| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 63
Na začetekNa prejšnjo stran1234567Na naslednjo stranNa konec
1.
OTROŠKA GLASBA V NAKUPOVALNIH CENTRIH
Simona Žvikart, 2010, diplomsko delo

Opis: V odnos otroka do glasbe je potrebno vložiti veliko truda in motivacije, tako otroku privzgajamo kultivirano poslušanje. Otroka skušamo naučiti poslušati glasbo v skoncentriranih urah dneva. Tudi v nakupovalnih centrih vse več slišimo otroško glasbo in smo priča otroškim glasbenim prireditvam. V teoretičnem delu diplomskega dela je predstavljenih nekaj znanih glasbenih pevk, ki izvajajo pesmi za otroke ter moja glasbena pot, ki jo ustvarjam skupaj z možem Markom Repnikom. Hkrati je na kratko predstavljena tudi ponudba glasbenih prireditev za otroke v nakupovalnih centrih in cilji glasbe. V empiričnem delu predstavljamo raziskavo, ki smo jo izvedli z anketnim vprašalnikom na vzorcu stotih odraslih. Želeli smo ugotoviti, ali otroške prireditve pripeljejo v nakupovalni center več ljudi oz. ali se ti znova vračajo. Rezultati so pokazali, da odrasli največ prihajajo v center na prireditev z otroki starimi med 5 in 8 let. Ugotovili smo, da se odrasli z deklicami večkrat odločajo za obisk centrov, med odstotkom sodelovanja dečkov in deklic na prireditvi pa ni razlike. Vzroke za to lahko iščemo v našem vzorcu, ki je premalo številčen, saj je znano, da se deklice v večjem številu vključujejo v glasbene dejavnosti, denimo tudi v šoli v pevske zbore, plesne skupine …
Ključne besede: otroška glasba, nakupovalni center, otroške prireditve, otroški glasbeni ustvarjalci, glasba.
Objavljeno: 02.12.2020; Ogledov: 114; Prenosov: 14
.pdf Celotno besedilo (8,14 MB)

2.
Policisti in parada ponosa v Sloveniji
Izidor Nemec, Iztok Podbregar, 2017, izvirni znanstveni članek

Opis: Namen prispevka: Namen prispevka je predstaviti varovanje parade ponosa v Sloveniji, ugotoviti, ali policisti zagotavljajo varnost prireditve na ustrezen način, in ali so seznanjeni z zgodovinskim pomenom ter družbeno pomembnostjo parade ponosa. Metode: Raziskavo o odnosu policistov do parade ponosa smo izvedli na vzorcu 108 policistov treh policijskih postaj v Ljubljani. Na temo raziskave smo izvedli tudi nekaj polstrukturiranih intervjujev z udeleženci parade ponosa. Ugotovitve: Rezultati raziskave med policisti kažejo, da je bolj izkušenim policistom parada ponosa bolj družbeno pomembna kot manj izkušenim. Na podlagi intervjujev z udeleženci parade ponosa je bilo ugotovljeno, da so ti pozitivno ocenili vlogo policistov pri zagotavljanju varnosti. Omejitve/uporabnost raziskave Omejitev raziskave izhaja iz majhnega števila anketiranih policistov in manjšega števila intervjujev udeležencev parade ponosa./p> Praktična uporabnost: Policijsko delo v skupnosti se odraža v sodelovanju policistov z lokalnim okoljem, zato bodo rezultati raziskave in intervjujev policijskim vodjem in policistom vodilo pri sodelovanju z LGBT skupnostjo in ostalimi udeleženci na paradi ponosa. Izvirnost/pomembnost prispevka: Prispevek je izviren, saj predstavlja korak k poglobljenemu raziskovanju varnosti na paradi ponosa pri nas. Prispevek je zaradi še boljšega sodelovanja na paradi ponosa pomemben tako za slovensko policijo kot tudi za udeležence.
Ključne besede: policija, javne prireditve, varnost, zagotavljanje varnosti, parade ponosa, Slovenija
Objavljeno: 15.04.2020; Ogledov: 292; Prenosov: 30
.pdf Celotno besedilo (346,95 KB)
Gradivo ima več datotek! Več...

3.
Vloga in pomen prireditev pri oblikovanju ugleda podjetja
Tjaša Markovinovič, 2020, magistrsko delo

Opis: Magistrsko delo obravnava pomen ugleda za podjetje ter njegovo oblikovanje. Ugled je predstava ali slika o podjetju, ki ima pomemben ekonomski vpliv, saj velja za eno izmed ključnih konkurenčnih prednosti. Poleg tega v delu govorimo o pomenu in vlogi prireditev v marketingu. Prireditev kot del marketinškega komuniciranja ima številne prednosti pred ostalimi (standardnimi) marketinškimi pristopi. Poleg teoretičnih osnov o ugledu podjetja in prireditvah je predstavljena tudi empirična raziskava, kjer analiziramo povezavo med športno prireditvijo in ugledom slovenskega podjetja.
Ključne besede: ugled, oblikovanje ugleda, prireditev, športna prireditev, organizacija prireditve
Objavljeno: 06.04.2020; Ogledov: 453; Prenosov: 84
.pdf Celotno besedilo (1,84 MB)

4.
Mobilna domorodna aplikacija android za prikaz zemljevida turističnih prireditev
Katja Pivec, 2019, diplomsko delo

Opis: V okviru diplomske naloge smo predstavili razvoj mobilne aplikacije za operacijski sistem Android. Namen naše aplikacije je prikaz turističnih prireditev na zemljevidu in v seznamu. Aplikacija je namenjena širokemu krogu uporabnikov (ne samo turistom), ki radi obiskujejo različne prireditve in nimajo o teh dovolj informacij. Aplikacija iskanje in pridobivanje informacij o prireditvah zelo olajša, saj lahko uporabnik najde vse prireditve na zemljevidu in v seznamu, pri čemer lahko določi tudi razne nastavitve, kot so način razvrščanja, kraj in časovno obdobje prireditve, s katerimi si olajša iskanje.
Ključne besede: android, mobilna aplikacija, zemljevid, turistične prireditve
Objavljeno: 22.11.2019; Ogledov: 325; Prenosov: 48
.pdf Celotno besedilo (1,35 MB)

5.
Zadovoljstvo tujih turistov s kulturnimi prireditvami v Posavju
Elizabeta Prosenik, 2019, diplomsko delo

Opis: Sodobnim turistom se za aktivno preživljanje dopusta prileže udeležba na raznih kulturnih dogodkih, koncertih ali prireditvah. Prireditve so tiste, ki bogatijo prepoznavnost destinacije in s tem posledično vplivajo na njeno obiskanost in na zadovoljstvo turistov. Diplomska naloga je razdeljena na dva dela. V teoretičnem delu je podrobneje predstavljen management prireditev. V njem je pojasnjena tematika o tipologiji prireditev, življenjskem ciklu destinacije, obveščanju javnosti o prireditvah in pristopi k promociji med različnimi komunikacijskimi orodji, subjektih prireditev in njihovih nalogah ter poglobljen prikaz nabora ponudb prireditev v Posavju. Posavje je regija, ki vključuje šest občin. Ima pestro danost prireditev, v katero so zajete tako športne, kulturne kot tudi zabavne prireditve. V drugem delu diplomske naloge smo izvedli raziskavo s pomočjo anketnih vprašalnikov na terenu. Proučevali smo, kako dobro so tuji turisti obveščeni o kulturnih in zabavnih prireditvah. Z raziskavo smo želeli izvedeti, kakšna je stopnja zadovoljstva tujih turistov s prireditvami v Posavju, kar je tudi osrednja tema diplomskega dela. V zaključnem delu so podani tudi predlogi za izboljšanje promocije prireditev.
Ključne besede: management prireditev, Posavje, kulturne in zabavne prireditve, zadovoljstvo tujih turistov, anketa
Objavljeno: 26.09.2019; Ogledov: 393; Prenosov: 113
.pdf Celotno besedilo (2,31 MB)

6.
Vzroki za tragedijo na stadionu Hillsborough: študija primera
Denis Rejc, 2019, diplomsko delo

Opis: Predmeta proučevanja diplomskega dela sta dogajanje na stadionu Hillsborough, z vsemi vzroki in dejavniki, ki so vodili v tragedijo, ter zakonodajno in praktično področje varovanja športnih prireditev v Sloveniji, Veliki Britaniji, Nemčiji, Italiji ter na ravni Evropske unije. Prakse na področju varovanja športnih prireditev v teh državah se močno razlikujejo.
Ključne besede: diplomske naloge, Hillsborough, nasilje, športne prireditve, Liverpool FC, varovanje športnih prireditev
Objavljeno: 09.07.2019; Ogledov: 252; Prenosov: 34
.pdf Celotno besedilo (412,59 KB)

7.
Varovanje prireditev v gostinskih lokalih
Blaž Šolinc, 2018, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo se ukvarja s temeljnimi pojmi in zakonodajo, ki ureja področje zasebnega varovanja, posebej pa se osredotoča na varovanje prireditev v gostinskih lokalih. Teoretično se naloga v osnovi opira na aktualno zakonodajo s področja varovanja, predvsem Zakon o zasebnem varovanju, Zakon o javnih zbiranjih in Uredbo o obveznem organiziranju službe varovanja na javnih prireditvah, pri tem pa predstavi ukrepe varnostnikov pri varovanju ter sam način varovanja na prireditvah v gostinskih lokalih. Diplomsko delo daje posebej velik pomen varnostnemu načrtu kot temeljnemu dokumentu in osnovi za izvedbo varovanja, ki vsebuje oceno stopnje tveganja, program varovanja ter načrt fizičnega varovanja, in ga skozi elemente, zapisane v zakonodaji, tudi natančno opiše. Vsebuje tudi predstavitev in analizo konkretnega načrta za varovanje v gostinskem lokalu, ki ga varuje zasebno varnostna družba, ter intervju z direktorjem te družbe in tremi zaposlenimi – varnostniki. Namen intervjujev je ugotoviti, kako pomemben je za uspešno opravljanje varovanja načrt varovanja. V sklepnem delu naloga potrdi predpostavko, da je varnostni načrt temeljni dokument in – pripravljen strokovno, skrbno in temeljito – osnova vsakega dobro izvedenega varovanja. S tem se strinjajo tudi sogovorniki v empiričnem delu naloge, ki zakonska in strokovna izhodišča, na katerih temelji koncept varovanja prireditev (v gostinskih lokalih), ocenjujejo kot dobra in ustrezna, pri tem pa na podlagi izkušenj kot eno od pomembnih predpostavk za kakovostno opravljeno storitev varovanja posebej izpostavljajo timsko delo in možnost prenosa izkušenj z bolj izkušenih varnostnikov na tiste, ki so šele začeli opravljati to fizično in psihično zahtevno delo.
Ključne besede: zasebno varovanje, gostinski lokali, javne prireditve, varnostni ukrepi, načrt varovanja, varnostniki, diplomske naloge
Objavljeno: 12.04.2019; Ogledov: 769; Prenosov: 149
.pdf Celotno besedilo (939,43 KB)

8.
Izboljšanje varnosti na športnih prireditvah pred navijaškimi izgredi
Alen Čustić, 2019, diplomsko delo

Opis: Navijaški izgredi na športnih prireditvah so velik problem, potrebno je čim večje število varnostne službe ter policije.
Ključne besede: diplomske naloge, navijaški izgredi, varnostne službe, policija, športne prireditve
Objavljeno: 07.03.2019; Ogledov: 445; Prenosov: 64
.pdf Celotno besedilo (906,47 KB)

9.
Varnost na športnih prireditvah - občutki varnosti obiskovalcev
Karmen Šubic, 2018, diplomsko delo

Opis: Športne prireditve privabljajo veliko število ljudi, naloga organizatorjev in drugih oseb odgovornih za varnost pa je, da poskrbijo za varnost te množice. V nevarni situaciji pride do panike, ljudje se začnejo prerivati in mečkati med sabo, vse to lahko pripelje do poškodb in celo smrti. Največjo nevarnost poleg množice ljudi predstavlja nasilje na športni prireditvi, možnost terorističnega napada, nevarnost požara v zaprtem prostoru in neprimerna infrastruktura objekta. V zaprtem prostoru največjo nevarnost predstavljajo dimni plini, zaradi katerih se zmanjša vidljivost in zmožnost orientacije, poveča pa se negotovost. Ljudje postanejo omotični in panični. Pomemben je občutek varnosti posameznika, ki ni vedno enak dejanskemu stanju varnosti v okolju, v katerem živi. Za lastno varnost moramo poskrbeti tudi sami in se ne samo zanašati na varnostno osebje, da bo to storilo namesto nas. Na prireditvi moramo biti pozorni na okolico, se držati skupaj v paru in ne sami tavati naokoli, o morebitnih kršitvah pa moramo obvestiti varnostno osebje. Za zagotavljanje varnosti so izrednega pomena preventivni ukrepi, kot so razne pregrade in kontrolni pregledi na vhodu. V Sloveniji so športne prireditve načeloma varne, s čimer se strinjajo tudi sami obiskovalci. Menijo, da so športni objekti varno zgrajeni. Neprimerna se jim zdi uporaba pirotehničnih sredstev, katerih uporaba je nezakonita. Največje dileme povzroča točenje alkohola na športnih prireditvah, kjer je mnenje ljudi popolnoma deljeno. Čeprav so mnenja, da so športne prireditve načeloma varne bi si vseeno želeli še večje varnosti. Za izboljšanje varnosti bi uvedli strožje kazni za kršitelje in temeljitejše varnostne preglede. Najpogosteje si ogledajo: nogomet, košarko, rokomet, hokej in zimske športe.
Ključne besede: diplomske naloge, varnost, športne prireditve, obiskovalci
Objavljeno: 12.10.2018; Ogledov: 594; Prenosov: 138
.pdf Celotno besedilo (1,30 MB)

10.
Terorizem in varovanje športnih prireditev
Klara Cene, 2018, diplomsko delo

Opis: Terorizem je problem, ki se v zadnjih letih hitro širi po celem svetu. Vsakdo izmed nas se sprašuje, ali se lahko počutimo varne ob vstopu na športni dogodek, ki ga spremlja množica ljudi. V diplomskem delu smo obravnavali primer prisotnosti terorizma na športnih prireditvah.
Ključne besede: terorizem, šport, športne prireditve, varovanje, zagotavljanje varnosti, diplomske naloge
Objavljeno: 17.09.2018; Ogledov: 595; Prenosov: 121
.pdf Celotno besedilo (463,29 KB)

Iskanje izvedeno v 0.32 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici