cilj magistrskega dela je, z razvojem in izdelavo prijemala za linearni servo robot na stroju za brizganje plastike, avtomatizirati postopek pakiranja končnih izdelkov v zaboje. Za dosego cilja je bil izdelan program za vodenje linearnega kartezičnega robota Wemo in opisano njegovo delovanje. Natančno je opisan tudi postopek injekcijskega brizganja plastike in robotska celica s pripadajočimi stroji in opremo. S pomočjo nakupa vzorčne embalaže je bil opravljen tudi preizkus delovanja, predstavljeni eksperimentalni rezultati ter ocenjen letni prihranek.
Ključne besede: prijemalo, linearni servo robot, injekcijsko brizganje, programiranje robota
Objavljeno: 29.05.2015; Ogledov: 1128; Prenosov: 167
.pdf Celotno besedilo (3,69 MB)

8.
Nalaganje ohišij z robotom KUKA
Sašo Potočnik, 2016, diplomsko delo

Opis: Diplomska naloga opisuje delovanje robotske celice in podrobno delovanje robotske roke. Razložili smo probleme, s katerimi smo se spopadali in rešitve teh. Izbrali smo elemente, ki so bili cenovno ugodni in so bili potrebni za pravilno delovanje robotske celice. Program je napisan v robotskem programskem jeziku KRC.
Ključne besede: robotika, robotska celica, robotske naloge poberi in odloži, programiranje robota
Objavljeno: 19.05.2016; Ogledov: 827; Prenosov: 117
.pdf Celotno besedilo (2,56 MB)

9.
Analiza kolaborativnega robota UR za procesne naloge
Alen Kolman, 2019, magistrsko delo

Opis: V magistrski nalogi je predstavljena analiza kolaborativnega robota podjetja Universal Robots pri uporabi v procesnih aplikacijah. Na začetku je predstavljen robot in povezava z računalnikom, ki omogoča daljinsko vodenje in analizo gibanja. Sledi analiza različnih vrst ukazov in izločitev najustreznejših za izvedbo, s ciljem zagotavljanja osnovnih lastnosti procesnih nalog: konstantna hitrost in čim boljše sledenje želeni trajektoriji. Analiza ukazov je na koncu podkrepljena z izvedbo dveh procesnih aplikacij, s čimer dokažemo primernost robota UR3 za izvedbo procesnih nalog. Delo je bilo opravljeno v Laboratoriju za industrijsko robotiko na UM FERI.
Ključne besede: kolaborativni robot UR3, procesna aplikacija, daljinsko vodenje robota, CAD/CAM programiranje, UR Script, Python, MATLAB
Objavljeno: 29.11.2019; Ogledov: 617; Prenosov: 55
.pdf Celotno besedilo (6,23 MB)

Iskanje izvedeno v 0.16 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici